Şimdi Ara

Bisiklette nasıl ön kaldırılır? [Rehber]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, genelde dağ bisikletleri kullanan kişilerin ön kaldırma merakı çok fazladır, ya da şehir bisikletlerinde. Bu rehberimde ise ön kaldırmanın püf noktalarını anlatacağım. Ön kaldırmak hemen olacak bir şey değil, pratik gerektirir, belki 1 hafta belki 1 ay sonra düzgün ön kaldırıp 15-20 pedal atabileceksiniz. Püf noktalara geçelim:
    1. Selenizi yükseltin: Şimdi bir çok kişi belki ayakları yere bassın diye düşük sele ayarı kullanıyordur, bu yanlış kendinize uygun sele ayarını yaptığınıza mümkün olan en iyi şekilde ön kaldırabilirsiniz çünkü eğer sele düşük olursa yük ön lastiğe biner ve daha zor kaldırırsınız.
    2- Arka Fren Önemi: Arka fren ön kaldırdığınızda en önemli etkenlerden biridir, belki bir kaç video izlediyseniz bazı akrobatik haraketler için bisikletlerde ön fren yerine sadece arka fren vardır. Arka frenin amacı eğer çok fazla hızlanırsanız sizi yavaşlatmak, çok fazla arkaya giderseniz sizi düşmekten korur. O yüzden arka freni iyi kullanmalısınız. Ayrıca arkaya fazla gittiğinde bir anda freni sıkarsanız ön teker hızlı düşeceği için dengenizi kaybedebilirsiniz, o yüzden yavaşça sıkmanız önerimdir.
    3- Pratiğinizi düz yollarda yapın: Yokuş yukarı veya yokuş aşağı(Özellikle çok tehlikeli olur.)denemek size zorluklar çıkarır, önerim düz yolda pratik yapmanız üzerinedir.
    4- Dirseklerinizi kırmayınÖn kaldırdığınızda genelde bir çok kişi bisiklet öne düşmesin diye dirseklerini kırar, evet bu doğrudur fakat böyle kaldırdıktan sonra sürekli gitmesini sağlayamazsınız. Bu yüzden kafa geride, dirsekler tamamen açılmış şekilde ön kaldırılmalıdır.
    5- Diz kapakları denge sağlar:Diz kapakları sağa ve sola gitmemizde büyük önem taşır, eğer ön kaldırırken sağa gitmek istiyorsak, gidonu sağa doğru kırıp ardından diz kapağımızı sağa doğru çeviriyoruz.(Aynı şekilde yol bisikletlerinde derin virajlar alırkende bu yöntem kullanılır.) Böylece istediğimiz yöne gidebileceğiz.
    6-Ağırlığı öne verip sonrasında arkaya verin.Biliyorum rehber içinde ağırlığı arkaya verin dedim, fakat ön kaldırırken ilk öne sonra arkaya vermemiz gerekiyor. İlk önce ağırlığımızı öne verip ardından önü kollarımız ile çekip kaldırıyoruz.
    7-Yeterince arkaya ağırlık verme.Eğer selenin ortasında oturup ağırlığınızı arkaya veremiyorsanız kendinizi selenin arkasına doğru biraz alabilirsiniz. Fakat bu farklı kas gruplarının çalışmasına neden olacaktır, çok fazla önde durursanız baldır kasları, fazla arkada durursanız kalçalarınız çalışacaktır, bu yüzden bir kaç gün ağrı çekebilirsiniz.

    Evet bu rehberimde sizler için 7 tane püf nokta belirttim, umarım öğretici ve doğru bir rehber olmuştur. Şahsen 14 yaşında 48 kilo ve 1.68 CM'im, ve istediğim kadar ön kaldırıp gidebiliyorum. Bir sonraki rehberimde manual'i anlatmaya çalışacağım. İyi günler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BigBangZero -- 25 Ekim 2017; 12:50:43 >







  • Bilgiler çok işime yaradı sana teşekkür ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir çok kişinin wheelie yaparken ki yanlışı, ön kaldırdıktan sonra ölüme yetişir gibi pedal çevirmesidir. Sakin şekilde frenli şekilde gidilirse daha uzun yol yapabilirsiniz. Buna çok dikkat edin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.