Şimdi Ara

ANBERNIC RG40XX V | Retro El Oyun Konsolu | [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
6
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telegram'da yeni açmış olduğum Retro El Oyun Konsolları Grubu'na hepinizi beklerim arkadaşlar.

Forum kuralları gereği link paylaşamıyorum. Bu yüzden Telegram'a "retroyun" yazarak bulabilirsiniz.

Bu sefer farklı bir konsol ile tekrardan karşınızdayım. 

R36S'ten sonra sizlere ANBERNIC RG40XX V El Oyun Konsolunu tanıtmaya, anlatmaya çalışacağım ama bu sefer durumlar benim için biraz farklı. Öncelikle 2 adet R36S konsolumu satıp bu konsola geçtim ve bunları yazarken siparişim daha kargoya bile verilmedi. Yani size ne yazık ki şu an elimde olmayan ama yakın zamanda bana ulaşacağını düşündüğüm bir konsolu anlatacağım. Bu yüzden R36S için açtığım konu gibi detaylı olmayacak. Şimdilik.

Doğrusu R36S'imle güzel zamanlar geçirdim ve ilk el konsolu deneyimim olmuştu. Oldukça da memnun kalmıştım. Beni eskilere götürürken bunu, beni büyüleyerek yapmıştı. El kadar cihaz, bana kocaman bir mutluluk vermişti. Sonra R36S için açtığım konuya buna benzer bir yorum geldi;

"Ben de Datafrog'tan ANBERNIC RG40XX V almayı düşünüyorum."

Sonra merak edip bir bakmak istedim neymiş bu cihaz diye ve birden bire cihaza kanım kaynadı. İlk görüşte aşk gibi bir şey oldu anlayacağınız. Özelliklerine bakınca ister istemez o an elimde olan R36S ile karşılaştırdım ve bir çok açıdan R36S'ten daha iyi bir cihazdı. Onun kadar popüler değildi belki ama daha iyiydi. Yaklaşık 8-9 ay önce piyasaya sürülmüş fresh bir chazdı. Fiyatı da nispeten uygundu. Hemen aklıma elimde 2 adet R36S olduğu geldi ve onları satıp bu konsolu almaya karar verdim. Yaptım da. R36S'lerimi sattım ve hemen RG40XX V siparişi verdim. 

R36S'ten nasıl bu cihaza geçtiğimi de anlattığıma göre artık bu cihazın neler yapabildiğine geçebiliriz

NOT: İster istemez R36S ile sık sık kıyaslama yapabilirim. Çünkü hem başka el konsolu deneyimim yok hem de popülerliğini uzun zaman boyunca sürdüren R36S'e göre RG40XX V neler sunuyor onları da belirtmek istiyorum. 

ANBERNIC RG40XX V El Oyun Konsolu

Renk Seçenekleri
    Beyaz / Şeffaf Siyah / İndigo Mavisi

Ekran
    4.0 inç IPS ekran, OCA tam laminasyonlu, çözünürlük: 640×480

İşlemci (CPU)
    H700 dört çekirdekli ARM Cortex-A53, 1.5GHz frekans

Grafik Birimi (GPU)
    Çift çekirdekli G31 MP2

Bellek (RAM)
    1GB LPDDR4

Depolama
    64GB TF/MicroSD kart

İşletim Sistemi
    64-bit Linux

Oyun Desteği
    Üçüncü parti yazılım olan RixelHK (Oyun indirici) desteklenir.
    Port edilmiş oyunları ve 30'dan fazla emülatörü destekler.
    Kullanıcılar kendi oyunlarını uygun formatta indirebilir.

Wi-Fi / Bluetooth
    2.4/5G Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2
    (Cihaz içinde dahili olarak bulunur)

Multimedya Özellikleri
    Video oynatıcı desteklenen formatlar: "wmv", "avi", "rmvb", "flv", "mp4", "3gp", "asf", "mov", "mpg", "mkv"
    Müzik oynatıcı desteklenen formatlar: "flac", "mp3", "wav", "ape", "aif", "aiff", "ogg", "wma", "aac", "m4a", "m4r"
    Dosya yöneticisi ve e-kitap okuyucu (txt formatını destekler)

Dil Desteği (Stok Yazılım)
    Çince, İngilizce, Japonca, Korece, Rusça, Fransızca, Almanca, Portekizce, İspanyolca

Hoparlör
    Yüksek kaliteli hoparlör

TF Kart
    Çift kart yuvası, TF kart desteği, maksimum 512GB’a kadar genişletilebilir

Oyun Sayısına Göre Depolama Seçenekleri
    • 64GB (yaklaşık 4000+ oyun)
    • 32GB + 64GB (yaklaşık 4000+ oyun)
    • 64GB + 128GB (yaklaşık 11.000+ oyun)
    • 64GB + 256GB (yaklaşık 14.000+ oyun)

Batarya
    3200mAh Li-polimer batarya, yaklaşık 6 saat kullanım süresi

Şarj
    5V/1.5A, C2C şarj cihazı desteği

RGB Aydınlatma Efekti
    16 milyon renkli RGB joystick ışıklandırması, sabit ışık, nefes alma efekti, gökkuşağı, kayan yazı, takip eden ışıklar ve oyun içi ışık efektleri desteklenir. Renk ve parlaklık özelleştirilebilir.

Diğer Özellikler
    2.4G kablosuz ve kablolu kontrolcü desteği, TV’ye HD bağlantı, titreşim motoru, Wi-Fi üzerinden eşleşme ve oyun yayını (streaming) desteği

Kutu İçeriği
    ANBERNIC RG40XX V, Type-C USB şarj kablosu, Kullanım Kılavuzu

Konsol Ölçüleri
    Uzunluk: 13.9 cm
    Genişlik: 9.2 cm
    Yükseklik: 2.2 cm
    Ağırlık: 0.216 kg

Cihaz genel olarak bu şekilde arkadaşlar. Fiyatına göre de oldukça uygun ve kaliteli bir cihaz. El konsollarıyla ilgilenenler, Anbernic'in ününden ve kalitesinden haberdardır diye düşünüyorum.

ANBERNIC RG40XX V neden R36S'ten daha iyi?

• R36S'e göre bence en önemli artısı klon mu orijinal mi derdi olmaması. Anbernic'in klonları yoktur. Tek cihaz, tek model. Nereden alırsanız alın, orijinal cihaz olacaktır. Fiyat farkı dışında, araştırıp incelemeniz gereken başka önemli bir detay yok. Sadece özelliklerine bakar, kıyaslar, size uyarsa satın alırsınız.

• R36S'e göre RG 40XX V'nin boyutu genel olarak daha büyük. Ekran boyutu da haliyle öyle. R36S 3.5 inç iken RG 40XX V, 4 inç bir ekrana sahip. Devasa bir fark yok elbette ama fark edilmeyecek kadar da farksız değil. Ele oturması da haliyle boyutundan ve tasarımından dolayı, ergonomik açıdan daha iyi. İnternetteki kullanıcıların geri dönüşleri bu şekilde. Cihaza baktığınızda da gerçekten öyle görünüyor. R36S'e göre arka tetik tuşları daha kavranabilir ve yine ergonomik. Hatta bu cihazın bir de H yani Horizontal(Yatay) modeli var. O belki ele oturma, rahatlık açısından daha iyidir ama nedense ben de dikey cihazları, el konsollarında daha çok seviyorum. V yani dikey modeli için de bu konuda güzel, iyi geri dönüşler var elbette. Aslında sadece tercih meselesi. Hangisi hoşunuza gidiyorsa, onu alın. Aşağıdaki görselde de boyut farkını görebilirsiniz.

R36S ve RG40XX V

• 2 cihaz arasında güç farkı da mevcut. İşlemciler farklı. Özellikle R36S'e göre RG 40XX V, PSP oyunlarını daha iyi ve stabil çalıştırıyor. İncelemelerde de bu belirtiliyor ve görünüyor. İsterseniz siz de cihaz ile ilgili videolara bakabilirsiniz. Devasa farklar yok ama R36S'ten daha güçlü olduğu bariz görünüyor. Dreamcast oyunları da muhtemelen RG 40XX V'de PSP gibi daha iyi çalışacaktır. Kullanıcı Topluluğu henüz tam oturmamış bir model bu. Yaklaşık 8 aylık bir cihaz olduğu için yeni diyebiliriz. 2023'te çıkan ve fiyatına göre yapabildikleriyle bilinen R36S'e göre ün bakımından da aralarında fark olacak elbette. Yine de RG 40XX V'in custom yazılım desteği oldukça iyi ve cihazı zaten iyiyken daha da iyi hale getirebiliyor.

• Malzeme kalitesi de yine bir artı R36S'e göre. RG40XX V daha tok, diri bir plastik malzemeye sahipken, R36S daha kırılgan hissettiriyor. Farkındaysanız daha korunaklı olması için R36S'e sonrasında telefon kılıfı gibi kılıflar çıktı. Belki de popüler olmasından dolayı, aksesuar üretmek istediler. Emin değilim. Elbette bu demek değildir ki RG40XX V kırılmaz, çizilmez, bir şey olmaz. Sonuçta bu cihaz da plastik bir yapıya sahip fakat hissiyat bakımından daha iyi, nispeten daha sağlam olduğunu düşünüyorum. Çünkü markasına güveniyorum.

• D-Pad özellikle bu cihazın övülen taraflarından biri. Bu zamana kadar çıkmış aynı segmentte olan, hatta daha iyi el oyun konsolları arasında bile en iyi D-Pad'e sahip cihazlardan biri olduğu söyleniyor. Benim gibi analog sevenlere bile D-Pad'i sevdirebilecek bir cihaz olmuş sanırım.

• RG40XX V, Dahili Wi-Fi ve Bluetooth çipine sahiptir. Böylelikle dongle'a ve cihazı internete bağlamak için farklı seçenekler denemeye ihtiyacınız yok.

• Cihazı televizyona bağlayıp da oynayabiliyorsunuz. MoonLight yazılımı ile PC'nizde oynadığınız oyunu cihaza stream edebiliyor ve cihazınızdan oynamaya devam edebiliyorsunuz. Sanırım R36S'te de bu yapılabiliyor ama bunun için biraz uğraşmak gerekiyor.

• Cihazda bir de titreşim motoru mevcut. Bu sayede desteklenen oyunlarda, deneyiminize farklı bir boyut kazandırabilirsiniz.

• Hoparlörünün de iyi olduğu söyleniyor. İnceleme videolarında da bunu fark edebiliyorum. Doğrusu R36S'in hoparlörü kötü olduğu için çoğu zaman hiç ses açmıyordum.

NOT: Wi-Fi çipi, titreşim motoru gibi modülleri, R36S'e de ekleyebilirsiniz ama bunu tahmin edebileceğiniz üzere, kendiniz yapmanız gerekiyor. Lehimlemeden anlayıp, doğru yere, hatasız şekilde lehimlemeniz gerekiyor. Aksi halde cihazınıza zarar verebilirsiniz. Üstelik ne yazık ki Datafrog'un şu an sattığı R36S'ler her ne kadar orijinal olsa da, ilk parti devre kartlarına sahip olduğu için Wi-Fi çipinin yeri yok. Sadece titreşim motoru ekleyebilirsiniz. RG40XX V'de ise bunların hepsi zaten cihazda bulunuyor. Ek bir uğraşa, masrafa ihtiyaç duymuyorsunuz.

ANBERNIC RG40XX V'i nereden satın alabilirim?

Burada da imdadımıza yine Datafrog yetişiyor. Elbette ki bu cihazı sadece Datafrog'tan sorunsuz bir şekilde ve uygun fiyata satın alabilirsiniz. Geçenlerde Türkiye'de var mı diye bir bakayım dedim. Sonra tahmin edebileceğiniz üzere sarı sitede absürt fiyatlara satıldığını gördüm. Siz siz olun sakın oralardan falan almayın bu cihazı. Paranızın fazlası cebinizde kalsın. Sıfır olarak uygun fiyata, güvenilir yerden satın almak mı istiyorsunuz? Aşağıdaki linkten güvenle, sorunsuz bir şekilde satın alabilirsiniz.

SCROLL indirim kodu şu an %10 indirim sağlıyor. Kullanmayı unutmayın.

NOT: Konu biraz yüzeysel oldu, farkındayım. Bunun sebebi hem cihazın henüz elimde olmaması, hem de cihaz hakkında sadece temel bilgiye sahip olmuş olmam. Bir de bu aralar pek zamanım yok. Zamanım oldukça ve gerektikçe, ek bilgilerle konuyu düzenleyeceğim.

Herkese iyi oyunlar 😎

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VicettiSun -- 18 Mayıs 2025; 15:39:30 >

• Hocam detaylı anlatımınız için teşekkürler. Bu akşam bir adet indigı mavisi de ben sipariş veriyorum. İlk konsolum olacak.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Deşirici kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam. Benim de R36S'ten sonra 2. konsolum olacak Allah kısmet ederse. Bakalım bu cihazla nasıl bir deneyimimiz olacak.

• Harika bir konu olmuş böyle detaylı inceleme tadında konuları çok seviyorum. Elinize sağlık

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kamilburak35 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam. Artık buralardayız. Benimle birlikte sizin ve @Deşirici hocamın cihazları henüz elimize ulaşmadı. Şimdilik 3 kişiyiz sanırım :)

• VicettiSun kullanıcısına yanıt
    Türkçe video incelemesi de bulamadim scroll kanalina falan baktim ama temin eden olmamiş sanırım

• kamilburak35 kullanıcısına yanıt

Evet. Kaan hocam bu cihazı incelemedi. Kendisi almadığı sürece ya da satın alan biri incelemesi için ona bu cihazı göndermediği sürece de cihazı inceleyemeyecektir. Ya da kendisine rica ederiz, Kaan hocama yollar Datafrog cihazı, kendisi de isterse inceler hocam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bugün ANBERNIC RG40XX V siparişi oluşturdum, youtube incelemelerine göz attım ve bu sınıfta fiyat/performans olarak bence en ideal konsol diyebilirim.

@VicettiSun hocam siz muhakkak geniş değerlendirme yaparak geçiş yapmışsınızdır. Ben R36S konunuzu yakından takip ediyordum ancak, klon mu? gerçek mi? durumları çok can sıkıcı olduğundan eleyip RG40XX almaya karar verdim. Bu arada R36S için datafrog da klon durumu yok buna hak getirdim ilgili konudaki açıklamalarınızdan sonra.

Siparişi indirim koduyla beraber $98,99 hallettim, datafrog tarafında sipariş teyidi alıp sorun olmadığına dair bilgi maili de aldım.

Ayrıca datafrog iletişimleri muhteşem hızlı, mail attım 1-2 dk sonra dönüş sağlayıp siparişimi teyit ettiler.

Bu oyun konsollarına öncülük ettiğiniz için size ayrıca teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahdd4 -- 7 Mayıs 2025; 13:5:54 >
  • emrahdd4 E kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle cihazınız şimdiden hayırlı olsun. R36S yerine bütçe arttırıp iyi bir seçim yapmışsınız. Sonuçta bütçe arttırma imkanınız varsa, RG40 V çok daha avantajlı ve iyi bir cihaz. Bu gerçek, yadırganamaz.

Doğrusu detaylı incelediğim söylenemez hocam ama cihaza ve özelliklerine yüzeysel baktığımda ve Anbernic markasını gördüğümde "Tamam. Bu cihazı istiyorum" dedim ve R36S'leri satıp hemen sipariş verdim. Mesela yazılım konusunda detaylı bir araştırma yapmadım. Stok yazılım dışında sanırım ismi Knulli idi. Cihazın oyun performansını arttırdığı, daha iyi hale getirdiği söyleniyor. Stok yazılımı da iyi ama daha iyisi varsa, neden olmasın değil mi?

Muhtemelen ülkemizde RG40 V, R36S kadar popüler olmayacaktır ama fiyatına göre gerçekten iyi ve R36S'e göre dediğim gibi avantajlı bir cihaz. İndirim kodu beni, fazladan 400 TL vermekten kurtardı. Ben de sizinle aynı fiyata almış oldum. Siyah modelini satın aldım. Çantalı ve ekran koruyuculu olan versiyona maddi gücüm yetmedi valla. Çok pahalıya geliyordu. Cihazın kendisini alayım da çantayı falan ileride hallederim dedim.

Maillere dönüş yapıyorlar elbette. Evet hocam. Ben de sipariş verdikten sonra bir sorun olup olmadığını sormuştum. 2 gün önce kargoya vermişler, şimdilik bir hareket yok. 20 günü bulabilir gelmesi. Aman sağlam, sorunsuz gelsin de gerisi önemli değil.

Cihaz hakkında konu içinde yazdıklarımın dışında, siz ve diğer arkadaşlarla birlikte keşif yapacağız valla. Bu sefer sizlerin de kendi tecrübelerinize ihtiyacım olacak. Böylelikle ana konuya eklenmesi gereken önemli bir şey olursa, onları da ekleriz. Bu cihazla ilgili burada çok küçük bir topluluğuz. Zamanla genişler mi bunu yine zaman gösterecek. Umarım daha çok insan, bu el konsoluna hala sahip olabiliyorken, satın alıp kullanır. Çünkü sonradan ne vakitleri, ne zamanları ne de şansları kalmayabilir.

Söyledikleriniz için de ayrıca teşekkür ederim bu arada. İşte elimden geldiğince insanlara neyin nasıl olduğunu, doğruyu ve yanlışı, oyunseverler olarak böyle cihazların da olduğunu ve hala ulaşabildiğimizi göstermek, anlatmak istedim.

Bu arada siz hangi rengi sipariş verdiniz hocam ve tam olarak bu cihazı almaya nasıl karar verdiniz? Karar süreciniz nasıl oldu? Merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VicettiSun -- 7 Mayıs 2025; 13:47:36 >

R36S konusunu her gün inceledim neredeyse, alanlar, kullananlar vs. geri bildirimlere vakit buldukça tüm platformlardan göz atmaya çalıştım,

Ancak bu R36S te eksik bir şeyler varmış gibi hissediyordum işin açıkçası, performans veya ürün kalitesi beni etkilemiş olabilir.

RG40 V ile alakalı mesajınızı görünce hemen araştırdım. Burada beni en çok cezbeden iki şey vardı; birincisi ürün kalitesi malzeme ve donanım, bir diğeri ise klon mevzusunun hiç olmayışı.

Youtube içeriklerine de göz atarak Siyah RG40 V sipariş verdim hatta RG40 H modeli ile kararsız kaldım ancak dikey versiyonu oyun akışı yönünde daha uygun geldi.

Ben aksesuarı alacaktım ancak temu, aliexpress, gibi yerlerden daha uyguna halledebileceğimi düşünerek vazgeçtim.

Bu konsolu beraber vakit geçirmek için oğlumla beraber kullanmak için aldım. İyi ve fiyat/performans bir konsol aldığımı düşünüyorum.

Geldiğinde kullanıp test edip, geri bildirimleri ayrıca bırakacağım.

R36S, baktığınızda 30-40 dolarlık cihaz hocam. Avrupa'da indirimlerle falan 20 dolara alıyorlar. Fiyatına göre elbette iyi. Yetenekli bir cihaz ama bir yerden patlak verdi mi de komple dağılıyor. Ekstra kendiniz modlamanız, cihazın bazı ek gerekli yeteneklere sahip olması için, ekstra parça/ürün almanız gerekiyor. E bu da ek masraf demek.

Anbernic'te hepsi zaten hazırda mevcut. Titreşim motoruna kadar hepsini takmışlar. Donanım ve malzeme kalitesi olarak da avantajlı. Ergonomik ve boyut olarak zaten iyi. E kıyaslama yapınca da RG40 V'yi almamak için bir sebep kalmıyor.

Söylemlerimden, R36S'i kötülüyormuşum gibi zannedebilir bazı insanlar ama aslında kötülemiyorum. Ben de kullandım, memnun da kaldım ama daha iyisi varken de iyi olanın iyi yönlerini elbette ki söyleyeceğim. İncelemelerde de bu görünüyor zaten.

H modelini ben de düşünmedim değil ama V modeli benim daha çok hoşuma gidiyor, daha cazip geliyor. H olan herhangi bir cihaz modeli alacak olsam, PSP oyunları için alırdım herhalde. Daha iyi olurdu. Benim PS1 ve diğer eski konsol oyunlarına ilgim var hocam. PSP için belki daha sonra 2. el bir PSP ya da daha güçlü bir el oyun konsolu satın alırım.

R36S için yetenek konusunda diyeceğim yok hocam fakat belirttiğiniz gibi bir tür modlamalara ekstra performans için ayrıca ihtiyaç duyabiliyor.

Siz hiç bir şekilde R36S için oldukça kötü söylemlerde asla bulunmadınız bu konuyu takip edenler daha iyi bilir, burada sadece belirli bir bütçeye çıkıp daha yetenekli bir konsola geçerken avantajları değerlendirdiniz.

Bu ilk taşınabilir oyun konsolumuz olacak, 90'lı Gamestar konsollarından sonra retro ya dönüş için iyi bir seçenek olacağını düşünüyorum.

PS serisini kaçırmış birisi olarak, bu konsol için oğlumla güzel bir giriş yapacağız. Daha sonra PS5 den devam etmeyi planlıyoruz.

Beni anlamanız, mutlu etti hocam. Yanlış anlaşılabilir çünkü R36S ile ilgili bazı söylemlerim. Sizi de oğlunuzu da eğlendirecek bir oyun konsolu olacağına eminim. Sonra elinizden tıpkı iPhone gibi iyi bir fiyata çıkarma şansınız da var. Çünkü Türkiye'de birkaç kişide falan var bu cihaz sadece. Her açıdan avantajlısınız. Her açıdan.

PS5 Pro'yu GTA 6 için falan alırım eğer durumum el verirse hocam. Benim de hiç konsolum olmadı.

• Merhabalar bu ürünü almayı düşünüyorum ama gümrükte bi sıkıntı çıkar mı acaba limitlerin üzerinde çünkü.

• jubeiyagyu kullanıcısına yanıt

Hiçbir sıkıntı çıkmaz hocam. Gönül rahatlığı ile sipariş verebilirsiniz.

Teşekkürler ben de mor renk siparişini verdim. Ne kadar sürede geliyor biliyor musunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeiyagyu -- 8 Mayıs 2025; 13:40:12 >
    Mor dediğiniz, indigo mavisi sanırım. Cihazın mor rengi yok çünkü. Kargoya verildikten sonra ortalama 10-13 gün hocam. Bazen bu süre yoğunluğa göre 20'ye de çıkabiliyor. Biraz beklemeniz gerekecek anlayacağınız.

Mesela benim siparişimi kargoya vermişler ama 3 gündür hareket yok. Ben de bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VicettiSun -- 8 Mayıs 2025; 13:43:54 >
    Sanırım ama renk seçeneğinde mor yazıyor.

Öyle olduğuna bakmayın siz hocam. İndigo mavisi, beyaz ve şeffaf siyah rengi mevcut. Kendiniz de bakabilirsiniz. Datafrog'un hatası. Mor olarak eklemişler ama size gönderecekleri İndigo Mavisi

Anladım hocam beyazla arasında kaldım aslında ama indigo daha çekici geldi. Umarım hızlı bi şekilde gelir cihazlar. Teşekkürler cevap için.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.