Şimdi Ara

bisiklet şeçimi konusunda yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle merhaba ben f/p oranı yüksek bisiklet arıyorum bütçem 1000 tl biraz üstünüde çıkabilirim ama altıda olursa iyi olur bianchi sauk gözde modelim sizin yorumlarınızıda bekliyorum şimdiden teşekkürler

SAUK

Teknik Özellikler

Kadro Alüminyum 6061 HF / Entegre Maşa Yatağı
    Maşa SUNTOUR 26"SF10 XCM V2 RL 100mm
    Jant 26/559X19 BYTE Çiftkat Alüminyum Siyah 32H-
    Lastik SCHWALBE 26X2.10 54-559 BLACK JACK LITE SKINE PP
    Vites Shimano Deore 27 Vites
    Fren ÖN - Arka: V-FREN "Shimano" BRM590 Siyah
    Sele SELLE ITALIA Q-BIK FLOW Siyah
    Ek Bilgi

1 Peşin (118,00 TL) + 7 Taksit (118,00 TL) Toplam 944,00 TL dır.
    Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

• 1000 lira civarı bisiklet alacaksan bnm de tavsiyem bianchi ya da salcano gibi markalara bakman olacaktır hani şimdi topla bir tane diyeceğim ama hesaplayınca bianchi ya da salcanonun sana o paraya verdiklerini toplama olarak tek başına alamıyorsun. salcano ng255 SRD modeline de bir bak istersen sram x7 deore dan daha iyidir ustelik hidrolik disk. bir de ng303 srd var o da deore ayarında sram x5 kullanmış onda da hidrolik disk var ama bana sorarsan 1100 lira ver ng255i al derim ben bianchi yerine. bu iki salcano da bianchi saukdan iyi bisikletler bu arada. istediğin upgrade i de yapabilirsin uzerlerinde. ilerleyen zamanlarda.
  • hatta şunu diyebilirim ki sram x5 bile benim gozumde deoredan daha iyi. shimano sramlerin yanında biraz yumusak çalışıyor. sram çattt diye zinciri istediğin yere atarken deore bi düşünüyor ozellikle yavaşsan yokuş çıkıyosan. bir de arazide shimano daha çok sallanır yayları sert değildir saint modeli hariç. genel olarak konuşuyorum bu arada birisi çıkıp da shimanoyu kotuleme kardeşim falan demesin şimdi.
  • ne bianchi ne de salcano arkadaşım...
    giant, scott, sedona, kron, amoeba gibi markaların bütçene uygun modellerini gönül rahatlağıyla alabilirsin.
    Emin ol o toz kondurulamayan bianchi yanından geçemez bu markaların
    ufak bir hatırlatma yapayım, disk fren mevzusuna fazla kafanı takma! düzügn ayarlanmış kaliteli bir v fren mekanik diskin görevini yerine getirir. hidrolik daha iyidir tabii ki ama zaten senin bütçen onun için yeterli değil maalesef...

not: sram x5 acera, hadi olmadı alivio ayarında bir aktarıcıdır. deoreyle bir tutulamaz. deore nin rakibi x7 sayılabilir ki aslında o da sayılamaz bence. deore daha üstün bir aktarıcıdır. arazide esmesi de kulakçığın kırılmaması ve zincire düşen yükün azalmasında önemli ve elzem bir özelliktir. yani sabit olan sağlamdır diye bir mantık kurulamaz.
    ayrıca sram vites telinde 1:1 çekme oranı kullanırken, bu oran shimano da 1:2 dir. dolayısıyla vites akordu daha hassas ve kolay yapılır. shimanonun yumuşaklığının sebebi budur. ama kesinlikle bir dezavantaj olarak sayılamaz.

• @flyingelephant giant scott trek vb markaların 1000 lira civarındaki modellerinde kullanılan donanımlar sana salcanonun o fiyata verdiklerinin yanında cocuk oyuncagı kalıyor scott kullanıyorum ben de donanımım deore. ve mekanik disk diye bir kelime kullanmadım ben zaten yukarıda. ayrıca giant scott ve sedona amoeba kron gibi markaları aynı cumlede kullanmak da yanlıs eline yeni, seri amoeba bir kadro aldıgın zaman ya da kron ne kadar fason olduklarını anlarsın bu yuzden git i o bianchilerin ya da salcanoların kadrolarına donanımlarına bak derim. sram x5 konusuna gelirsek sram x5 deore dur x7 xt dir x0 da xtrdır ve sramın aynı kulvardaki aktarıcıları shimanolara gore bazı avantajlara sahiptir. dezavantajı yoktur demiyorum 1:1 ve 1:2 oranları gibi teknik verilerden bahsetmek de buradaki tavsiye başlıgı için uygun değildir. teknik konuşmak değil mesele yadımcı olabilmek burda ve arkadaşa bin lira civarında alınabilecek maksimum donanımlı iki bisiklet alternatifi sundum istersen bir incele ondan sonra ne bianchi ne salcano diye çıkış yap çünkü onerdiğim modeller bianchinin whistle için urettiği kadroya sahip salcano yine o şekilde gayet kaliteli. olay markanın ne oldugu değil sana ne verdiğidir.

bu arada düzgün ayarlanmış v fren mekanik disklerin alayından daha düzgün çalışır. saygılar

• yorumlarınız için çok teşekkürler hıdıır arkadaşıma katılıyorum önemli olan marka deil ne verdiğidir bianchi sauk gerçekten güzel bi bisiklet disk fren uyumlu kadrusu fln da var bana göre tek eksiği maşası daha iyi bir maşa olabilirmiş salcanolarda güzel ama parça fiyatlarından anlamam hangisini alırsam beni mutlu eder yani demek istediğim iyiki almışım demek istiyorum yeniden ikinizede teşekkürler yorumlarınız benim için çok değerli yorum yapmaya devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_fb -- 8 Kasım 2010; 17:29:25 >
  • hangisini alırsan seni üzmez açıkçası ikisi de seni üzmez ng255 srd saukdan 230 lira daha pahalı.

salcano: +(sramx7+elixir 5 frenler+ritchey komponentler+ maşası daha iyi(az da olsa))-230TL

bianchi: -(deore+vbrake+byte(?) komponentler+maşa)

şimdi bu hesaplara göre salcano daha mantıklı değiştirilmesi maliyetli parçaları daha iyi ama yok 230 lira fazla veremem dersen de sauk ile ng303 srd arasında bir tercih yapacaksın o zaman da cevabım sauk olur alt seri hidrolik diskler o kadar da keyifli olmuyor artı olarak salcanoda sadece hidrolik diskler mevcut. bir de sram shimano sıralaması yapiyim kendimi de düzeltmiş olurum

acera<<x5<deore<slx<x7<xt gibi bir sıralama var ama tabi ne istediğinize göre değişir bu.

bol pedallı günler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • öncelikle yorumunuz için teşekkürler ama sormak istediğim ve kafama takılan bir soru var salcanonun full deore olan bisikleti 1360 tl sram x7 li olanı ise 1130 tl siz sıralama yaparken x7 nin deoreden üstün hatta slx den üstün olduğunu yazmışsınız sramın f/p oranı çok mu iyi yoksa ? birde saukla ng255srd arasında 180 tl fark var sauk galiba 13 kg idi ve parçalar biraz düşük salcano ise 12.2 kg + avid 5 brake + ritchey gibi kaliteli bileşenleri var o zmn salcano daha mantıklı olacaktır.tek gözüme çarpan saukta hf kadro olması hf kadro trple butted dan iyi olabilir mi? son olarak sizce en iyi f/p bisikleti hangisi bu iki bisiklet dışında olabilir hatta 3000 tl de olabilir merak ettim sadece bianchi alikut mesala f/p oranı yüksek durdu gözüme son soru dedim ama aklıma gelmişken bi soru daha sorayım 2011 yeni sezonu beklememi önerir misiniz???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_fb -- 9 Kasım 2010; 17:22:22 >
  • bisan zeus seriside f/p oranı iyidir herhalde ama fiyatları yazmıyo biloyasanız fiyatını yazarsanız sevinirim yada salcano veya bianchi ye rakip olabilir mi f/p de
  • evet sram f/p olarak gayet iyidir. ağırlık olarak sıralamada nerede olduğunu bilemem ama stabil çalışır bastıgın anda yapması gereken neyse onu yapar 1:1 olması da budur yani. bu iki üç bisiklet arasında bence en iyisi 255 ama tabi bu işte sınır yok o da var. 2011i beklersen scott trek marin gibi markaların 2009 modellerini gayet uygun fiyatlara alabilirsin ama işte hangi modelin ellerinde kaldıgına gore bu uygun fiyat değişebilir şimdi 3000lira scale 10 için bedava ama öte yandan da 3000 lira vermek kolay değil. bir de 2011de salcano direk yeni modellerle gelecektir zaten baya az varlardı piyasada şu an bile sramli olanını bulabilir misin bilmiyorum. istersen bekle istersen biraz daha araştır bisiklet üzerine tartışılan forumlardan yardım al bakalım onlar ne diyecekler ama en sonunda kendin gidip gözüne hoş goruneni kafana daha cok yatanı al.

hydroformed ile butted kadro arasında da işlenme şekilleri dışında aman aman bir fark yok. biri basınclı su ile şekillendiriliyor digeri dipçiklenerek agırlıklarda da buyuk farklar olmaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.