Şimdi Ara

Bir Ektomorfun Vücut Gelişim Günlüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Böyle bir konu açmanın çok doğru ve mantıklı olduğunu düşündüm.Hem ben kendimi istikrarlı takip edebileceğim hem de benim gibi olanlar benim yanlışlarımdan ders çıkartıp doğrularla istediklerine kavuşacaklar.Bu konuyu uzun vadeli 5-10 senelikbir konu olarak düşünüyorum (tabi kim öle kim kala o zamana kadar ama elimden geldiğince devam ettireceğim).Benim amacım yaşlılığa yatırım yani yazlıkçılardan değilim 8kg baklava yapayım üstüne antep fıstığı serpeyim derdim yok.Zaten benim gibiyseniz kilo bakımından mütevazi olmayı öğreniyorsunuz Konu çok yer kaplamaya başlayınca wordpad tarzı bir yere görsel destekli olarak yazacağım ve buraya indirme linkini koyacağım.

    1.Hafta
    İlk haftamda hatta ilk günümde ağır kaldırmamaya çalıştım.Güçlenene kadar kaldıramayacağım hava atmalık ağırlıklardan uzak duracağım.Salonda sizi hafifte olsa çaktırmadan süzebiliyorlar "sen niyegeldin ki yemek ye otur yemek ye çok zayıfsın ıyy hiç mi yemiyorsun" bakışları hakimdi.Hocalar bile sizi sallamıyor hareketleri bildiğim için işe koyuldum.İlk hafta acayip bir ağrı vardı.Temel fonksiyonlarım olan oturma,kalkma işlemini zar zor yapıyordum.Bu arada en sevdiğim antrenman bacak antrenmanı.Hiç sıkılmadan yapıyorum diğerlerini de sıkılmadan yapıyorum ama bacak bir başka

    Beslenmeme gelirsek bu bir hafta boyunca yüksek kalorili tarifleri uyguladım ara öğünlerimde.Muzlu ,fıstık ezmeli ,reçelli sandviç vb.Yemeklerde kesinlikle patates,et,makarna,pilav bulundurdum.Yemeklerin çoğu zeytin yağı ile yapıldı.

    Dinlenme ve uykuya gelirsek pek başarılı olduğu söyleyemem genelde 00:00-01:00 arasında uyudum.Ama bunu 21:30-22:30 arasına çekmekte kararlıyım.

    1.Hafta sonunda 600-700 gr kazanmışım ve bundan oldukça memnundum bunun yanı sıra zayıflıktan çıkık olan kaslarım az da olsa hacimlenmişti.


    2.Hafta
    İlk haftamdaki ağrıları hissetmedim.Aynı ağırlıklarla çalışmaya devam ettim.Amacım hareketleri doğru düzgün bir şekilde yapıp maksimum verimi almakta ve başarılı da olmuştum.Yemek düzenim aynıydı ekstra hiç bir şey yapılmadı.Uykuyu hala düzenleyemedim.Bu hafta sonunda 800 gr kazandım ve güçlendim.

    3.Hafta

    İlk haftalardaki komik rakamlardan az da olsa ciddi olanlara geçiş yaptım doğru formda bu ağırlıklarla çalışmaya özen gösterdim.Bu hafta protein tozu aldım.Neden gainer değil de protein tozu ? Gainer'ın çöpe para atmak olduğunu düşündüm hem ekonomik değil hem de daha ucuza aynı kalorileri rahatça alabileceğimi fark ettim.Tek yapmam gereken öğünlerimi düzenli ve eşit bir şekilde hesaplayarak ayırmaktı.Peynir yemediğim için günlük protein ihtiyacımın biraz altında kalıyordum ve bunu gidermek istiyordum.Şu anda BSN Syntha Edge 6 kullanıyorum.Çilek aromalısını aldım tadı gayet güzel suyla çok iyi karışıyor sütle de formülü de yenilenmiş proteini de artmış.

    Bu hafta da 600 gr civarı aldım yani dengeli bir artış var.Tabi protein tozu bu haftanın son iki gününe geldiği için net bir şey söyleyemem.

    4.Hafta
    Bu haftanın ilk günü yani kol ve göğüs antrenmanı tamamlandı.Barbell Curl'de 7.5 kg kaldırıyordum hafif geliyordu çok zorlamıyordu.Gözüme 15 kg'ı kestirdim biri güzelce ayarlayıp sanki benim için oraya bırakmıştı Son setimde elime aldım ve başarılı bir şekilde formumu bozmadan 12 tekrarı tamamladım.Son 4 tekrarda zorlasa da azmim sayesinde belki de antrenman öncesi içtiğim türk kahvesi sayesinde tamamladım hareketi Bugünün sonunda fark ettim ki enerjim bitmemişti ve bu iyi bir şeydi vücudum alışmaya başlamıştı.Tembel olan vücudumu bir anne edasıyla "oğlum kalk okula geç kalıyorsun " diyerek dürtüklemiştim.

    Ek olarak bana yazdıkları hareketlerin gereksiz olduğunu da düşünmüyor değildim 8-9 tane hareket vardı bir günümde.Bende aşırı bilgi sahibi olan yardım sever birisinden yararlandım.Bana güzel bir program verdi ve bugün ona başlayacağım.Az ve öz hareket içeriyor.Yeni programımda set sayım eskisine göre az bu yüzden başta hareketleri benimseyeceğim,ağırlıkları arttıracağım ve sonunda set sayımı arttıracağım.Umarım faydalı bir program olur.

    Ayrıca bu haftada normal beslenme rutinimden 500 kalori eksik aldım.Unutkanlık oldu öğün arada yok oldu gitti akşam yemeğinde telafi etmeye çalışsam da pek başarılı olamadım .Buradan şu sonuç çıkıyor günde 3 öğün yiyip kendinizi patlatmaya çalışmaktansa 5 öğünde sağlam beslenmek en iyisi.Bu hafta sonunda ilk ölçülerimi alacağım umarım bir kaç "mm" kazanmışımdır Unutmadan protein tozu kullanımına gelirsek.Antrenman olan günlerde antrenmandan sonra 300 ml suya 1 ölçek kullanarak tükettim.Antrenman olmayan günlerde sabah kalkar kalkmaz yine 300 ml suya 1 ölçek olarak tükettim.

    Protein tozundan oldukça memnunum.Çok şekerli diyenler var ama bana normal geldi belki de ilk protein tozum olduğu içindir.Açıkçası bitince yine bu üründen almayı düşünüyorum sizde araştırıyorsanız tavsiye edebilirim.

    Evet bu haftanın son gününü tamamlamış bulunmaktayım.Ölçülerimi karşılaştıracaktım fakat ilk yazdıklarımı kaybettim o yüzden bir daha ki ayla kıyaslayacağım.Bu bir ay içerisinde ;

    -Gücüm bariz bir şekilde arttı.Örnek vermek gerekirse Dumbbell Bench Press'te 2.5kg'dan 7.5'a çıktım istersem 10'u da kaldırırım ama 7.5 olsun formumuz düzgün olsun mantığında ilerliyorum.Ayrıca 5kg başladığım Biceps Curl de 15 kg gördüm (tabi boş bar 10 olarak baz alındı).Eskiden 3 tane barfiks hayaldi şimdi 5 set 3 tekrar yapıyorum.Kısacası her anlamda güçlendim.

    -Toplamda 3 kg aldım 4-5 olabilirdi belki ama son 1.5 haftadır beslenmemde boşluklar vardı.

    -Vücudumun direnci arttı.Normalde Eylül'den Aralık'a kadar 3-4 defa grip olurdum.Şimdi yeni grip oldum ama halsiz düşmedim grip olsam da antrenmanımı tamamen verimli bir şekilde yaptım.

    -Kambur olduğumdan haberim yoktu.Artık vücudum dik , her harekette buna dikkat ediyorum.Bu da demektir ki sırt kaslarımda güçlenmiş.

    -Güçlenmemde yeni programımın yararı çok büyük.Buradan Ekşi Sözlük'ten Sage'ye yani Tuğberk Abi'ye çok teşekkür ediyorum.1 haftada kazandıklarım ilk üç haftamdakinden fazla.

    5.Hafta
    İlk ay itibariyle 2.9kg kazanmıştım bu hafta sonunda 100 gr daha ekledim.Yağ oranımı ölçtürmedim daha diyetisyene gideceğiz yani Yeni programımla birlikte ağırlıklarım arttı.Gittikçe güçleniyorum göğsüm,karnım,kollarım özellikle omuzlarım az da olsa büyüdü.Görüntümün , eskisiyle az da olsa farkı var.Bu hafta yulaf ezmesi hiç tüketemedim onun yerine ballı , fıstık ezmeli sandviçi iki katına çıkardım.Ek olarak bu haftada "aknetrent" adlı sivilce ilacını kullanmaya başladım.Şimdilik 30mg alıyorum o yüzden pek bir yan etkisini görmedim.Öğünleri kaçırmamaya çalışıyorum bazen ara öğünler kaynıyor.

    Ek olarak hareketlerle fazla cebeleşmiyorum , bildiğim kadarıyla benim gibiler az verip çok almalılar.Bu yüzden hareketleri hissederek ve nizami yapmaya çalışıyorum.Dinlenmeyi max 40 saniye tutuyorum.Ayrıca kendime söz verdiğim 15 kg biceps curl de rahat bir şekilde yaptım ve bundan büyük bir haz aldım.İlk başladığım andan itibaren 2.5=7.5=15 diye gittim umarım ay sonunda 20 kg biceps yapabilirim.Ayrıca barfiks sayım 15'ten 20'ye çıktı.Plank'te ise 2x30 saniyeden 2x40 saniyeye çıktım.Ufak ufak gelişmek cidden çok sevindirici oluyor.Bu yüzden hem kaldıramayacağınız ağırlıklara girmeyin.Ondan bundan yardım almadan en uygun ağırlığı seçin.Emin olun bir gün o göz diktiğiniz ağırlık elinizde çocuk oyuncağı olacak.

    Bu arada önermek istediğim , sevdiğim bir hareket var.Hareketimizin adı "lunge" çoğu kişi biliyordur belki ama benim gibi yeniler o ne yahu diyebiliyorlar.Enfes bir bacak hareketi.Doğru bir şekilde yapınca bacağınızı inanılmaz hissediyorsunuz.Programınıza eklemenizi tavsiye ederim.

    6.Hafta
    Nasıl desem bu hafta biraz boşa kürek çekmiş gibi oldum.Bacaklarımın gücü artıyor , kol , sırt, göğüs bir bacak kadar hızlı değil.Bu hafta ne kilo aldım ne verdim hatta sabah tartıya çıktım 2 kilo verdiğimi görünce doğaldır dedim kötü beslendim sonra tekrar bakayım dedim 53 gösterdi sanırım eğimden kaynaklı bir sorun oldu.Kullandığım ilacın etkisi yavaş yavaş kendini göstermeye başladı.Özellikle leg press'te 160 basan "ABİLERİMİZ" ağırlıklarını eski yerine takmadığı için bu iş bana düşüyor.6-7 kere 25 kg eğilip kalmak omurgamı cidden zorluyor bayağı bir ağrı veriyor o yüzden biraz dinlenmem gerekiyor.Hareketlerde pek bir ağrı hissetmedim.Protein tozunu off day lerde bazen unutuyorum.Hareketler arası eskiden 40 saniye dinlenirken şimdi 1 dk dinlenmeye çalışıyorum.Salonda hala kendini benle kıyaslamaya çalışan tip tip insanlar var.

    Hayır,sanki yarışmaya katılıyoruz benim bir iddiam varmış gibi süzmeler,ben dolanırken etrafta onları görünce bir nefes alıp verişler.İlaç yüzünden az da olsa asabileştim zaten umarım kafamıza dumbbell yemeyiz Söylemeyi unuttum omuzlarım çıkmaya başladı aynı şekilde karın kasımda.Zaten zayıf olduğum için vardı şimdi gelişince daha güzel gözüktüler gözüme.Bu haftanın son iki gününde, günlük 100 gr antep fıstığı yedim.İçinde 45 gr yağ ve 20 gr protein varmış.Çok önemli bir rakam zaten elimde bolca var Kullandığım programda düzenli olarak ağırlık arttırmaya çalışıyorum ta ki kaldıramadığım noktaya kadar.O zaman sanırım seti arttırıp ağırlığı yarı yarıya düşüreceğim.

    Bu hafta da bir hareket önerim var önceden yazdıysam kusura bakmayın.Hareketimizin adı Plank (çoğu kişi biliyordur mutlaka ama benim gibi yeniler hareketler hakkında pek bir şey bilmiyor).Mekik yerine bu hareketi kullanıyorum her antrenman sonunda.Şu an 2x30 yapıyorum , gayet güzel yalnız karın kası için değil tüm vücut için bir hareket.Benim bildiklerim bu doğrultu da yanlışım varsa bir uyarı ile düzenleriz

    7.Hafta
    Bu hafta çok verimli oldu.Tüm hareketlerde az-çok ağırlık arttırdım.Bir dahaki hafta deload yapacağım.Yalnız kullandığım ilaç ciddi anlamda zorlamaya başladı.Bu haftanın son gününde overhead press'te ağırlık arttıracaktım ama hareketi zorlanarak yaptı ve avuç içim acıdı.Umarım Şubat'ta ilaç kullanımım biter.Özellikle bu hafta gayet iyi beslendim.Ağırlık arttırmam da bunun bir göstergesi.Enerjim tükenmek bilmiyor , ne çabuk bitti ya dediğim zaman olmadı değil hareketleri gün geçtikçe daha iyi yapıyorum vücudumu daha iyi hissedebiliyorum.Sanırım deload'tan sonra eski ağırlıklarla bir hafta çalıştıktan sonra tekrar ağırlık arttırcağım.

    Asıl meseleye gelirsek 53-54 kg arasında takılı kaldım sebebini ben de bilmiyorum beslenmem doğru bir şekilde kalorileri tam olarak alıyorum ama kilomda ilk ayda ki gibi net bir artış olmadı.Bende düşündüm belki de yağ olarak almışımdır diye çünkü gücüm artıyor bu da tek bir şeyle mümkün kas kütlesiyle.Ek olarak kreatin ve bcaa almayı düşünüyorum bir kaçta vitamin.(Büyüme hormonum çok çalıştığı için hatırladığım kadarıyla kalsiyum alıyordum eskiden şimdi yeniden alacağım doktora danışıp).

    Bahsetmeyi unuttuğum bir konu da neden deload yaptığım.Bir ay çalıştıktan sonra ağırlıkları yarı yarıya düşürüp vücudu dinlendirmemiz gerekiyormuş yani benim aklımda kalanlar böyle sage reyizin sözlerini çarpıtmak istemem

    8.Hafta

    Geldik ikinci ayın sonuna.Son haftada yaptığım deload çok işime yaradı.Son günlerde kaldırdığım ağırlıklarda titriyordum bir hafta dinlenince tekrar tam gaz devam ettim.Açıkçası kilom pek hızlı artmıyor 54 kilo anca olabildim başta biraz moralimi bozsa da hedefim olan aylık 2 kg'ımı tutturduğum için umutluyum.Protein tozu bittikten sonra içtiğim sütü bir bardak ve yediğim yoğurdu yarım kase arttıracağım.İki dilimde karper peyniri ekleyip protein tozunu saf dışı bırakacağım Formumun jilet gibi olmasa da gayet iyi olduğunu düşünüyorum.Günde onlarca video izleyip , tavsiye dinliyorum.Hareketleri mutlaka çift aynaların olduğu yerde yapıyorum.

    Beslenme konusunda artık yemeklerimi kendim yapmaya karar verdim çünkü günlük almam gereken kalorileri alamadığımı bunu hesaplayarak daha rahat edebileceğimi düşünüyorum.İlaç ciddi anlamda bileklerimi zorluyor barfiks çekerken.Dinlenme esnasında mutlaka masaj yapıp kaloriferde dinlendiriyorum.Sırtım ise eğildikten sonra kalkarken zorluyor ama dikelince 3-5 saniyede geçiyor.Aynı zamanda lekeler ve sivilceler geçtiği için bu ayı son ayım olarak görüyorum.Ayrıca en azından 1-2 sene boyunca kreatin-bcaa gibi supplementleri almamaya karar verdim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • 5-10 sene nedir biraz mutevazi ol :D Cidden 5-10 sene yapmayi dusunuyorsan en az vererek en cok almaya odaklan ben mesela 3 hareket 40 dakika haftada 3 gun yapiyorum beslenmemle hic oynamadim bu sayede dustan once terlemek icin yaptigim kisa bir rutinden baska birsey degil. Ne param gidiyo ne zamanim ne emegim. Bizim bir abi var mesela 25 yildir salona gidiyor eski futbolcu abdde falan yasamis orda herkes gidiyor yalan degil yani ama adami gorsen yeni baslamis dersin 25 yil sonra herkul olacagini sanma adam bu isin gobegi abdde en donanimli hocalarla calisiyor ama igne falan vurmuyor saglik icin yapiyor bildigin hafif kasli fit normal insan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılmıyorum bazı insanlar spor için yapar (cardio) bazı insanlar vücut geliştirme sen 10 20 sene dahi yapsan ağır çalışmadıkça aynı yerinde sayarsın herkül gibide olursun beslenmeni uykunu sporunu harfi harfine yaparsan her insan olur sonuçta o izledikleriniz iğnelileri katmıyorum normal bi şekilde bi kenzo bi savaş cebeci tarzı bi vücuda sahip olabilirsiniz gayette yeterli zaten .

    Güzel konu olmuş hızlı ilerlemek istiyosan ağır çalış az tekrar yap ama hepsinden önemlisi hareketi düzgün yap her zaman bi alta değil 2 alta tak 3 tane bile yapsan kar kardır proteini kaçırma motivasyonu düşürme hiçbiri anasının karnından öyle doğmadı bu aklında olsun.

    Başarılar
  • Ben de konuya dahil olmak isterim.

    193 boy , 65 kilo. Spora başlayacağım ama bu aralar maddi sıkıntılarım var.
    Geçen sene sağlam beslenip sağlam spor yapıp 2 ayda 4 kilo almıştım. Çok tatlı olmuştu ama yine verdik o kiloları da.
    Yurtta kaldığım için çok zor günler beni bekliyor. Ama azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz.

    Konu takip.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black Sabbah

    Ben de konuya dahil olmak isterim.

    193 boy , 65 kilo. Spora başlayacağım ama bu aralar maddi sıkıntılarım var.
    Geçen sene sağlam beslenip sağlam spor yapıp 2 ayda 4 kilo almıştım. Çok tatlı olmuştu ama yine verdik o kiloları da.
    Yurtta kaldığım için çok zor günler beni bekliyor. Ama azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz.

    Konu takip.

    nasıl böyle rahat bir şekilde veriyorsunuz anlamıyorum
  • Kendimin 12 ay onceki halini gordum.
    Sen benden cok daha iyi besleniyorsun ve uykun cok daha duzgun gorunuyor.
    Gecen sene kendimin uygulamakta zorlanmama ragmen gelisim yakaladigim tecrubeyi paylasmak istedim.

    Gecen sene 1.80 56 kilo halimden cok boluk porcuk gosterilen bir ozen ama mukemmel bir program ile 5 6 ayda 68 e ciktim. Onceleri hareketlerde zorlandim cunku, her salonda tekrar edilen makinelere bagli, insanin dogal hayatinda yapmadigi hareket simulatorleri ile degil "serbest agirlik" ile yapiliyordu. Setler ise 5 tekrar x 5 set seklinde baslayarak zaman zaman degisiklikler gosteriyordu.

    Bu tarz bir "strengh training" programi kullanabilirsen. Vucudun gelisim gostermesi icin gereken stres altina girerek hacim kazanir ve buyur.

    Cardio icin haftada 1 kere "t25" programinin cardio programini uygulayabilirsin. (Ben cardio tavsiye etmiyorum)

    Ben program olarak Vincent Del Montenin defeat skinny genetics programini kullanmistim.

    Not:Bu konuda herhangi bir egitim almis degilim. Sadece okuyarak,izleyerek ve kisisel sohbetlerim sayesinde edindigim bilgiler. Kendi dusuncelerimi de ekleyip bir rutin haline getirdim. Kimsenin bilgisine bir hakaret degildir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8 Aylık Vücud Gelişimi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Basarrrr

    Kendimin 12 ay onceki halini gordum.
    Sen benden cok daha iyi besleniyorsun ve uykun cok daha duzgun gorunuyor.
    Gecen sene kendimin uygulamakta zorlanmama ragmen gelisim yakaladigim tecrubeyi paylasmak istedim.

    Gecen sene 1.80 56 kilo halimden cok boluk porcuk gosterilen bir ozen ama mukemmel bir program ile 5 6 ayda 68 e ciktim. Onceleri hareketlerde zorlandim cunku, her salonda tekrar edilen makinelere bagli, insanin dogal hayatinda yapmadigi hareket simulatorleri ile degil "serbest agirlik" ile yapiliyordu. Setler ise 5 tekrar x 5 set seklinde baslayarak zaman zaman degisiklikler gosteriyordu.

    Bu tarz bir "strengh training" programi kullanabilirsen. Vucudun gelisim gostermesi icin gereken stres altina girerek hacim kazanir ve buyur.

    Cardio icin haftada 1 kere "t25" programinin cardio programini uygulayabilirsin. (Ben cardio tavsiye etmiyorum)

    Ben program olarak Vincent Del Montenin defeat skinny genetics programini kullanmistim.

    Not:Bu konuda herhangi bir egitim almis degilim. Sadece okuyarak,izleyerek ve kisisel sohbetlerim sayesinde edindigim bilgiler. Kendi dusuncelerimi de ekleyip bir rutin haline getirdim. Kimsenin bilgisine bir hakaret degildir.


    ben şuan upper lower yapıyorum ilk önce kendi vücut ağırlığımla baş etmeye çalışıyorum amacım geleceğe yatırım olduğu için sağlam ve emin adımlar atmaya çalışıyorum o yüzden 2-3 sonra ideal kiloma ulaşmışım hiç umrumda değil isterse 5 olsun o kadar da sabırlıyım




  • Basarrrr kullanıcısına yanıt
    Şu an kaç kilosun beslenmeni ve antreman programın hakkında bilgi verirmisin 5-6 ayda 10 kilo civarı aldığın kilolar için neler uyguladın .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin dogru yolu bulmak icin kullanacagi yollar oldugunu dusunuyorum.
    Vucudunuda en iyi sekilde sen taniyorsun.
    Duzenli bur sekilde vucudunun gecirdigi zamani monitorleyebilirsen. Amacina ulasacagina inaniyorum.
    Amacim kimseye bilmislik taslamak degil, kendim zaten bu bilgi seviyesinde degilim.
    Kolay grlsin en azindan beni gelismelerden haberdar et (ozellikle saglikli ve kolay kalori protein alma yolu bulursan**)

    ** bknz. Dorleo klasik mix

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Basarrrr

    Herkesin dogru yolu bulmak icin kullanacagi yollar oldugunu dusunuyorum.
    Vucudunuda en iyi sekilde sen taniyorsun.
    Duzenli bur sekilde vucudunun gecirdigi zamani monitorleyebilirsen. Amacina ulasacagina inaniyorum.
    Amacim kimseye bilmislik taslamak degil, kendim zaten bu bilgi seviyesinde degilim.
    Kolay grlsin en azindan beni gelismelerden haberdar et (ozellikle saglikli ve kolay kalori protein alma yolu bulursan**)

    ** bknz. Dorleo klasik mix

    Yapması biraz zahmetli ama kalori,protein ve tad olarak mükemmel.Bulgur köftesi ama o kadar yağlı falan değil anneannemin tarifi var.İçinde yumurta,bolca bulgur,kıyma falan var servis ederken istenilirse sarımsaksız istenilirse sarımsaklı yoğurtla servis edilebiliyor.Bulgur hamur haline getiriliyor azıcık cıvık oluyor ,yoğrulmuş kıyma konuluyor kapatılıyor finito at kaynasın tencereye kalorisi falan baya yüksek oluyor zaten iki tabak dolusu yiyince kalori düşünmeye gerek kalmıyor.




  • 184 60 kgydim geçen şubat bu haziranda 76 kg idim
    Sprinterim
    :).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende ektomorftum iki sene önce 1.90boy 62 kg ile başlamıştım kollarımda 25 falandır heralde bileklerim gibiydi kalınlığı o derece. ilk sene kontrollü ve öğrenme aşaması şeklinde geçti şuan 85kg çıktım omuzlarım 127 (omuz başlarım baya çıkık diğer insanlara göre fark edicek şekilde genetik olsa gerek) kollarim 39 göğüs 110 bel 83 az çok gözünüzde canlansin diye söyledim. Bu spora başlarken tamamen normal insan ebatlarina geleyim kas vs umrumda değildi ama baktim birşeyleri başarabiliyorum şuan çok daha zevkli yapıyorum bu sporu.ilk günü unutmam 3kg ile kol çalışır boş barda nefesim kesilirdi şuan 16kg kol çalışıp 70-100 arası benchle çalışıyorum

    Ben ne yaparsam yapayim kilo alamazdim çokta zorlanırdım hatta ilk sene 5kg falan almışımdır ne olduyssa bu son senede oldu. Temiz ve düzenli günde 4 öğün beslenmeye ve spor sonrasi 1 ölçek whey alarak baya yol katettim. Yağ oranimda düşük şuan. İnsan kendisini en iyi kendisi bilir. deneme yanilmayla en iyi beslenme yada çalışma programını kendin hazırlayabilirsin.




  • ınsan 1.5 yıldır tavuk ıyınce bıkıyor artıkhttps://www.youtube.com/channel/UCQnrrEf_tNszMZc0mv5P8_g/videos bu kanalda hos yemek tarıflerı var tavsıye ederım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Majardoma

    ınsan 1.5 yıldır tavuk ıyınce bıkıyor artıkhttps://www.youtube.com/channel/UCQnrrEf_tNszMZc0mv5P8_g/videos bu kanalda hos yemek tarıflerı var tavsıye ederım

    Fit Yemek'in tarifleri sevemedim açıkçası.Kendim bir şeyler yapıyorum tadı kadar yemeğin görüntüsü de önemli benim için.




  • Naptin bro 5 sene olmus hortlatalim bende bu yaz 49 kgden 57 kgye ciktim gogus ve omuzlar belirgin oldu baya keske baslamadan foto cekseydim cubuk kraker gibiydi vucudum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.