Şimdi Ara

Bitti Arkadaşlar Boşanıyoruz, Desteğe İhtiyacım Var (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
684
Cevap
12
Favori
92.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
292 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki

Bitti Arkadaşlar Boşanıyoruz, Desteğe İhtiyacım Var


(En Son Oy Tarihi: 23.4.2024)
Giriş
Mesaj
  • Ben evlenip de boşanamadım, bunları yaşamadım ama çok fazla kötü an birikmiş. Ben şahsen bunları unutup devam edemezdim. Kadın erkeğin sözünü dinler, erkeğine ters gitmez gibi saçma sapan bir kafada da değilim. Fakat sen ona saygıda kusur etmiyorsan, onun da sana etmemesi gerekiyor. Yemek yapacaksın, onu, bunu yapacaksın ama ‘ben anneme gidiyorum’ diyebilecek.

    Gerçekten ya çok iyi niyetlisin pozitif olmaya çalışıyorsun ‘düzelir düzelir’ yada çok saf kalmışsın. Yani zor bir durum seni anlamaya çalışıyorum evet boşanarak belki biraz daha zor günler olacak ama emin ol bu içinde bulunduğun durumdan daha kötü bir duruma düşemezsin. Yerinde olsam kabul etmez boşanırdım. Özellikle çocuk yoksa hiç yıllarını heba etme. Hayırlısı olsun senin için. Bence hayata tek başına devam edersen senin işin her şey daha güzel olacak. İnan üstünden bir yük kalkacak. Neden dersen bence sevgi kalmamış onda sana karşı. Dikkat et kendine, moralini bozma. Hayat bu her şey olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok komiksin, hala ne yapmalıyım diye soruyorsun. Kadın seni köle gibi kullanmış, seks de yok. Şimdiye kadar durduğun kabahat. Boşanalımı kadın demiş bir de o daha tuhaf, sonradan kölesini kaybedeceğini anlayınca vazgeçti herhalde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Burada anlattıkların doğruysa ki bu zamana rağmen katlanmana ve hala ayrılmayı istememene bakarsak büyük ihtimalle çok daha fazla şeyi görmezden geliyorsundur. Böyle evlilik olmaz zaten. Umarım tez zaman da boşanırsın ve birbirinizi karşılıklı olarak seveceğin bir eş bulursun.

    Bu hanfendi de hakettiğini bulur umarım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alialparslan -- 13 Kasım 2020; 3:59:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu baştan sona kadar okudum. Sen ev temizligi yapıyorsun. Yemek yapıyorsun. Yapmazsan diyorsun ki aç kalıyoruz, ev çöplüge dönüyor. Saçını okşamaya çalışıyorum fönüm bozulur diyor, Cinsellik desen yok diyorsun. Yataga sadece uyumak için geliyormuş.


    1- Birincisi kadın asla bu kadar pasaklı olmaz. Kadın dedigin evini temizler. Kadınlar erkeklerden daha temizdir genel olarak. Gerçekten dedigin gibi hiç bir şey yapmıyorsa pasaklı bir kadın olabilir. Buna ihtimal vermesek normal her kadın gibi temiz bir kadın desek. Senin yemek yapıp evi temizlemen onu çok mutlu etmesi gerek. Hatta sana adeta tapması gerek. Pasaklı bir kadınsa onun için temizligin bir anlamı yok. Sen evi temizleyip yemek yap onun için bir degeri yoktur. Boşuna yapıyorsun yani. Onun için bir anlam ifade etmiyor.


    2-Kadının sana yüz vermemesi ve sen ona yaklaştıkça seni terslemesinin 2 sebebi var. 1. sebeb geçmişte ona şiddet uyguladın mı? Ya da kalbini kırdın mı? Agır hakaretler ve kendi karakterini onun gözün de küçültecek davranışlar da bulundun mu? Bunların hiç biri yaşanmadı diyorsan ve sana böyle anlattıgın gibi kötü davranıyorsa. Açık ve net konuşayım bu kadının sevgilisi var. Seni aldatıyor. Bu yazılardan sonra şu sorular da doguyor. Senin maddi durumun iyi mi? Zengin biri misin? Sanırım kadın paran için seninle evlendi. Başlar da bunlara katlandı ama insanoglu bu doymaz. Seni sevmedigi için paranı sevdigin için aldatmaya falan da başlamış olabilir. O sebeble sen saçını okşayacagın vakit fönüm bozuluyor demesinin benim kafam da mantıklı açıklaması bu aldatma var ortada. Hatta aldattıgı sevgilisine ihanet olacakmış gibi düşünüp sen onun saçını okşayınca fönüm bozulacak diyor olabilir. Tabi bu kötü bir senaryo. Saçını ne zaman okşadıgın da önemli. Sabah saçını okşamaya çalıştıysan işe gidecektir. Ve işe giderken bozuk bir saç ile gidemez. Bu sebeble iyimser ve kötümser 2 senaryoyu da sunayım. Ama bence bu kadının sevgilisi var ve seni aldatıyor ya da sevgilisi yok ama seni sevmiyor.


    Açtıgının konunun gerçekligini bilemeyiz neler yaşandı neler oldu. Enine boyuna bilmeden ne desek yalan olur. Ama açtıgın konu da gerçekten bir gram yalanın yoksa en yakın zaman da boşanmanı tavsiye ederim. Çocuk yoksa hele 2 dakika durma nafaka falan da alamaz fazla. Açmış oldugunuz başlıgı okuyunca benim burnuma kötü kokular geliyor.





  • Tam ciddiye aldım okuyordum o günler geçti carpediembey görünce ağır CSB olduğunu anladım.Helal olsun yorumları okuyorum iyi uyuttun milleti...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekşideki konunun linki varmı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sevmemiş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kardeş çocuk yokken boşan. Yuva yıkılmasını kimse istemez ama sonra boşanamazsın. Nafaka konusunda falan da delikanlılık yapıp yüksekten sallama. Beğenmezse dava açsın. Burası Türkiye. Burada iki kere düşüneceksin. Millet nafaka ödeyemeyip hapse giriyor. Yalnız kanun değişti mi bilmiyorum. Geçmiş olsun. Hayat çok güzel başka biri olur. Eğer dediğin gibi bir adamsan seni hakedecek birini bulursun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşk diye tabir edilen bir olay yoktur. Keza sevgi saygı bunlar bittiğinde geriye kalan sadece yanlızlıkların olur. Şayet onun sana karşı hisleri ve senin ona karşı hislerin nasıl? öncelikle bunları bir tartmak gerekir, yazdığım olayda bunlardan eksik bir kısımlar varsa, zaten özetlemişsin isteksiz davranışlardan tut v.b neyse kısa keseyim bu gibi olaylar varsa ve sen bitmesini istemiyorsan, aile terapisi alabilirsiniz. Ama ilk etapta konuşun ! isteklerinizi birbirinize aktarın, olmuyorsa zorlamayacaksın. Ve boşanma aşamasına geldin kurtulmak için nafakayı bol keseden sallama sonrasında çok pişman olursun. Geçmiş olsun umarım bir an önce bu çıkmazdan kurtulursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğerki bir kadın saçıma dokunma fönü bozuluyor diyorsa onun kalbi sende değildir.Kalbi sende olmayanın bedeninin yanında olmasınında bir mantığı yok.Yol ver gitsin....

  • Musty86 M kullanıcısına yanıt

    okuduğundan bunu anladıysan sana daha detaylı anlatmanın anlamı yok ...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: astegon

    Hocam 3 tür nafaka var. iştirak,tedbir,yoksulluk.


    Bunun dışında iki kişi karşılıklı protokole maddi anlamda madde yazabilir. Mesela bir arkadaşımı çekilmeli boşanmadan anlaşmalıya ikna ettim. Maddelerden biri 24 ay boyunca aylık 5000 TL erkek kadına ödeyecek yazıyordu. Hakim de protokolü aynen geçerli kıldı.

    Hocam zaten burda mevzu o. Arkadaşınız o 5000 TL yi ödemeyi kabul etmiş. Ve sonundada tek mahkemede boşanabilir hale gelmişler.

    Herkes kadın illada nafaka alacak diye göz korkutmaca varda öyle bişey yok. Ben anlaşmalı boşandım fakat yakın zaman içinde abim çekişmeli boşandı.

    2 çocuğuna toplamda 400 tl nafaka bağladılar.

  • ZIKKIM Z kullanıcısına yanıt

    Çok acı bir süreç yaşamışsınız. Kendim yaşamış gibi hissettim ki hiç evlenmememe rağmen benzer bir süreci ciddi düşündüğüm bir kızla yaşamıştım. Neyse ki bir şekilde geç olmadan fark ettim ve canım yanmasına rağmen her şeyi bitirmeyi başardım.

    Kadınlar gerçekten sevmedikleri bir erkeğe kimsenin inanamayacağı kadar "merhametsiz" olabiliyorlar. Kadınlar erkeklere göre duygusal, hassas vs. bilinirler ama işin rengi kimi zaman değişebiliyor.

    İki yazınızı da eksiksiz okudum. Gerçeklerle o kadar net yüzleşmişsiniz ki. Hiç eğip bükmeden, başka ihtimaller düşünmeden, her şeyin eksiksiz bilincine varmış ve bunlarla başa çıkmışsınız.

    Cesur bir insansınız belli ki. Bizim gibi insanlar bir daha eskisi gibi olmaz ama dilerim her şey gönlünüzce olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KSKcarpediem

    Hocam zaten yüzyüze konuştuğunuz da herşeyi tek tek anlattım ben, ben anlattım sende benim kabahatlarımı söyle dedim cevap veremedi beni üzen işte o, benim boşanmayı gerektiren hiç bir şey yapmamam ama onun bunu istemesi

    Hocam cidden sizi üzmek veya kırmak istemiyorum ama eşiniz sizi sevmiyor, ayrıca bi kadın naaıl diğer anlamda sizi canı çekmez, mümkün değil dogaları gereği, bi şekilde o hislerini de doyurmaları lazım hocam bu dediğim şeyi de düşünün malesef, şehir dışında ne.iş yapıyorsunuz ne kadar kalıyorsunuz ortalama

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel abim ortalama 80 sene ömrümüz var belki yarıladın belki yarılamak üzeresin.


    anlattıklarında eğer eksik kalmış ve senin kusurlu olduğun yerler yok ise al ceketini çık. boşanmak kötü birşey değil keza belli ki ablamız biraz umursamaz tavırlarda ve rahata alışmış. elbet birisi bulunur demek istemiyorum zira evet "işte bu" dediğimiz insan zart diye gelmiyor geldiğini sandığımız insan da olmuyor ancak evde kederi stresi çekmek ne kadar doğru. halihazırda cocukta yok anladığımız kadarıyla bitirin abi bu işi bence

  • Benim kaçırdığım şeyler;

    Ailesi bu ilişkinin neresinde?

    Eşiniz "özür dilerim, vazgeçtim boşanmaktan dememiş miydi?"

    Oturup düzeltebilir miyiz diye hiç mi konuşulmadı?

    Abi sen niye her akşam 3 çeşit yemek yaptın, bunu niye kendine görev edindin?


    Bana herşey çok üstü kapalı anlatılmış gibi geldi burada. Ailesi kısmı önemli gibi, ailesine anlatıyor ve hemen tamam diyorlar; sıkıntı orda bi yerde. Otur konuş düzeltmeye çalış ve ailesinden uzak bi yere taşın. Sanırım İzmir ikamet ili. Kolay kolay gitmezsin fakat yuvan için malesef taşınmak zorunda gibisin...

  • Oğuzhan/ kullanıcısına yanıt
    +

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gerek 3 yıllık evliliğimde gerek ise etrafımdaki evliliklerde gördüğüm genel sorun , erkeğin gereğinden fazla özverili davranması. hödük olun , mal olun bi işe elinizi atmayın bi tabak bile kaldırmayın demiyorum ama, erkeğin özveri noktasında durması gereken bir yer var kanaatindeyim(hem ev işi hem de diğer konularda). yoksa kadınlar bir müddet sonra bu davranışı görev olarak görüp ona göre davranmaya başlıyor. ( bu paragraf tamamen hak etmeyen ve gereğinden fazla değer görünce davranış biçimi bozulan kadınlar ile alakalı. bunu gayet de güzel kaldıran ve olgun davranan kadınları tenzih ederim.)


    senin soruna gelince kardeşim. bunca yıl bu sorunlarla başa çıkmış biri olarak, eşinin son davranışında gösterdiği değişimi de bir değerlendir derim. fakat aynı şekilde davranarak değil, sen de ona onun hakettiği gibi davranarak dene derim son bir kez. olmadı mı? uzatmanın manası yok. neticede boşanmak da Allah'ın hoşnut olmadığı ama izin verdiği davranışlardan birisi.



    ayrıca; yazarken bile nedamet duyuyorum fakat, aldatılma ihtimalini de bir araştırmak faydalı olabilir. bu şekilde ilgisizlik bir düşündürmüyor değil.



    her şeye rağmen evliliğinden kolay vazgeçme derim kardeşim. allah kolaylıklar versin inşaallah tez zamanda.





  • Ne boşanın,ne de şans verin demeyeceğim;ama sizlere bol güç ve iradeli kararlar vermenizi diliyorum.

  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.