Şimdi Ara

Bir Hi-Fi deneyimi ve yaşanan hayal kırıklığı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
350
Cevap
4
Favori
15.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ***radyo*** nun denemem için gönderdiği ürünlerden lepai 2020+ ve breze audio usb dacı denedim. Kendisine teşekkür ediyorum.

    Amfiyi denemek için A5+ ın amfisini by-pas edip doğrudan hoparlöre bağladım. Diğeri zaten pasif. Ürün hakkında forumda da çokça yazı yazılmış. Fazla söze gerek yok. Tipsiz olmasını, mavi ledini, mandallı konektörlerini görmezden gelirsek gayet başarılı hacı . A5+ ın dahili amfisi kadar güçlü olmaması dışında aşağı kalır yanını görmedim. Karakterleri tam aynı değil ama fazla inceleyemediğimden hangisinin iyi olduğuna tam karar veremedim. Bunun dışında A5+ ın kendi amfisindeki çok az tıslama bunda daha az. Ancak dibinden duyuluyor. Ekran, input select vs. istemediğim gereksiz başka şeyler de yok. Sesini iyice aç. Arkada görünmeyen bir yere koy ve unut. Tam istediğim gibi. Eğer pc için ucuz fiyatlı bookshelf sistem arıyorsanız. Qacoustics 3020 gibi bir hoparlörün yanında T sınıfı gayet iyi. Marantz, Denon vs amfilerin kalitesi nasıldır bilmiyorum ama bilgisayar masasına göre olmadıklarını düşünüyorum. Yarın daha detaylı bakacağım.

    Breze audio dac ın da ses kalitesi fena sayılmaz. M-dac gibi gereksiz bir ekran, kumanda ve düğmeleri yok. Gayet küçük ve usbden aldığı güç yetiyor. Ama sorunları var. Öncelikle sürücü kurmak gerekiyor. Bu yüzden OS X ve Linuxda çalıştırmak mümkün olmayabilir. Kulaklık taktığımda hoparlör sesi kesilmiyor. Pc yi yeniden başlatınca herhangi bir ses çalana kadar bayağı gürültü geliyor. Kulaklıkta son seste bile m-dac dan daha az ses çıktığı gibi son sese doğru sesi bozuluyor. M-dac ın bu konuda hakkını yemeyim. Hem kulaklıkta hem rca çıkışında sesi bayağı gür ve hacimli çıkıyor. Kulaklığı falan zıplatıyor. Hem de sesi bozmuyor. Amfi niyetine doğrudan hoparlöre bağlasan yoklukta bir yere kadar sürer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 15 Şubat 2017; 3:17:45 >




  • Dinleme şansı bulduysanız Q Acoustic mi Epos K serisi mi hangi modeli tercih ederdiniz ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhendis1969 M kullanıcısına yanıt
    Dinlemedim. Q Acoustics yazmamın sebebi. Ucuz, yorumlarının oldukça olumlu, T sınıfı amfiye uygun ve tasarımının hoş olması. 1200 civarına gayet iyi.
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Son gittiğim canlı performans içler acısıydı. Kullanılan elektroniklerden öyle bir cızırtı geliyordu ki Mozart'dan mı utanayım, Viyana Filarmoni Orkestrasından mı bilemedim.

    Gerçek, canlı sese ulaşmak falan bunlar satış politikası. Herkesin duyma eşiği farklı, dolayısıyla 40 kişi canlı performans izlese duydukları farklı olacaktır. Gerçeğe en yakın sesi icra eden 100-200 bin dolarlık sistemler var ya, 100 yıl önceki teknolojiyi kullanarak üretiliyorlar hala, bırakalım bu işleri, günümüz bilgisayar teknolojisi ile bu üretimleri gerçekleştirmek bu kadar pahalı olmamalı. Sanırım olay bu ürünlere olan taleple ilgili, satış pazarlama politikası yani. Allahtan bu arkadaşlar televizyon falan üretemiyor[:), 4k televizyonları gerçeğe en yakın görüntü diye yüzbinlerce dolara satmaya çalışırlardı, hepimizin bildiği gibi bu teknoloji harikası cihazlara 1000-2000 dolara sahip olabiliyoruz.
    Burada amacım bir polemik başlatmak değil, zaman zaman aynı konular açılıyor, yeri gelince düşüncelerimizi söylüyoruz. "200 Bin dolar gazanan adam senin gadar bilmiyor mu gardaşım" türünden polemiklere cevap verilmeyecektir.




  • Bir iphone, oyun konsolu , notebook , 4K tv vs. ürünleri söylediğiniz gibi makul fiyatlara alabilirken , Hİ-Fİ dünyası çok farklı fiyat politikasına sahip .Forumda fiyat performans ürünlerini konusunda bilgi alışverişi yapmak, doğru sistemi kurabilmek açısından bence önemli.
  • üst kalite hı-fı cihazlarla orta kalite cihazları birbiriyle karıştırmamak lazım .
    kullanılan devre elemanlarının kalitesi fiyat açısından büyük rol oynar . bakır şase ile chrome molibden şase arasında fiyat farkı 10 katıdır ,standart bir elektrolitik kondansatörle kaliteli audio kondansatör arasındaki fark bazen 20 katıdır . kuplaj kondansatörün aynı kapasitedeki / Voltaj değerindeki basitlerde 1 dolar iken üst düzey kaliteli kondansatörün değeri 330 doları bulabilmektedir . kullanılan iç kablo kalitesi metresi 60 -70 dolar iken ucuzu 1 doları bile geçmez , trafosu ,kasası soketlerin yüksek saflıkta kalın altın veya rodyum oluşu ve bunun gibi birleşenleri ekleyince fiyat bize göre astronomik rakamlara ulaşmaktadır . artı marka popüleritesi ayrıca pahalıdır vardır bir hikmeti algısı ekleyince üretici sonuç bize göre utopik gelebilir .
    fakat gerçekler bu kadar nettir . elma ile armut kadar farklıdır .




  • abi maliyete girmeyelim bence.biri 200-300 dolara maloluyorken diğer 50 bin veya 500 bin dolara malolmaz herhalde.adam bilgisini,argesini bilmemnesini koyuyor ister al ister alma fiyatı bu bunun diyor.parası olan da alıyor.eder etmez göreceli konu.bence 10 binden (dolar) sonrası etmez.başkası 1 milyona olana da eder yav tabiki der.ben vazgeçtim artık bu muhabbetten.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    10 cent opamp entegresi var 160 dolara opamp var . bu işin içinde olmasam bu nasıl fiyattır diyeceğim .cihazın içine bakınca vay be diyorsam o zaman o paraları hak ediyordur kısıtlı seri üretim yapan ,sipariş ile üretim yapan firmaların elit müşterisi çok . Türkiyedeki vergilerle şişirilmiş hormonlu satış fiyatlarını baz alma ,yurtdışında fiyatlar daha mantıklı .

    Ben arabam olsun diye hayal kurarken kimileri bu 2016 model Porsche mi yenileyim derdindedir . zenginin parası züğürtün çenesini yorar . takılmayalım bu tür muhabbetlere
  • abi bi yere kadar olabilir de 500 bin dolar maliyet olmaz adam 1 milyon dolara satsın onu diyorum yanlış anlama.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    500 bin dolarlık cihaz hangisi ,bende merak ettim
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    abi milyon dolara cihazlar var aklın durur nette araştır bi.diyorumki arkadaş bunu kaça malettin de milyon dolarlara satıyorsun.olay maliyet değil sadece,onu diyorum.
  • 1 ay önce tatnınmış bir firmaya gittim , bir bey girdi o sıra işyerine 2 çift interconnect kablo aldı çifti 2150 liradan sorgusuz sualsiz 4300 lirayı verdi çıktı 15 dk içinde .
    biz burada aliexpress den T class ampli çer çöp konuşurken birileri malı alıp götürdü .
    2150 lira edermi o kablo tartışılır , ama interconnect kablosunun kalitelisini almak ona avantaj sağlayacağından eminim . parası vardı ,aldı gitti .
    ben hala 40 senelik cihazlara imrenerek bakmaya devam edeyim .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Hifi üzerine bir vatsapp grubundayım. Oradakilerin ekipmanlarını vb görseniz yaşarsınız.
    Ama konuyu en baştan lig sistemi gibi görüp buradaki T class adamıyla oradaki 40000bin dolarlık amfi kullanıcısını aynı ligde düşünmezseniz en baştan canlar acımaz

    Malolma - fiyatlar konusu da başka. Mersedeste fiyat var ama kalite de var. 40000bin dolarlık amfi de aynı mantık. O interconnectler de aynı.
  • İstediğiniz kadar maliyetten, paradan, bileşen kalitesinden bahsedin. Kimse bana mdacın nasıl olup da onboarad ses kartından doğru dürüst bir farkının olmadığının izahını yapamaz. Maliyetini bir kenara bırakıyorum uzayda kapladığı hacme değmez diyorum daha ne deyim. Kaldırdım koydum kutuya ilk fırsatta satacağım. Üretici firma her isteyene bedava verse kapladığı yerden dolayı istemem. Sanki birşey yapıyormuş gibi 20W elektrik harcıyor bir de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    İstediğiniz kadar maliyetten, paradan, bileşen kalitesinden bahsedin. Kimse bana mdacın nasıl olup da onboarad ses kartından doğru dürüst bir farkının olmadığının izahını yapamaz. Maliyetini bir kenara bırakıyorum uzayda kapladığı hacme değmez diyorum daha ne deyim. Kaldırdım koydum kutuya ilk fırsatta satacağım. Üretici firma her isteyene bedava verse kapladığı yerden dolayı istemem. Sanki birşey yapıyormuş gibi 20W elektrik harcıyor bir de.



  • eraycelik'e kulak verin, arabanızı satıp tüm parayı interconnect, usb ve hoparlör kablolarına gömün :)
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Ne yapalım? 2000-3000 lik sistemlere 1000-2000 lira kablo masrafı mı yapalım?

    Usb kablo audioquest forest. Bir de audioquest evergreen rca vardı. Lanet dacın sağ sol rca çıkışlarının arasını o kadar açık yapmışlar ki Rca kablonun uçları o kadar açılmıyor. Rca olarak audioengine A5+ ın kendi rca kablosunu kullanmak zorunda kaldım. Hoparlör kablosu sırdan kablo ama her ikisi için de eşit zaten. Jriver a wasapi den çıkış da verdim.

    Oturma pozisyonunu da her ikisi için de aynı. Tam kulağıma bakacak şekilde de yaptım. Ses ikisi için de aynı miktarda değişme uğruyor. Kaldı ki şartlar ne kadar kötü olsa, 200 liralık logitech hoparlöre bağlansam, spotfy dan müzik çalsam yine çok bariz fark olmalıydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 15 Şubat 2017; 23:25:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Ne yapalım? 2000-3000 lik sistemlere 1000-2000 lira kablo masrafı mı yapalım?

    Usb kablo audioquest forest. Bir de audioquest evergreen rca vardı. Lanet dacın sağ sol rca çıkışlarının arasını o kadar açık yapmışlar ki Rca kablonun uçları o kadar açılmıyor. Rca olarak audioengine A5+ ın kendi rca kablosunu kullanmak zorunda kaldım. Hoparlör kablosu sırdan kablo ama her ikisi için de eşit zaten. Jriver a wasapi den çıkış da verdim.

    Oturma pozisyonunu da her ikisi için de aynı. Tam kulağıma bakacak şekilde de yaptım. Ses ikisi için de aynı miktarda değişme uğruyor. Kaldı ki şartlar ne kadar kötü olsa, 200 liralık logitech hoparlöre bağlansam, spotfy dan müzik çalsam yine çok bariz fark olmalıydı.


    Tamam hocam işte cihaz Hı-end RCA konnektörleri yalnızca Hı-end cihazlarda arası açık olur .

    Şaka bir yana bazen öyle cihazlar elime geçerki bakım & tamir için , fiyatı 3000 -4000 dolar , öyle cansız ,isteksiz çalarki . yazık derim sahibi markaya para vermiş , jazz çalsan olmaz , klasik çalsan ıh ıhh uymaz ,metal çalsan hiç gelmez , ya benim kolonlara uymadı ya sahibi markaya bayıldı .

    ses göreceli kavram ,bazen 300 liralık 2.el amplifikatör istediklerini sunar , bazen 60 bin dolar verirsin o tadı yakalamazsın .
    Arasıra görüş isterler , tavsiyem kendiniz duymadan hiç bir şey almayın ,tavsiyede bulunamam diyorum .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 15 Şubat 2017; 23:43:2 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Ne yapalım? 2000-3000 lik sistemlere 1000-2000 lira kablo masrafı mı yapalım?

    Usb kablo audioquest forest. Bir de audioquest evergreen rca vardı. Lanet dacın sağ sol rca çıkışlarının arasını o kadar açık yapmışlar ki Rca kablonun uçları o kadar açılmıyor. Rca olarak audioengine A5+ ın kendi rca kablosunu kullanmak zorunda kaldım. Hoparlör kablosu sırdan kablo ama her ikisi için de eşit zaten. Jriver a wasapi den çıkış da verdim.

    Oturma pozisyonunu da her ikisi için de aynı. Tam kulağıma bakacak şekilde de yaptım. Ses ikisi için de aynı miktarda değişme uğruyor. Kaldı ki şartlar ne kadar kötü olsa, 200 liralık logitech hoparlöre bağlansam, spotfy dan müzik çalsam yine çok bariz fark olmalıydı.


    Selamlar.
    Sistemi kurarken ki beklentileriniz in gerçekleşmemesi sizi hayal kırıklığına uğratmış anlaşılan.

    Ben açıkça söylemek gerekirse harici dac hiç kullanmadım değer mi bilmiyorum.
    Fakat en iyi onboard ses çipinden sonra Creative nin son çıkardığı Z serisi ZX ses kartı bende çok olumlu bir etki yarattı.
    Peşinden hoparlör arayışım benim de p4 te son buldu.
    Beklentileri mi karşıladı.katılıyorum hızlı muziklerin hoparlörü değil.
    Tizler tıss lıyor demişsiniz eq kullanıorsanız flatt dinleyin zaten aşırı üst hoparlör oluşu ile meşhur audioengine.

    BEnim setup ve bir video ekliyim ne kadar anlaşılır olur bilmem.
    JriverMediaCenter19
    Flac
    Creative Zx
    TTaf interconnect
    Onkyo TX 676
    Silentwire speaker kablo
    Audioengine P4https://www.youtube.com/watch?v=tmvPUJ61CaM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAZICIOĞLU -- 16 Şubat 2017; 1:32:59 >




  • YAZICIOĞLU kullanıcısına yanıt
    Tısslama tizlerde değil hocam. Hiçbir şey çalmayıp hoparlör açık olduğunda amfiden kaynaklanan çok az parazit sesinden bahsediyorum. Çoğu üründe var zaten. Daha az olmakla beraber lepy2020+ da da var. Gece sessizliğinde duyuluyor mesela.

    Benim sistem mini itx olduğundan dahili ses kartı takamam. Aslında önümüzdeki aylarda işlemci anakart değişecek hazır onları değiştirmişken kasayı da değiştirmek maliyeti fazla etkilemez ama ses kartı için küçük kasadan vazgeçmek istemiyorum pek. Deneyecek dahili ses kartı bulabilsem ona göre karar verirdim ama yok.

    Hoparlör için sanırım Audioengine P4 den bahsediyorsunuz. Ama küçük bir hoparlör. O fiyata Heco, Monitor Audio, Q acoustics gibi ürünler var ama memnunsanız sıkıntı yok.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.