Şimdi Ara

bireysel emeklilik devlet katkısı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba


    Bireysel emeklilik poliçem 6. yılını doldurmak üzere. Buna göre devlet katkısının %35'a hak kazanacağım. 100 lira yatırdığımda 100*0,3*0,35 = 10,50 devlet katkısına erişimim olacak diye anlıyorum. Yaptığım hesap doğru mu?


    Ana paranın hangi fonlarda değerleneceğini biz seçebiliyoruz fakat devtlet katkısının hangi fonda değerlenceğini devlet belirliyor. Bu fonun performansı hakkında bir bilgi bulamadım.


    1 Ocak 2024 devlet katkısı 10.000 olan birisinin bu tutarı 2024de eklediği devlet katkıları haricinde ne kadar oldu. Bunu öğrenebileceğim bir yer var mı?


    Bunu sormamın nedeni devlet katkısından alacağımız para iyi yönetilmediği için eriyor olabilir mi?


    Sizce bireysel emeklilik mantıklı mı?




    _____________________________
    psn: exsina --- PS4 Digital takas referanslar: emrekurtxx - Shadow of Mordor, Drago - Knack, errgin - AC Unity, brioche2 - INFAMOUS SECOND SON, Bjk@@N - Resident Evil, rusty19 - Dying Light , winterice - Zombi, NiTRocy - Mortal Kombat X, mhasal - Mad MaxAlmak istediğim oyunlar: PERSONA 5, JOURNEY, INSIDE, TITANFALL 2, NIER: AUTOMATA, HELLBLADE, YAKUZA, WIPEOUT, PREY, LITTLE NIGHTMARES, Firewatch,
  • devlet , nasıl olsa bu verdiğim yüzde 30 u da TL olarak eritirim mantığı ile çalışıyor. BES te kazanmak için gözün endekste olmalı, gerektiği yerde faiz veya altına geçilebilmeli.

    _____________________________
    TÜRK CEZA kanununa sokmazlarsa hepsi ortaktır, örgütlü suçlara girmesi gerekiyor güveni kötüye kullanma emniyeti suistimal, görevi gereği teslim edilen parayı kendi çıkarları doğrultusunda işleme tabi tutmak. Asıl spk nın geçen hafta 40 uzman yardımcısı işilanı. Hırsızlığa ortak aile içi hepsi birbirinin akrabası eşi dostu.

    ACİL İHBARDIR TÜRK CEZA KANUNUNA GÖRE SORGULANMALIDIR TERE ŞİRKETİ
  • cevap veriyorum yanlış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Bireysel Emeklilik Sistemi'nin en büyük avantajlarından biri bence devlet katkısı. Düzenli birikim yaparken devletin de katkı sağlaması uzun vadede önemli bir avantaj oluşturuyor. Ben BES'i Türkiye Hayat Emeklilik üzerinden yaptırdım ve şu ana kadar oldukça memnunum. Başvuru süreci kolaydı, işlemler hızlı ilerledi ve birikimlerimi uygulama üzerinden düzenli olarak takip edebiliyorum. Müşteri hizmetleri konusunda da olumlu bir deneyim yaşadım. Uzun vadeli birikim yapmak ve geleceğini güvence altına almak isteyenler için BES'in değerlendirilmesi gereken bir sistem olduğunu düşünüyorum. Benim birikimim devlet katkısının da etkisiyle zaman içinde daha güçlü hale gelmesi, sistemi benim gözümde daha da değerli kılıyor. Ben kendi adıma doğru bir tercih yaptığımı düşünüyorum ve şu ana kadar aldığım hizmetten memnunum.

    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayat Finans kampanyalar
    geçen yıl açıldı
    En İyi Bireysel Emeklilik
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.