Şimdi Ara

Bir Hi-Fi deneyimi ve yaşanan hayal kırıklığı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
350
Cevap
4
Favori
15.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arabayı satıp 2 tane hoparlör ve amfi aldım.4 yollu hoparlörleri cihaza bağlayamadım zira kablolarım yok.Aracın parası yetmedi, kredi çekip kabloları da alacağız artık yapacak birşey yok...
  • Biraz önce kahvemi yudumlarken tidal üzerinden RAG'N BONE MAN albümünü Sony telefonum ve 200tl lik kulaklıklarımla dinlerken birden telefon çaldı kulaklıktan konuşma şansı yok keza mikrofonu yok dolayısıyla kulaklığı çıkarıp konuşmamı yaptım ardından konuşma biter bitmez avaz avaz telefon hoparlöründe biraz önce dinlediğim şarkı bağırmaya başladı emin olun aynı şarkı olduğunu telefonun ekranına bakmasam anlamazdım bile.

    Şimdi 200tl verirken ne gerek var yahu 19 TL ye de kulaklık var diye düşünmek yerine 1000 TL lik olan nasıl çalar diyorum.

    Bence biryerlerden başlamak lazım beklentilere göre hayal kırıklıkları olsa bile hatta hayal kırıklığı bilinci temsil eder.

    Bilinçli kullanıcı sonunda da doğruyu bulur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bide (tabi benim fikrimdir bu),dinlediğiniz müzik çok önemli.caz dinlerken vokal önde olunca sorun yok hatta daha iyi.ama rock ve metal dinliyorsanız baslar ve distortion gitar sesleri biraz önde olmak istiyor yoksa sesler birbirine karışıyor,flat kabul etmiyor bir anlamda.müzik zaten adı üstüne sert müzik,cihazlarınız bunu sağlayamıyorsa iyice çorba oluyor,insanın zevki kaçıyor.rock dinliyorsanız bence çok iyi bir sisteminiz yoksa ne kadar üstatlar tavsiye etmesede equalizer kullanmak şart gibi sanki.mümkünse hardware eq olarak tabi.10-20-50 bin dolarlık cihazın varsa yazdığımı unutun tabi.eskiden neredeyse her markada tabi bir de set tarzı sistemlerde illaki eq bulunuyordu çokta kötü gelmiyordu ses.şimdi bu tarz sistemler yok.iyi ses almak istiyorsan da çok büyük paralar bayılmak zorunda kalıyorsun.pazarlama taktiği sanki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 16 Şubat 2017; 10:33:12 >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Kulaklık konusunda sitesi olan ve burada o bölümün yöneticisi olan ama stereo konusunu en eskiden beri sevmiş biri olarak diyim ki 200'lik güzel çalarken, esas fark 2000 seviyesinden başlayarak alınır. High end kulakiçi kulaklık alanını açmış Sennheiser IE800 veya sonrasında çıkan Shure SE846 veya Campfire Audio Vega veya Noble Audio Kaiser k10 veya 64 Audio A12 veya Final Audio Designs LAB II (bunun fiyatı söylenmiyor, sadece firmaya sorulunca söyleniyor ama önemli değil zaten 200 tane üretilmiş ve hepsi bitmiş) veya Ultimate Ears UE 18+ Pro örneklerin bir kısmı ve nerdeyse her biri en az 3000tl değerinde :)

    Ama esas farkı kafaüstü kulaklıklarla alırsınız. Hifi'a en yakın kulaklıklar onlar. Merak eden varsa ofisime gelsin :) (şu anda Pendulumic Stance s1+, Audio Technica W5000 ve Hifiman he400s var)
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Özellikle Metal kesinlikle bass istiyor. A5+ ın kendi amfisinde bass ayarı yoktu. Lepy 2020 de var. Normalde ben de böyle ayarlarla oynamayı pek sevmem ama bası ve tizi bir tık artırınca elektro gitarın sesi daha datlu geliyor Pc den digital EQ ayarı yaparak bu şekle sokamadım nedense. Amfiden daha iyi oldu.
  • pcden eq ayarı yapmaya çalışınca suni oluyor.bi süre sonra sıkılıyorsun.belirttiğim gibi hardware eq daha sağlıklı sonuç verir.en azından bir deneyin bunu.ikinci ellerde iyi cihazlar var çokta pahalı değil.bende son çare olarak böyle birşey yapacağım galiba öyle görünüyor.iyi bir sisteme 5-10 bin dolar veremeyeceğim maalesef.
  • Aslında bir ürün için istedikleri fiyat etiketini koyabilirler, benim için sıkıntı yok. Amazondaki son ağacı kullanmıştır, 25 kat cila atmıştır, Sn Elektrükçü'nün söylediği en pahalı malzemeleri kullanmıştır, ne bileyim, sevmiştir, okşamıştır 150 bin dolar fiyat etiketini yapıştırır. Rahatsız olduğum konu bu hoparlörün en doğal en gerçek en hi-fi sesi çıkaracağını iddia etmek.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Aslında bass ve tiz ayarı çoğu zaman yetiyor. Zaten cihaz ve kablo kalabalığından aşırı nefret ediyorum bir de eq zımbırtısı eksik kalsın. Marantz, denon gibi amfilerde bu ayarlar var. Ama cihazlar çok büyük. Böyle birşeyi masamda hiç istemiyorum. Bana en fazla şu an kullandığım dac kadar. Dac, amfi ve kulaklık çıkışını beraber içeren ürün lazım. 10 tane input girişi falan istemiyorum. Sony UDA-1 fena değil gibi ama ona da gitmiş fan koymuşlar Quad vena var fazla pahalı.
  • İster class A İster Class AB hepsi hikaye ,en doğal ses orkestranın önünde durmaktan geçer
  • Orkestrayı evinize getiremiyeceğinize göre , siz ona gideceksiniz yada Eray kardeşim hepimizi davet edecek biz ona misafirliğe gideceğiz
  • Valla paraya kıyıp ilk Audioengine d1 Dac aldığımdaki aynı hisleri yaşamışız :) ben de sadece daha yüksek, biraz daha temiz ama sert ve soğuk bir ses almıştım. Asus xonar u7, u3 de denedim ama hepsi birbirinden berbat. Dediğiniz gibi kapladığı alana değmez.



    En son deneyerek M2tech Hiface usb Dac aldım. Gene tam aradığım ses olmasa da ses sıcaklığı ve temizliği açısından memnunum. En azından nötr bir tonda. Ancak sahnesi dar, kendinizi müziğin içinde bulamıyorsunuz.



    Ses olayı bence kişiden kişiye değişiyor. Şarap gibi yani, kimisi için en iyi şarap 5 liralık olandır parayla ölçülmez. Ben mesela farkettim hangi dac ı alırsam yaptığım eq ayarı hep benziyor, demek ki benim kulak kimi frekansı fazla kimini az duyuyor.



    Benim hala aradığım ses aslında taa ne zamanın Nokia N91 telefonun sesi. Ben o zaman dandik Philips kulaklıkla dinlediğimde sesin içinde hissetmiştim kendimi. Temizlik, yükseklik, sıcaklık tam aradığım sesti. Şimdi bulamıyorum o sesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Tısslama tizlerde değil hocam. Hiçbir şey çalmayıp hoparlör açık olduğunda amfiden kaynaklanan çok az parazit sesinden bahsediyorum. Çoğu üründe var zaten. Daha az olmakla beraber lepy2020+ da da var. Gece sessizliğinde duyuluyor mesela.

    Benim sistem mini itx olduğundan dahili ses kartı takamam. Aslında önümüzdeki aylarda işlemci anakart değişecek hazır onları değiştirmişken kasayı da değiştirmek maliyeti fazla etkilemez ama ses kartı için küçük kasadan vazgeçmek istemiyorum pek. Deneyecek dahili ses kartı bulabilsem ona göre karar verirdim ama yok.

    Hoparlör için sanırım Audioengine P4 den bahsediyorsunuz. Ama küçük bir hoparlör. O fiyata Heco, Monitor Audio, Q acoustics gibi ürünler var ama memnunsanız sıkıntı yok.

    Selamlar.
    Kasa olarak ne kullanıyorsunuz bilmiyorum.
    Benim hem donwload hem arşiv için kullandığım kasa aerocool ds cube gayet ufak bir kasa ve içine matx anakart oluyor.
    Sİnema sistemimin olduğu yerde de HTPC kasa kullanıyorum silverstone lascala.HiFi cihaz görünümünde ve ölçülerinde.
    Eğer yer sorununuz yok ise mini itx çok şeyden kısıtlanmak demek oluyor maalesef :(




  • Bu tür bir mini-ITX sistem kurmak isteyen arkadaşlara rehber olabilir belki kendi sistemim:

    Project SoniCube [Sıfır Desibel, Odyofil Küp PC]
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    bu mesaja dikkat etmemişim görünce aklıma geldi sorayım.pc ses kartlarının yazılımlarında geliştirmeler olur eq tone vs.daclerde ise üretici özellikle bir yazılım yapmazsa flatttir çoğunlukla.böyle birşey yok dimi sizde şu an?onboard ses kartınızın bütün geliştirmelerini kapatın öyle deneyin fark olacak mı acaba?bana mantıklı gelmiyor fark olmaması.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Ses kartı demek gelen sinyalin işlenip kulaklığa yada amfiye gitmesi demek. İster Pc ister Mac farketmez.

    Hiç denemeden bile fark olacak denenebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mair

    Ses kartı demek gelen sinyalin işlenip kulaklığa yada amfiye gitmesi demek. İster Pc ister Mac farketmez.

    Hiç denemeden bile fark olacak denenebilir.

    Bit-perfect çalabilen ses kartları için bu önerme geçerli değil.
  • Mair kullanıcısına yanıt
    hocam ne demek istediğini pek anlamadım ama geliştirmeden bahsediyorum sesi işlemeden değil.ses geliştirmesi.oda doğrulama,virtual surround vs gibi efektler yani...
  • Odysseus348 O kullanıcısına yanıt
    Sonunda ne demek istediğimi tam olarak anlayan biri. Cihazı dinletme imkanım olsa blind test yapsam burdakilerin de çoğu ayıramaz. Zaten böyle giderse ses kartı iyi anakartlar var onlardan alacağım
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    İkisi için de geliştirmeler devre dışı hocam. Elimde iyi bir mikrofon olsa keşke sesini kaydedip göstersem.
  • siyau kullanıcısına yanıt
    Yalnız bitstream yada bitperfect olsa bile ses kartının opamp ve diğer devre bileşenleri ses karakterinin ve kalitesinin değişmesine yol açar diye biliyorum.



    Bu arada konu sahibi arkadaş müziği hangi programda hangi çıkış plugini (wasapi yada asio) ile hangi formatta (MP3, flac vs) dinliyor? Eğer normal windows çıkışı seçili ise arada fark görememesi gayet olası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.