Şimdi Ara

Bitexnova borsası battı, 250 milyon TL buhar oldu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
5.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BEN BİNANCEDEN 20 TANE RAVENCOİN ALMIŞTIM 6 AY ÖNCE. 35 LİRA MI NE TUTUYORDU. PARASINI DA ARKADAŞ VERMİŞTİ. GEÇEN Bİ BAKİM DEDİM 9 LİRAYA MI NE DÜŞMÜŞ. YAV BU BORSALARA NASIL GÜVENİP BİNLERCE LİRA YATIRIYORLAR AKLIM ALMIYOR.

  • Adını bile yeni duydum, millet para yatırmış

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem dolandırılmaya son derece müsait. Güvenlik riski muazzam. Sistemi denetleyen yok, resmi bir kayıt tutan yok, kağıt üzerinde borsa bile değil bunlar. Ayrıca yatırım yaptığınız ürününde ekonomik bir karşılığı yok. Terra olayının gösterdiği üzere, birisi bu kripto para x değerinde değerinde deniyor. Halbuki böyle bir değer yok ortada.

  • Ac1DBuRN kullanıcısına yanıt
    Bankadaki altın, dünyanın her yerinde geçerli. Bir ekonomik değeri var. Aynı şekilde Gümüş, Bakır, Pamık, Kahve gibi bir ürünün sertifikasını taşıyorsanız da ekonomik karşılığı var.

    Ama Coinler için bir karşılık yok. Bu değerli deniyor. İnsanlar da yatırım yapıyor. Ne bir ekonomik değeri var, ne üretimde kullanılan bir değer, ne de milli paralar gibi arkasında bir büyük ekonomi var. Terra olayının da gösterdiği gibi bu coinin değeri şu dendiğinde aslında o değerde olmadığının farkına varın artık.

  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Cem bey her yatırımın tabiki bir riski olacak. En gfüvenilir denilen Alman ve Amerikan tahvillerinin bile bir riski vardır. Ancak coinlerde durum farklı.Bizlere bir coin sunuyorlar. Değeri şu kadar diye. Ürünü alıyor insanlar. Sonrasında söylenen değer olmadığı ortaya çıkıyor.
    Hisse senedi aldığınızda şirketin ortağı oluyorsunuz. Kötü yönetilen bir şirketse tabiki batabilir. Ama bilanço belli, girdi çıktısı belli. Coin için karşı tarafın belirlediği fiyata okey değip daha da yukardan başkasına satıp çıkmayı hedefleyen yatırımcılar alıyor. Ama o fiyatı oluşturucan arkasında ne bir değer var ne de bir ekonomi var. Coinlerde herkes düşüş baklamadan wbaşkasına satıp çıkarım derdin de.

  • Clusive kullanıcısına yanıt
    Kripto paranın kendisi dolandırıcılık zaten.

  • kırılanhayaller kullanıcısına yanıt
    bir de yatırım demezler mi herhan gi bir coine parayatırınca neye yatırım yapmış oluyorum bir anlatır mısınız? Giderim Pamuk kontratı alırım. Elimde pamuk olur, giderim altınalırım elimde altın olur. Gider tahvil alırım arkasında koca koca ekonomilerin olduğu ülkelere borç vermiş olurum.

    İnsanlar Coinleri alır çünkü daha yukarı bir fiyattan başkasına satmak içindir. Yoksa coinlerin ne ekonomik bir değeri vardır ne de karşılıkları.

    Bilmeden yazıyorsunuz böyle.

  • alpabi A kullanıcısına yanıt

    Sevgili arkadaşım yazışmaları okudun mu?


    Cevap verdiğim kişi “şirket batsa bile elinizde hisse karşılığı değeriniz olur” diyor.

    Ben de “Doksanlı yıllardan beri batan şirkette böyle bir değere hiç rastlamadım” diyorum. Batık şirketten kim ne alabilmiş ?


    Bana coin hisse farkını anlatmışsın eksik olma da mesajlaşmanın konusu o değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Banker Mahmut filmindeki gibi dolandirilmislar
    En yüskek faiz bende paralarinzi getirin
    Size nasil yasalar cercevesinde en yüskek faizi verecegimizi gösterelim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 30 Mayıs 2022; 12:21:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alpabi A kullanıcısına yanıt

    Sizin bu mantıkla herkesi her şekilde dolandırabilirsin, yapabileceğimiz bir şey yok, herkesin başına beyaz şapkalı dikip an be an gözetleme sağlatamayız. Azıcık akıllı olup dolandırılmasınlar. Terra olayı milyarlarca dolarlık devasa bir operasyon. Herhangi bir şirketin değerini yok edebilecek potansiyelde maddi gücün varsa bunu borsa dahil her yerde her şekilde kullanabilirsin zaten. Teknik konuları görmezden gelip güvenli değil, değeri yok gibi saçma sapan kendi düşüncelerinizi gerçekmiş gibi yaymayın. Sistem son derece güvenli. Blockchain sistemini iyice öğren güvenlik riski var mı yok mu anlarsın. Bunun dışında Binance gibi borsalar bir bankadan farksız güvenlik hizmeti sunuyor müşterisine. Bütün bunların dışında varlıklarını korumak ve kaybetmemek insanların elinde.


    Sistemden bağımsız, para nedir bilmeyenler borsada elbet batacaktır. Sonra sistem güvenli değil diye ağlamayın. Sistemlik bir şey yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B3097644 -- 30 Mayıs 2022; 14:31:0 >




  • Sacma sapan adi bile duyulmamis borsada bu kadar para yatirilmasi anormal bir durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolar 6 ay önce 11 liraydı. Ne anlatıyorsun birader. Bankada 1 milyon lirası olan adamın o zamanlar 90 bin doları varken şu an 61,300 doları var. Para olduğu gibi duruyor bankada. Ne oldu paranı mı çaldılar. Borsa güvenli değil diye ağlarsın sen şimdi. Önce ne hakkında konuştuğunuzu bir öğrenin.

  • Memleketin kerizi biter mi? Buna para yatıranların tamamı sosyal medyada "açız, fakirleştik" edebiyatı yapanlar..

  • SEN NİYE BU KADAR AŞIRI TEPKİ GÖSTERDİN ŞİMDİ? BORSA SAHİBİ FALANMISIN? ÇİFTLİK BANK BATMADAN HEMEN ÖNCE DE PARA YATIRANLAR SENİN GİBİ SAVUNURDU. SONUÇ ORTADA. SANIRIM SEN DE PARA YATIRDIN. ONA BUNA HÖNKÜRÜYORSUN.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISU -- 30 Mayıs 2022; 18:55:17 >
  • alpabi A kullanıcısına yanıt

    Hocam sen git yastık altında altın sakla senin kafa oralarda kalmış. Elinde altın tutup param oldu zanneden tayfa...


    Yaş 70 falan mı? muhahah




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırılanhayaller -- 30 Mayıs 2022; 18:57:15 >
  • Ne diyorsun anlamıyorum. İnsan gibi yazarsan dikkate alırım. Saadet zinciri ve borsayı bir tutan akıl tutulmalarıyla yorum yazmayın. Sonra sizin gibiler "ben ekonomistim" diyerek ülke yönetmeye kalkıyor. Sonuç ortada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B3097644 -- 30 Mayıs 2022; 20:6:9 >
  • NE DİYON LA SEN? BENİM İLK YAZDIĞIM YORUMA SAZAN GİBİ ATLADIN. CEVAP VERİNCE DE İŞİNE GELMEDİ SAÇMALAMAYA BAŞLADIN. İNSAN GİBİ YAZDIM. KAPASİTEN YOKSA BEN NAPİM? BAK İŞİNE HAYDEEE

  • Ağır vakasın yani, engelliyorum, bu kafayla hayatta başarılar.  

  • ÇOK DA ŞEYİMDEYDİ. 3 GÜN SONRA AĞLARSIN PARAM BATTI DİYE. MABADIMLA GÜLERİM SANA..

  • ne olduğu belirsiz aptal borsalara para basarak akıllarınca uyanıklık yaptıklarını zannedenler her zaman hezimete mahkumdur..

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.