Şimdi Ara

Bittboy v3.5 El Retro Konsolu - İzlenimler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beş hafta bekleyişten sonra elime geçti nihayetinde. Sitesinden (www.bittboy.com) satın aldım. Hollanda'dan PostNL--> PTT Kargo ile geldi. Aslında kargoda bir sorun yoktu 2 haftadan kısa bir sürede Türkiye'ye geldi ancak gümrükte bekledi uzun süre, gümrükten çıkınca da nispeten çabuk ulaştı elime. Toplamda dediğim gibi 5 haftayı geçti. 25tl vergi ödedim. (Güncelleme: Bu aldığım ilk cihazdı, bundan sonra gelen cihazlar yaklaşık 15-18 gün arasında geldi.)

    Peki değdi mi bunlara? Öncelikle belirtmem gereken ilk şey boyutu. Ekran boyutu, benzetildiği Gameboy DMG01 ile aynı olsa da kasa olarak oldukça küçük. Tabi ki youtube'da seyrettiğim onca videodan sonra aldım, küçüklüğünü biliyordum. Alışılıyor kısa sürede.

    Bittboy v3.5 El Retro Konsolu - İzlenimler Bittboy v3.5 El Retro Konsolu - İzlenimler

    Kutu içeriğinde cihaz, kablo, 8GB mSD kart ve kart okuyucu var. Boyutuna alıştığınızda kolay kullanılıyor. Renk olarak yine Gameboy DMG01 renk tonu kullanılmış.

    İşletim sistemi saniyeler içinde açılıyor ve oyun oynamaya başlayabiliyorsunuz. Sitede belirtilmese de kart içinde popüler oyunlarla geliyor. Siz de kendi ROM'larınızı karttaki uygun klasörlere kopyalayabilirsiniz. Performansı makul, görüntüde yırtılmaya (tearing) pek rastlamadım. R tuşu ile emulatör'lerin ayarlarına kolayca ulaşabiliyor ve emulatörden çıkıp ana menüye dönebiliyorsunuz.

    Ekranı parlak ve tazeleme oranı iyi. Kulaklık takabiliyorsunuz. Şarj edilebilir pili var, micro USB portundan şarj ediliyor. Ancak pili bitene kadar kullanıp süresini test etmedim ama 3 saat kadar oyun sunuyor diye hatırlıyorum.

    Bittboy v3.5 El Retro Konsolu - İzlenimler Bittboy v3.5 El Retro Konsolu - İzlenimler

    Şu anda FW1.3.1 mevcut. Bir iki aylık aralarla yeni sürümler çıkıyor. Platformun hala geliştirilmesi güzel, yeni FW'leri bekliyoruz.

    Bittboy v2.5 - v3.0 - v3.5 için FW1.3.1 indirme bağlantıları

    Sonuç olarak USD30 civarında gezinen fiyatıyla ucuz bir ürün ve beklenileni veren bir cihaz olarak görülmeli. Kardeşi Gameboy Advance formundaki Pocket Go'yu da görün derim, aynı fiyat aralığında. Biraz daha yüksek fiyatıyla LDK Game ve LDK Game Horizontal var. Bittboy v3.5 zaman geçtikçe kendini sevdiriyor. Boyutu hem avantajı hem de dezavantajı.

    Bittboy v3.5 El Retro Konsolu - İzlenimler

    Ama yine de orijinal Nintendo el konsollarının verdiği deneyim hiç bir emulator tabanlı yeni cihazla kıyaslanamaz. Orijinal Gameboy serilerinden bir cihaz bulursanız kaçırmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROJECT2501 -- 10 Temmuz 2020; 23:27:45 >







  • Hocam güle güle kullanın sizden bişey rica edebilir miyim? ben bu konsolu çok inceledim aliexpesten 3.5 versiyonunu sipariş etmek üzereyim benim en büyük isteğim gameboy classic oyunlarını oynamak
    sizden rica etsem supermarioland oyununu gameboyun o 8 bit yeşil ekran orjinal hali ile açıyor mu bu alet onun ekran görntüsünü buraya koyabilir misiniz?
    Hatta eğer zahmet olayacaksa diğer classic gb oyunlarından da izlenimleriizi aktarabilir misiniz?
  • alkanerkn A kullanıcısına yanıt
    Gameboy emulator'u iki tane var. GB-RUMBLE ve GB-OHBOY. orjinal renkleriyle ya da değişik renk paletleriyle oyunları oynayabiliyorsunuz (hemen değişiyor, oyunu yeniden başlatmaya gerek yok)... ekran parlak ve yan açılardan gayet güzel gözüküyor. Arkadan aydınlatmalı olduğu için renkler orjinal Gameboy ekranına ve renklerine göre parlak tabi. Ekran parlaklık ayarı yok. Sonuçta yeni bir cihaz tabi. Bir tane orijinal Gameboy bulundurmakta yarar var

    Gameboy oyunları fazla işlemci gücü gerektirmiyor. Rahat oyunuyor yuklu gelenleri. Kendim eklemedim oyun daha.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROJECT2501 -- 20 Ağustos 2019; 0:5:46 >
  • PROJECT2501 kullanıcısına yanıt
    Anladım arkadaşım teşekkürler bilgi için alıyorum bir tane ben de.
    orjinal gameboy uygun fiyata bulamıyorum, 300 liradan aşağı iyi durumda bi alet bulamıyorum bir türlü:(
  • insanlarin talepleri gercekten cok ilginc gorsellik herseyin onune gecebiliyor..cihazin sekli nin game boy a benzerligi satislarini 10 kat arttirmis..bu ferrari ile gezen cinli sayisini arttirabilecek bir gelisme..nintendo nun game boy mini yi cikarmakta gec kalmasi cinli firsatcilara yariyor...degeri bilinmeyen retro oyun canavarlari psp wii ve xbox classic ikinci el sitelerinde surum surum surunurken bu cin mali dusuk kaliteli cihazlarin adam muamelesi gormeleri ilginc...alanlara sasirmiyorum nintendo nun yapmasi gereken bir seyi cinli firsatcilar yaptiysa yapilacak baska bir seyde kalmiyor..gecmiste game boy la hatirasi olanlar o sekli karsilarinda gorunce hipnotize oluyorlar ..cinlilerin de uc kurusa malet yuz kurusa cakmayi cak ferrariyle gez politikasi isliyor...
    bu aksam hic tanimadigim birine sirf sana benziyor diye merhaba dedim...tanidik bir huzur aradim ama kimse sen degil..gecmis se gecmiste kalmis.
    islemcilerin guclenmesiyle ileride cin mali portatif dreamcast ps2 gamecube de ceplere girince basta nintendo olmak uzere ureticilerin yuzleri nin alacagi rengi ve havadan tek kurus telif odemeden bu urunlerin sahibi gibi satan uyanik cinli nin pahali arabasinin rengini merak ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 13 Eylül 2019; 17:46:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Önemli bir şeyin atlandığını düşünüyorum burada: DENEYİM. Deneyimi kaliteli, adi; ucuz, pahalı gibi kriterlere bağlamamak lazım. Sonuçta hayat bizi yanıltabiliyor, hepimiz büyük konuşmamayı öğreniyoruz. Bir şeyi almak ya da almamak için onlarca neden bulunabilir. Bazen görüntüsü güzeldir bazen de hayatımızı kolaylaştırır bir şekilde; bazen de anlamsızca sevmeyiz onu.

    Örneğin, Bittboy noktasında benim için alma nedenim portatif oluşu ve tek bir konsoldan ziyade çok sayıda konsol oyununu çalıştırabilmesiydi. Kaliteli mi, pahalı mı… Sadece söylediğini yapıyor ve bana göre güzel bir deneyim sunuyor. Benim için yeterli.

    Bu biraz şuna benziyor: “Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı?”

    Benim tarafım vaktim varsa eğer o cihazı tecrübe etmek, yani “gezmeliyim”. Bittboy tecrübem bana bir şeyler kattı ve artık bu tür cihazlarda ne arayacağımı daha iyi biliyorum. Sonra da burada yazıyorum ya da arkadaşlarımla tecrübelerimi paylaşıyorum.

    Küçükken harçlığımdan biriktirip aldığım “Tetris 2 in 1” ile bugün bile saatler geçirebilirim. DENEYİM ayrı bir şey.

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROJECT2501 -- 13 Eylül 2019; 23:5:43 >




  • DENEYİM....DENEYİM sozu bu dunyada uretilmis her ulasilabilir cihazi deneyimlemis birinin yazisi nin altina ilginc olmus ama soz DENEYİM se eger yazimin her harfinde saf DENEYİM var ona emin olunabilir..DENEYİM siz biri bu gercekleri yazamaz...bittboy her kim DENEYİMLİ kisi DENEYİMLERSE DENEYİMLESİN illegal ve malzeme kalitesi ayni zamanda uretim maliyeti dusuk fiyati buna gore yuksek bir cihaz...retro emulasyon becerileri dusuk..ha ben DENEYİMLEDİM beni sardi deniyorsa...bu zamaninda gercek nintendo cihazlari nin yeterince DENEYİMLENMEMİS olmasindandir gercekten bu cihazlari yeterince DENEYİMLEMİS bir sahis bu cihazla tatmin olmaz oluyorsa DENEYİMİ nin az olmasindandir.

    Bittboy v3.5 El Retro Konsolu - İzlenimler

    https://www.raspberrypi.org/blog/game-boy-zero/

    bol deneyimler....cunku deneyim bir urunun var oldugu vakit deneyimlenmesidir sanal kopyalari nin degil..sahteler her zaman gercekleri yasatir...omrun karanlik yesil bir ekranin icinde mario yu gunes isiginda parlatarak gorebilmeye calismakla gectiyse bittboy un sanal led dunyasi gercek deneyimleri aydinlatip ortaya cikaramaz.bence game boy zero yu da deneyimleyin.dedik ya sahteler gercekleri yasatir o gercek cihazlarin vaktinde yasattigi deneyimler gecmiste kaldi hic bir emulasyon bu deneyimleri emule edemez...ilk game boy u deneyimi tam 30 yil onceydi o yeni magazadan alinmis game boy dmg01 in icine cektiginiz karton kutusunun magaza nin kokusuyla birlestigi andaki icindeki kirmizi mavi uclu kulakliklari takip game boy u ilk elinize aldiginiz an ve icine pil takip o pahali kasedi cihaza ilk taktiginiz andir deneyim bu yasanmamissa bittboy deneyimi sadece bittboy deneyimidir..bu dunyada o kadar cok deneyimleyecek sey var ki...say say bitmez emulasyon adi ustune emulasyondur..bittboy da aaa mame yi de calistirdi vay be demekle sifir mvs neo geo arcade de ryo ve robert i kapistirdiktan sonra cihaza kafa atip camini kirmak ayni deneyim degil...ahh ulan osman naaptin cihaza oyle...babasina odettiler o ayriiste deneyim boyle bir sey...gercek deneyim... emulasyon un DENEYİM i olmaz.tum game boy oyunlari gercekten deneyimlendiyse akilda kalan tetris 2 in 1 olmazdi muhtemelen orasi kesin..kisaca cok GOREN bilir..ha bittboy alinir ama bu fiyata degil.deneyimse olay cok bir sey beklememek lazim daha iyi secenekler var.iyi deneyimler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 14 Eylül 2019; 1:47:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yeni nesil cihazlara radikal yaklaşımınızla benim onlara da şans veren yaklaşımım pek ortak bir noktada buluşmayacak gibi. O yüzden uzatmayacağım. Herkesin bakış açısı farklı.

    aslına bakarsanız sizinle aynı zamanlardan kalmayız. yanlış hesaplamadıysam benim de 28 yıl kadar oldu ilk Gameboy'umu alalı. Maalesef gençlik hevesiyle yıllar sonra Gameboy'umu satıp Sony Walkman FX425 almıştım. Onu da çok kullandım ama satmasaydım iyidi kendi Gameboy'umu.

    sonuçta herkes bir şekilde kendi yolunu takip ediyor. 2 tane Gameboy DMG01, Gameboy Pocket ve Gameboy Advance'ımın yanında her zaman bir yeni nesil bir retro el konsolu bulunduracağım. Bittboy görevini tamamladı ona veda edip LDKgame Horizontal'a geçiyorum. Onunla da ilgili izlenimlerimi de yazarım yakında.

    pekala, bütün deneyimler sizin olsun; pek de umrumda değil zaten, uzatmayacağım. artık LDKgame yazıma da yazacak bir şeyler bulursunuz elbet.

    saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pspsexer

    DENEYİM....DENEYİM sozu bu dunyada uretilmis her ulasilabilir cihazi deneyimlemis birinin yazisi nin altina ilginc olmus ama soz DENEYİM se eger yazimin her harfinde saf DENEYİM var ona emin olunabilir..DENEYİM siz biri bu gercekleri yazamaz...bittboy her kim DENEYİMLİ kisi DENEYİMLERSE DENEYİMLESİN illegal ve malzeme kalitesi ayni zamanda uretim maliyeti dusuk fiyati buna gore yuksek bir cihaz...retro emulasyon becerileri dusuk..ha ben DENEYİMLEDİM beni sardi deniyorsa...bu zamaninda gercek nintendo cihazlari nin yeterince DENEYİMLENMEMİS olmasindandir gercekten bu cihazlari yeterince DENEYİMLEMİS bir sahis bu cihazla tatmin olmaz oluyorsa DENEYİMİ nin az olmasindandir.



    https://www.raspberrypi.org/blog/game-boy-zero/

    bol deneyimler....cunku deneyim bir urunun var oldugu vakit deneyimlenmesidir sanal kopyalari nin degil..sahteler her zaman gercekleri yasatir...omrun karanlik yesil bir ekranin icinde mario yu gunes isiginda parlatarak gorebilmeye calismakla gectiyse bittboy un sanal led dunyasi gercek deneyimleri aydinlatip ortaya cikaramaz.bence game boy zero yu da deneyimleyin.dedik ya sahteler gercekleri yasatir o gercek cihazlarin vaktinde yasattigi deneyimler gecmiste kaldi hic bir emulasyon bu deneyimleri emule edemez...ilk game boy u deneyimi tam 30 yil onceydi o yeni magazadan alinmis game boy dmg01 in icine cektiginiz karton kutusunun magaza nin kokusuyla birlestigi andaki icindeki kirmizi mavi uclu kulakliklari takip game boy u ilk elinize aldiginiz an ve icine pil takip o pahali kasedi cihaza ilk taktiginiz andir deneyim bu yasanmamissa bittboy deneyimi sadece bittboy deneyimidir..bu dunyada o kadar cok deneyimleyecek sey var ki...say say bitmez emulasyon adi ustune emulasyondur..bittboy da aaa mame yi de calistirdi vay be demekle sifir mvs neo geo arcade de ryo ve robert i kapistirdiktan sonra cihaza kafa atip camini kirmak ayni deneyim degil...ahh ulan osman naaptin cihaza oyle...babasina odettiler o ayriiste deneyim boyle bir sey...gercek deneyim... emulasyon un DENEYİM i olmaz.tum game boy oyunlari gercekten deneyimlendiyse akilda kalan tetris 2 in 1 olmazdi muhtemelen orasi kesin..kisaca cok GOREN bilir..ha bittboy alinir ama bu fiyata degil.deneyimse olay cok bir sey beklememek lazim daha iyi secenekler var.iyi deneyimler.
    Merhaba emulatörler konusunda size yüzde yüz katılıyorum. Bu cihazların fiyatları kalitelerine göre inanılmaz yüksek. Gümrük vs derken, turşu kadar cihaz 400 liraya geliyor. İlle de emu deniyorsa 200-250 civarı alınabilecek ikinci el bir psp varken neden bu cihazlar bu kadar şişiriliyor anlamış değil. Psp de gayet güzel emule ediyor çoğu sistemi ve en azından sony kalitesinde. Sadece bir ürünü bunların dışında tutuyorum o da gb boy colour. Neredeyse tüm gameboy kartuşlarını açıyor ve ekran parlaklığı modlanmış gameboylardan bile daha iyi.




  • psp icin 200 250 su an cok ortalama 150 tl...ve insanlarin merak ve elde etme duygusuyla alakali bir durum bu simdi crash bandicoot resimli bir psp olsa ki nintendo bu hileyi cok yapar millet birbirini yerdi o cihazi 400 e almak icin yani biraz da tatmin..sekilleri renkleri..zevkler ve renkler meselesi insan oglunun iyisi de kotulerin arasinda deger bulamaz surunur gider..guzel giyimli al benili parfumlu pahali elbiseli 3. sinif insanlarin arasinda kimse gormez onlari mahfolup giderler garipler cunku insanlar ne kadar iyi olursa olsun ondan heveslerini almistirlar o insanlar kafalarindaki mukemmeli ararlar hep ama bir cok denemede yanilmalarina ragmen hic yilmazlar..bulamazlar ama yine de olan minik psp cige olur.o artik kullanilmis bitirilmistir.harcanmistir saygi gormez cunku sozde eskidir..retro konsolculuk budur en son cikana degil iyi olana deger verip kazanmak..kimi vardir 3999tl ye nintendo switch i gorur kirmizi joyconlarina vurulur ona ulasmak icin her yolu dener ulasir mutlu olur ama iki gun menusunde bir ileri iki geri tur atip bikar gorucu usulu evlilik misali ve oyunda bulamayinca satiliga koyar en kotu senaryo da ona on tane oyun alir canta alir ekranina cam joy pad alir binlerce liralar daha oder bikar oyle koyar satisa..besbin oyunlu menude dolasmaya alismis canim yurek yer gelir ondan bile bikar besbin liralik 10 oyun keser mi hic..bu cihazlari alanlarin keyfi kendilerine sonucta alan memnun satan memnun ama is alinanin gercegini arattigini fark edinceye kadar guzel..yatay dikey capraz kucugu buyugu resimlisi..,kalbim hep seni ariyor neredesin sen...caponum benim hatiralarim...abi ben cinliyim...hadi ya..valla....tuh pardon birader..buradaki inceleme alacak olan arkadaslara gore iyi bir konu ama deneyimim soyle dedi iste..gecen hurdacidan 25tl ye bir nintendo ds buldum satan onu saat saniyordu garibim acma kapama tusuna yag damlattim calisti acilinca agladi ds cik.. abi benim degerim yok 25 e verdiler sana..,aglama dedim ona asil simdi degerini buldun sen gel benimle.(gercek hikaye).deger nedir..dedik ya zevkler ve renkler ille de deneyim.simdi senin oncul cakmana 25tl vergi verirsem uzulmezmisin gozume uykumu girer bebegim...siir gibi oldu.aklima gelmisken bir metroid pinball cevireyim.

    https://www.youtube.com/watch?v=KZSBH9Hs3bw&app=desktop



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 15 Kasım 2019; 1:24:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pspsexer

    psp icin 200 250 su an cok ortalama 150 tl...ve insanlarin merak ve elde etme duygusuyla alakali bir durum bu simdi crash bandicoot resimli bir psp olsa ki nintendo bu hileyi cok yapar millet birbirini yerdi o cihazi 400 e almak icin yani biraz da tatmin..sekilleri renkleri..zevkler ve renkler meselesi insan oglunun iyisi de kotulerin arasinda deger bulamaz surunur gider..guzel giyimli al benili parfumlu pahali elbiseli 3. sinif insanlarin arasinda kimse gormez onlari mahfolup giderler garipler cunku insanlar ne kadar iyi olursa olsun ondan heveslerini almistirlar o insanlar kafalarindaki mukemmeli ararlar hep ama bir cok denemede yanilmalarina ragmen hic yilmazlar..bulamazlar ama yine de olan minik psp cige olur.o artik kullanilmis bitirilmistir.harcanmistir saygi gormez cunku sozde eskidir..retro konsolculuk budur en son cikana degil iyi olana deger verip kazanmak..kimi vardir 3999tl ye nintendo switch i gorur kirmizi joyconlarina vurulur ona ulasmak icin her yolu dener ulasir mutlu olur ama iki gun menusunde bir ileri iki geri tur atip bikar gorucu usulu evlilik misali ve oyunda bulamayinca satiliga koyar en kotu senaryo da ona on tane oyun alir canta alir ekranina cam joy pad alir binlerce liralar daha oder bikar oyle koyar satisa..besbin oyunlu menude dolasmaya alismis canim yurek yer gelir ondan bile bikar besbin liralik 10 oyun keser mi hic..bu cihazlari alanlarin keyfi kendilerine sonucta alan memnun satan memnun ama is alinanin gercegini arattigini fark edinceye kadar guzel..yatay dikey capraz kucugu buyugu resimlisi..,kalbim hep seni ariyor neredesin sen...caponum benim hatiralarim...abi ben cinliyim...hadi ya..valla....tuh pardon birader..buradaki inceleme alacak olan arkadaslara gore iyi bir konu ama deneyimim soyle dedi iste..gecen hurdacidan 25tl ye bir nintendo ds buldum satan onu saat saniyordu garibim acma kapama tusuna yag damlattim calisti acilinca agladi ds cik.. abi benim degerim yok 25 e verdiler sana..,aglama dedim ona asil simdi degerini buldun sen gel benimle.(gercek hikaye).deger nedir..dedik ya zevkler ve renkler ille de deneyim.simdi senin oncul cakmana 25tl vergi verirsem uzulmezmisin gozume uykumu girer bebegim...siir gibi oldu.aklima gelmisken bir metroid pinball cevireyim.

    https://www.youtube.com/watch?v=KZSBH9Hs3bw&app=desktop
    Betimlemeler harikaydı




  • Merhaba, bu cihazdan bende de var, ancak Aliexpress dahil hiçbir yerde sıfırını bulamıyorum. Bu modeli satan bir yer var mı bildiğiniz, yoksa piyasadan kalktı mı ?

  • güncel modeli çıktı psp tarzında. eski kasa bende bakıyorum almak için.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.