Şimdi Ara

Bisikletin de ehliyeti olmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sabah bisikletimle kitap almaya gidiyordum, kaldırımda bir arkadaşı gördüm durdum selam verdim muhabbete başladık.Ben bisikletin üstündeyim ama yolu kapatmıyoruz duvarın dibindeyiz.3 aptal velet bisikletle birbirleriyle yarışıyorlar ilk ikisi kıl payı geçti sonuncu önüne bile bakmadan geldi bana girdi bisikletten düştüm ona hiçbirşey olmadı.Ben ayağa kalkmadan kaçtı bişey oldu mu diye bile sormadı öküz.Demin hastaneden geldim kafama 3 dikiş atıldı, kolumun yarısı sıyrık,bacaklarımda 6 çizik var ve her tarafı bantlı.Bisiklete binmenin de bir sınırı olmalı hiç değilse bunun gibi veletler için eğitimi olmalı daha direksiyonu sabit tutamıyorlar çünkü.Bisikleti sürmeyi bile öğrenmeden sokakta insanların arasında yarışa başlıyorlar halbuki cidden 10 metre ilerde bisiklet parkı var.Bugün olan bana oldu ya küçük bir çocuğa girseler kafasını o duvara vursa dayanabilir miydi ?

• Okulda eğitimi olmalı. Bizde sözde kalır tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılıyorum bir de 10 yasindaki cocuklara kendinden buyuk bisiklet alanlar var ne durabiliyor ne surebiliyor bi denetim gelmesi lazim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam.

• +1

Ayrica su köylü belediyeler her otoyolun kenarina bir seritte de olsa bisiklet yolu yapmali. Ve su köylü görmemis yayalar da bu yollara girmemeye dikkat etmeli.

Izmit carsidaki yürüyüs yolunda bisikletle gidiyorum,bisiklet seritinde bisiklet yok insan var. Normal yoldan gidiyorum millet napiyosun burasi bisiklet yolu mu diyor,onlar da hakli. Sonra canimizi tehlikeye atip otoyola iniyoruz ölsek hakli bile degiliz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun

• Sağolun hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hiç bir işe yaramaz. Sanki her ehliyeti olan araba kullanmayı biliyor mu ? Ehliyeti olup el freni ne bilmeyenler var ciddi ciddi

• ReeTMiC R kullanıcısına yanıt
    Bunu engellemenin yolu yok.Ama azaltmanın yolu budur.
  • Keşke kask takmış olsaydınız. Her neyse geçmiş olsun hocam, olan olmuş.

Bisiklet toplumumuzda çok ''sıradan'' bir şey olarak görülüyor. Oysaki bisiklet sürmenin de kuralları, adabı var ama söz konusu bisiklet olduğu için buna gerek duyulmuyor.
  • Ehliyet değil de, lisans alındığında trafikte bisiklet de araç kullanmış kadar değer kazanıyor. Lisans uygulaması yapılandırılıp zorunlu hale getirilse sorunlar azalır. Şimdilik sadece sporcu statüsünde değeri var sanırım.

• Geçmiş olsun, aile eğitimi çok önemli. Sokak çocuğu maalesef onlar. 7sinde neyse 70de de onda olacaklar büyük ihtimal

• G.U.Y kullanıcısına yanıt
    Gerçi elimi kafama atıp kan görünce baya sinirlenmiştim muhtemelen yapıştırırdım iki tane bi anlamda kaçması iyi oldu kendisi için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.