Şimdi Ara

Bir kibritle yakılan mangal kömürü büyük ilgi görüyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
0
Favori
21.470
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gereksiz. mangal dedigin elemanın 1 çıralık işi var.hiç affetmem dehşet yakarım.kimseyide bulaştırmam.
  • herkes sizin kadar becerikli olamıyor. hala tavukları tam pişiremiyorum ya :/ içi pişmemiş kalıyor hep. bi tiyo verseniz
  • Bu tip kömürler pres kömürüdür kırık kömürler makineye atılır bazen yanıcı madde ile birlikle bazen tek halde preslenir.

    Aile işi değildir uzun süre gitmez öne tavukları yapalım 2 parti sonra balık yaparız derseniz olmaz bekar işidir.
  • mangal dedigni sey mangal komuruyle degil odunla yapilir bir kere, komurde pisen eti yiyeceksem niye piknige/mangala gideyim allah askina. adam gibi mese,cam agaclarini birlikte yakacaksin, et piserken tutsulemesi icin de odun atacaksin istege gore. miss.
  • bu markayı hiç kullanmadım ama mangal kömüründe kesinlikle açık satılan kömürleri tavsiye ediyorum.
  • Normal odunu mangalda kullanmak hiiç de pratik değil, devamlı yenilemen lazım köz olması için ve yenilerken de çıkan ateş seni daha beter zehirler. Zaten mangal kömürü de meşeden yapılmıyormu? Bu yüzden yanmış odun mangal kömürü olarak tercih edilir. Ayrıca bu kömürü alıp içeriğini incelemk lazım ama tek başına kullanılmasını içim almıyor. Zaten ette ne yediğimizi bilmiyoruz, bari kömürde içimiz rahat olsun:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innovancenothing -- 5 Mayıs 2012; 0:14:09 >
  • bu nasıl bir video kardeşim, sayenizde alkolik oldum 10 defa dinleyip bir 50'lik bitiridim. hayatım boyunca hiç bu kadar acımamaştım kendime.... [X.(]
  • Oldu olacak kömüre biraz mazot dökün çok kolay yanar, bu kömürdeki kimyasalların vereceği zararı hiç düşünmüyorsunuz.
    Mangal zaten zararlı birde kimyasal kömür kullanmak akıl işi değil, etin tadını bozacağından bahsetmiyorum bile...
  • ankarada alan var mı?
  • İçimizdeki Homo Erectus'un dışa vurumu gibi olmuş başlık.
    Ben de ne zaman pikniğe gitsem ateşi yakmak için çalı, çırpı toplayıp o tatlı telaşı yaşarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thunderace

    Oldu olacak kömüre biraz mazot dökün çok kolay yanar, bu kömürdeki kimyasalların vereceği zararı hiç düşünmüyorsunuz.
    Mangal zaten zararlı birde kimyasal kömür kullanmak akıl işi değil, etin tadını bozacağından bahsetmiyorum bile...

    Tinerle tutuşturuyorum ve gayet lezzetli oluyor
  • Fön makinası . Kömürleri üstten yakıyorum daha uzun süreli oluyor . Hepsini döküyorum kömürün , üzerine bir gazete , gazetenin üzerine küçük bir kömür , , fön makinasıyla alevlendiiyorum . O küçük yandımı tamamdır . Sonra diğerlerine bulaşıyor . Mis gibi . Hem de uzun süre dayanıyor kömür .
  • Ben bir ara sık sık alıyordum bazısı hemen yanıyor yanmayanıda yanmıyor, kırmadan tutuşturmak lazım 1 saat rahat bir tanesi yanıyor bir mangalı pişirmek için 2 adet yanyana koymak lazım çünkü bütün halde yanması gerekiyor. Hatta evde tekli bir tane var uzun süredir duruyor, etin tadına etki etmiyor
  • isteyene kilosu 2 liradan yollayabilirim çalıştığım köyde torluk yapıyorlar...yani odun kömürü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thunderace

    Oldu olacak kömüre biraz mazot dökün çok kolay yanar, bu kömürdeki kimyasalların vereceği zararı hiç düşünmüyorsunuz.
    Mangal zaten zararlı birde kimyasal kömür kullanmak akıl işi değil, etin tadını bozacağından bahsetmiyorum bile...

    konuyla alakası yok ama mazotu kibritle yakabileceğini mi zannediyorsun.
  • İyi yanma için sadece yakıt değil mangalın kendisi de önemli. Küçük mangalları tutuşturmak eziyet vericidir.
    Geçen yıl 50TL' ye Real' den aldığım mangal bu konuda gayet başarılı

     Bir kibritle yakılan mangal kömürü büyük ilgi görüyor
  • Bim kömürü 4,95 olması lazım 2 mi 2.5 kg mı hatırlayamadım ama fazlasıyla yetitor.
    Mangalın keyfi de uğraşmakta zaten bir kişi ateşle uğraşacak(genelde grubun en bilmişi), bir kişi etlerle ve pişirmeyle ilgilenecek(pikniğin en havalı ve ebesi hallolan kişisidir) varsa grubun hanımları salataydı tabak çanak o işlere bakacak( yoksa da kendini gurme sanan birisi atlar zaten salataya) , veledizyaklar koşuşturacak.
    Mangal hazır olduğunda o doğal meşe kömürüne damlayan yağlar malzemeye tütsü etkisi yapacak.
    Varsa rakı,bira yoksa kan gibi ısınmış meşrubata devam.

    Yarın pazardı değilmi?

    offff off
  • Az önce tekzene almaya gidip aldim(adana Carrefour icindeki) tanesi 5,99 tl den 3 kutu aldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    İyi yanma için sadece yakıt değil mangalın kendisi de önemli. Küçük mangalları tutuşturmak eziyet vericidir.
    Geçen yıl 50TL' ye Real' den aldığım mangal bu konuda gayet başarılı

     Bir kibritle yakılan mangal kömürü büyük ilgi görüyor


    Sizin Mangalda güzelmiş, bende altta fırın gibi bölümü olanlardan var, aşağı kısma soğan vs dolduruyor, aşağı kapağı açınca yellemeye gerek kalmadan yanıyor komurler, tavsiye ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    İyi yanma için sadece yakıt değil mangalın kendisi de önemli. Küçük mangalları tutuşturmak eziyet vericidir.
    Geçen yıl 50TL' ye Real' den aldığım mangal bu konuda gayet başarılı

     Bir kibritle yakılan mangal kömürü büyük ilgi görüyor


    Bu ne la
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.