Şimdi Ara

Birisi Bilgisayarıma Girdi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Olay daha yeni yaşandı. Laptop da çalışırken mouse kendi kendine hareket etmeye başladı ben de mouse de sıkıntı var mı diye bakarken baktım kendi kendine işlem yapmaya başladı. Youtube'de ekran görüntüsü çekmeye çalıştı. Ben de hemen bilgisayarı kapattım. Daha sonra açmaya çalışırken normalde açıldığından daha yavaş açıldı. Şuan bir sıkıntı yok ama neden böyle bir şey oldu ve bir daha yaşamak istemiyorum.

Şirket wifi'sine bağlıyım ancak onla alakalı olsa haberleri olurdu ya da bilmiyorum ancak pek mümkün gelmiyor. Dosyalarım çalınmış mıdır? Ya da şifrelerimle alakalı şeyler. Bilgisayarı hemen kapattım ama umarım işlemler devam etmemiştir ben kapattıktan sonra.

Ne yapayım arkadaşlar, virüs müdür hack mıdır nedir bu?

• Şaka yapmıştır biri :)
  • Nasıl bir şaka ki? Nasıl bağlanabiliyor yani. Ayrıca girdikten sonra yavaşlamalar yaşadım.
  • pc ye malwarebytes ve bir internet security yükle(kaspersky, avira veya ücretsiz comodo internet security olabilir).
    sistemini tarat, bulduğu bişeyler varsa sil. internet securityler antivirus + güvenlik duvarı içerir. sana bağlanmaya çalışan biri olursa uyarı verir ve bu bağlantıyı engellersin bir daha bağlanamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: INSURG3NT

pc ye malwarebytes ve bir internet security yükle(kaspersky, avira veya ücretsiz comodo internet security olabilir).
    sistemini tarat, bulduğu bişeyler varsa sil. internet securityler antivirus + güvenlik duvarı içerir. sana bağlanmaya çalışan biri olursa uyarı verir ve bu bağlantıyı engellersin bir daha bağlanamaz.

Hocam bugün o olay yaşandıktan sonra kasmalar oldu. Bir-iki saat kadar bilgisayarı kapalı tuttuktan sonra girdim ve Windows Defender ile tarattım. 3-4 tane trojen/virüs tarzı bir şeyler buldu ve sildikten sonra biraz düzelme oldu.
  • birde malwarebytes ile taratmanı tavsiye ederim.
  • O bilgisayardan herhangi bir hesaba girdiysen şifresini vs değiş ve virüs programıyla tarat mümkünse format at.
    Keylogger tarzı virüslerdendir o.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Malwarebytes ile de tarattım. Bir de Windows Defender ile iki kez tarattım. Bulunan virüsleri temizledim, sorun çözüldü. Kasma vs. de kalmadı.
  • şirket ağında bağlıysan sorun olmaz sen bilgi işlemcilere bi sor belki onlar ağdan kip ıp almış vs gibi kontroller yapıyorlardır.
    birde uzak masaüstü açıkmı ona bak açıksa kesin bilgi işlemden birisidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

şirket ağında bağlıysan sorun olmaz sen bilgi işlemcilere bi sor belki onlar ağdan kip ıp almış vs gibi kontroller yapıyorlardır.

Sordum ancak öyle bir şey olmamıştır dedi. Ama ben ne olur ne olmaz dediğiniz gibi uzak masaüstünü de kapattım. Virüsleri/trojenleri de temizledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Longclaw

quote:

şirket ağında bağlıysan sorun olmaz sen bilgi işlemcilere bi sor belki onlar ağdan kip ıp almış vs gibi kontroller yapıyorlardır.

Sordum ancak öyle bir şey olmamıştır dedi. Ama ben ne olur ne olmaz dediğiniz gibi uzak masaüstünü de kapattım. Virüsleri/trojenleri de temizledim.

Uzak masaüstü değildir. Uzak masaüstü olduğunda ekran kilitli duruma geliyor. Ben şirket içi başka bilgisayarlara uzak masaüstü ile bağlanıyorum, oradan biliyorum. Uzaktan bağlantı olduğunda kendi ekranın gitmiyorsa Ammyy veya TeamViewer gibi programlar kullanılır. Fakat senin durumun sanırım bunlar ile de alakalı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: vip31856

quote:

Orijinalden alıntı: Longclaw

quote:

Uzak masaüstü değildir. Uzak masaüstü olduğunda ekran kilitli duruma geliyor. Ben şirket içi başka bilgisayarlara uzak masaüstü ile bağlanıyorum, oradan biliyorum. Uzaktan bağlantı olduğunda kendi ekranın gitmiyorsa Ammyy veya TeamViewer gibi programlar kullanılır. Fakat senin durumun sanırım bunlar ile de alakalı değil.

Büyük ihtimalle bir virüs/trojenden dolayı oldu. Tarattım, temizledim. En yakın zamanda da formatlayacağım. Gerek var mı bilmiyorum ama temiz bir format iyi olur.

• 6 ay geçmiş aradan ama biri hacklemiş olabilir. virüs öyle şeyler yapmaz. yada birisi teamwieverden bağlanmış olabilir. yada illegal

• Emin değilim ama sorunu virüs taraması yapıp temizlik yaparak çözdüm.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.