Şimdi Ara

Bir insanın farklı renkleri gördüğünü test edemeyiz. [BENCE] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
440
Cevap
20
Favori
9.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Göz kapanmaz göz kapağı kapanır göz görmeye devam eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hawloo

Anlattığım şeyden kafana takılan şey buysa çok süper
  • ne alaka yaw herkezin gördüğü renk aynı hitap şekli farklı olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben felsefeden anlamam.

Renkleri ayırt etmeyi sana başkası mı öğretti?
    Hayır.

Ama harfleri sana başkası öğretti. Herkesçe ortak kullanılıyor ve bu harfleri anne karnında öğrenmiyor kimse. O yüzden aynı şeyi konuşuyoruz.

Bilmem anlatabildim mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yEmreozc

Çok içerliyim şuan öyle böyle değil. Bunlar benim sığ düşünceliğimi gösteriyor he, madem sen de benim dediğim cümleyi kurarak sonuna muhaha diye bi gif ekliyorsun peki bunu da betimle de senin ne olduğunu görelim. bu son mesajında yakışmadı yani ben senden göz kırpma gözlük muhaha tarzında gifler yapmanı beklerdim cümlelerinin sonuna. Şaşırttın beni.

Kardeşim içerlemediysen adamı babanın oğluymuş gibi niye savunuyorsun? Senin böyle bir şeyi anlamaman komik geldi, o yüzden muhaha koydum. "bu son mesajında yakışmadı yani ben senden göz kırpma gözlük muhaha tarzında gifler yapmanı beklerdim cümlelerinin sonuna. Şaşırttın beni." ayrıca şu laflara bak ya, 10 yaşındaki çocuk bile söylemeye utanır şunları. Yoksa..?

• Ara sıra hep aklıma gelirdi bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alierent

quote:

Ben sana anlattığımdan bir şey anlamamışsın ki sana daha bir şeyleri anlatmaya çalışayım.
  • quote:

quote:

quote:

Ben sana anlattığımdan bir şey anlamamışsın ki sana daha bir şeyleri anlatmaya çalışayım.

Gözün kapanmayacağını zaten şeklinden de anlayabilirim . O kadar da aciz bir nefis değilim .

Benim zaten orda demek istediğim şey göz kapağının kapanması idi . Öyle olmasa bile konuyla alakası olmayan bi ayrıntıdan bahsediyorsun

• ShaG kullanıcısına yanıt
    10 yaşında ki çocuğun psikolojisini bildiğine göre.. yoksa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: thestell

Göz nakli yapıldığında adam "gökyüzü niye pembe" diye sormuyor. Bu yüzden her göz aynı rengi görür.

BAŞKA SORUN?

• quote:

quote:

Göz nakli yapıldığında adam "gökyüzü niye pembe" diye sormuyor. Bu yüzden her göz aynı rengi görür.

BAŞKA SORUN?

sorun gözün gördüğü değil ki gözün süzdüğü ışık her yerde aynıdır aynı ortamda yaşadığımız müddetçe ama beyin farklı işleyebilir bir tek bu renk değil her türlü olabilir belkide olamayacağı kanıtlanmıştır benim bilgi birikimim bu yönde değil ama göz nakli yapılan birisi gökyüzü pembe demez tabi çünkü mercek yapısı değişmedi (gözlerin yapısı ve çalışması aynıdır) beyin nakli olsaydı olabilirdi işleyişi . beyin nakli daha olmadı dünyada ama biz 5.insanlığız belki bizden önceki toplu yokoluşlardan önce olmuş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donanım Rehberi -- 9 Nisan 2014; 18:28:55 >

• hawloo kullanıcısına yanıt
    katılıyorum. birisi araba alacak mesela. başka birinin kırmızı gördüğünü mavi olarak görüyor ama adını kırmızı olarak biliyor. kırmızı olanı istiyorum dediğinde onun istediği ve karşıdan verilen araba da aynı olacaktır.

ama böyle bişey var mıdır dersen sanmam dostum.
  • quote:

quote:

BAŞKA SORUN?

• Göz hastalığı ve renk körlük problemi olmayan arkadaşlara
    aşağıdakilerden hangisi mavi diye sorsak
    2. cisi derlerse
    durumun vahim :)

Matrix de ki gencin konuştuğu "tavuğun asıl tadı" sahnesinden mi etkilendin:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 9 Nisan 2014; 18:36:33 >
  • quote:

Bana göre olay şu şekilde

Her insan gördüğü en koyu renge siyah der . Ayrıca insan gözlerini kapattığında gördüğü renkte siyahtır . O rengi herkes aynı olarak görür . Buraya kadar dediklerim kabul mü ?

Eğer cevabın evetse algoritma devam eder . Değilse okumayı bırak .

Evet diyorsan , şu linklere bir bak

http://www.caglarerol.com/wp-content/uploads/2010/07/renk_petekleri.jpg

http://i46.tinypic.com/vfd2mg.jpg

sen bu linklerdeki yan yana olan renklerin birbirine yakın olan renkler oldugunu kabul ediyor musun ?

Eğer ediyorsan bu renklerin siyah renk üzerinden açıklaştırılarak oluşturulduğunu düşün . Bende öyle düşüniyim . Sıkıntı kalmasın

Yani diyeceğim şey şu ki : Bir renk bul ki o rengi herkesin aynı gördüğüne emin ol , ondan sonra tüm renkleri herkesin aynı gördüğüne de emin olabilirsin (Ve siyah rengi herkes aynı görür çünkü siyah renk , renk olmadığında ortaya çıkan görüntünün betimidir )

Yalnız siyah renk değil. Ayrıca koyulukta sonradan öğrenilen bir şey olduğu için önermeyi yenmeye yetmiyor bu. Aslına bakarsanız renk diye bir şey yok. Beynimizin farklı dalga boylarını yorumlamasından oluşuyor sadece. Yani diyelim benim mavi diye yorumladığımı sen farklı yorumluyor olabilirsin ama bu kanıtlanamaz.
    Edit: Renk körlüğü iki rengi aynı renk görebildiğine göre mümkündür bence bu önerme yalnızca beyindeki yorumun değişmesidir durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 9 Nisan 2014; 18:32:44 >

• quote:

BAŞKA SORUN?

Beyinsiz adam nasıl görür?

BAŞKA AÇIKLAMAN?

@1080p İlk mesajı okumadan yorum yapmak nasıl bir duygu?
  • quote:

quote:

BAŞKA SORUN?

Beyinsiz adam nasıl görür?

BAŞKA AÇIKLAMAN?

@1080p İlk mesajı okumadan yorum yapmak nasıl bir duygu?

Arkadaşlar biran düşündüm de aklıma şöyle bir soru geldi.

"
    Şimdi örnek veriyorum siz normal gördüğünüz gibi renkler görüyorsunuz kabul edelim ve bu renklerin hepsinin ismini biliyorsunuz/başkası tarafından öyle öğretildi.

Senin gördüğün kırmızı rengi ben yeşil, yeşil gördüğün rengi de kırmızı olarak görüyorum.

İkimizde aynı renge bakıyoruz ve ismi kırmızı. Ama gördüğümüz renkler farklı.

Nasıl ya olur mu öyle şey demeyin.

Buradan sonrasını okumaya gerek kalmadı."

Göz hastalığı ve renk körlük problemi olmayan arkadaşlara
    aşağıdakilerden hangisi mavi diye sorsak
    2. cisi derlerse (düzeltme: yanlış resim)
    durumun vahim :)

Matrix de ki gencin konuştuğu "tavuğun asıl tadı" sahnesinden mi etkilendin:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 9 Nisan 2014; 18:37:50 >

• Beyler bu renge ne diyorsunuz?

Al test ettim bile. üye ban konu kilit.
  • Bende hep böyle düşünürüm bilemeyiz bunu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SütMısırı

Beyler bu renge ne diyorsunuz?

Al test ettim bile. üye ban konu kilit.

arkadaş kırmızı diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 9 Nisan 2014; 18:39:24 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.