Şimdi Ara

Bir insanın siyasi görüşünün olmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Siyasi görüşüm pek yoktur arkadaşlar davranışlarım solcu gibidir fakat yani ben solcuyum sola devrime laf atmışlar hurraa kavgaya diyecek biri değilim.Parti falan tutmuyorum parti sempatizanı değilim.Geçen gün bir arkadaşımla bu konuyu konuşuyordum.Ot gibi yaşıyorsundur eğer siyasi bir görüşün yoksa dedi.Sanki siyasi görüş olmadan yaşamanın bir anlamı olmayacakmış gibi.Sizce bu doğru mudur?Siyasi görüşü olmayan insan var mı benim gibi merak ettim onların da görüşlerini almak istedim.

• yaşın küçükse ilerde olur merak etme
  • quote:

Orijinalden alıntı: jasonn123

yaşın küçükse ilerde olur merak etme

Yaşım 21 anlaşılan senin küçük?
  • yoo aynı yaştayız.küçükSE dedim.
  • İnsanı insan yapan düşünceleridir Arkadaşın bir yere kadar haklı değinmiş fakat sistemden o kadar memnunsan illaki kendini bi ideolojiye zorlamana gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryso

İnsanı insan yapan düşünceleridir Arkadaşın bir yere kadar haklı değinmiş fakat sistemden o kadar memnunsan illaki kendini bi ideolojiye zorlamana gerek yok.

Sistemden memnun olup olmamak için illa bir siyasi örgütü mü benimsemek lazım? Ya da şöyle sorayım insanın fikrinin olması için bir siyasi örgütü mü benimsemesi lazım? İnsanı insan yapan düşünceleridir fakat bu düşüncelerin siyasi olması gibi bir zorunluluğu yoktur.Tabi bu benim fikrim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkka -- 23 Nisan 2011; 2:57:10 >
  • siyaset= yalan,kimseye inanmayın yapacaklarına değil yaptıklarına bakın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuAnTuM-C

quote:

İnsanı insan yapan düşünceleridir Arkadaşın bir yere kadar haklı değinmiş fakat sistemden o kadar memnunsan illaki kendini bi ideolojiye zorlamana gerek yok.

Sistemden memnun olup olmamak için illa bir siyasi örgütü mü benimsemek lazım?

Seninle aynı şekilde düşünüyorum. Henüz mantıklı bir çıkış yolu bulamadım ben de. Uzaylıymış gibi muamele yapanlar var arkadaşlarımdan

• quote:

quote:

Kitleleri başka nasıl yönlendirmeyi planlıyorsun ki? Memnun değilsen bi parti seçersin ki kendine onun genel başkanı devletin başına geçtiği zaman senin kafandaki uyuşan kararları versin.

• Her siyasi görüşü olan insan hurra kavgaya gidecek kişiler değil zaten. Her ne kadar yayın anlayışından hazzetmesem bile Taraf gazetesinin sloganı çok iyidir: Düşünmek taraf olmaktır.

Herhangi bir partinin safında yer almıyorsan bile düşüncelerine göre sana yakın olan vardır. Bu illa a partisi veya b partisi olacak diye birşey yok.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

quote:

quote:

Kitleleri başka nasıl yönlendirmeyi planlıyorsun ki? Memnun değilsen bi parti seçersin ki kendine onun genel başkanı devletin başına geçtiği zaman senin kafandaki uyuşan kararları versin.

Öyle biri dünya üzerinde yok,benim başlıktan veya sorularımdan kastım ülke kurtulması veya ülke planı değildi aslında.Sadece benimle aynı kafada olan var mı,benimkisi normal bir durum mudur onu öğrenmek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkka -- 23 Nisan 2011; 3:02:38 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Öyle biri dünya üzerinde yok,benim başlıktan veya sorularımdan kastım ülke kurtulması veya ülke planı değildi aslında.Sadece benimle aynı kafada olan var mı,benimkisi normal bir durum mudur onu öğrenmek istedim.

Şimdi bu görülen siyaset tamamen yalan zaten ona katılıyorum fakat teknik anlamda böyle olması gerekir işlerin. Mesela benimde belli koyu siyasi taraflığım yok. İnsanlar mutlu olsun özgür olsun adalet eşit olsun yeter bana

• Siyaset aslinda bizim dusundugumuz gibi kapali bir kutu degildir. Malesef 80 lerden sonraki nesillerde apolitik olma sorunu var. (ben de siyaset bilimi ogrencisi olana kadar apolitik sayilirdim). Bilerek yapilmis bir seydir plansiz programsiz yurumeyen bir surec yani.

Gel gelelim neden poliyik olmadigimiza. Politikaya 85 farkli acidan bakabiliriz ama en dogal ve bize gerekli hali bizim nasil yonetilmek istedigimizdir. Ben muhafazakar bir devlet idaresi bekliyorum, ben serbest piyasa istiyorum, ben seriat istiyorum, kral istiyorum, sosyalist bir duzen istiyorum v.s gibi dusuncelerimiz sonucunda bize uygun olan bir partiye sempati duyabiliriz. Veya bize en yakin olani secebiliriz, bize uymasa da mecburiyetten secebiliriz veya hicbiri uymuyorsa politik bir tercihte bulunmayiz.

Yeni nesil ise neredeyse tamamen izole olmus durumda. Siyaset konusmalari kahve agizindan ileri gitmez cogu zaman veya ergenlik donemi hislerine gore de secimler yapilabilir ama bu sagliksiz ve mantiksizdir. İlerisi icin de gecerliligi yoktur.

Yani demem o ki siyasal gorus edinin kendinize, nasil ki su okulu bu okulu kazanacagim, su arabadan alacagim diyebiliyorsak "soyle bir devlette yasamak istiyorum" diyebilmeliyiz.

Yoksa ne siyaset kalir ne demokrasi kalir. Tiranlar ve zorbalar bos meydanda top oynarlar.

• Hangi lider ülkesi için çalışıyorsa ondan tarafımdır. Ama öyle inadına şu parti demem. Yanlışı varsa yanlıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nickimi Düşürdüm
    Hangi lider ülkesi için çalışıyorsa ondan tarafımdır. Ama öyle inadına şu parti demem. Yanlışı varsa yanlıştır.

Bu biraz acik mesela zamanin alman halki hitleri ulkeye calisan bir lider olarak goruyordu. Ayni zamanda sosyalist liderler de, liberal liderler de. Daha cok icerige bakmak lazim derim. Turkiyenin bir cogu da RT Erdoganin ulkeye huzmet ettigini dusunur, kimi vatan haini ilan eder. Bunlar cok onemli problemler.
  • Siyasi görüşün olması elbette lazımdır...Ama sağda solda faşistlik yapıp , onun bunun düşüncelerine hakaret etmektense bırak hiç görşün olmasın daha iyi.Çünkü görüşü olanların %90 ı bunu yapıyor
  • yaşım 20 benim de daha yeni yeni oluşuyor siyasi görüşüm. bence daha erken, siyasi görüşün oluşması için birşeyler yaşamak, onları tecrube etmek, üzerinde düşünmek lazım. 16 yaşında bir insan nasıl olurda sağlıklı düşünüp, siyasi görüşünü hadi siyasi görüşü geçtim sosyal bir alanda görüşünü tam olarak oluşturabilir buna aklım almıyor. anca kulaktan dolma bilgiler, cevre baskısı veya çevreden etkileşim ile birşey düşünecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

yaşım 20 benim de daha yeni yeni oluşuyor siyasi görüşüm. bence daha erken, siyasi görüşün oluşması için birşeyler yaşamak, onları tecrube etmek, üzerinde düşünmek lazım. 16 yaşında bir insan nasıl olurda sağlıklı düşünüp, siyasi görüşünü hadi siyasi görüşü geçtim sosyal bir alanda görüşünü tam olarak oluşturabilir buna aklım almıyor. anca kulaktan dolma bilgiler, cevre baskısı veya çevreden etkileşim ile birşey düşünecektir.

inanılmaz haklı. 16 yaşındayım oradan biliyorum. bundan 1 sene öncesine kadar siyasi görüşlerim olduğunu sanıyordum. ama düşündüm. baya düşündüm. ve olmadığına karar verdim. Ki olmasının da çok mantıklı olmadığını düşünüyorum. Siyasi görüşler hakkında yeterli bilgim var ama hiçbirini seçmiyorum, uzun zaman seçmeyi de düşünmüyorum. Apolitiklik inanılmaz rahat bir şey gibi geliyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.