Şimdi Ara

bitmeyenkartuşlu canonda yanıp sönen B ve C ışıkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
97.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar canan mp280 aldım bitmeyen kartuş sistemi takılı.. toplamda 5 sayfayı geçmedi çıkardığım çıktı sayısı.. ama ne iştir anlamıyorum yazıcı üzerindeki kartuşlardaki mürekkebi simgeleyen B ve C harflerinin altında bulunan ışıklar sürekli yanıp sönüyor.. kartuşta mürekkep bitmesi mümkün değil zaten dediğim gibi 5 sayfayı geçmedi yazdırdıklarım.. niye yanıp sönüyor bu acaba bilgisi olan var mı?

BU ARADA; yazdırırken gördüm;

Aşağıdaki mürekkebin kalan düzeyini algılama işlevi devredışı bırakıldı.
    Renkli <CL-511>
    Siyah <PG-510>

şeklinde uyarı veriyor yazıcı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yedinumara -- 4 Şubat 2012; 20:19:09 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Canon Yazıcıdaki Yanıp Sönen B ve C Işıkları

Canon yazıcında yanıp sönen B ve C ışıkları, bir sorun olduğunu göstermektedir. Bu sorunun kaynağı genellikle mürekkep kartuşları ile ilgilidir.

B Işığı: B ışığı mürekkep kartuşunun boş veya arızalı olduğunu gösterir. Mürekkep kartuşunu çıkarıp yeniden takmayı deneyebilirsin. Sorun devam ederse, kartuşu yenisiyle değiştirmen gerekebilir.

C Işığı: C ışığı ise kartuşların takılı olmadığını veya yanlış takıldığını gösterir. Kartuşları çıkarıp yeniden takmayı dene. Kartuşları takarken doğru yönde ve yerine oturmuş şekilde taktığından emin ol.

Eğer kartuşları değiştirdin veya yeniden taktın ancak B ve C ışıkları hala yanıp sönüyorsa, yazıcının bakımının yapılması gerekebilir. Bir Canon yetkili servisiyle iletişime geçerek yazıcını kontrol ettirebilirsin.

Canon Yazıcı Üzerindeki Işaretler

Canon yazıcılarda, B ve C ışıkları haricinde farklı anlamlara gelen başka işaretler de bulunabilir:

• Power (Güç) ışığı: Yazıcının açık olup olmadığını gösterir.
    • Alarm ışığı: Bir hata veya sorun olduğunda yanar.
    • Kağıt ışığı: Kağıt tepsisinde kağıt olmadığında veya kağıt sıkıştığında yanar.
    • Toner ışığı: Toner kartuşunun boş veya arızalı olduğunu gösterir.

Canon yazıcında yanıp sönen işaretleri doğru bir şekilde yorumlamak, sorunları hızlı bir şekilde çözmene yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: yedinumara

Arkadaşlar canan mp280 aldım bitmeyen kartuş sistemi takılı.. toplamda 5 sayfayı geçmedi çıkardığım çıktı sayısı.. ama ne iştir anlamıyorum yazıcı üzerindeki kartuşlardaki mürekkebi simgeleyen B ve C harflerinin altında bulunan ışıklar sürekli yanıp sönüyor.. kartuşta mürekkep bitmesi mümkün değil zaten dediğim gibi 5 sayfayı geçmedi yazdırdıklarım.. niye yanıp sönüyor bu acaba bilgisi olan var mı?

Renkli <CL-511>
    Siyah <PG-510>

Eğer mürekkep kartuşları bitti diye bir uyarı verirse yazıcının sağ alt köşesinde bulunan ters ücgen tuşuna basarsanız sorununuz giderilir.

ayrıca bu ışıklar her bitmeyen kartuşlu yazıcıda yanar.bunu önleyemezsiniz.

Ama en iyi sonucu yazıcı sağlayıcınız aldıracaktır size....

• quote:

Arkadaşlar canan mp280 aldım bitmeyen kartuş sistemi takılı.. toplamda 5 sayfayı geçmedi çıkardığım çıktı sayısı.. ama ne iştir anlamıyorum yazıcı üzerindeki kartuşlardaki mürekkebi simgeleyen B ve C harflerinin altında bulunan ışıklar sürekli yanıp sönüyor.. kartuşta mürekkep bitmesi mümkün değil zaten dediğim gibi 5 sayfayı geçmedi yazdırdıklarım.. niye yanıp sönüyor bu acaba bilgisi olan var mı?

Renkli <CL-511>
    Siyah <PG-510>

Bitmeyen kartuş sistemi çok güzel çalışan bir sistemdir aslında ben bu sistemi evde kendim yaptım.... Bu sistemler orjinal olmadığı için yani nasi diyim size sonuçta bunları canon üretmiyor....

Yazıcıya reset atıldığında belli şeyleri önlemek için algılama devredışı bırakılır... Bendede aynı yazıcıdan var bende reset atarak bu islemi hallettim...Bu sayede istediğiniz kadar çıktı alabilirsiniz normal bise adamlar size resetleyip veriyolar :D

• quote:

Orijinalden alıntı: iyonbatuhan

quote:

Renkli <CL-511>
    Siyah <PG-510>

Bitmeyen kartuş sistemi çok güzel çalışan bir sistemdir aslında ben bu sistemi evde kendim yaptım.... Bu sistemler orjinal olmadığı için yani nasi diyim size sonuçta bunları canon üretmiyor....

Yazıcıya reset atıldığında belli şeyleri önlemek için algılama devredışı bırakılır... Bendede aynı yazıcıdan var bende reset atarak bu islemi hallettim...Bu sayede istediğiniz kadar çıktı alabilirsiniz normal bise adamlar size resetleyip veriyolar :D

eğer emici dolu hatasından bahsediyorsanız internette ücretsiz bulmak kolay.boşu boşuna servise para vermeye gerek yok.

kartuşlar bitti uyarısı verince ters ücgen tuşuna 10 sn.basılı tuttuğunuzda yazdırmaya devam edersiniz.fakat ürününüz Canon garantisinden cıkar.Eğer Bitmeyen kartuşlu yazıcınızı aldığınız firma ürünün arkasında duruyor ise onlar garantiye alır.ama yetkili canon servisi cihazınızı garanti kapsamında servise sokmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadirekinci

quote:

Orijinalden alıntı: iyonbatuhan

quote:

Renkli <CL-511>
    Siyah <PG-510>

eğer emici dolu hatasından bahsediyorsanız internette ücretsiz bulmak kolay.boşu boşuna servise para vermeye gerek yok.

kartuşlar bitti uyarısı verince ters ücgen tuşuna 10 sn.basılı tuttuğunuzda yazdırmaya devam edersiniz.fakat ürününüz Canon garantisinden cıkar.Eğer Bitmeyen kartuşlu yazıcınızı aldığınız firma ürünün arkasında duruyor ise onlar garantiye alır.ama yetkili canon servisi cihazınızı garanti kapsamında servise sokmaz.

Evet doğrudur...

• Merhaba arkadaşlar bende Canon mp230 yazıcı var siyah-beyaz kartuşu açtım kendim mürekkep doldurarak kullanıyorum,son sefer yenilediğimde yazıcı daha önce hiç vermediği bir hata verdi , B ve C ışıkları ile birlikte üçgen işareti olan ışık da (üçü birlikte aynı anda) 5 defa yapıp sönüyor ve bekleyip yine 5 defa yanıp sönüyor, böyle devam ediyor hiçbir şey yazmıyor,,bu konuda ne yapmalıyım bilen varsa çok teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: privateer

Merhaba arkadaşlar bende Canon mp230 yazıcı var siyah-beyaz kartuşu açtım kendim mürekkep doldurarak kullanıyorum,son sefer yenilediğimde yazıcı daha önce hiç vermediği bir hata verdi , B ve C ışıkları ile birlikte üçgen işareti olan ışık da (üçü birlikte aynı anda) 5 defa yapıp sönüyor ve bekleyip yine 5 defa yanıp sönüyor, böyle devam ediyor hiçbir şey yazmıyor,,bu konuda ne yapmalıyım bilen varsa çok teşekkür ederim...

Hocam çözüm bulabildin mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirekinci

quote:

Renkli <CL-511>
    Siyah <PG-510>

Eğer mürekkep kartuşları bitti diye bir uyarı verirse yazıcının sağ alt köşesinde bulunan ters ücgen tuşuna basarsanız sorununuz giderilir.

ayrıca bu ışıklar her bitmeyen kartuşlu yazıcıda yanar.bunu önleyemezsiniz.

Ama en iyi sonucu yazıcı sağlayıcınız aldıracaktır size....

Alıntıları Göster
    Teşekkür etmek için üyeliğime giriş yaptım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.