Şimdi Ara

Bitmeyen RPG oyun önerisi (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
0
Favori
5.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: lastpavel

bitmeyen oyun istiyosan tabiki morrowind sırf oyunda 1000 bin tane npc var ki 2 tane görev paketi hariç ve rahatlıkla 1000ne yakın görev var görev paketleriyle + articaftlar yani oyunu o kdar derin yapmışlarki hala haritada açmadıgım yerler var ömrümü yedi morrowind benim ama bi türlü %1000 bitiremedim

o oyunda zaten %100 her şeyi gördüm diyen biri varmıdır çok merak ediyorum.
  • Oblivion a başlayınca (bir nevi intro sayılan, oyunu anlatan girizgahı geçersek) bir şehrin yanındasın ve oyun seni burada bırakıyor. Tüm dünya açık, her yere gidebilirsin, istediğini yapabilirsin. Ben ana hikayeyi bitirmeden önce Fighters guild, mages guild, assasins guild, thieves guildin falan başına geçmiş, arena grandmaster olmuştum ve dünyanın çoğunu gezmiştim. Oyunda level scaling olduğu için ana hikayenin sonradan kolay gelmesi gibi bir olay yok. Ana hikaye bitince de bir şey olduğu yok; dünya değişmiyor. Sen aynı kişisin, karakterinin kaldığı yerden dolanmaya devam ediyosun, herşey ilk başladığın serbestlikte.

quote:

Orjinalden alıntı: Impavide

Oblivionu dinledikçe hoşuma gitmeye başladı kafama takılan bi soru var? Oblivion da oyun bitmiyor derken sürekli görevlermi geliyor yoksa şehir şehir dolaşma ,hırsızlık yapma, dolaşıp halkın arasına karışmak gibi şeylermi mevcut mesela assasins creed gibi

• Tavsiye edilen tüm oyunları oynamış biri olarak şunu söyleyim. Sadece şunu oyna demek çok büyük yanlışlık olur. Bitmeyen oyun diye birşey yok single player oyunlarda. Elbet hepsinin sonunu göreceksin ama her bitirdiğin oyun (kaliteli olanlar) sana çok fazla şey katacak.

Sırayla fikirlerimi söyleyeyim;

Fable

Yıllar önce Level dergisinde bir ön haber tarzi ufak bir resimle yazısı çıkmıştı. O zaman ki adı Project Ego idi. Sadece XBOX a özel bir oyun olduğundan, oyunda ne yaparsak ilerleyen aşamalara etki edeceğinden filan bahsedilmişti ve o haberi okudukça keşke ben de oynayabilsem diye iç geçirmiştim defalarca. Daha sonra unuttum taki PC ye çıkacağını öğrenene kadar. Çıktığı hafta aldım ve defalarca oynadım. Bitirmediğim hiç bir questi kalmadı ya da konuşmadığım hiçbir NPC. Hikaye için şu kadarını söyleyim HARİKA!. Oyunda ilerledikçe gerçekten oyun yapımcılarının bu konuda emek harcadıklarını görüp mutlu oluyorsun.

Grafik : 4 (5 üzerinden)
    Ses (çevre-karakter): 4
    Hikaye : 5
    Oynanabilirlik : 5
    Genel : 4.5

Oblivion

2002-2003 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam. O zamanlar pek tanımadığım ama daha sonra çok yakın arkadaşım olan biri Morrowind adında bir oyun oynuyordu. Oyun hakkında pek bir bilgim yoktu ama o aralar Level dergisi Morrowind haritası filan vermişti biraz göz gezdirdikten sonra arada kaynadı gitti. Ama ilerleyen aylarda bir oyunun videosu düştü nete. Adı Oblivion du. O ana dek gördüğümüz en harika açık alan grafiklerine sahip bu videoyu defalarca izler üzerine ağzımızdan sular akarak yorumlar yapardık. Zaman geçtikçe bekleyişimiz de daha heyecanlı olmaya başladı. Ve birgün oyun çıktı dediler aldık kurduk hemen bilgisayarımıza ama gördük ki o videolardaki görüntüyü elde etmeyi bırak oyunu doğru düzgün çalıştıramıyoruz bile. Sonra gözümüz yaşlı bağrımıza taş basıp tekrar kuracağımız günün özlemiyle kaldırdık. Aradan aylar geçti ve çift çekirdekli işlemcimizi DX10 ekran kartımızı aldık ve Oblivion ile hesaplaşma günümüz geldi. Oyunu kurduk, biz beklerken çıkan eklentilerini de attık içine ve oyun dünyasına daldık bir Cumartesi günü. Ve o dünyadan çıkmamız 1 haftamızı almıştı aklımızda yeşil Tamriel ormanları altımızda elf zırhları içinde ki beyaz Küheylan ımız.

Tavsiye: Eğer önce ana hikaye görevlerini yaparsanız etrafta zırt-pırt açılan Oblivion gate lerden kurtulursunuz. Benim gibi 30. kez oynayanlar için bu kapılar can sıkıcı olabiliyor. Hem yan görevler de en az ana hikaye kadar güzel.

Grafik : 5
    Ses : 4
    Hikaye : 4
    Oynanabilirlik : 5
    Genel : 5

Witcher

Witcher ı bekleyişimiz Newerwinter Nights 2 ile aynı dönemlere denk gelmişti. Ancak o aralar Buzyeli Vadisi (Icewind Dale) kitaplarına kendimi kaptırdığım ve ilk NWN nin de etkisiyle biraz gölgede kaldı ama gerek Obsidian (KoTOR 2, NWN 2) a olan güvensizliğim gerekse de Witcher ı yapan firmanın eski bir oyun motoru ile ( KoTOR da kullanılan motor ) harika grafikler elde etmiş olması Witcher a olan saygımı artırdı. Ve oyun çıktı kurduk ama ilk başta o kadar can sıkan buglar vardı ki ( yükleme süresi 20dk. sürüyordu, oyun low ayarda bile kasılıyordu ) oynamadan daha doğrusu oynayamadan kaldırdık. Ama daha sonra öğrendik ki ilk çıkan yama ile bu sorunlar giderilmiş. Kurduk oyunu update ini de yaptık ve gerçekten denildiği gibi hem yükleme süreleri 1dk civarına indi hem de grafikleri maksimum düzeye getirsekte pc kasılmadı. Sonra girdik oyuna, ilk dikkatimi çeken her erkek gibi dişi karakterlerin grafiksel nefes kesiciliğiydi. Hatta o kadar ileri gittik ki şehre girdiğimiz gece tüm sokaklardaki hayat kadınlarına uğrar olduk. Birsüre oyundaki tüm kadınlara sadece et gözüyle baktıktan sonra kendimize geldik ve görevlere odaklandık. Hikaye beklediğimiz kadar iyi değildi ( bioware bir kez çıtayı yükseltmişti ) ama işlenişi durumu kurtarmaya yetiyordu. Eğer dikkatinizi dağıtmadan sadece bu oyuna odaklanıp oynarsanız gerçekten çok iyi bir oyun deneyimi yaşamış olursunuz.

Grafik : 5
    Ses : 5
    Hikaye : 4
    Oynanabilirlik : 4
    Genel : 4.5

Gothic 3

Eski Gothic leri oynamadım ve açıkcası bu oyuna olan ilgim de videolarındaki güzelliktendi. Neyse oyun çıktı kurduk ama bin pişman olduk. Oyun bug dan oynanmaz bir haldeydi. Kaldırdık hemen ve aylarca sürecek olan bahar temizliğini beklemeye başladık. Zaman geçti sonunda çıkan patch sayısına Thats Enough!! diyecek hale geldik ve oyunu tekrar kurduk yamalarını yaptık. Oynanış biraz diğer rpg lere göre farklıda olsa oyunun geçtiği evren güzel tasvir edilmişti. Hikaye pek sarmadı, belki eski oyunları oynamadığım için belkide hikaye anlatılamadığı için bilmiyorum ama oyun evrenine aitlik hissi alamadık yeterince.

Grafik : 4.5
    Ses : 3
    Hikaye : 3
    Oynanabilirlik : 3
    Genel : 3.5

Bazı RPG ler hakkındaki düşüncelerim şimdilik bu kadar. Yarın zaman bulabilirsem Mass Effect, Newerwinter Nights 2 ve Two Worlds ile ilgili düşüncelerimi de yazacağım.

• İstersen az daha bekle Fallout 3 geliyor Power Armor'larımızı raflardan çıkarmanın zamanı geldi.
  • GTA serisi
  • Önce oturcan Daggerfall kurucan sonra Elder Scrollara gecicen en son Oblivion a yardırcan... Yada kendi sisteminde Wow , Ultima Online gibi oyunlara server hazırlayıp kendi kendine takılcan :D Ama alternatif olarak Sacred 2 piyasaya sürüldü belki o isteklerini karşılayabilir... ha bide Two Worlds var oda bi alternatif...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GLaDiaC -- 28 Ekim 2008; 1:51:52 >
  • Gece yazmayı unutmuşum. Witcher da kadınlar var da Fable da yokmu.

Oyunda Genelev ve ona bağlı Questler bile var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: N. Flamel

Hatta oblivion için mod yapan sitelerden birinin linkini verim; istersen detaylı bir incele. Çünkü çıkan eklenti sayısını ve eklentilerin ekledikleri oyun süresini abartmıyorum

http://www.tesnexus.com/downloads/categories.php

imzan süper yazmadan duramadım (moonspell luna sanırsam)

fable okadar da sağlam bi oyun diil bnce
    oblivion derim bnm

• Oblivion ve Morrowind oynamış arkadaşlar iki oyun arasındaki bağlantıyı yada farkları anlatabilir mi? Ben TES serisini Oblivion ile tanıdım. Morrowind oynamadım ve Morrowindi merak ediyor. Oblivionu oynamış olsam da morrowind oynamamı tavsiye edermisiniz?
  • Morrowind Oblivion'dan daha fantastik, çeşitliliği olan bir oyun dünyası sunuyor. Gözün süper grafikler aramayacaksa bir denemende fayda olabilir. Quest, ortam, karakterler, kasabalar, dungeonlar morrowindde obliviona göre çok daha çeşitliydi. Aradaki aklıma gelen farklar; Morrowindde hızlı seyahat özelliği yok, ya yürüyorsun ya da bota veya böceğe (oynarsan görürsün ) binip seyahat ediyorsun. Ortamda at olmadığı için at da yok haliyle. Morrowind'de ortamda daha çok mantar tipi yapılaşmalar var, öyle Oblivion'daki gibi yeşillik hemen hemen hiç yok. Kurtadam olmaya yönelik bir ek paketi var Morrowind'in. Ama bu "level scaling" illeti yüzünden questlerini bitirememiştim . Çünkü kurtadam olunca sabit statları oluyor, ben de fazla yüksek levelken gitmiştim kurtadam adasına. Dediğim gibi, grafiğe takılmayacaksan morrowind güzel bir rpg'ydi. Hatta oyun olarak obliviondan daha kaliteli bir bakıma. Daha başka farklar da vardır ama aradan yıllar geçti tam hatırlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lycantrophic -- 4 Kasım 2008; 0:06:16 >

• quote:

Orjinalden alıntı: lycantrophic
    Aradaki aklıma gelen farklar; Morrowindde hızlı seyahat özelliği yok, ya yürüyorsun ya da bota veya böceğe (oynarsan görürsün ) binip seyahat ediyorsun.

Propylon çemberleri unutmayalım. Hatta master anahtarı yapabilmek için tüm terkedilmiş kalelerin anahtarlarını bulmak gerekiyordu ki sır bunları aramak bile oyunun bitmemesine sebep olur zaten.

Sonuç olarak Morrowind konu, zırh ve silah çeşitliliği, questler vb. herşeyiyle Obliviondan çok daha iyi bir oyundur.

• vall bende oblivion oyniim dedim kurdum sonra abim bi takildi oyuna yuzlerce yeni esya yeni questler falan yuklemis oyuna bi girdim degisik degisik seyler ciplak adamlar falan ne oldugunu anlamayip sildim sonra bi de azar isittim cok guzel oyun ve gercekten de uzun

Fable 2 cikio mu ciktimi pek haberim yok ama bi sitede gordum bende dedim 1. buliim
    buldum indirdim ama calismadi calisan bi link verirseniz cok sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: lycantrophic

Morrowind Oblivion'dan daha fantastik, çeşitliliği olan bir oyun dünyası sunuyor. Gözün süper grafikler aramayacaksa bir denemende fayda olabilir. Quest, ortam, karakterler, kasabalar, dungeonlar morrowindde obliviona göre çok daha çeşitliydi. Aradaki aklıma gelen farklar; Morrowindde hızlı seyahat özelliği yok, ya yürüyorsun ya da bota veya böceğe (oynarsan görürsün ) binip seyahat ediyorsun. Ortamda at olmadığı için at da yok haliyle. Morrowind'de ortamda daha çok mantar tipi yapılaşmalar var, öyle Oblivion'daki gibi yeşillik hemen hemen hiç yok. Kurtadam olmaya yönelik bir ek paketi var Morrowind'in. Ama bu "level scaling" illeti yüzünden questlerini bitirememiştim . Çünkü kurtadam olunca sabit statları oluyor, ben de fazla yüksek levelken gitmiştim kurtadam adasına. Dediğim gibi, grafiğe takılmayacaksan morrowind güzel bir rpg'ydi. Hatta oyun olarak obliviondan daha kaliteli bir bakıma. Daha başka farklar da vardır ama aradan yıllar geçti tam hatırlayamadım.

Oblivion oynayan arkaşlara nazaran bende Morrowind'i tavsiye ederim.En son paketi Bloodmoon adlı paket anakaranın üstünde bir ada ekleyen paket oyuna werefwolf olmayı da ekliyor.

Oyunu oynayanlar bilir 'City of life City of Magic'

Bir oyun sizi günlerce başında tutuyor,oyunda yer yön bulmak için ingilizcenizi geliştiriyor,dağ bayır tepe dolaştırıp müzikleri ile hayran bırakıyorsa,farklı ve ilginç questleri ile ilginizi çekiyorsa,derin bir hikayesi var ise bir süre sonra gerçekten orada yaşadığınızı hissediyorsunuz.Morrowind bana bunları tattırdı.

Zaten kısa zaman sonra tekrar yükleyip oynayacağım.3 büyük evlerden hep Redoran'da baş oldum.Telvanni hep itici geldi.(hikayeyi okuyanlar bilir) bir de hırsızlar grubu vardı adını hatırlayamadım bir görevinde adam yanımda soyun vücuduna bakayım dedi.Höh dedim o büyük evin başı olcam ama arkamdan bak bu adam benim yanımda soyundu orasını burasını gösterdi diyecek diye görevlere devam etmedim.:D

Yani düşünün oyun sizi gerçekten içine çekiyor

• quote:

Orjinalden alıntı: KO cu cocuk

vall bende oblivion oyniim dedim kurdum sonra abim bi takildi oyuna yuzlerce yeni esya yeni questler falan yuklemis oyuna bi girdim degisik degisik seyler ciplak adamlar falan ne oldugunu anlamayip sildim sonra bi de azar isittim cok guzel oyun ve gercekten de uzun

Fable 2 cikio mu ciktimi pek haberim yok ama bi sitede gordum bende dedim 1. buliim
    buldum indirdim ama calismadi calisan bi link verirseniz cok sevinirim

fable 2 ps için çıkmış sanırım bn öle duydum doğrumu bilmiyorm
  • Kesinlikle Oblivion.. Ana görevi yapma yan görevlerle yeteri kadar vakit öldürürsün.. Sonra gidip Mod ekle çeşit tür görev ekleniyor, sonsuza kadar böyle devam edebilrsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: F0NDiP

quote:

Orjinalden alıntı: SmaLLviLLe

Acaba kaçınız The witcher oynadı ? Obliviondan kesinlikle daha iyi FABLE'yi oynamadığım için bir şey söylemiyorum .

witcher grafiklerde çok güzel ama hikayeden sınıfta kalıyor.

Bencede
  • Buraya amma şey yazılmış ben Fable ve World of Warcraftı aldım .
  • wow oynadım ama tek başına olunca bir noktadan sonra bayıyor.reelden arkadaşların olacak miktofon bağlantısıyla konuşarak oynayacaksın.birde lineage2 başkada online oyun oynamadım..şimdi conana başlasammı diye düşünüyorum..

fable maximum 15saat görevlerin hepsini bilince dahada kısalıyor.
    witcher minimum 60 saat. şimdi 4üncü bölüme geçtim ben heralde 100 saat oynamışımdır sindire sindire
  • oblivion un daha önceki oyunlarla bağlatınsı varmı hikaye olarak
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.