Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yarın PAOK ile oynayacakları Avrupa Ligi Play-off turu rövanş maçı öncesi bir basın toplantısı düzenledi.
Bir savunma oyuncusu alacaklarını açıklayan Aykut Kocaman, Alex ile arasında sorun olduğu iddialarına da yanıt verdi.
Kocaman’ın açıklamalarından Maraton.com.tr olarak derlediklerimiz şunlar:
“ZEMİNİN İYİ OLMASI BİZİM AVANTAJIMIZA”
İlk maçta aldığımız skor tek farklı skorlar içinde rakip için en uygun olanıydı. İlk maçta sert ve oynatmamayı hedefleyen bir rakiple oynayacağız. Böyle rakiplerin ellerinde 1-0’lık avantaj da varken işimiz kolay olmayacak. Zeminin iyi olması bizim için avantaj. Kendi sahamızda seyircili oynayacağız bu kez. Taraftarın pozitif desteğiyle gereken farkı yakalayacağımıza inanıyorum. Daha fazla ve beraber bir şekilde mücade etmeyi isteyen bir takıma doğru gidiyoruz. Ancak sonuç desteğine de ihtiyacımız var.
“BILICA OYNAYACAK, VOLKAN VE SEMİH BELİRSİZ”
Sakatlardan Volkan, Semih ve Bilica için konuşabiliriz. Volkan için belki maç saatini beklemek doğru olur. Bilica için bir sorun olacağını sanmıyorum. Semih’in oynama şansı ise yüzde 50.
“TRABZONSPOR MAÇINDAN FARKLI BİR KADRO OLACAK”
Kadromuz Trabzonspor maçından biraz daha değişik olacak. 24 saat var daha maça ve bu uzun bir süre. Oynama sürekliliği daha fazla olan oyuncular yarın sahada olacak gibi gözüküyor.
“DOZUNDA GERGİNLİK PERFORMANSIMIZI ARTTIRABİLİR”
Telafisi olmayan bir maç: Şampiyonlar Ligi’nden elenme durumunda Avrupa Ligi’nden devam etme şansı vardı ama artık öyle bir şansımız yok. Bizim hayatımızın çok önemli bir parçası baskı ve gerginliktir. Dozunda olduğu zaman bu baskı ve gerginlik performans da arttırabilir.
“TRABZONSPOR MAÇINDA ALEX’İ DİNLENDİRDİM”
Cengiz Çandar’ın yazısını görmedim.Young Boys maçında takım savunmasının güçlendirmek istemiştim. Trabzonspor maçında bu böyle değildi. Daha çok PAOK maçını düşünerek Alex’i 11’e almadım. O maçta yıpranmasını istemedim açıkçası. Benim genel tarzım herkesin topa ayak sokması ve mücadele etmesi yönünde. İsim önemli değil burda. Kim olursa olsun takım savunmasına katkı yapmalı. Alex de bu takımın oyuncularından biri. Bir oyuncu hakkında bu şekilde polemik yaratılması doğru değil. Takım savunması denen şey dünyadaki bütün takımlar için önemlidir. Messi ile ilgili böyle bir saptama yaptım, doğrudur. Herkes aynı şeyi yapamaz ama istenen şeyi yapmaya gayret eden oyuncular benim için ideal oyuncudur. Ben de zaman zaman hata yapacağım. Hatasız olduğumu düşünmüyorum ve hata yapmayacağımı da söylemiyorum.
“TRANSFER PAOK MAÇINA GÖRE ŞEKİLLENMEYECEK”
PAOK maçı büyük ölçüde şu andaki yüksek konstrasyonumuzda üstesinden geleceğimiz bir maç. Transferi yaparken ihtiyaca göre yapacağız. PAOK maçı bu ihtiyacın belirlenmesinde belki yüzde 1’lik bir katkı sağlayabilir. Transferimiz PAOK maçına göre şekillenmeyecek.
“OYNAYAN DA YEDEK OTURAN DA F.BAHÇE’NİN OYUNCUSU”
Hepimizi Fenerbahçe’ye hizmet eden profesyonelleriz. Benim görevim futbolculardan farklı. Ben seçici ve rol vericiyim. Kadro seçiminde maçlar, form grafiği gibi pek çok kriter var uygulanması gereken. Oyuncular değil, orada olan takımın bütün olarak performansı daha önemli. Benim için önemli olan takımın başarısı. Oynayan da yedek oturan da F.Bahçe’nin oyuncusudur.
“SAVUNMAYA TAKVİYE YAPACAĞIZ”
Hiçbir zorluğu yok 3 günde bir maç oynamanın. Avrupa daha sert bir platform, içinde kırılmaları da barındırıyor. Savunmaya yönelik bir oyuncunun transferi daha büyük ağırlık kazandı şu anda.
“TRABZONSPOR MAÇININ İLK DAKİKALARINDA KONSATRASYONUMUZ DÜŞÜKTÜ”
Konsantrasyonun biraz düşük olduğu dönem maçın başlarındaki dönemdi Trabzonspor karşısında. 3 gol yediğimizde Mert’in eline daha top değmemişti. Maçın başında biraz düşüktük biz. 20. dakikalardan sonra yüksek konsantrasyonu sağladık. 2. yarının ilk 7 dakikasında 3 tane kontra atak verdik. İkinci dönemdeki kontra ataklarda bütün olarak değil ama bireysel olarak konsantrasyon düşüklüğü etkili oldu.
“SEYİRCİNİN HEP DESTEK TAM DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”
Tahmin ediyorum Mustafa Denizli dönemindeydi. Hem Denizli döneminden gelen hem de stadın bu hale gelmesinden dolayı oluşan bir taraftar kültürü oluştu F.Bahçe’de. Hep destek tam destek diye bir slogan da oluştu. Son dönemde dalgalanmalar gözüküyor. Desteğin devam etmesi çok önemli. Tribünden gelen olumlu enerji futbolcuları bir tane daha fazla depar ya da bir tane daha ileri koşu yapmayı sağlar. Yüksek uğultu ve negatif enerji gelirse futbolcular daha az sorumluluk alır. F.Bahçe seyircisiyle çok büyük bir takım. Seyircinin hep desteğini tam desteğine ihtiyacı var takımın.
CANER: "TARAFTARIMIZIN ÖNÜNDE TURU GEÇECEĞİMİZE İNANIYORUM"
Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında yarın PAOK'u yenerek, turu geçeceklerine inandığını söyledi.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki basın toplantısında teknik direktör Aykut Kocaman'dan önce konuşan Caner, ilk maçı 1-0 yitirdiklerini hatırlatarak, ''Taraftarımızın desteğiyle burada çok iyi bir skorla ve iyi futbolla kazanıp, turu geçeceğimize inanıyorum'' dedi.
Karşılaşmada çok hırslı olmaları gerektiğini kaydeden Caner, ''Çok iyi mücadele etmemiz lazım. Mücadele etmeden maçı kazanamayız, bunu gördük. Çok fazla pozisyonla çok iyi mücadele ederek maçı kazanacağız'' diye konuştu.
Savunma derken ön libero da olabilir. Ayrıca hem stoper hem ön libero oynayabilen biri gelirse uçarız.
Turu geçelim ya da geçmeyelim. Aykut Hoca'ya çok güveniyorum.
transfer paok maçına göre olmayacakmış iyi bu güzel haber.
Alın bir tane ayıbığan gibi önlibero Fransa'dan, arkamıza yaslanıp izleyelim maçları..
Afrikadan bir tane zenci getirsinler yahu ne uğraşıyorlar
Söylediklerini uygulayabilir umarım Kocaman... Her toplantıda çok net, doğru saptamlar yapıyor. İnşallah icraatleri de böyle olur.
quote:
Orijinalden alıntı: radyasyo_N
Afrikadan bir tane zenci getirsinler yahu ne uğraşıyorlar
sağ bek ve defans ortası oynayabilen biri alır Fenerbahçe.
Gökhan Gönülün iyi bir alternatifi var mı?Benim aklıma gelmedi.
quote:
Orijinalden alıntı: Dwimmerlaik
Okan iyi gibi. Altyapıdan takip edenler de çok beğeniyor. Yeni Gökhan Gönül olabilirmiş.
quote:
quote:
okan alkan var.
Okan Alkan'ı takip ediyorum ne zamandır, Gökhan abisinden kaparsa birşeyler, abisinden bayrağı devralır sağ bekte
Cristián Zapata Fenerbahçe'de...
Oh be.
Bu tarz bir transfer resmi bir ağızdan ilk defa doğrulandı herhalde?
quote:
Orijinalden alıntı: Eser.
Oh be.
Bu tarz bir transfer resmi bir ağızdan ilk defa doğrulandı herhalde?
Sanırım.
ndiaye
bize sıradan önlibero değil bize çok iyi bir önlibero lazım öyle kene mene baron maron saron şahin mahin kurtarmaz bizi....
yönetim eğer kendi geleceğini ve aykut hocamızı düşünuyorsa bu transfer yapar + sağlık ekibi kondisyoner ve terapist adeleden anlayan antrenörler lazım bize acil.....
LASSANA EN ÜST SEVİYESİ (BENİM HAYALİM ) NDİAYE İSE EN DÜŞÜK SEVİYE OLMALI EDİLECEK TRANSFER
ki duyumlarda bu yönde zaten
Şu an için Ön Libero transferi daha önemli Stoperden . Ve alacağımız ön libero en azından top kesebilsin . Top kessin topu Emre'ye versin yeter . Baroni'ye top kessin diye para verdik top kesemiyor adam . Top kesebilen ve çok mücadeleci bi adam almamız yeterli .
quote:
Orijinalden alıntı: trk.
Şu an için Ön Libero transferi daha önemli Stoperden . Ve alacağımız ön libero en azından top kesebilsin . Top kessin topu Emre'ye versin yeter . Baroni'ye top kessin diye para verdik top kesemiyor adam . Top kesebilen ve çok mücadeleci bi adam almamız yeterli .
kesinlikle top kesmesi yetmez topu da hızlı oynayabilmeli yoksa emre bu yükü kaldıramaz
Keske geri alsaydık orelyoyu. Çok iyi transfer yaptı bjk