Şimdi Ara

Bir ülkede doktor, polis, hakim, savcı grev yapıyorsa orası ulke mıdır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
2.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    Tepki vermeyince de biz zarar görüyoruz. Onu napacağız?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadobay kullanıcısına yanıt

    Bacaklarımaza pranga da takalım mı? Hatta istersen saat başı kırbaçlayın bizi bir de.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MRTFR kullanıcısına yanıt

    tepkı verme demıyoruz tepkı baskasına zarar verıyor onu anlatıyoruz ıkı saattır. Toplan basın acıklaması yap gorevıne don, takar veya takmazlar burası turkıye zaten işsizlik dolandırıcılık asgari ucret yolsuzluk hukuksuzluk vs bellı bır ulke zaten değişmiyor

  • IraArel kullanıcısına yanıt

    İşçi veya bir sağlık personeli ile bir mühendisin çalışma sorumluluk ve aldığı emek karşılığı aynı olmaz zaten.


    Mühendis pozisyonunun kamuda pek bir önemi yok.Mühendis dediğin girişimci olur çok kazanmak istiyorsa ya bir işe atılır yada sorumluluklarını artırır pozisyonu yükseltir.Diyeceğim o ki eğer maaş sıkıntısı varsa ve kamuda devam etmek istiyorsanız pozisyonunuzu yükseltecek şeylere başvurun artık bu iş nasıl oluyor torpille mi oluyor sınavla mı oluyor onu bilmeyeceğim.


    Genellikle mühendis kontenjanları usül gereği açılıyor.Yani onay verme hakediş hazırlama vs gibi şeyler.Genel işleri taşeron işçiler yapıyor zaten.Pozisyonunuzu yükseltmeniz daha doğru olur.Yok eğer biz bunu alıyoruz doktorların aldığı az diyorsanız onu bilmeyeceğim yani sırf bunun için yazdı iseniz.


    Polis olmak yerine göre sıkıntı yaratan bir durum hakeza diğer meslek gruplarıda bir yerde görev alırken rahatsızdırn diğer yerlerde kim vurduyada gidebilirsin.Bak kamuda en rahat pozisyonlardan biride mühendis olmak.Stabil yaşarsın amirlerle aran iyi tutarsın onun dışında vatandaşla birebir yüz yüze göz göze gelmediğin tartışmaya girmediğin en rahat yerdir.





  • M3lank0lik kullanıcısına yanıt

    Uzun uzun yazdım 15 dk da sildim.

    İşçi memurdan faydalı diyen adama ne anlatsan boş.

    Size bu kafayla huzurlu yaşamlar dilerim.

  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    Tepkiye gel. Tam anlamıyla majestelerinin muhalefeti tepkisi. Sen bu kafada olduğun sürece değişmez zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • treyturop T kullanıcısına yanıt
    "takar veya takmazlar" kafasına devam ederseniz tabi değişmez. demek ki baştakiler anlamıyor ve illa zor kullanmamız gerekiyor. iki tweet atınca bir şeyin düzeleceği yok. yüzlerine vurulması lazım bazı şeylerin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sriiouss kullanıcısına yanıt

    kelımlerı secıp almalayalımda cumleyı anlamaya calısırsanız bı zahmet. Ha anlamıyorsanız cevrenızdekı bırılerıne sorun o sıze anlatsın

  • MRTFR kullanıcısına yanıt

    okudugunu anlamıyorsunkı tepkıyı nasıl anlayacaksın zaman kaybı mlsf

  • IraArel kullanıcısına yanıt

    ben işçi memurdan faydalıdır gibi bir ifade de bulunmadım.İşçi çalışanlar en fazla yükü çekiyor dedim.Memur dediğin belli statüdekilerin yaptığı vasıf standart pek menem birşey değil.


    Tek fark sağlık sektöründe bu iş değişken önüne geleni doktor yapamazsın.Ucunda insan sağlığı var ama diğer pek çok şey pek anlam ifade etmiyor.Özellikle kamuda.


    Arz-Talep dengesi var.Birşeye talep azsa onun değeri artar.Çoksa değeri düşer.Yani yerine koyabileceği elemana bağlı iş.Bir sıradan memurunun yapabildiği işi herhangi bir üniversite mezunu herkes yapabilir.Ama yağ kir pas pislik ile kimse uğraşmaz bu zamanda.O nedenle daha yüksek maaş veriliyor olabilir.Eskiden böyle değildi.Devran döndü.


    Mühendislik, avukat,öğretmen ve bilimum çoğu dal ele ayağa düştü.İcra etmenin bir değeride yok.Biri gitse öteki gelir.Bir ton mezun var zaten.Doktorlukta da o noktaya gidiliyor ama fark uzman ve teşhisi doğru koyan insan sayısı burada sıkıntı var.Yoksa diğer mesleklerin pek bir değeri yok.Polislik askerlik vs hep dış alıma döndü.Avukatlık desen popçusundan bilmem nesine avukatlığı hobi diye okuyor.Kimse kendine toz kondurmuyor zora gelmiyor.Böyle oluncada illa bir işi yapmaya adam bulmak lazım.Oda kendi fiyatını belirliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 17 Mart 2022; 15:55:22 >




  • treyturop T kullanıcısına yanıt
    aciliyet gerektiren bölümlerde greve gidilmedi diye biliyorum. acil direkt açık zaten. üç gün dahiliyeye gözükmedi diye kimse ölmez merak etme.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sriiouss kullanıcısına yanıt

    dahiliyide erken teşhis onemlı super bılgılerınızle buradan yorumlarınıza hayranım bu arada ama bıraz bılgı sahıbı olsanız da yorum yapsanız daha super olurdu

  • treyturop T kullanıcısına yanıt
    erken teşhis üç günden mi ibaret? belirtiler başladıysa acile koşsun o halde. iki hafta randevu sırası bekleyecek kadar vakti varmış zaten. sizin bahsettiğiniz erken teşhis değil. bildiğiniz ölüm vakti yaklaşmış oluyor. neyse daha fazla konuşmayayım. doktorlar eylem yapıyorsa ülke batıyordur. suçu mevcut hükümet yerine doktorlara yükleyen birine laf anlatılmaz şimdi. hangi meslek grubundasınız bilmiyorum ama greve gideceğiniz zaman toplu bildiri yayınlayın siz olur mu hocam? sonra ülke niye hâlâ bu hâlde, niye başımızdakiler bizi takmıyor diye düşünüp durursunuz. aynısı fransada almanyada yaşansa ayakta alkışlarsınız ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sriiouss -- 17 Mart 2022; 16:4:34 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sriiouss kullanıcısına yanıt

    sallama yorumunuzu dıkkate alamıyorum malesef

  • treyturop T kullanıcısına yanıt
    herkese aynı şeyleri yazmak yerine belki kendi üslubunuzda bir hata aramalısınız.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • M3lank0lik kullanıcısına yanıt

    Hocam üst mesajlarda söyledim, neden anlamamak ta ısrar ediyorsunuz anlamıyorum.

    Şuan karayollarının şubelerde çalışan hangi mühendise teklif götürürseniz saniye durmaz, işçiliğe geçer.

    Yağ kir dediğiniz şeyler sadece atölyede oluyor, o da işçilerin kaçtığı bir yer çünkü usta adam da düz işçiden az alıyor :D


    Şu son mesajınız genel konuda doğru ama bir mühendis çıkar bir ülkenin kaderinin değiştirir. Bir asker çıkar bir ülkenin kaderini değiştirir, bir doktor çıkar ülkenin kaderini değiştirir.

  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    Hocam konuya çok uzak olduğunuz belli,

    Erken teşhis dediğiniz gibi önemli sadece dahiliyede de değil bütün branşlarda ama acil bir durum olmadıktan sonra 2 gün erken-geç teşhis etmişsin önemi yok

    Sizin dediğiniz gibi olsaydı 7/24 haftasonlarında bayramlarda da teşhis için muayneler devam ederdi. MR, dopler, ultrason sıraları aylar sonraya verilmezdi


    Bu arada cevabı bana yazmamışsınız bilgilendirme amaçlı yazıyorum

  • IraArel kullanıcısına yanıt

    Memurların istifa hakkı yok mu basın istifa edin etmek isteyen varsa tutan mı var hadi pandemi sebebi ile yığılmadan doktorlarda yasakladırlar anlarım.Aynı şey mesela şuan ukraynada savaş nedeni ilede var.


    Ama diğer memur sınıflarında yok.İşçi dediğin temizlik işçisi mi nasıl işçi.Kendinize layık görüyorsanız bilemem açıkçası.


    Bir asker çıkar ülkenin kaderini değiştirir zamanları eskide kaldı.Artık siyasi bütünlük askeriyenin de üstünde heryerde emir eri askeriye.


    Bir doktor bir mühendis çıkar ülke kaderini değiştirir elbet ama bu iş girişimle olur kamudan böyle birşey çıkacağını sanmam.Normal düz eğitimlede olmaz yılların emeği birikimi teşviki ile birşeyler başarır heveside varsa ama bunun kamuda olacağını sanmıyorum açıkçası.Kamunun böyle ne niyeti ne isteği var nede beklentisi dünyada da böyle devlet yapıları hantaldır.Özel sektörler bu şeyler için yegane noktalardır.Bağımsız varsa sermayeniz bir işten tutabilirsiniz.Sınırlar ölçütünde.Ama şu var bu zamanda finanse edilmeden kimse birşey başaramaz.


    Ülkenin geleceğini değiştirmek vizyon işidir.Buda hibe ve siyasetten bağımsız bir olaydır.Fakat Türkiye'de kimse buna girişmez.


    Türkiye'de üniversite okumak akıl işi değildir.Çünkü eğitim yetersizdir.Ha bazı okullar bir basamak olabilir.Türkiye insanın birşey başarabileceği yapıda da değil.Çünkü özgür bir ortam yok.Normal iktisadi durumlara göre bir akış yok.Yani bir anda batabilirsinizde.Bu sebepten ötürü kazanımlarınızda düşük olur.Ha bu başka bir olayın konusu.


    Bu ülke hakettiğini yaşıyor.Baştan sona uyguladığı her türlü politika yanlış.Bir parti çıkıp birşey yapıyor öteki birşey yapıyor anlamsız.Bunu savunmuyorum.


    Çok para kazanmak isteyen daha fazla risk alır.Daha girişken olur sorumluluğu da artar.Günümüzde yalakalık ve birinin partizanlığı yapmak bu işe giden kolay yön gibi görünsede esas nokta budur.


    Kendini ve emeğini düşünen bir etiket sahibi insan yani hayalleri ve hedefleri olan biri böylesi bir ülkede durmaz.Dolayısı ile ülkeninde gelişiminde bir değişim yaratamaz.Dediğim gibi bir değişim aranıyorsa bu tepeden aşağıya bir planlama ve vizyoner bakış açısı ile olur.ABD mesela fırsatlar ülkesi.Almanya'da teşvik bol.Senin içinde bir heves bir ışık varsa seni destekliyorlar.Buna uygun bir rahat yaşam ve konfor alanında oluyor.Türkiye'de böyle değil.Bunu hevesi olan genç dimağlar yıllar geçtikçe anlıyor.





  • MRTFR kullanıcısına yanıt

    Her önüne gelen devlet çalışanının iş bırakarak vs şekilde eyleminin kabul edilemez olduğu alanlar vardır.


    Çalışma şartlarını ve maaşlarını beğenmeyen polisin, askerin, adliye çalışanlarının eylem yaptığını düşünsene bi an...


    Hepsi de bi tarafta 657 ye diğer tarafta da kendi özel kanunlarına bağlı.


    Devletin hastanelerinde, sağlık kurumlarında çalışanların ne farkı var?


    Hatalı idare/yönetim yüzünden sen zarar görüyorsan bunun ceremesini vatandaşa çektiremezsin.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.