Şimdi Ara

Bisiklet mi IPhone mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, yaklaşık 10 yıl önce konusu açılmış bir konunun güncel haliyle berabersiniz. 😁 Ek olarak bu forumda ilk konum, şimdiden herkese selamlar.

Lise 3 e geçeceğim ve okullar 11 Eylül'de açılıyor. Yaz sonuna çalıştıklarımla 5k falan param oluyor.(2-3 haftadır gidiyorum işe malesef) Telefonum dandik bı android, sıfır olarak aldım. Kutu, fatura, garantisi mevcut. Satsam 2-3 e de o gider. Alabilirsem xs alabilirim, o da 2. El olur.

Bisiklet alırsam bayilerden bakıp alacağım, bulamazsam 2. El alacağım. Bisikleti kullanma amacım, okula sabah gidip gelmek. Arkadaşlarla gezmek vesaire. Günde 15 bassam ayda 300, 9 ayda 2700 TL yapar. Bu parayı bana vermezler ama bisiklet alırsam zamandan da çok tasaruf edeceğim. Ben 8 de aşağıya inip 15-20 dk otobüs bekleyip 15-20 dk da okula gidiyorum. Gelirken de 4 te ders bitiyor, okuldan çıkıyoruz. Durakta en az bi 30dk bekliyorum, 15-20dk ya evde oluyorum. Bisikletle geliş gidiş 30dk sürer max.

Telefon alırsam ne işime yarayacak? Bi üniversiteye kadar telefon lafını açmam, daha iyi kamera, pusula, işlemci vesaire.

Ha bir de işin seneye olan yaz kısmı var. Bu sene alamadığım iPhone xs in seneye tekrar çalışarak sıfır iPhone 12-13 ünü alabilirim. Kendimi derslere verirsem onu da unuturum...

Sizin tavsiyeleriniz neler, benim yerime kendinizi koysanız ne yapardınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone alınca hayatında bir şey değişmiyor. O yüzden çok kasmana gerek yok. Bisiklet al derim. Ama dersen ki telefon ile fotoğraf çekeceğim ve iPhone güzel çekiyor, evet çekiyor ama eski modellerin çektiği de artık güncel modellere göre kaliteli değil. O yüzden bir telefon için hayatında ekstra bir çaban olmasın derim. Paran olunca alırsın zaten.

• Bisiklet her türlü daha iyi şu an her telefon her zaruri ihtiyacı karşılayabilecek düzeyde. Bizim zamnımızdaki androidlerle ders programını bile bulanık çekiyorduk okunmuyordu. Whatsapp bile sürüm yetersizliğinden yüklenemeyebiliyordu. Şimdi öyle bir durum yok. Dizüstü falan desen al derim, dizüstü yine üretkenlik aracı ama telefon tamamen tüketime yönelik bir araç. O yüzden bisiklet iyi olacaktır. Hem çevirdiğin pedallar sana spor ve sağlık olarak geri döner kazandığın zamanı dinlenerek, oyun oynayarak ailenle ya da arkadaşlarınla geçirebilirsin. 2.el telefonlardaki tatsızlıklarında haddi hesabı yok. Dolandırılma ihtimalin yüksek. O kadar çalışıp aldığın cihaz beklediğin gibi çıkmadığı durumda üzülürsün.

• Haklısınız galiba, ben 2. Elden 3-5 tatsızlık yaşayan biriyim ama iPhone olunca bı duraksadim. Bu hayatıma kadar su kafadaydim, hala da bu kafadayim. 1-2 hata yapmış olsamda... Ya olacaksa çok iyi olacak ya da olmayacak. Olana dek bir şeyler için cabalayacagim. Bana tuşlu telefon verelim falan dediler ailem ama millet ful akıllı kullandığı için, ekstrasinda ben telefonu alo demekten başka oyun, sosyal medya, video izlemek gibi faaliyetlerde de kullanacağımdan 15 yaşında aldirdim o da es kaza oldu şu an yaşım 16 bla bla bla.

Haklısınız hocam teşekkürler.

MacBook Mu Diğerleri Mi?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Xs yerine iPhone 14 almak daha mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0ADA69E37 -- 4 Eylül 2023; 10:24:38 >

Google mani olmasaydı 10 yıllık cihazlar bile şuan hıphızlı kullanılabiliyor. ama...

dikkatlice bin. okula gidip gelecem diyorsun. o yolları tecrübe et önceden.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Android alırsan nasıl olsa kötü çıkıcam diye bir bilinç altı yerleşir bırak kötü fotolara bakmayı foto bile çekinmezsin.

Bisiklet alırsan çalınır.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.