Şimdi Ara

Bir ülkede doktor, polis, hakim, savcı grev yapıyorsa orası ulke mıdır? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
2.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her ülkede olabilecek durumdur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • First Premolar kullanıcısına yanıt

    Hayırdır paşam..!

    Daha bir kaç yıl öncesine kadar "Merhaba..."ile başladığın yazılar mutasyona mı uğradı da "Başlatma şerefine..", "Boş konuşma.." şeklinde devam ediyor artık?


    Alıntı

    metni:
    "Eski hekimler çok kazanıyordu, doğru. Ve hakları zaten o paraydı."


    diyerek aslında sen de tıp fakültesini tercih edenlerin öncelikli tercih nedenini ortaya koymuşsun.


    Fakat bi konuda bilgi eksikliğin de var. Eskiden evet hekimler daha çok kazanıyordu. Devlet hastanelerinde çalışan hekimlerin bir çoğunun özel muayenehanesi de vardı. Özellikle ameliyat olacaklar doktorun özel muayenehanesinde ücret ödemeden ameliyat sırası alamazdı. Öyle de bir çark vardı. Çok para kazanmanın bi sırrı da buydu. Bundan yaklaşık 10-12 yıl önce kamu hastanelerinde çalışan hekimlerin özel muayenehane açmalarının önüne ket vuruldu. Döner sermaye katsayıları yükseltilerek, ek ödemelerle vs ağızlarına bal sürülenler kaldı, gidenler gitti. Bugün ses yükseltenler o zaman kalanlardı. Geçen zamanda birer birer verilenler ikişer ikişer geri alınmaya başlanınca sesler yükselmeye başladı. Perşembenin gelişi geçtiğimiz yaz hekim dışındaki personele ek zam verilip, hekim döner paylarının azaltılmasından belliydi...

    Bu kavga gürültü; "daha çok para kazanalım, en çok biz kazanalım, herkesten farkımız olsun, en lüks arabayı biz alalım, el üstünde tutulalım" ın kavgası...

    Bir ülkede doktor, polis, hakim, savcı grev yapıyorsa orası ulke mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 18 Mart 2022; 0:22:42 >




  • Polisler grevde yapamıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IraArel kullanıcısına yanıt

    Benim bildiğim Türkiye komünist bir ülke değil değişmedi yani.


    Şimdi işini bıraktığında diplomanda etkisiz hale gelmiyor.Diploma ile işe girildi ise.


    Arz talep ilişkisi birde çalıştığınız kurumun bunda etkisi olabilir.Sonuçta kimi mühendis var ofiste belki 2-3 gün çalışır tek işi imza filandır 3 gün gider 4 gün yatar dediğim kimi bildiğin sahaya gitmek durumuda kalır.Kimi mesela bir fabrikanın tüm işini yapar aldığı maaş kamudaki meslektaşının yarısıdır.


    Demem o ki bu işte standart yok.



    Devlet mühendisine avukatına doktoruna mimarına daha çok maaş versin buraları yüksek zekalı kişiler tercih etsin demişsin.


    Sıkıntıda orada ya işte gene seçen üst kesim seçiyor fakat ihtiyaç fazlası bir okul havuzu var.Buda mesleği icra edenlerin değerini düşürüyor.


    Şuanda mühendislik yönünde yazılım dolayısı ile bilgisayar mühendisliği okuyan çok.Tıptaki son olaylardan sonra okunu bırakanda baya var.Bu işin dünü yarını yok.Bırakmak isteyen önünü göremeyen vazgeçer.


    Bende makine yüksek mühendisiyim.Şuan almanya'dayım.Mesela bizim eğitim dönemimizde en gözde meslek inşaat mühendisliği idi ardından makine geliyordu.Mezun azdı diplomanı bile kiralayabiliyordun mesleğin değeri vardı.


    Sonra bu artan okul sayısı vs ile.Bozulan eğitim sistemi ve ekonomik dengesizlikle şu konuma gelindi inşaat sektörü battı.Ülkene yatırımlar kaçtı vs.


    Şuan makine ve inşaatta batık noktadalar mesela avukatlık ve mimarlıkta iyiydi onlarda şuan baya kötü şekilde.Öğretmenliğin bir adı vardı oda bitti.İktisat işletmede en azından iş görüyordu onlarda bitti.Sebep mezun sayısının çok olması üniversite okumanın kolaylaşması kalitesizleşmesi değersizleşmesi.


    Keşke benim kafama yakalan bir politika izleseler yöneticiler ama Türkiye'de durum çok farklı sonuçta sen kendi kabineni partisi düşünüyorsun başta sonra halkını düşünüyorsun.En kolay hangi kesimden oy alırım diye bakıyorsun.


    Devlet politikası olarak iyi maaş verme gibi bir niyetleri olsa en başta bu kadar okul açılmazdı gereksiz.Hedef iş gücünü ucuzlatmaktır.Biri giderse öteki gelir kafasıdır.Yani memnun değilsen bırak denilir.Eskiden böyle değildi işte.Mezun azdı değerli idi.Şuan hem çok hemde çoğu kalitesiz.Türkiye'de zaten yeterli istihdam yaratacak bir alan ve sermaye yok.Bu olmayınca yatırımda gelmeyince maaşlarda düşük oluyor.





  • IraArel kullanıcısına yanıt
    Kamudaki kadrolu işçiler memurlardan daha fazla alıyor hep. Müdür yardımcısıyım ortaokulda ,10000 bini anca buluyor maaşım ama başka kurumdaki kadrolu işçi 12 13 bin alıyor. Gerçekten saçmalık valla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • M3lank0lik kullanıcısına yanıt
    Diplomasız nasıl mühendis olunuyor?
    Ben bilmem kaç yıl okuyup sınavları geçip bir yere gelmişim ve okumamış herhangi bir sınava girmemiş herhangi bir birikimi olmayan adamdan az maaş alıyorum. İşçilerin çalıştığı paranın 3 te 1ne taşeronda
    adam çalışıyor. Yani arz talep meselesi ile vu konunun alakası yok. Beğenmiyorsan bırak mantığını onlara uygulayın öyleyse. Benim vurguladığım adaletsizlik. Ki ilk mesajda demiştim doktorların sorun ettiği kısım da bu diye.
    Kalan söylemleriniz benimle aynı minvalde zaten. Hükümet bu politikatı değiştirmeli yoksa ülkede kimse okumayacak ya da 3 soru çözen doktor mühendis avukat olacak. Kalite iyice düşecek bu da en son yine halka yansıyacak.
    Hükümetin politikası iş gücünü ucuzlatmak değil. Hükümetin politikası hep çoğunluğa oynamak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Begenmiyen kapi orda defolsun gitsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • star scream S kullanıcısına yanıt

    Atip tutmayin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 Papua Yeni Gine Kinası = 4,19 Türk Lirası

    Papua ya bir bak nasıl bir yer sonra kafanda bi ampul yanacak.... kafatasının içinde bir beyin varsa....Bir ülkede doktor, polis, hakim, savcı grev yapıyorsa orası ulke mıdır? 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    Grev anayasal haktır. Tepki gösterilecekki etki olsun.... orta doğu ülkesi burası.

  • koroglu69 kullanıcısına yanıt
    Ok yüce padişahım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • IraArel kullanıcısına yanıt

    mühendisliğin dibini oydular teknoloji fakültesi tamlama sınavları filan ile denk mühendis olayı çıktı Sanırım 2013'te idi.Haberiniz yok galiba.


    Hükümet politikası evet çoğunluğa oynamak oy için.Çoğunluk ise vasat kişiliklerden oluşuyor hali ile.Okumuş nitelikli kesim azınlıkta.Bunlardanda kendi birimlerine kayıtlı olmayanlar dışı diskalifiye.Çünkü oy alamayacağını biliyor.Bu kesimin beklentiside yüksek.


    Şuan doktorlara kadar düştü iş diğerleri zaten bitik.Ülkede hukuka aykırı o kadar çok iş yapan var ki sahte diploma ile bile çalışan boldur denetleyen kim sonuçta.


    Bu iş vizyon meselesi.Adaletsizlik zaten her noktada var.Doktorların elinde koz var diğer mesleklerin yok.Hayati derecede.


    Hükümetin hedefi iş gücünü ucuzlatmak 3 çocuk politikasıda bu nedenle ne kadar çok kelle o kadar çok vergi.O kadar çok kullanılabilecek asker vs sonuçta çoğu istediğine ulaşamayınca mahkum olacak birilerine.Bağımlı yoksulluk muhtaçlık yaratmak bunlarıda oy deposu edinmek.Bu e kolay yolu.


    Beğenmeyen işi bıraksın temennim.Hiçbirşeyi değiştiremezsin bu saatten sonra.Ya kabul edeceksin yada durumunu kendin değiştireceksin ya üst pozisyona çıkacaksın.Ya birilerine yalakalık yapacaksın ya torpil ya partiye katılım vs.Çünkü Türkiye'de kokuşmuşluk düzeni var.Eskiden hakeza alım gücü ortalama iken bu farkedilmiyordu.Alım gücüde kötüleşince bu ortaya çıktı ve bunu değiştiremezsin.Onu diyorum.Ya bu şartları kabul edeceksin yada durumunu değiştireceksin.Doktorlarında çoğu istediğini alamayacak.Özellikle pratisyen kesim mezun çok kontenjan inanılmaz arttı.Asıl problem uzmanlarda bu çok az.Büyük sorun.Onun dışında diğer mesleklerin hali zaten vasat kamu yine iyidir yani risk almayacak kişiler için.Özel sektör bin beter.Yarın başına ne iş geleceği belli değil.


    O kadro olaylarında işçi pozisyonunda bir araştır bu kimselerin iktidar üyeliği var mı.Çünkü böyle birşeyde sebep olabilir.Sonuçta bu kişiler iktidarın örgütlenme listesi içinde vardır.Bunları elinde tutmak içinde belli tutardan üst maaş verirler.Bu senin gözüne çarpan herhalde.Geçen sanıyorum pandemi öncesi kamuda çalışan işçi taşeronları kadroya aldılardı bunuda seçim nedeni ile yaptılar.Buda absürt bir ortam yaratmış olabilir.Ha düzeltirler mi sanmam.Onlar oy deposu.





  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt

    6 aydır göz randevusu alamıyor olmanızın sebebini

    yöneticiler, siyasiler değil de çalışanlar mı sanıyorsunuz?

  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    yav Allah aşkına sağlık konusunda hak nasıl aranırmış bi anlatsana

    ne yapalım da hakkımızı mağduriyet yaratmadan arayalım bi anlat hele

  • Doktorlara iyi mi kötü haber mi bilemedim.Artık tus ile asistan alım kadrosu sayısı normalin sanıyorum 6 katına çıkarılmış.Buda demek oluyorki her pratisyen direk uzman olma şansı elde ediyor.


    Çözümü bu şekilde bulmuşlar.Yani iyileştirme doktorlara değil.Sayı artırılıp uzmanlık kolaylaştırılarak elde edilmek isteniyor sanırım.Herşeyde çoğaltmaya gitmişler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 18 Mart 2022; 13:0:53 >
  • Yağun çalışma saatlaerinden şikayetçi olan doktorlar değil mi? Uzman sayısının artması iyi değil mi işte, bir doktara düşen hasta sayısı azalır.

  • yasaluyari kullanıcısına yanıt

    Sadece merak ediyorum kaç yıl tecrübeniz var ve ortalama maaşınız ne kadar? İnternette herkes farklı bir şey söylüyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: IraArel

    Sorun ne biliyor musunuz arkadaşlar? Hemşirelerin doktor kadar maaş alması ve hiçbir sorumluluklarının olmaması.

    Aynısı bizim kurumlarda da var. Bu ay mesai ile 25bin alan işçiler var ben mühendis olarak 10500 alıyorum. Ayda bir hafta nöbetçiyim. Onun dışında arıza konusunda 7/24 nöbetçiyim ama ne karşılığında izin var ne mesai ücreti.

    İşi sadece akaryakıt vermek olan işçim 11bin alır. (Toplam 4 maaş ikramiyesini de eklersek 14.500 gibi maaş alıyor. Bu 2. skala, 1. skalaların çıplak maaşı 14500.)

    E ben onca yıl okudum ettim, sınavdan sınava koştum vs bunun karşılığı günde 2 kez akaryakıt veren adamdan az maaş almak mı?


    Yani kendi açımdan bakınca doktorlara hak veriyorum bir çok konuda.

    Hocam tamamen yanlış biliyorsun hiç bir hekim doktor kadar asla maaş almıyor, 2.si malpraktis davaları hekim dışı sağlıkçılar icin de var. Lütfen kendi kurumunuzdaki durumları yazın ama bilmediğiniz konulara yazmayın. Ama maaş konusunda size üzüldüm bir mühendisinin hakkı çok daha fazla olmalı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • murattekno kullanıcısına yanıt

    Konuştuğum ve yorumlarını okuduğum doktorların durumunu anlatıyorum hocam.

    Ayrıca ilk ayaklanma ağustostaki toplu sözleşmede hekimden alınıp hemşireye verilmesiyle başladı. Devamında da 2500 5000 maaş zammı yapıldığında sosyal medya yıkıldı doktor bakanlığı diye tagler açıldı hemşireler tarafından. Ondan beride ara ara grev yapıyorlardı zaten.

    Birebir aynı maaş aldıklarını iddia etmiyorum zaten, yakınlar. Özellikle de pratisyen ve hemşireler aynı ücreti alıyor deniyor.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.