annemn samsung p29 laptopu war. internet amclı kullanıyor. son birkac aydır acmıyrdu. gecen hafta actım bios kısmına gelince dıııııt dııııt diyor
f12 ye basınca düzeliyor. windows acılıyor mouse kendi kendine hareket ediyor we klawyenn bazı tusları calısmıyor. format atmayı denedim fakat hic bi cd yada dvd yi okumadı
Ne yapabilirim ?
Samsung p29. Win xp russian yazıyor. amcamdan almıstık sanırım ona yurt dısından gelmis .
Celeron 1.4 ghz . 224 mb ram di sanırım. cok eski bi laptop .
Yardımlarınız icin simdiden tsk
Up :D
Yardm edn millet yaa
Anlasıldı yardım eden yok.
Konu silinsin lütfen
dıt dıt dıt derken ne yazıyor? ses marka ve modelw göre farklı bir hatayı belirtir ve haliyle burdan tarif etmeniz zor. ekranda hatayı yazması lazım. birde diğer cd leri okuyormu?
sükür ya
bios güncelleme falan war. o menuye geliyor sadece 'ses' cıkıyor f12 ye basınca düzelip acılıyor pc .
Hicbir cd yi okumuyor
cd okumaması cd yada dvd sürücü (hangisi ise) sorunu olabilir veya bios dan kaynaklanıyor olabilir. bios ekranına sizmi girebiliyorsunuz yoksa direk o menüyemi giriyor kendiliğinden? bide f12 ye basın diye bi hata mesajıda çıkıyor anladığım kadarıyla. o hata mesajınıda tam olarak yazabilirmisiniz?
cd okumaması cd yada dvd sürücü (hangisi ise) sorunu olabilir veya bios dan kaynaklanıyor olabilir. bios ekranına sizmi girebiliyorsunuz yoksa direk o menüyemi giriyor kendiliğinden? bide f12 ye basın diye bi hata mesajıda çıkıyor anladığım kadarıyla. o hata mesajınıda tam olarak yazabilirmisiniz?
Yok kardesim. hic bisiy cıkmıyor :S
bilmiyorum dvd sürücüsünn neyden kaynaklandıgını .
normalde de bios ekranı geliyor. del mel ekranı geliyor pc lerde ya hani :D o kısım .
orda duraklıyor korna gibi bi ses. f12 ye basmadan kesilmiyor .
formatla düzelmemesi normal çünkü hata daha bios ekranında iken veriyor. yani işletim sistemi henüz açılmaya bile başlamamış oluyor.
ortada bir hata mesajı yok sadece ses var ise büyük ihtimalle donanımsal sorun var gibi geliyor. bilgisayardan iyi anlayan bir arkadaşın var ise bios güncelleştirmesi yapmasını isteyebilirsin. bir ihtimal düzelebilir. (bios ile alakalı sorun var ise) veya direk servis yolunu tutabilirsin. çünkü donanımsal bir sorunu saptamak kolay olmayacaktır. bence öncelikle bios update dene olmazsa servis. çünkü bana masraf çıakrtacak gibi geliyor
quote:
Orijinalden alıntı: nestra
formatla düzelmemesi normal çünkü hata daha bios ekranında iken veriyor. yani işletim sistemi henüz açılmaya bile başlamamış oluyor.
ortada bir hata mesajı yok sadece ses var ise büyük ihtimalle donanımsal sorun var gibi geliyor. bilgisayardan iyi anlayan bir arkadaşın var ise bios güncelleştirmesi yapmasını isteyebilirsin. bir ihtimal düzelebilir. (bios ile alakalı sorun var ise) veya direk servis yolunu tutabilirsin. çünkü donanımsal bir sorunu saptamak kolay olmayacaktır. bence öncelikle bios update dene olmazsa servis. çünkü bana masraf çıakrtacak gibi geliyor
Servis mi kaldı ki .
Bi netbook parası kadar isterler .
3 senedir kullanıyorum. 4. sene olcak
hadi 1 sene de amcam kullandı desek al sana 4 sene.
rhat 4 senelik laptop.
etrafmda pc den anlayan var. ama öyle bios updateymis falan o kadar genis bilgiye sahip degiller malesf.
pc açıldığında tarih ve saat sürekli yanlış görünüyomu
quote:
Orijinalden alıntı: mrt_ylmzzz
pc açıldığında tarih ve saat sürekli yanlış görünüyomu
Kusura bakmayın. dayım yakın zamanda trafik kazası gecirdi. o yüzden zamanında cevap veremiyorum.
Saat 15 dk ileri gösteriyor.
Birde saate bakmak icin pc yi actıgımda 2 tane windows yüklü gözüküyor. klawye calısmadıgı icin dün format atarken önceki windows u silemedim.
ileri göstermesi değilde mrt_ylmzzz ın aklına gelen bios piliydi heralde. o ihtimal aklıma gelmemişti ama klavye sorunuda olduğundan düşük bir ihtimal.
sezai33 bence servisi arayıp arıza tespiti çin ücret talep ediyormusunuz diye bir sor. etmiyorlarsa götür baksınlar fiyat al. en iyi seçenek bu gibi maalesef.
Ölmüş laptop
quote:
Orijinalden alıntı: nestra
ileri göstermesi değilde mrt_ylmzzz ın aklına gelen bios piliydi heralde. o ihtimal aklıma gelmemişti ama klavye sorunuda olduğundan düşük bir ihtimal.
sezai33 bence servisi arayıp arıza tespiti çin ücret talep ediyormusunuz diye bir sor. etmiyorlarsa götür baksınlar fiyat al. en iyi seçenek bu gibi maalesef.
Peki tskkrler .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme