Şimdi Ara

Bir işçi en fazla 45 saat çalışabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşK. MADDE 63. Genel bakımdan çalışma süresi haftada en çok kırkbeş saattir. Aksi kararlaştırılmamışsa bu süre, işyerlerinde haftanın çalışılan günlerine eşit ölçüde bölünerek uygulanır.15

Kanun böyle diyor.. bayagı şaşırdım.. bildiğin memurluk gibi.. fakat insanlar nasıl haftada 6 gün 12 saat çalışıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Normal şartlarda 45 saattir ancak Türkiye'de bu 45 saatin geçerliliği yoktur. MECBUREN ÇALIŞIYORLAR.

Yasa var, normalde yasa vatandaşı korur ama bu sözde. İşçi, iş vereni fazla mesaiyiden dolayı şikayet ettiğinde mahkeme o iş yerinde çalışan bir şahit istiyor. Türkiye'de kimse bu şahitliği yapmıyor maalesef ve bu yüzden kanun seni korumuyor.

İşçilerin tamamı birgün ses çıkarırsa ancak öyle 45 saat çalışırsın. Acı ama gerçek.

• gelişmiş ülkelerde böyledir 12-13 saat çalışılabilir. işsizlik yüksek diye bakmayın iş şartları harika 8 saat girersin 12 saat çalıştırırlar daha ne istiyorsun arkadaşım çok veriyoruz her şeyi çok çok veriyoruz.

• Normal şartlarda 45 saattir ancak Türkiye'de bu 45 saatin geçerliliği yoktur. MECBUREN ÇALIŞIYORLAR.

Yasa var, normalde yasa vatandaşı korur ama bu sözde. İşçi, iş vereni fazla mesaiyiden dolayı şikayet ettiğinde mahkeme o iş yerinde çalışan bir şahit istiyor. Türkiye'de kimse bu şahitliği yapmıyor maalesef ve bu yüzden kanun seni korumuyor.

İşçilerin tamamı birgün ses çıkarırsa ancak öyle 45 saat çalışırsın. Acı ama gerçek.

• Türkiye'de kurallara ve yasalara uyulduğu nerede görülmüş. Yapıştır 12 saati  

• Ya he he ben 3 günde 46 saat çalışıyorum. Bu ülkede asgari ücrete 18 saat çalışanlar var. Finlandiya mı burası 5 saat çalışılıyor. O rakamlar sadece kağıt üstünden ibaret...

• İş Kanunun'da 45 saattir ama ben çoğu firmanın 45 saat üzerinde çalıştırdığını düşünüyorum hatta işverenin elinde olan bir şey adam elindeki işi kaybetmemek için yöneticisi , amiri, ustası ne diyorsa onu yapıyor şimdi adam napsın ? sorumlulukları varsa borcu harcı mecbur çalışıyor.

• Kanuna göre 45 ama işverene göre " parasını veriyoruz yeeeeea işte...... beğenmiyorsan s....git lan bana işçi çok yıııahaha " dır o

Ona bakarsan 12 saat gece vardiyası da yasak ama takan kim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 14 Temmuz 2020; 22:45:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 45 saat + 1 gün tatil vermesi lazım
    45 saat üsttü yasak değil 45 saat üsttüne ek para ödemek zorunda onunda adı mesai ücreti diye geçiyor

• 264 saat mesai yazdılar bana bu ay.... Ayın yarisjndayim kilim bitti resmen(acil doktoruyum)
    Insanı olmayan o kadar çok şey var ki...

• Güldürme adamı..

3 şantiyede şeflik yaptım bir kere bile 8-5 çalıştığımı hatırlamıyorum :)

Lan gece 1'de beton mu gelir ? Ben istersem gelir  

• quote:

Orijinalden alıntı: The Alim

Güldürme adamı..

3 şantiyede şeflik yaptım bir kere bile 8-5 çalıştığımı hatırlamıyorum :)

Lan gece 1'de beton mu gelir ? Ben istersem gelir  

gece betonu yeeeeaaa

• 🍌 cumhuriyeti

• Hayal etmesi bile güzel lan.Haftada 5 gün 9 saat çalışacaksın sonra haftasonun sana kalacak.Gezeceksin, stres atacaksın.Vay be bir an düşününce güzel bir hayaldi  

• İstanbulda sanırım amalelik yaygın 12 saatler falan konuşuluyor Bursalıyım hep avmlerde çalıştım.8 saat iş süresinden fazla durduğum olmadı haftalık 45 saati geçmedim hiç.Telekominikasyona geçiş yapıcam virüs geçtiğinde haftada 2 gün tatil oluyor orada memur gibi.Virüs yüzünden işi bıraktım bulaşmasın diye.Siz kendinizi ezdirirseniz iş bulucam zorundayım diye ağlarsanız semer vuran çok olur.Gidin başka şehirlerde çalışın.Bir mesleği olanlarda bi zahmet yurt dışına çalışmaya gitsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 14 Temmuz 2020; 15:35:56 >
  • Haftada 45 saat öyle bir iş görsem öpüp başıma koyacağım. Ülke ülke değil köle pazarı.

• quote:

Orijinalden alıntı: hazarcep

45 saat + 1 gün tatil vermesi lazım
    45 saat üsttü yasak değil 45 saat üsttüne ek para ödemek zorunda onunda adı mesai ücreti diye geçiyor

o da yanlış işte

işverenin aklı fikri suistimale çalışıyor

sen 45 saati geçebilir fazla mesai verilir dediğin zaman

adam 14 saat çalıştırıyor gıkını çıkarınca da parasını veriyoruz ya bedava mı çalışıyorsun diyor.

ulan .... bu insanın hiç mi sosyal yaşantısı, aile hayatı, hobileri, uğraşları, kendine ayıracak zamanı olmayacak

vahşi kapitalizm de olmuyor tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: lazer__

o da yanlış işte

işverenin aklı fikri suistimale çalışıyor

sen 45 saati geçebilir fazla mesai verilir dediğin zaman

adam 14 saat çalıştırıyor gıkını çıkarınca da parasını veriyoruz ya bedava mı çalışıyorsun diyor.

ulan .... bu insanın hiç mi sosyal yaşantısı, aile hayatı, hobileri, uğraşları, kendine ayıracak zamanı olmayacak

vahşi kapitalizm de olmuyor tabi

Alıntıları Göster

Tamam oda kanunen belli senin rızan dışı tamam mesai yaptıra bilir ama takvim yılında 270 saat oda

daha sonrası için her 270 e seni iznin lazım

• İş Hukukunda bahsedilen konu, haftalık asgari çalışma süresidir.

Bir işçi günde 7.5, haftada 45 saat çalıştırılabilir.

Bir İşçi bir günde en fazla 11 saat çalıştırılabilir.

Bir işçinin günde 11 saatten fazla çalıştırılması yasal değildir.

İşçinin bir günlük brüt asgari kazancı 98,10 Türk Lirasıdır.

İşçinin bir saatlik brüt asgari kazancı 13,08 Türk Lirasıdır.

İşçi, 11 saat çalışması durumunda aradaki 3.5 saat için saatlik brüt asgari kazancının 1.5 katı fazla çalışma olarak ödenir.

13,08 x 1.5 x 3.5 : 68,67 + 98,10 : 166,17 Türk Lirası brüt günlük kazanç olarak hesaplanır.

İşçi bir ayda, 270 saatten fazla çalıştırılamaz.

Çalışma gün sayısı 30'dur.

Yani işçi ayda 225 saat çalıştırılabilir ve 45 saat mesai yaptırılabilir.

• hafta içi günde 8 saat, cumartesi de +5 saat. özel sektörde çalışma saatleri kanunen böyle diye biliyorum. cumartesi saat 1 de çıkılır işten. memurda da yarım gün tatil olduğunda 12 değiş 13:00 oluyor çıkış saati.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nickola Tesla

Hayal etmesi bile güzel lan.Haftada 5 gün 9 saat çalışacaksın sonra haftasonun sana kalacak.Gezeceksin, stres atacaksın.Vay be bir an düşününce güzel bir hayaldi  

Bi çağrı merkezinde haftada 5 gün 9 saat (Mola ile 10 saat) çalışıyorum. Hafta sonu 2 gün tatil. Hayal etmeye gerek yok. Kimse sizi fazladan çalıştıramaz fazladan çalışıyorsanız fazla mesainizi alırsınız kanunlarda bu işler. Hakkınızı bilmeniz kafi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.