Şimdi Ara

Bireysel E-ticaret Avukatlar , Maliyeciler Yazılımcılar içeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba firma olmadan(bireysel-ev girişimcisi olarak) kendi e-ticaret sitemizi kurup sonra sanal pos ile ödeme almamız mümkün mü?
    Veya vergilendirme nasıl olur? Bankalara gelen paranın kaynağı olarak neyi gösteririz?
    Herhangi bir kanuna karşı gelirmiyiz, suç işlemişiz olur muyuz bunlar kafamda ki sorular cevaplandırırsanız sevinirim.

• Valla site üzerinden işler nasıl yürür bilmiyorum.sanal pos için vergi numarası isteniyor.Fakat 2 3 tane şirket sosyal medya satışı için post çıkardı şirket gerektirmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amdvsintel A kullanıcısına yanıt
    Hocam iyzico adlı şirketin iyzilink adlı ödeme yönteminde sizin dediğiniz gibi işlem yapılabiliyor fakat ben adamlarla konuştum bu işler yapılabiliyor ama sürekli kaynağı belli olmayan bir şekilde hesabınıza para geleceği için bankalar bir süre sonra hesabınıza bloke koyabiliyor (paranın kaynağı için araştırma yapılabiliyor) ayrıca satışdan vergi vermemiş , fatura kesmemiş oluyorsunuz vergi kaçaklığı yapmış oluyorsunuz benim düşüncem de şu bunu gelir vergisi gibi bir yolla nasıl fatura kesicek veya vergisini verecek hale getiririz.
  • Maliyenin tüm kargo şirketlerinin sistemlerine erişme yetkisi bulunmakta. Bu dediklerinden bir şekilde yırtsan bile aynı isimle aşırı kargo yollarsan Maliyenin takibe takılır ceza yersin. Zamanında satın alip izlediği filmleri 2. Elde satan birine maliye ceza çıkarmışti. Bi forumda görmüştüm.

• speedyrazors kullanıcısına yanıt
    Hocam peki bunun vergisini nasıl ödeyebiliriz mesela vergi mükellefiyetliği hakkında bilginiz var mı?
  • Hangi yöntemle e-ticaret yapmak istiyorsunuz? (Stoklu,Stoksuz)
  • purple kullanıcısına yanıt
    Hocam daha doğrusu ben bireysel kişiler için e-ticaret siteleri yapmayı düşünüyordum fakat gelecekte ki müşterilerim için 1.ağızdan soruyu sormuş oldum.

Sorduğunuz soru hakkında ise bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hozeis. -- 29 Haziran 2018; 20:11:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunun için Shopify , Woocommerce gibi siteler var. Onlarla rekabet edebilir misiniz bilmiyorum. Kolay gelsin.
  • Eve geçince editlerim..

• Tamamdır hocam
  • Home ofis açmak istiyorsun kısaca.

Maliye de mükellefiyet aldıktan sonra ödeme falan alırsınız.
    Vergilendirme aynı değişen bir şey yok fakat home ofis oluduğu için evin giderlerini işletme gideri olarak gösterebilirsiniz.
    Suç işleyecek bir durum yok her şey yasal.
  • dubbed kullanıcısına yanıt
    Hocam peki bu mükellefiyet işi çok uğraştırıcı mıdır? yada muhasebeci vs tutmak gerekir mi?
  • şahıs şirketi kuracaksınız. sanal pos ile ödeme alabilirsiniz. ilk aşamada iyzico gibi hazır ödeme çözümleri daha kolay olur. %3 + 0.25 komisyonları var genelde. bir süre sonra bankalardan pos alırsınız. site için sunucu,statik ip,ssl gerekli. bu konuda yardıma ihtiyacınız olursa pm atabilirsiniz. referans gönderebilirim.

kısa cevap:
    mümkün. yasal olmaması için bir neden yok bütün şartları sağlarsanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Range.. -- 29 Haziran 2018; 22:43:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hozeis.

Hocam daha doğrusu ben bireysel kişiler için e-ticaret siteleri yapmayı düşünüyordum fakat gelecekte ki müşterilerim için 1.ağızdan soruyu sormuş oldum.

Sorduğunuz soru hakkında ise bilgim yok.
    Sen incir.com gibi istiyoırsun. Bende bu proje üstünde çalışıyorum şuanda gelişmiş hali için. Yani şöyle düşün sen eticaret kuruyorsun. Sonra bireysel kişilere bunu satıcaksın. Ancak stok kargo fatura v.s sen takip ediosun onlar sadece satıyor v.s
  • Hozeis. kullanıcısına yanıt
    Zarar bile olsa muhasebeci beyanname göndermek zorundadır, yoksa ceza yersiniz. Muhasebeciyi her halukarda tutacaksınız.

Normal işletme açılışı ile %100 aynı sadece dilekçe de home ofis yazıyor o kadar.
  • bu devirde şahsi e ticaret sitesi açmak pek mantıklı değil. çünkü açtığın site kimse tarafından tanınmalayacak,bilinmeyecek.
    en mantıklı e ticaret yönetemi, sanalpazar,gittigidiyor,n11,epttavm gibi sitelerden dükkan açmak ve oradan satış yapmaktır.
  • Hiç fatura kesmesek aylık bize maliyeti ne kadar olur?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.