Şimdi Ara

Bir Devlet Hayal Etmeniz İstenseydi.....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
10.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar bir devlet hayal etmeniz istenseydi hangi özellige sahip olmasını isterdiniz?

• Suanki en gercekcisi abd güneykore.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Butun organlari ile birlikte saat gib isleyenbir devlet isterdim.Vatandasinin hakkina,ozgurlugune saygili bir devlet.Hukukun herkes icin oldugu,hukuk karsisinda herkesin esit oldugu bir sistem.

İfade ozgurlugunukoruyan ve yucelten bir devlet olmasini isterdim.

İsvec-Norvec,baltik ulkeleri,beneluks ulke devletleri gibi

• Abbasiler.
  • Halkının bilgili insanlar olduğu bir devlet isterdim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aprın Çor Tigin -- 12 Nisan 2014; 8:42:45 >
  •  Bir Devlet Hayal Etmeniz İstenseydi.....
  • Bülbülü altın kafese koymuşlar ah vatanım demiş.
    Benim ki de o misal.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • birkere kusursuz olmayacağı kesin ütopik düşünerek hak hukuk edebiyatı yapmaya gerek yok, benim en fazla önem vereceğim şey ülke için farklılıklar olurdu, tabi bunun için bunu sağlayacak anlayışın aşılanacağı bir eğitim sistemi, farklı dışlanmayan kültürler görüşler siyasi fikirler ve bunun siyasi arenadaki yansıması olacak şekilde bir muhalefetin olması, daha geniş planda eğitim, kültürel ve bilimsel çeşitlilik ile araştırmalar olabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • devlet ve para olmamasını hayal ederdim.

• İnsanların düşünce ve inançlarına yapılan hakaret,haksızlıkların cezasının idam olduğu bir ülke

• önce tam bagimsiz
    sonra egitim seviyesi yuksek vatandaslara sahip olmasini isterdim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınıf ayrımının olmadığı bir ülke

• devlet diye bir şeyi hayal etmezdim.

• Bağımsızlık, cahil olmayan bir toplum, adaletli iktidar. Bunlar olsun gerisi gelir

• Hangi veya nasil bir topluma? Medeniyete göre degişir devlet.Devlet aslinda bir aractir,amaca dönuşmemelidir.

Aslinda devlet herturlu aractir,belli insanlar tarafindan idare edilir.

Medeniyetle birlikte sorarsan eger,kaynak bazli ekonomik sistemi olan bir medeniyette devlet veya benzeri adi neyse o kurum,sistemin akişini kontrol eder,degişiklik yapilcagi zaman konunun hem uzmanlari hemde taraflarindan yetki alarak yapmalidir.Bu idari işle ilgilenenler kendi şahsi cikarlarini veya gerici fikirlerini uygulayamacagi bir sistem idealdir.Hatta idari işi yayabildigi kadar topluma ve uzmanlara yaymalidir,bir ceşit dogrudan demokrasi yani.

• Yönetici sınıfı iki koldan oluşuyor , birinci kol seçkin akademisyenlerden oluşan genelde sosyoloji ve felsefe üzerine eğitim almış, bilim ve din her iki unsurda da keskin tavrı olmayan (neye inandığı savunduğu önemsiz akla ket vuracak kesin savları olmayacak) kişilerden oluşan bilgin bir kol. Bu kola ait bir meclis.

Diğer yandan halktan aldığı oy ile oluşan günümüz meclisi bu meclis de kendi içinde iki kola ayrılıyor, birincisi %10 ve üzeri oy alan üst meclis diğeri de %1-10 oy arasında alan alt meclis.

Tabi alt meclis pasif olmayacak şekilde üst meclis hakkında denetim hakkı elde bulunacak çeşitli konularda itiraz hakkı, yeniden görüşülme hakkı olacak ve kendi içinde her yasa için oylama yapılacak. Oylama sonucunda üst meclise göre %30dan büyük bir fark oluştuğunda oylama tekrar edilecek üst mecliste. Yani pasif olmaması önemli.

Ekonomi meclisten bağımsız olarak üst meclis ve bilgin meclis üyeleri tarafından üyeleri seçilir ve seçilen üyenin hiçbir parti bağlantısı kalmayacaktır.

Polis ve toplum yönetimi konusunda üst meclis ve bilgin meclis ortak karar alarak hareket etmeli, ve eğitim sadece bilgin mecliste olmalı. Ama eğitim konusunda denetim, eleştiri ve soruşturma hakkı da kuvvetli şekilde üst ve alt meclis elinde olacaktır.

Ayrıca devlet denetim kurulları olmalı ve devletin her kurumunu denetlemeli, ve bu kurul üyelerinin %20si denetleyecegi kurumdan olmalı, %20nin %50sinden fazlası aynı görüşte olmamalı.

Ayrıca denetim kurulunu da denetleyecek yüksek mahkemeler olmalı, bu yüksek mahkemelerin hareketini de aynı şekilde üst ve bilgin kurul soruşturma açabilmeli böylece denetim semasinda kimse en üst konuma gelememeli.

Aklimdaki ütopya benim de bu şekilde :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Free Man.

Yönetici sınıfı iki koldan oluşuyor , birinci kol seçkin akademisyenlerden oluşan genelde sosyoloji ve felsefe üzerine eğitim almış, bilim ve din her iki unsurda da keskin tavrı olmayan (neye inandığı savunduğu önemsiz akla ket vuracak kesin savları olmayacak) kişilerden oluşan bilgin bir kol. Bu kola ait bir meclis.

Diğer yandan halktan aldığı oy ile oluşan günümüz meclisi bu meclis de kendi içinde iki kola ayrılıyor, birincisi %10 ve üzeri oy alan üst meclis diğeri de %1-10 oy arasında alan alt meclis.

Tabi alt meclis pasif olmayacak şekilde üst meclis hakkında denetim hakkı elde bulunacak çeşitli konularda itiraz hakkı, yeniden görüşülme hakkı olacak ve kendi içinde her yasa için oylama yapılacak. Oylama sonucunda üst meclise göre %30dan büyük bir fark oluştuğunda oylama tekrar edilecek üst mecliste. Yani pasif olmaması önemli.

Ekonomi meclisten bağımsız olarak üst meclis ve bilgin meclis üyeleri tarafından üyeleri seçilir ve seçilen üyenin hiçbir parti bağlantısı kalmayacaktır.

Polis ve toplum yönetimi konusunda üst meclis ve bilgin meclis ortak karar alarak hareket etmeli, ve eğitim sadece bilgin mecliste olmalı. Ama eğitim konusunda denetim, eleştiri ve soruşturma hakkı da kuvvetli şekilde üst ve alt meclis elinde olacaktır.

Ayrıca devlet denetim kurulları olmalı ve devletin her kurumunu denetlemeli, ve bu kurul üyelerinin %20si denetleyecegi kurumdan olmalı, %20nin %50sinden fazlası aynı görüşte olmamalı.

Ayrıca denetim kurulunu da denetleyecek yüksek mahkemeler olmalı, bu yüksek mahkemelerin hareketini de aynı şekilde üst ve bilgin kurul soruşturma açabilmeli böylece denetim semasinda kimse en üst konuma gelememeli.

Aklimdaki ütopya benim de bu şekilde :)

Benim aklimdada benzer bişiler var.Bazi notlar aldim yazilar yazdim.Belki paslaşiriz,bana pm atabilirmisin aldigin not falan varsa,konuşalim yani ;)

• selamun aleykum

devletlerin kuruluş amaçlarına bakacak olursak ingiltereyi,devlet alt yapısına sahip, gelenekleri olan bir yapı olarak düşünebiliriz. kanımca ingiltere devlet geleneğine sahip ilk ve tek ülkedir.

çin ise gizli bir güçtür ve asya üzerinde devlet geleneğini temsil edebilir diye düşünüyorum.

emperyalizmin kalesi ve sosyalist bir devlet yapısı bu konudaki örneklerdir denebilir.

kendi hayalimdeki devlet ise daha farklı diyebilirim. bu devletin sosyal altyapısı devletin imkanları ile sağlanmalı iken ekonomik çıkışını özel sektör geliştirmelidir. bir nevi sosyalizmle karışık kapital düzen gibi düşünülebilir. asgari ihtiyaçlar yani iki kişi arasındaki farkın uçurum seviyesinde olmadığı bir anlayış asgari sınır olmalıdır.

dinin etkisi ise ayrı bir konudur diye düşünüyorum. ilk ve tek dini alt yapısı olan devlet medine şehir devletidir ve 2. bir örneği ne günümüzde ne de gelecekte mümkün görünmüyor. zira böyle bir devletin başında rasulullah aleyhisselam gibi bir kimsenin bulunması artık imkansızdır.

mesih inancına sahip olanlara bir şey diyemem.

• ADALETİN HERKESE İŞLEDİĞİ, GELİR DAĞILIMININ ÇOK ADİL OLDUĞU GELİŞMİŞ BİR ÜLKE HAYALİ ÇOK ŞAHANE.

• Venüs Projesi:https://www.youtube.com/watch?v=KphWsnhZ4Ag

Vakti olan izlesin. Türkçe altyazı mevcut.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.