Şimdi Ara

Bisiklet almakta kararsız olanlar | Buyurun (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
369
Cevap
5
Favori
38.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

Su asagidakiler arasinda kaldim;

Sedona 410 (Stok sorunu var ama millet ove ove bitirememis)
    Sedona 420 (2017 model fiyati yuksek, 2015 modelini gordum, o uygun)
    Carraro Sportive 225 (Millet bu Sportive serisinden acayip memnun, acayip de yakisikli namissiz)
    Carraro Sportive 224 (Bundan da herkes cok memnun)

Simdi; Sedona'larda amortisor yok, agirlik olarak avantaj sagliyor sanirim... 410 V Fren, 420 HD fren sistemli... 410 bayagi bir ovulmus, 420 ondan da iyi denilmis ama tabii fiyat farki var... 410 sordum bayiiye, bana uygun boyutta yokmus, fabrikada da gozukmuyor dedi... Almaya karar verirsem internetten alacagim sanirim...

Carraro'ya gelirsem; okudugum kadariyla bu markadan herkes acayip memnun... Ozellikle Sportive serisi cok kullaniliyor, BisikletForum'da 370 sayfa konusu var... Iki modelde de amortisor var... 224'te V fren kullanilmis, 225'te HD fren sistemi...

Carraro ile Sedona arasinda marka olarak hep Carraro ovulmus diye ona kaydim biraz ama model karsilastirmasinda hep Sedona 410 ve 420, Carraro modellerine oranla one cikarilmis... Karar veremedim daha, goruslerinizi bekliyorum...

Bir de diyelim ki bayiiden degil de internetten almaya karar verdik; onerebileceginiz saglam siteler nereler bunlari da yazarsaniz sevinirim...

• 1000 tl ye kadar bisiklet tavsiye eder misiniz

her gün 6 km işe gidip geleceğim
    arada tura katılacağım
    çayırovadan gebze organize saanayiye yokuş inip çıakcağım

bir arkadaşın tavsiyesi ile kron tx 150 v ile corelli pierre 5.0 arasında kaldım
    siz ne dersiniz
    http://urun.n11.com/sehir-bisikleti/kron-tx-150-v-2017-uysal-bisikletucretsiz-kargo-P171361028?KADRO+ve+RENK=MAT+F%C3%9CME+-TURUNCU+(20)&cid=604001&gclid=CL2joZXV6dMCFQdAGwodddYIeg&gclsrc=aw.ds

http://www.mossobisiklet.com/bisiklet-detay/7-legarda-1721-lsm-v

ya da 1000 tl ye dek ne tavsiye edersiniz. şehir bisikleti düşünüyorum ve ikinci el olmasa güzel olur

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merakist -- 12 Mayıs 2017; 9:37:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: merakist

1000 tl ye kadar bisiklet tavsiye eder misiniz

her gün 6 km işe gidip geleceğim
    arada tura katılacağım
    çayırovadan gebze organize saanayiye yokuş inip çıakcağım

bir arkadaşın tavsiyesi ile kron tx 150 v ile corelli pierre 5.0 arasında kaldım
    siz ne dersiniz
    http://urun.n11.com/sehir-bisikleti/kron-tx-150-v-2017-uysal-bisikletucretsiz-kargo-P171361028?KADRO+ve+RENK=MAT+F%C3%9CME+-TURUNCU+(20)&cid=604001&gclid=CL2joZXV6dMCFQdAGwodddYIeg&gclsrc=aw.ds

http://www.mossobisiklet.com/bisiklet-detay/7-legarda-1721-lsm-v

ya da 1000 tl ye dek ne tavsiye edersiniz. şehir bisikleti düşünüyorum ve ikinci el olmasa güzel olur

teşekkürler

Merhaba.

Ben geçenlerde 28 jant kron tx150 aldim.

Bisiklet ile günlük 12 km falan yol yapıyorum .

Rampa çıktığım yerler de var.

Önceki bisiklete oranla hiç yorulmuyorum.

Ben çok memnunum şu ana kadarki izlenimlerimden.

Önceki bisiklette orta göbeğin en küçük dişlisine alıp çıktığım rampayi bununla orta dişlide çıkıyorum.

• Arkadaşlar merhaba..Bugun ani bir kararla bisiklet almaya karar verdim. Akşamları spora gidiyorum günde gidiş dönüş 6-7 kilometreden haftada 3 kez yol yapacagım sekilde hız istemedigim çift amortisörlü konforlu bir bisiklet arıyorum. En son ilk okul zamanlarımda bisikletlere fazlasıyla düşkündüm tabi büyüyünce iş okul derken bir hayli uzak kaldım birtakım bilgileri unuttuk.. İnternete bakındım pek bilgi bulamadım sizlere danışmak istedim. Bisikleti pek fazla yormayacagım. Tavsiyeleriniz 600-700 tl civarı olursa memnun kalırım. Hepsiburadada bahsettigim fiyatlara bianchinin çift amörtisörlü bisikletlerine bakındım tavsiye eder misiniz ? Şimdiden teşekkürler iyi forumlar
  • onurQ7 kullanıcısına yanıt
    Çift amortisor dağ-bayır gezen, engebeli arazide kullananlar için ideal olur ama asfaltta kullanacaksan seni yorar.
    Özellikle ortadaki amortisör pedala bastığında verdiğin gücün yarısına yakınını emecektir.
    Bu da 1 pedal basma gücü harcayacağın mesafe için 1.5 pedal basma gücü harcarsın gibi birşey olur.
  • Öner kullanıcısına yanıt
    Fazla uzak kalmışım bu konulara :) Sonuçta bunlarda amortisör var ona ragmen şehir bisikletlerinden neden daha ucuz ?
    Kullanım amacına göre fiyatlandırılıyor.
    Bende kron tx 150 var.
    eskiden çift amortisorlü bisiklet ile çıkmakta zorlandığım ve 1. vitese kadar düştüğüm yerde 7. vitesle çıkıyor ve zorlanmıyorum bile.
    Alalı 1 hafta oldu hemen her gün 15 km ye yakın yol yapıyorum.
    Dün 20 km yi buldum mesela.
    Ve inan ki yorgunluk ve terleme çok azdı. Gece olmasa bir 20 km daha giderdim.

Bisiklette insanı yoran hususlar :
    kalın kadro
    kalın ve tırtıklı tekerler
    orta amortisor
    kötü vites oranları olan dişliler.

Aracına orjinalden daha geniş lastik taktığın zaman faça görünüyor ama yakıtı artıyor.
    Aracın motoru da geniş lastik sebebiyle zorlanıyor ve daha fazla güç harcıyor.
    Bisiklette böyledir.

arazi yok ise amortisörsüz bir şehir bisikleti almanı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

Kullanım amacına göre fiyatlandırılıyor.
    Bende kron tx 150 var.
    eskiden çift amortisorlü bisiklet ile çıkmakta zorlandığım ve 1. vitese kadar düştüğüm yerde 7. vitesle çıkıyor ve zorlanmıyorum bile.
    Alalı 1 hafta oldu hemen her gün 15 km ye yakın yol yapıyorum.
    Dün 20 km yi buldum mesela.
    Ve inan ki yorgunluk ve terleme çok azdı. Gece olmasa bir 20 km daha giderdim.

Bisiklette insanı yoran hususlar :
    kalın kadro
    kalın ve tırtıklı tekerler
    orta amortisor
    kötü vites oranları olan dişliler.

Aracına orjinalden daha geniş lastik taktığın zaman faça görünüyor ama yakıtı artıyor.
    Aracın motoru da geniş lastik sebebiyle zorlanıyor ve daha fazla güç harcıyor.
    Bisiklette böyledir.

arazi yok ise amortisörsüz bir şehir bisikleti almanı tavsiye ederim.

Oncelikle vakit ayırıp verdigin cevaplar icin sagolasın hocam. Masallah Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin ..

Biraz daha açıklayıcı izahat edeyim ; Söylediğim gibi benim gidecegim mesafe dönüşle beraber 6 7 kilometre. Bunu haftada 3 kez uygulayacagim. Spor olarak boksa gidiyorum ve bisikletin birazda antrenman niteliginde olmasını istiyorum bacaklarımı biraz daha yorması önemli degil. Hemen hemen her gun istanbul trafigini yakından yasayan birisi olsamda bisikleti baska ihtiyaclarim icin kullanmayacagim. Belki tatile cikarsin bisikletinide kullanmak istersin anca oyle ..

O zaman çok detaya inmeye gerek yok
    Salcano, bianchi, ümit, bu markalara bakabilirsin.

Beni yanlış anlama ama çok önemsemeyeceğin bir araç için 700 tl bence çok.
    o kadar para verdikten sonra haftada 2-3 gün, o da 6 km kullanmak için değmez.
    700 tl verip kenarda atıl vaziyette duracak çoğu zaman.

250-350 tl arasına alacağın bir bisiklet bile anlattıklarına göre işini görecektir.

Yine de yalnız benim lafımla karar verme, birkaç arkadaş da fikir belirtsin, belki benim gözardı ettiğim bir noktayı tespit eder.
  • Öner kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bilgilendirmelerin benim icin önemli sağolasın

• Merhaba,1.90 cm boyundayım ve bisiklet almayı düşünüyorum,yaşadığım bölgede yollar bozuk olduğu için dağ bisikleti almak istiyorum,size göre jant ebatı ve kadro ne ölçüde olmalı?Bir de maşalar hakkında bilgi verir misiniz?Taçlı amortisörlü maşa ile amortisörlü maşanın farkı ne?Bu maşaların hepsi kilitlenebiliyor mu?
  • kutay86 kullanıcısına yanıt
    ✓Maşa: Zoom ve Suntoor var kitlenebeilir modelleri Suntoor Zoom a göre daha kaliteli..

✓Govde Kadro: Çoğu Alüminyum diye geçiyor ama Carrarro-Mosso 14-16kg iken Bianchi-umit-salcano aynı ağırlıkta değil

✓Vites; Tourney en düşük başlangıç seviye uzak durun.Acera-Deore (24-27 vites) olmalı

✓Jant boyu: boynunuz çok uzun değilse 1.80 ve üstü 27.5 jant tercih edin uzunsa 29 jant seçin

✓Marka: Carraro-Mosso hesaplı ve güzel modeller var

• Max 1000 tl bianchi bisiklet tavsiye eder misiniz?

• Arkadaşlar herkese merhaba sizce

Kron xc 150 mi

Mosso legarda 1621 mi

Bisiklet uzun yol ve bazen arazi için kullanılacak (yeni başlayacağım)

Herkese teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmethan46100

Arkadaşlar herkese merhaba sizce

Kron xc 150 mi

Mosso legarda 1621 mi

Herkese teşekkürler

Şöyle bir yorum var; "MOSSO LEGARDA 1621 MSM V İLE KRON TX150 Aynı kalibre bisikletler.Ancak Mosso nun ön amortisörü gidon üzerindeki düğmesi ile devreye alınıp çıkarılabiliyor.Bu sürüş esnasında bozuk zeminlere girdiğinizde çok işlevsel.Ayrıca amortisör gövde malzemesi alüminyum.Çizilirse paslanma ihtimali yok.Fiyatı da KRON a göre uygundur.Sonuçta her ikisi de Türkiye Montaj ürünleri. "
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurQ7

Arkadaşlar merhaba..Bugun ani bir kararla bisiklet almaya karar verdim. Akşamları spora gidiyorum günde gidiş dönüş 6-7 kilometreden haftada 3 kez yol yapacagım sekilde hız istemedigim çift amortisörlü konforlu bir bisiklet arıyorum. En son ilk okul zamanlarımda bisikletlere fazlasıyla düşkündüm tabi büyüyünce iş okul derken bir hayli uzak kaldım birtakım bilgileri unuttuk.. İnternete bakındım pek bilgi bulamadım sizlere danışmak istedim. Bisikleti pek fazla yormayacagım. Tavsiyeleriniz 600-700 tl civarı olursa memnun kalırım. Hepsiburadada bahsettigim fiyatlara bianchinin çift amörtisörlü bisikletlerine bakındım tavsiye eder misiniz ? Şimdiden teşekkürler iyi forumlar

Şehir içinde çift amartisör gereksizdir ve boşuna ağırlık yapar. disk frenlerde aynı şekilde. Düz maşa, v frenli (yeni tip v-frenler) boyunuza uygun bir bisiklet (2.el temiz olabilir) yeterli. 6-7 Km. yi gözünde büyütme. Ben 20-25 yıldır kullanmadım. 1-2 aydır bisikletim var yaklaşık 250 Km. yapmşımdır. En son 55 Km. (gidiş-dönüş toplamda) yer yer rüzgarlı havada sürdüm. Yaşım 45 9 kiloya yakın fazlam var. Spor yapan genç biri için 6-7 km ne ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: braveyours

quote:

Arkadaşlar merhaba..Bugun ani bir kararla bisiklet almaya karar verdim. Akşamları spora gidiyorum günde gidiş dönüş 6-7 kilometreden haftada 3 kez yol yapacagım sekilde hız istemedigim çift amortisörlü konforlu bir bisiklet arıyorum. En son ilk okul zamanlarımda bisikletlere fazlasıyla düşkündüm tabi büyüyünce iş okul derken bir hayli uzak kaldım birtakım bilgileri unuttuk.. İnternete bakındım pek bilgi bulamadım sizlere danışmak istedim. Bisikleti pek fazla yormayacagım. Tavsiyeleriniz 600-700 tl civarı olursa memnun kalırım. Hepsiburadada bahsettigim fiyatlara bianchinin çift amörtisörlü bisikletlerine bakındım tavsiye eder misiniz ? Şimdiden teşekkürler iyi forumlar

Şehir içinde çift amartisör gereksizdir ve boşuna ağırlık yapar. disk frenlerde aynı şekilde. Düz maşa, v frenli (yeni tip v-frenler) boyunuza uygun bir bisiklet (2.el temiz olabilir) yeterli. 6-7 Km. yi gözünde büyütme. Ben 20-25 yıldır kullanmadım. 1-2 aydır bisikletim var yaklaşık 250 Km. yapmşımdır. En son 55 Km. (gidiş-dönüş toplamda) yer yer rüzgarlı havada sürdüm. Yaşım 45 9 kiloya yakın fazlam var. Spor yapan genç biri için 6-7 km ne ki?

Ben de 40 yaşındayım.

2 hafta önce kron tx 150 aldim

Hemen hergün 10-12 km falan yol yapiyorum.

Bi ara 20 km yi buldum ama grup olmadan uzun yol çekilmiyor.

Bi 50-60km yapmak lazım aslında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

quote:

quote:

Ben de 40 yaşındayım.

2 hafta önce kron tx 150 aldim

Hemen hergün 10-12 km falan yol yapiyorum.

Bi ara 20 km yi buldum ama grup olmadan uzun yol çekilmiyor.

Bi 50-60km yapmak lazım aslında.

Forumlarda guruplar var ama kafa dengi insanlar bulmak ve ayak uydurabilmek zor. Aksatmadan bisiklete binen ve kondisyonu iyi olan sürücüler zorlar kanaatindeyim. Çok zorlamadan yavaş yavaş alışmak ve mesafeyi arttırmak en iyisi. Bazıları tam tersine devamlı limitleri arttırmak gerektiğini savunuyor. 50 km ve üzerinde bayağı efor sarfediliyor ve insan acıkıyor. Bir de benim gibi sağlık problemleri olanlar için fazla zorlamamak en iyisi bence. Ben de her gün çıkmak istiyorum ama maalesef olmuyor. ben de 1-2 ay önce cuuz bir dağ bisikleti aldım her şeyini değiştirdim masrafım bisikletin ederini geçti. Geçenlerde Carraro Gcx052 yol bisikleti aldım. Çok fark var ilk bisikletimle aralarında. Bugün hava yağışlı ve pazar var. Her gün çıkma şansım olmuyor. Önümüzde malum Ramazan. Kimi kullanıcılar için sıkıntılı olacak

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahmethan46100

Arkadaşlar herkese merhaba sizce

Kron xc 150 mi

Mosso legarda 1621 mi

Herkese teşekkürler

Şöyle bir yorum var; "MOSSO LEGARDA 1621 MSM V İLE KRON TX150 Aynı kalibre bisikletler.Ancak Mosso nun ön amortisörü gidon üzerindeki düğmesi ile devreye alınıp çıkarılabiliyor.Bu sürüş esnasında bozuk zeminlere girdiğinizde çok işlevsel.Ayrıca amortisör gövde malzemesi alüminyum.Çizilirse paslanma ihtimali yok.Fiyatı da KRON a göre uygundur.Sonuçta her ikisi de Türkiye Montaj ürünleri. "

Ben xc 150 olanını sormustum siz tx 150 demişsiniz :)

Bu arada kron ile mosso arasında marka kalite farkı nasıldır

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.