Şimdi Ara

Bir Yabancı dizinin Güzel olup olmadğını Pilot bölümle anlayabilir miyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar bir dizinin tutup tutmayacağını seyircisine zevk verip vermeyeceğini Pilot bölümle anlayabilir miyiz?

• Zaten pilot denmesindeki amaç o

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orkuncand

Zaten pilot denmesindeki amaç o

Peki ama The Strain hiçde istenildiği gibi gitmedi ? Ama ilk bölümün çok güzel olmasıyla imdb de ve diğer rating sitelerinde 8+ aldı?
  • Bu terim normalde bahsettiğin şeyi belirlemek için çekilse de belirli bir çıta oluşturmaz. Şahsen bir dizinin tutup tutmayacağına 4-5 bölüm izleyerek karar veririm. Alcatraz'i 4 bölüm sonra bırakmıştım iptal oldu, Revolution'ı 5 bölüm sonra bırakmıştım o da 2. sezon iptalini gerçekleştirdi. Biten dizilerde izlediklerimden bıraktığım hiç olmadı.

Ancak pilot bölümler net olarak seyircinin kafasında bir öngörü oluşturur. Lâkin bunun aksine iyi başlayıp bozulan, kötü his verip sonradan açılan çok dizi var.
  • Çoğu zaman anlaşılmaz. Hatta ve hatta çoğu zaman 10 bölüm izlesen bile anlayamadığın olabilir.

Mesela yakın tarihteki örneklerinden biri The Flash, ilk 9-10 bölüm baya ergen süper kahraman dizisiydi ama 10. Bölümden sonra sanki başka bir diziye dönüştü. Gizemler, teoriler, paradoxlar derken beyin yakan bir diziye dönüştü
  • Her dizi için bunu söyleyemezsin örneğin Breaking Bad in ilk iki üç bölümünü izleyip diziyi bırakmayı düşünen kişi sayısı çok fazladır. Bazı karakter sayısı fazla olan diziler de karakterleri tanıtırlar. Dizi güzel olabilir ama ilk bölüm karakterleri tanıtırken sıkabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Strain'in sadece ilk bölümüne çalışmışlardı

Ben forumda konusunu okuduğumda altyazı gelir gelmez izledim ve tamamdır dedim eğer her bölüm böyle ustalıkla çekildiyse (çünkü kamera açıları, oyunculuk, temayı güzel yansıtmaları harikaydı) benim favori dizim oldu dedim, dedim de 2. Bölümü gördüm üzüldüm. 3, 4 derken bıraktım.

İlk bölüm film gibiydi.

Ama bak öte yandan yeni çıkan bi dizi var sense8 adı.
    İlk bölüm çok karışık, bir sürü karakter var ama okuduğum kadarıyla dizi gittikçe güzelleşiyormuş. En başta imdb puanı düşükken bölümler izlendikçe artmış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NedenAllahım

The Strain'in sadece ilk bölümüne çalışmışlardı

Ben forumda konusunu okuduğumda altyazı gelir gelmez izledim ve tamamdır dedim eğer her bölüm böyle ustalıkla çekildiyse (çünkü kamera açıları, oyunculuk, temayı güzel yansıtmaları harikaydı) benim favori dizim oldu dedim, dedim de 2. Bölümü gördüm üzüldüm. 3, 4 derken bıraktım.

İlk bölüm film gibiydi.

Ama bak öte yandan yeni çıkan bi dizi var sense8 adı.
    İlk bölüm çok karışık, bir sürü karakter var ama okuduğum kadarıyla dizi gittikçe güzelleşiyormuş. En başta imdb puanı düşükken bölümler izlendikçe artmış.

hemen bakiyorum

• Hannibal in ilk 6 bolumu cok yavas ilerler hikaye cogu kisi sikilir diziden ama diger bolumler efsanedir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek bölümle karar vermek zor en azından 4-5 bölüm izlemek lazım.
  • hic belli olmuyor ilk bolumler cok kaliteli olup bir kac bolum sonra bozabiliyor ya da tam tersi daha sonra acilabiliyor en iyisi yorumlar dogrultusunda karar verip izlemeye baslamak
  • Çoğu dizide pilot bölümler dizinin normal gidişatına göre daha heyecanlı, içerik dolu ve izlenilesi gelir bunun nedeni de izleyiciyi çekmek içindir. Ama örneğin sons of anarchy her zamanki bölüm yayınlama tarzından farksız bir şekilde sıradan pilot bölüm yayınlayan diziler arasında ve piyasadaki en iyi dizi (bence) olmasına rağmen bir game of thrones ya da the walking dead kadar popüler değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bLackMumbLe

Çoğu zaman anlaşılmaz. Hatta ve hatta çoğu zaman 10 bölüm izlesen bile anlayamadığın olabilir.

Mesela yakın tarihteki örneklerinden biri The Flash, ilk 9-10 bölüm baya ergen süper kahraman dizisiydi ama 10. Bölümden sonra sanki başka bir diziye dönüştü. Gizemler, teoriler, paradoxlar derken beyin yakan bir diziye dönüştü

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: arkham92

quote:

Çoğu zaman anlaşılmaz. Hatta ve hatta çoğu zaman 10 bölüm izlesen bile anlayamadığın olabilir.

+1

Senin gibi DC düşmanı bile beğendiyse o dizi olmuştur

• quote:

quote:

quote:

+1

• quote:

quote:

quote:

quote:

+1

• Öyle çok dizi izleyen birisi değilim, ilk bölümleri sardıysa izlerim.

Birazda senin beklediğin tarza yakın olup olmaması ile alakalıdır. İşler Güçler ilk çıktığı zaman ne Ahmet Kural ı tanırdım ne Murat ı ne de Sadi yi ama beklentilerimi fazlasıyla karşıladı diyebilirim iilk izlenimde Yani ben evet diyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.