Merhaba arkadaşlar. Artık kafayı yemek üzereyim ne olur biri yardımcı olsun. Bilgisayarım toplama bir bilgisayar. 2 sene olmadı, parçaların garantileri duruyor. Mavi ekran alıp tekrar başlaması mı dersiniz, video izlerken nette dolaşırken hay aksi ya da direkt sekmenin kapanması mı dersiniz, Windows'un refresh yapar gibi kendini yenilemesi mi dersiniz? Yaklaşık 6-7 aydır belki de daha fazla, bu sorunlardan muzdaribim. Oyun oynarken pek sorun yaşamıyorum o nedenle çok üzerine düşmemiştim ama artık yetti. Öncelikle sistemim: Ekran kartı: GTX 1660 Super 6 GB. İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz Anakart: B450 Gaming Plus Max. RAM: G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V siyah 3600MHz CL18 DDR4 Dual kit. SSD: 240GB Toshiba (garantiye yolladım geldi, ismi farklıydı unuttum şu an.) PSU: Gigabyte P650b 650W 80+ Bilgisayarımı ilk önce toplayan tanıdığıma götürdüm. Başta virüs diye düşündük. Bu nedenle tüm disklere format attık tamamen temizledik. Sorun hala devam etti donanımsal olduğunu söyledi, RAM'leri yer değiştirdi, ekran kartını kendi ekran kartlarından taktı vs hala sorun devam etti. Bir tek SSD, işlemci ve anakartı denemedik. Onları da garantiye yolladım. Anakart temiz dendi geri geldi. SSD için değişim yapıldı. O sıra dedim işlemciyi vermeyeyim. Bir baktık hala devam ediyor. Windows dahi kurulurken problem yaşıyorduk. İşlemcileri değiştirdik aynı model ile. O zaman düzeldi ya da biz öyle sandık. İşlemcimi garantiye yolladım. Faturada 700₺ olduğu için 700₺ iade aldım. Dedim sanırım bozuktu. Gittim 1900₺ e aynı ürünü aldım. Bugün taktık, eskisi kadar olmasa da yine aynı hatalar devam etmekte. En azından Windows'u kurup kullanabiliyorum. Ürünü eskisinden pahalıya alıp da hâlâ düzelmemesi ekstra moralimi bozdu. Hata kodu paylaşmam gerekiyorsa nasıl yapıldığını bilmiyorum, hakkında bilgi verirseniz çok iyi olur. Yeter ki çözümünü bulalım. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Birden Fazla Mavi Ekran

-
-
Yardım edeccek yok sanırım.
-
Benim tavsiyem , ilk başta microsoft sitesinden orjinal bir windows indirip onunla pc yi denemem sorun devam ederse anakart değişikliği
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Anakartı garantiye yolladım. Temiz olarak geldi. Ayrıyetten windowsta bir problem oldugunu sanmıyorum 2 tane bilgisayarım var ikisinde de aynı kaynaktan kullanıyorum diğeri 4 yıldır tık etmeden çalışıyor.
-
Kesinlikle bir donanımda arıza var. Anladığım kadarıyla da disk veya ram kaynaklı lakin. Bunların arasındaki ilişkiyi sağlayamayan anakartta da bir problem olabilir. Ortada sistem dosyalarının okunamadığı için dolayısyla bozulduğu için çıkan bir sorun var.
Garantilere pek güvendiğim söylenemez. Özellikle bu gibi durumlarda. Adamlar detaylı olarak incelemiyor çoğu vakada. Kendi test araçlarından geçiyorsa geri yolluyorlar. Senin hatan pek de önemli değil onlar için.
Disk de değişmiş demişsiniz. Hdd sentinel indirip bilgisayarınıza kurun. Program açıldığında diskinizin sağlık ve performans bilgilerinin olduğu sağ sayfanın ilk sekmesinin resmini çekip buraya bi yükleyin.
Kolay gelsin.
-
attığınız stop kodlarda usb audio , tcp ip , dxgkernel var chipset te bir sorun olacağını düşündüm bende , bu kadar uğraşmışşın ikinci el bir anakart alıp denemeni tavsiye ederim düzelmez ise aldığım fiyattan satarsın
-
sistemde kararsız çalışan bir donanım var olduğunu düşünüyorum uyumsuzluğun nedeni tam olarak kaynağını bulabilmek için olası sebepleri tarayarak elemek gerek hatalı yapılandırılmış veya overclock yapılmış bir sistemde de bu tür hatalar genelde çok olur şimdi aklıma gelen ram mhz hızları anakart ile uyumsuz olabilir belki uptade yapılması gerekiyordur belki aynı şekilde işlemci içinde bios güncellemesi isteyebilir anakartta bir kısa devre mevcuttur hatalı monte edilmekten kaynaklı olabilir hdd bad sectör varolabilir bios ayarlarında disk bağlantıları yanlış yapılandırılmış olabilir olabilirde olabilir
güvenilir bir bilgisayarcı eminim sorunu bulup çözecektir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
galiba bioastan ram ile ilgili bazı ayarlar yapman gerekiyor
1866/ 2133/ 2400/ 2667Mhz (by JEDEC)
For AMD Ryzen Gen3 (R5/R7/R9)
2667/ 2800/ 2933/ 3000/ 3066/ 3200/ 3466/ 4000/ 4133 MHz (by A-XMP OC MODE)
For AMD Other CPU
2667/ 2800/ 2933/ 3000/ 3066/ 3200/ 3466 MHz (by A-XMP OC MODE)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terneke -- 25 Kasım 2021; 5:53:12 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İşletim sistemini değiş msdn sürüm veya win10 ise işletim sistemin muhakkak final sürüm yükle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şirketteki pcde de aynı durum var. Çözüm olarak şarj adaptörünü çıkarmıyorum . Gerçi yine de anamı ağlatıyor da neyse.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
çok uç bir şey yazacağım
windows'u kurarken sürücülerin otomatik kurulmasına izin verme,win 10 yüklendikten sonra donanımların eski yazılımlarını bulup yükle
ekran kartımın Güncel Sürümünü yüklediğimde benim makinede mavi ekran hatası veriyor mesela
-
son durum nedir? hala hata alıyor musun
işlemciniz ramleri kullanırken mhz hızları kaynaklı bir yapılandırma sorunu yaşıyor gibi duruyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terneke -- 5 Aralık 2021; 5:10:56 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X