Şimdi Ara

tıpta intörnlüğün zor olması ne kadar önemli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    esoguyle deu arasinda kalmistim ikisinde de zor dediler sorduklarim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Doğrusu hiç bir önemi yok. Hatta tıp dışı konularda kendini geliştirmek daha avantajına olur. 4 5 ve 6 da zaten zamanın olmayacak. İlk 3 sene çok boş vaktin olacak. Boş geçirme. Bilmiyorum spor, sanat, kültür, gezi başka bir alanda -hatta birden fazla da olur- kendini geliştir bir uğraş bul. (Ayrıca bu tür dışa dönük insanlar doktor olarak daha başarılı oluyor. Bu kesin.)

Neden biliyor musun tus çok fazla ezbere dayalı. Sen ne kadar çeşitli bir insan olursan ezberleme şansın da artıyor. İnsan beyni direkt ezberlemekte zorlanıyor ama hikaye ile ezberleyince kolay ezberliyor. Sen 3 sene boyunca dolu dolu yaşarsan sonrasında her anlamda ders çalışman da çok kolay olacak bundan emin ol.

Nasıl anlatsam bilmiyorum mesela tıpta çok fazla mekanizma ve mekanizmaların her basamağında fazla moleküller vs var. Bunu kuru kuruya ezberlemek yerine her bir moleküle ne bileyim bir dizinin karakterlerinin ismini versen daha kolay hatırlarsın. Şimdi bu dediğim sana saçma geliyor olabilir ancak bu yöntemi benimsemen senin için kolaylaştırıcı olur.

Ha bu demek değil ki hiç tus çalışma, hiç ders çalışma. Bak piyasada tus kitapları var var. Mesela biyokimya kitabı 2 cilttir. Dershanelerde bu iki kitap 4 günde anlatılır. Ama sana 1 ile 1.5 senede fakültede biyokimya anlatılacak. Hal böyle iken boş zamanında, şöyle bir şey yapamayacağın zamanlarda bul dershane ses kaydını, bul kitabını bitir tüm seneyi 3 4 günde. Aklında bir şey kalmayacak ama hiç değilse 1 seneyi gözden geçireceksin. Bunu sene başında falan yapman da işine yarayabilir.

İlk 3 senede komite-kurul sistemi denilen entegre bir sistemle dersler anlatıldığı için senenin sonunda "biz ne öğrendik ya" diyebiliyorsun. Ya da sene içinde ne öğrendiğin konusunda çok da anlamlı bir durumda olmayabilirsin. (Hani bu sistem nedir dersen bir fili anlatmak için parçalara ayırıp öğretmek diyebiliriz.)

Özetle ilk 3 sene tus için çalışma, tusa nasıl çalışacağına çalış.

• Zorsa sıkıntı ,kolay olması tus açısından iyi boş zamanda tus kasarsin

• Tus2028HedefKBB kullanıcısına yanıt
    kolay neresi var

• HenryKissinger kullanıcısına yanıt
    O kadar bilmiyorum hocam ama bugün kolay diye girdiğiniz yerin siz intörn olana kadar zor olma ihtimali de var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tus2028HedefKBB -- 26 Temmuz 2023; 22:49:46 >
  • Tus2028HedefKBB kullanıcısına yanıt
    aw nereyi yazacaz lan o zmn
    valla ne zor is tercih isi

Bir zamanlar cerrahpaşa kolaydı

Şimdi biraz ortamlardan uzağım ama üniversiteler tus başarısını önemsemeye başladı internleri genelde serbest bırakıyorlar. Serbest dediğim full yatış değil tabi.

Kısacası internlüğü zor denilen yerler zordur geriye kalanlar kolay.

Ama şunu da diyeyim 5 sene sonra intern olursun. O zamana kadar zor yerlerde de kalite düşer kolaylaşır.

Ekleme: Ne kadar önemli demişsin. Bir kere normalde şunu yazardım. Hedefin nedir uzman olmak istersen rahat internlük avantaj pratisyen kalmak istersen tabi ki zorlayıcı olması avantajına.

Ancak tıp okuyan herkes bilir ki internlük denince amelelik akla gelir. Evet tamamen böyle. İnternlük zor deyince de sana iş kitlerler diye anlaman gerekir. Hemşirenin işini, hasta bakıcının işini, sekreterin işini yeri gelip asistanın işini yapmaktır. Ha en zoru da olsa hepi topu 1 senedir gelip geçer. Çok da kafana takma derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2F6E4D667 -- 26 Temmuz 2023; 23:10:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzmanlik istiyorum hocam
    deüyle esogu arasindayim suan
    ikisini de sordum zor dediler
    deu tusta biraz daha basarili gibi duruyor
    daha cok kisinin calismasina bagli galiba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam direkt orada okuyan insanlara sorman lazim bence ya 4-5’ler de bilir muhtemelen 6. sınıf bulsan daha iyidir ama

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • noobodynow kullanıcısına yanıt
    sordum hocam
    zormus

he yok kolay neresi var yazmissin ya yazmayi düşündüğün ve sormadığın başka yerler için dedim

hee pardon hocam

Tus nasıl bir sınav biliyor musun? Hatta tıp fakültesi nasıl biliyor musun? Çevrendekiler neyse sen de o oluyorsun. Arkadaş çevren aylaksa sen de aylaklık ede ede bitiriyorsun. Tusa çalışanlar varsa birbirinize bakıp motive oluyorsun.

Atıyorum. Bugün off günün diyelim. Sabahtan akşama yatabilirsin, gezebilirsin, ders çalışabilirsin. Bunu belirleyen senin arkadaş çevren olur.

Diyelim stajdan 2 3 saatlik boşluk oldu. Kafeye inip kahve içe içe lak lak da yapabilirsin kahveni alıp kütüphanede ders de çalışabilirsin.

Sanki bu bireysel gibi gelebilir ama arkadaş çevresi önemli. Özellikle birkaç arkadaş seçmen lazım kendine çalışkan olan onlarla takılmalısın.

Iyi de nereden bileceksin kim nedir. İşte burada üniversitelerin tus başarısı yol gösterici olur. Ek olarak arkadaşlarını sen seçemezsin. Genelde listede kimler dizildiyse onlarla aynı laba girer aynı stajı yapar aynı gün nöbet tutarsın. Genelde de arkadaşların bunlar olur.

Sonuç olarak tus ders çalışmaya bağlı ama senin tusun anahtarını bulman gerek. Bak mesela şu üniversite sınavı 1 zorluksa tus 10 kat daha zordur. Abartmıyorum. Bu yapılamaz demek değil. Yapan var. Hedefin önemli. Sen beyin cerrahı, dahiliyeci, Pediatrist, jinekolog olmak istersin. Tus kasmana gerek olmaz. Yeri gelir barajı aşarsın yeter. Gerçekçi olalım mesela dermatoloji, plastik, biyokimya gibi bir bölüme gireyim dersen hem ağlayana hem de terleyene kadar çalışman da gerek.

• hocam son tusta deu 55 puan esogu 52 puan, tus basarisi
    mesela bu ikisi buyuk bir fark mi
    bunun haricinde tabi arkadas cevresi falan da onemli

Doğrusu bence çok büyük fark değil.

• cok sagolun hocam vaktinizi ayırdığınız için

• hocam tus için sizce ilk 3 yılın çok önemi var mı yani okurken bu dönemleri nasıl geçirdiğimizin? çalışmaya başlayana kadar zaten büyük kısmı unutulur gibi geliyor, tabii sınıf geçecek kadar çalışırsın ama ilk 3 yıl tus düşünmeye gerek var mı çalışma anlamında?

Doğrusu hiç bir önemi yok. Hatta tıp dışı konularda kendini geliştirmek daha avantajına olur. 4 5 ve 6 da zaten zamanın olmayacak. İlk 3 sene çok boş vaktin olacak. Boş geçirme. Bilmiyorum spor, sanat, kültür, gezi başka bir alanda -hatta birden fazla da olur- kendini geliştir bir uğraş bul. (Ayrıca bu tür dışa dönük insanlar doktor olarak daha başarılı oluyor. Bu kesin.)

Neden biliyor musun tus çok fazla ezbere dayalı. Sen ne kadar çeşitli bir insan olursan ezberleme şansın da artıyor. İnsan beyni direkt ezberlemekte zorlanıyor ama hikaye ile ezberleyince kolay ezberliyor. Sen 3 sene boyunca dolu dolu yaşarsan sonrasında her anlamda ders çalışman da çok kolay olacak bundan emin ol.

Nasıl anlatsam bilmiyorum mesela tıpta çok fazla mekanizma ve mekanizmaların her basamağında fazla moleküller vs var. Bunu kuru kuruya ezberlemek yerine her bir moleküle ne bileyim bir dizinin karakterlerinin ismini versen daha kolay hatırlarsın. Şimdi bu dediğim sana saçma geliyor olabilir ancak bu yöntemi benimsemen senin için kolaylaştırıcı olur.

Ha bu demek değil ki hiç tus çalışma, hiç ders çalışma. Bak piyasada tus kitapları var var. Mesela biyokimya kitabı 2 cilttir. Dershanelerde bu iki kitap 4 günde anlatılır. Ama sana 1 ile 1.5 senede fakültede biyokimya anlatılacak. Hal böyle iken boş zamanında, şöyle bir şey yapamayacağın zamanlarda bul dershane ses kaydını, bul kitabını bitir tüm seneyi 3 4 günde. Aklında bir şey kalmayacak ama hiç değilse 1 seneyi gözden geçireceksin. Bunu sene başında falan yapman da işine yarayabilir.

İlk 3 senede komite-kurul sistemi denilen entegre bir sistemle dersler anlatıldığı için senenin sonunda "biz ne öğrendik ya" diyebiliyorsun. Ya da sene içinde ne öğrendiğin konusunda çok da anlamlı bir durumda olmayabilirsin. (Hani bu sistem nedir dersen bir fili anlatmak için parçalara ayırıp öğretmek diyebiliriz.)

Özetle ilk 3 sene tus için çalışma, tusa nasıl çalışacağına çalış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2F6E4D667 -- 26 Temmuz 2023; 23:51:47 >

• hocam çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.