Şimdi Ara

Hangi Mühendisliğin İş İmkanı daha yüksek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Burada mühendislikleri iş ilanı sayısına göre iredeleyelim dedim. Tabi iş ilanı sayısı işin niteliğinden çok niceliğini ifade eden bir unsur ama gene de fikir oluştursun sizlere.

    Kariyer.net teki iş ilanı sayıları

    Kimya Mühendisi: 349 ilan
    Bilgisayar Mühendisi : 529 ilan
    Elektronik Mühendisi: 868 ilan
    Elektrik Mühendisi : 906 ilan (elektronikle ortak ilanlar çok)
    İnşaat Mühendisi: 508 ilan
    Çevre Mühendisi: 280 ilan
    Endüstri Mühendisi: 913 ilan
    Uçak Mühendisi : 33 ilan
    İşletme Mühendisi: 283 ilan
    Makine Mühendisi: 1.190 ilan
    Mekatronik Mühendisi: 258 ilan
    Kontrol ve Otomasyon Mühendisi: 137 ilan
    Mimar: 1309 ilan (iç mmarlık da dahil)
    Metalurji Mühendisi : 150 ilan
    Malzeme Mühendisi: 713 ilan
    Fizik Mühendisi: 78 ilan
    Gıda Mühendisi: 322 ilan
    Tekstil Mühendisi : 154 ilan
    Uzay Mühendisi: 50 İlan
    Matematik Mühendisi: 86 ilan
    Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendisliği : 3 ilan
    Gemi Makineleri Mühendisliği: 45 ilan
    Geomatik-Harita Mühendisliği: 4 ilan


    diğer bölümler için yazın inceleyelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 1 Temmuz 2020; 16:11:45 >







  • bilgisayar, makina, inşaat, kimya ve elektik/elektronik mühendislerine ihtiyaç asla bitmez. buralardan iyi bir şekilde mezun olan herkes zorlanmadan iş bulur.
  • Uçak ve malzeme mühendisliği neden o kadar az
  • Burda asıl kritik olan her birinin mezun sayısı bu bölümlerin mezun sayıları aynı değil mesela makineye 8400 civarı öğrenci kayıt yaptırmış geçen sene inşaata 7100lerde kimya mühendisliğine 1400 vs.Ayrıca genelde mekatronik gibi ara mühendislik bölümlerini tek başına aramaz işveren mutlaka yanına Makine ve EE gibi temel mühendislikleri ekler o yüzden bunlara bakıp konuşmak yanıltıcı olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thxarsenall

    Uçak ve malzeme mühendisliği neden o kadar az
    Uçak az çünkü korona havacılık sektörünü fena vurdu. Malzeme ile metalurji'yi de ayırdım. Malzeme mühendisi arayışı epey var.
  • Karman121 K kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum size yanıltıcı olabilir ama rakamlar bu mühendisliklerde aranan kelime sayılarına göre çıkıyor. Belki 1 firma tek iş ilanında 3 mühendislik yazmış olabilir ama sonuçta o mühendislik aranıyor. Yani gerçek ilan sayıları yarıya bile düşse o mühendislikteki arama oranları hemen hemen aynı kalıyor.

    Genel bir bilgi veriyor tablo.
  • Gucluturk2018 G kullanıcısına yanıt
    Ayrıca malzeme mühendisliği diye ararsanız yanlış olur siz iki ayrı kelimeyi aratıyorsunuz yani eğer metinde malzeme ve mühendislik kelimeleri varsa direkt o ilan önünüze gelir mesele malzeme planlama mühendisliği yazıyor ama endüstri mühendisliği istiyor gidip metalurji ve malzeme mühendisliği diye direkt aramanız lazım hatta şimdi kariyer netten malzeme mühendisliği diye arattığınız birçoğu malzeme mühendisi aramıyor sadece metinde geçtiği için önünüze geliyor.
  • Faydalı up
  • Gucluturk2018 G kullanıcısına yanıt
    Hocam olay rekabet olması yani mekatronik mühendisliğini bitirdiniz iş arıyorsunuz sadece kendi bölümünüzden insanlarla değil en çok mezun veren mühendisliklerden ikisinin(EE ve makina) mezunları ile de mücadele edeceksiniz rekabeti siz hayal edin.
  • Bir de genel bir şey yazmak istiyorum iş alanı veya iş ilanı sayısı fazla demek maaşları da yüksek demek değildir.Yani örnek vermek için söylüyorum makine mühendisliği bana göre en geniş mühendisliklerden biri ama bütün genişliği özellikle Türkiye gibi ülkelerde
    çok azı yüksek maaşlı pozisyonlar veya yüksek kâr marjlı sektörlerden oluşuyor.Bu sadece makine için değil EE kimya vs için de geçerli o yüzden yine söylüyorum kariyer net veya iş arama sitelerine ne zaman bakılır eğer puanınız top okulların ya da onlara yakın köklü ve piyasa adı geniş olan ve cidden fark yaratacak etiketi olan okulların temel mühendislikleri veya bilgisayar endüstri gibi aşırı geniş mühendislikleri tutmuyorsa o zaman bakılır bunlar tutmuyorsa EE Bilgisayar makine gibi geniş mühendislikleri seçin direkt en azından iş bulabilirsiniz.
  • Gucluturk2018 G kullanıcısına yanıt
    Hocam bende malzeme metalürji istiyorum da mesela teknik üniversiteler gelmeme ihtimali var sıralamaları bilmiyorum ne olacak , normal bi üniversitede bu bölümü okumakla teknik üniversitede okumanın öyle aman aman bi farkı olur mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thxarsenall

    Hocam bende malzeme metalürji istiyorum da mesela teknik üniversiteler gelmeme ihtimali var sıralamaları bilmiyorum ne olacak , normal bi üniversitede bu bölümü okumakla teknik üniversitede okumanın öyle aman aman bi farkı olur mu ?
    Herhangi bir mühendisliği bir Teknik Üniversitede okumak daha iyidir. Hele ki bu okul bir araştırma üniversitesi ise. Neden ? Çünkü lab imkanları arge bütçeleri vs. hepsi normal bir okuldan fazladır.
  • Ceng ve EE olduğunu düşünüyorum. Daha iyi iş imkanı var

    Bu virüs daha çok uçak alanların etkilediğini düşünüyorum
  • otomasyon konusu karantina döneminde reddit'te çok tartışıldı. genel olarak önem kazanacağı görüşünde herkes. zaten endüstri 4.0'a direkt olarak etki eden iki alan ee ve cs. ama türkiye'de yaşıyor olduğumuz gerçeği de var. dediklerim üretim yapan ülkeler için geçerli
  • Ceng ve ee olarak düşünüyorum. Kısaca gelecek digitalleşiyor. Bu da bu iki mühendislik dalı sayesınde olacagını düşünüyorum.(Makinanın da gelecekte biteceğini çok düşünenlerden değilim.)
  • Mezun sayısı önemli. Başka okulları bilmem ama bizim okulda iş bulma konusunda en iyi 2-3 bölümden biri Matematik Müh. diye biliyorum ama burada 86 ilan var. Bunun dışında bazı bölümlerde açıkta pek insan olmadığı için bile iş ilanı sayısı azalanlar oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.