Şimdi Ara

bir g/ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
104.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bir g/ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi
    Arkadaşlar mp 3 ü taktıgımda pc görüyor fakat açmak için tıkladıgımda bu sorunu veriyor.Biçimlendirme yapılmıyor .Boş ve kullanılan alan 0 olarak görünüyor entegre yanmış olabilirmi bir önerisi olan varsa bekliyorum şimdiden ALLAH razı olsun....

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bir G/Ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Yürütülemedi

G/Ç Aygıt Hatası Nedir?

G/Ç aygıt hatası, bir bilgisayarın bir giriş/çıkış aygıtıyla (örneğin sabit sürücü, yazıcı veya ağ kartı) iletişim kuramadığında meydana gelen bir hatadır. Bu hata, aygıtın arızalı olması, sürücülerin güncel olmaması veya işletim sistemi ile yazılım arasında bir uyumsuzluk olması gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

G/Ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Yürütülemedi Hatasının Belirtileri

Bu hatanın en yaygın belirtisi, bir dosyaya veya klasöre erişmeye veya yazmaya çalıştığınızda veya bir yazdırma veya tarama işlemi gerçekleştirdiğinizde "Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi" mesajının görüntülenmesidir. Ayrıca, aygıt yöneticisinde sarı bir ünlem işareti veya kırmızı bir X işareti ile belirtilebilir.

G/Ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Yürütülemedi Hatasının Giderilmesi

Bu hatayı gidermek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsin:

• Aygıtı yeniden başlat.
    • Aygıt sürücülerini güncelle.
    • Antivirüs yazılımını çalıştır ve sistemini virüslerden ve kötü amaçlı yazılımlardan temizle.
    • Sistem dosyalarını kontrol et ve bozuk dosyaları onar.
    • Aygıtı bilgisayardan çıkar ve yeniden tak.
    • Farklı bir G/Ç aygıtı kullanmayı dene.
    • İşletim sistemini yeniden yükle.

Hatayı hala gideremiyorsan, aygıt üreticisiyle veya bir bilgisayar teknisyeniyle iletişime geçmen önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aynı hatayı hafıza kartını takdıgımda oldu bunun cozumu yokmu

hata mesajı: G:/ erısılemez

Bır G/Ç aygıt hatası nedenıyle ıstek yurutulemedı
  • başlat/çalıştır/cmd yazın.. ve açılacak dos penceresine chkdsk/r x: yazın (buradaki x i siz harici hddnizin harfini yazın..) entere basarak chkdsk hizmetini çalıştırın
  • chkdsk/r f: entere basdıgımda hıcbır ıslem yapmıyor :(
  • bu arada hafıza kartı pc de takılı oldugu zaman bilgısayar acılmıyo ne ılgınc bır sey anlamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: hellboy_7

bu arada hafıza kartı pc de takılı oldugu zaman bilgısayar acılmıyo ne ılgınc bır sey anlamadım

Hafıza kartını kullandığınız USB aygıtında biçimlendirmeye çalışınız..
  • bu arada ılgılendıgın ıcın tesekkurler ...

f: dıskınde sag tıkladıgım zaman saat kadranı cıkıyor ımlecde sonra oyle kalıyor ve bılgısayar yanıt vermıyor , kır de kırıyım hemen sımdı

edıt: mıcrosoft un sıtesınde boyle bır makale buldum ama cd surucu ıcın yazılmıs bunu bıraz degıstırıp f: dıskıne uygulayamazmıyız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karacaardıç -- 30 Kasım 2008; 18:22:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bu arada ılgılendıgın ıcın tesekkurler ...

f: dıskınde sag tıkladıgım zaman saat kadranı cıkıyor ımlecde sonra oyle kalıyor ve bılgısayar yanıt vermıyor , kır de kırıyım hemen sımdı

edıt: mıcrosoft un sıtesınde boyle bır makale buldum ama cd surucu ıcın yazılmıs bunu bıraz degıstırıp f: dıskıne uygulayamazmıyız

Microsoft genel de bilgi verir. Adam gibi çözüm sunmaz..

Ben biçimlendirin derken, hafıza kartını kullandığınız telefonda ya da fotoğraf makinasında (artıık nerde kullanıyorsanız) orada biçimlendirin demek istedim.

• telefonda kullanıyorum 6630 extra/hafıza bölumunde hafıza kartı bozuk dıyor secenekler bıcımlendır dedıgım zaman butun verıler sılınecek dıyor tamam dıyorum bıcımlendrmeye gecıyor 2 sn sonra bıcımlendırmeden cıkıyor ve yıne bozuk ıbaresı cıkıyor
  • quote:

telefonda kullanıyorum 6630 extra/hafıza bölumunde hafıza kartı bozuk dıyor secenekler bıcımlendır dedıgım zaman butun verıler sılınecek dıyor tamam dıyorum bıcımlendrmeye gecıyor 2 sn sonra bıcımlendırmeden cıkıyor ve yıne bozuk ıbaresı cıkıyor

Maalesef hafıza kartınız arızalı. Yapacak birşey yok..
  • lanet kıngton tesekkurrler ılgılendıgın ıcın
  • sobaya attım dehşet yanıyor teşekkurler kınsgton bana yakacak sagladıgın ıcın
  • Arkadaşlar biliyorum bu konu taa ne zaman açılmış ama ben yinede yazayım dedım. Arkadaşın yaşadığı sorunun aynısı bende de var benım hafıza kartı 1GB micro sd dir. Samsung E250 ye taktıgımda hafıza kartını goruyor açıyor içini müzikleri felan çalıyor kısacası telefondayken herşeyi yapabiliyorum ama pc ye takdıgımda okuyucusuyla birlikte aynı hatayı veriyor. Önceden bu hatayı vermiyordu yeni vermeye başladı bhen ne yapmalıyım acaba.
  • Peki aynı hata hdd için geliyorsa ne yapmalıyız
  • böyle bir hata bendeki bir 4 gblık hafıza kartına da oldu, gotoğraf makinesi görüyor pc görmüyor. malesef pek bişey yapılacak gibi görünmüyor bu hataya, yine de bilgisi olan çözen kişiler varsa buraya yazabilirler
  • arkadaşlar ben bunu bi kere yaşamıştım şimdi yine yaşadım.Card readerda sorun vardı başka bi card readera taktım hafıza kartı çalıştı.Hafıza kartını atmadan önce bunu deneyin
  • Aynı hata mesajını HDD için alıyorum. 1 ay önce Seagate 1,5 TB hdd almıştım. Dünden beri uğraşıyorum umarım bozulmamıştır.
  • Merhaba, 1tb seagate harddisk'im var.. Bende de dün bu hata ortaya çıktı nasıl düzeltebilirim acaba? win7 64bit kullanıyorum..
  • chkdsk denediğimde;

RAW sürücüsü için CHKDSK kullanılamıyor hatası veriyor.
  • oncelikle guc kaynaginizin orjinal ve yeterli guc sagladigina emin olun. ikincisi diskinizin firmware hatali uretim olup olmadigini kontrol edin. bunlari kontrol ettiginiz halde hala bu hatalari aliyorsaniz diskinizde bad sector oldukca fazla bir durumda ve diskinizin garantiye gitmesi gerekmekte...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.