Şimdi Ara

Bisikletimi Nereye Kilitlemeliyim ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese Merhabalar.Bizim bina apartman ve bisikletler giriş katta merdiven korkuluğuna bağlı.Geçen sene 2 tane komşunun 1 tane de babamın bisikletini çaldılar.Şu an babama yeni ikinci el bi bisiklet aldık ve 2 büyük zincir+1orta boy zincir+1 küçük zincir (2adet sağlam kilit+orta kilit+küçük kilit ile kilitli)+lastik gibi ismini bilmediğim kilit ler ile kilitledim.Bu sefer de bisikletlerin ön tekerleklerini patlatmışlar.Binada doğru düzgün bisiklet koyacak yer yok ve şu anda 100 tl zarardayız tekerlekler için ama daha yaptırmadık.Çatıya koysak indirmesi sıkıntı ve yağmurda paslanıyor.Tavsiyelerinizi bekliyorum acaba giriş kata kamera mı taktırsak diye düşünüyorum ama sizin de görüşlerinizi almak istedim.Siz olsaydınız ne yapardınız ?

• Bunlarla uğraşacağına direk eve çıkar
  • FastFantastik kullanıcısına yanıt
    Evde keşke bisikleti koyacak yer olsa .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deleted_User-01

Bir tane bisiklet askılığı al evdeki müsait bir duvara tak bisikleti oraya yerleştirirsin yer kaplamaz.
  • Arkadaşım O Eli Bi İndir! kullanıcısına yanıt
    Hocam ev küçük duvarlar zaten dolu . Kamera maaliyeti fazla olur mu sizce ???
  • kameranın caydırıcı olacağını düşünmüyorum ayrıca maliyeti fazla olabilir. Bence ne yapıp edin bisikleti evde tutmanın bir yolunu bulun yoksa zarar vermek isteyen her türlü zarar verir.
  • Arkadaşım O Eli Bi İndir! kullanıcısına yanıt
    Caydırıcı amaçlı değil binadaki biri de yapmış olabilir amacım yapanı bulmak.Evde olsa süper olurdu ama hem yer yok hemde indirip çıkarırken sorun oluyor 3.katta oturuyoruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkish_Union-687

Evde her zaman koyacak yer vardır gerekirse yatağa yatırırsın yatmadanda tuvalete falan koyarsın.
  • Ben her gun 6. Kata cikariyorum valla evim cati kati. amac spor yapmaksa o bisikleti kucaklayip cikarmak zor gelmiyor bana. Balkona koyuyorum gunes pek vurmuyor sadece aksam gunesi cok az bir aciyla geliyor onu da sikinti yapmiyorum. Bence en iyi yontem bu diger alternatif merdiven altina zincirlemek ama pek aklima yatmiyor. Kamera olmasina ragmen calindiktan sonra hirsizi gormenin pek bir faydasi olacagini sanmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=132836 mutlaka okuyun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evimiz mustakil. Balona kilitliyorum.
  • Esimle beraber bisiklete bineriz. Her binecegimizde iki bisikleti de 4 kat indirir donuste de 4 kat yukari cikartirim merdivenlerden. Sonra da balkona koyarim ikisini de. Balkonumuz olmasaydi evin icine koyardik emin ol. Benim bisikletim 13 kilo, esimin ise 19 kilo. Ortalamaya vurursak her bindigimizde 16 kilo yuku 8 kat indirip cikartiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FastFantastik kullanıcısına yanıt
    +1
  • kymelria kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız ama ev küçük yer yok bi tane elektirkli süpürge aldık onu bile koyacak yer bulamadık . :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: kymelria

Esimle beraber bisiklete bineriz. Her binecegimizde iki bisikleti de 4 kat indirir donuste de 4 kat yukari cikartirim merdivenlerden. Sonra da balkona koyarim ikisini de. Balkonumuz olmasaydi evin icine koyardik emin ol. Benim bisikletim 13 kilo, esimin ise 19 kilo. Ortalamaya vurursak her bindigimizde 16 kilo yuku 8 kat indirip cikartiyorum.

Aynı durumdayız bende 4 katta oturuyorum eşimle 20 km yol yapıp geliyoruz birşeyim yok ama o iki bisikleti çıkardıktan sonra ter içinde kalıyorum ve felaket yoruyor. ama yapcak birşey yok. daha bugün eşimle gezerken pek sağlam gibi görünmeyen 3 genç bizi görünce muhabbete başladılar sessizce biri diyor ki benim çalıdığım bisikletin haddi hesabı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmir-ankara

quote:

Orijinalden alıntı: kymelria

Esimle beraber bisiklete bineriz. Her binecegimizde iki bisikleti de 4 kat indirir donuste de 4 kat yukari cikartirim merdivenlerden. Sonra da balkona koyarim ikisini de. Balkonumuz olmasaydi evin icine koyardik emin ol. Benim bisikletim 13 kilo, esimin ise 19 kilo. Ortalamaya vurursak her bindigimizde 16 kilo yuku 8 kat indirip cikartiyorum.

Aynı durumdayız bende 4 katta oturuyorum eşimle 20 km yol yapıp geliyoruz birşeyim yok ama o iki bisikleti çıkardıktan sonra ter içinde kalıyorum ve felaket yoruyor. ama yapcak birşey yok. daha bugün eşimle gezerken pek sağlam gibi görünmeyen 3 genç bizi görünce muhabbete başladılar sessizce biri diyor ki benim çalıdığım bisikletin haddi hesabı yok.

Alıntıları Göster
    bi şekilde eve çıkar odana falan koy ama apartman boşluğunda falan bırakma kesinlikle

• DT Swiss kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de çıkarmak isterdim ama yer yok.3 kalın zincirle kilitli kamera mı taktırsak acaba...
  • Bu tiplerden etrafta malesef cok var. Hatta abartip sizi takip edip adresi bile ogrenebiliyorlar. Bu nedenle eve cikarmak en sagliklisi.

Bisikleti kalin zincirle baglarsin ama demir testeresine bakar bagli oldugu yeri keserler yine calarlar. Hatta kameraya ulasabilirse kamerayi bile calabilirler. Kameranin bir caydiriciligi yok.
    Size nacizane tavsiye evde hic yer yoksa satip katlanir bisiklet alin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kymelria kullanıcısına yanıt
    Hocam herkes aynı şeyi söylüyor eve çıkarmak en mantıklısı sanırım ama dediğim gibi yer yok.Kamera işini kimin yaptığını görmek için taktırmak istedim o da bi işe yaramayacak gibi gözüküyor.Ne hallere düştük eskiden millet kapısını açık bırakır hiç bi şey olmazdı. :(
  • Evinizde bisikletin girebileceği boyutta balkon var mı? Hayır elle çıkarıp balkona koyun demeyeceğim.
    Piyasada satılan şöyle ucuz vinçler mevcutlink. Bunlardan birtane edinip balkonun tavana monte ederseniz, bisikletinizi rahatça yukarı çekebilirsiniz. Sadece bisiklet için değil, pazar arabası gibi yüklerde de hayatı kolaylaştırır. Son olarak, koyacak yer sorununa en iyi çözümü yukarıda arkadaşlar söylemiş : Katlanır Bisiklet. Elimdekini satabilirsem, bende katlanır almak istiyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.