Şimdi Ara

Bir ben mi donanım istemiyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
1.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba.1 yıldan fazladır forumda aktif olarak bulunuyorum.

Otomobil bölümünü de sürekli takip ediyorum.ama baştan beri merak ettiğim birşey var.buradaki herkes hebtürlü donanım istiyor.ama bence açgözlülükten başka birşey değil.

Örneğin otomatik klima.otomatik klima olmayınca ne oluyor anlamıyorum.yani dereceyi ayarlamak yerine 1-2-3-4 diye ayarlayacaksın o kadar.aracımda otomatik klima var ama ben manuelden şaşmıyorum.

Açıkçası benim için tek gerekli donanım klima.ama cruise control olursa da iyi olur,uzun yolda rahat oluyor.bir de aliminyum jantın jant kapağına göre daha iyi bir görüntüsü var.ama son ikisi olmasa da olur

Amacım kimseyle tartışmak değil,ama biz parayı kolay kazanmıyoruz.o yüzden de herşeyin full+fullunu alanlar bana garip geliyor.

Acaba bir tek ben mi böyle düşünüyorum?

Dh boşlineciler grubu kurmama gerek var mı? :D

Not:vw sahibi değilim.saldırmayın yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atom239 -- 25 Ekim 2012; 19:25:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Elin adamı donanımı koymus. Kullanmakta fayda var. ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donanım fiyata göre istenir genelde ama forumda ''donanım olsun da kaça olursa olsun.'' mantığı var. mesela focus alırken titanium(full) almak için çıkmıştım evden ama baktım ki trend (boş) donanımın tüm opsiyonları alınınca araç collection(orta)'dan farksız oldu. aradaki farkı sony cd-çalar, dij. klima ve birkaç görsel fark için vereceğimi anladım. iyi ki de vermemişim. tabi benim aracım da sayılıdır, piyasada pek bulunmuyor genelde bu kadar opsiyonlusu.

yani diyeceğim, fiyata göre donanım almak en mantıklısı.

iyi akşamlar.
  • bi arabaya 4-5 bin lira verip full modelini alıcağıma o paraya bi üst segment daha kalite bir arabayı alırım aynı mantık bende de var.Sanki arabada mı uyuyacağım ayağını yerden kessin yeni olsun aksamasın yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Howard88

bi arabaya 4-5 bin lira verip full modelini alıcağıma o paraya bi üst segment daha kalite bir arabayı alırım aynı mantık bende de var.Sanki arabada mı uyuyacağım ayağını yerden kessin yeni olsun aksamasın yeter.

Aynen hocam demek istediğim bu.

Yani sırf donanım için 320d yerine 316i alan arkadaşlar var anlamıyorum.

• Yok Ataberkciğim bir sen değilsin.Olsa güzel olur.Elin adamı koymuş,almışken iyisini alalım mantığı var.Ama jant kapağı ve hız sabitleyici benim için olmazsa olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Howard88

bi arabaya 4-5 bin lira verip full modelini alıcağıma o paraya bi üst segment daha kalite bir arabayı alırım aynı mantık bende de var.Sanki arabada mı uyuyacağım ayağını yerden kessin yeni olsun aksamasın yeter.

+1 az yaksın, tipi hoşuma gitsin, sorun çıkarmasın yeter. klima otomatik olmasa manuel olur yani
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu forumda bahsettiğin tipte insan çok. Yoksa sokaktaki millette kasa,motor,şanzıman ve markaya bakıyor. Kıytırık zımbırtılarla çoğu insanın işi yok (güvenlik donanımı hariç).
  • verdiğim paraya göre elzem donanımı alırım hiçbir zaman full almam gerek yok , yanlız değilsin yani :)
  • klıma olmasın, elektrikli cam olmasın benim için fark etmez..yeterki motor iyi olsun.dış görünüm yada konfor okadarda mühim değil..günde 3 saat araba binmiyorz yaa
  • Hidrolik direksiyon, klima, 4 cam otomatik, rahat koltuklar ve ses yalıtımı olsun yeter.

Yemişim yağmur sensörünü, far sensörünü. İki düğme çeviremeyecek kadar aciz miyiz yani?
  • tamamen beklentilerle alakalı. sunroofsuz araç kesinlikle almam mesela. yazın bir yere parkettiğimde hafif aralık bırakırım ne aşırı sıcak olur, ne de aracın içinde sigara kokusu kalır. yolda yan camları açınca diğer araçların gürültüsü gelirken veya uzun yolda rüzgar sesi gelirken sadece sunroofun arkasını açarsam bu gelen rahatsız edici sesler çok daha az olur. trafik ışıklarının dibindeyken öne eğilip de lambaya bakmak zorunda kalmam sadece sunrooftan kafamı kaldırırım. yağmurlu havalarda da sürgüyü açıp gökyüzünü izlerim.

orjinal mercekli far yıkamalı xenon'la yolları cam gibi aydınlatmak varken gidip de halojen farlı araç almam.

deri koltuk da olmazsa olmazdır, yarım deri de olabilir. yazın sırtı biraz terletmesi dışında yiyecek-içecek döküldüğünde kumaştan çok daha kolay leke çıkartılır ve kumaş gibi leke ve bakteri içine işlemez. görüntüsü ve araca bindiğimde duyduğum kokusuyla her zaman daha çok hoşuma gider, aynı modeldeki araçlar arasında kumaş koltuklu araçlarınki daha yıpranmış dururken deri koltuk 15-20 yaşında çatlaması dışında 3-5 yıllık araçta her zaman sıfır gibi durur.

deri direksiyon olmayan araç kesinlikle almam.

dijital klima'yı auto'ya alırım kendi başına içeriyi nasıl istiyorsa öyle ayarlar, zırt pırt fan kademesiyle oynamak zorunda kalmam. ayrıca dijital klima en düşük kademelerde analog klimadan daha az gürültü çıkarır.

diğer donanımlar benim için çok da gerekli değil ama bu beş özellik olmayan araç almam. jant, müzik sistemi, navigasyonlu teyp vs sonradan yapılabilir veya far-yağmur sensörü, bluetooth vs benim için gerekli değildir.

ama yukarıdaki özellikler sadece keyif ve tatil amaçlı olarak yılda 35-40 bin km yol yaptığım için benim için olmazsa olmazdır.

yukarıda bir arkadaş yazmış sıfır 320d yerine donanımlı 316i alanlar var diye. ben eğer 320'yi deri-xenon-sunroofla dolduramıyorsam gider 2. el 320d veya sıfır dolu 316i alırım mesela. bomboş araca markası için binemem. ama gidip de daha ucuz ve dolu diye uzakdoğu aracı da almam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX35 -- 25 Ekim 2012; 20:35:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FxTrader

tamamen beklentilerle alakalı. sunroofsuz araç kesinlikle almam mesela. yazın bir yere parkettiğimde hafif aralık bırakırım ne aşırı sıcak olur, ne de aracın içinde sigara kokusu kalır. yolda yan camları açınca diğer araçların gürültüsü gelirken veya uzun yolda rüzgar sesi gelirken sadece sunroofun arkasını açarsam bu gelen rahatsız edici sesler çok daha az olur. trafik ışıklarının dibindeyken öne eğilip de lambaya bakmak zorunda kalmam sadece sunrooftan kafamı kaldırırım. yağmurlu havalarda da sürgüyü açıp gökyüzünü izlerim.

orjinal mercekli far yıkamalı xenon'la yolları cam gibi aydınlatmak varken gidip de halojen farlı araç almam.

deri koltuk da olmazsa olmazdır, yarım deri de olabilir. yazın sırtı biraz terletmesi dışında yiyecek-içecek döküldüğünde kumaştan çok daha kolay leke çıkartılır ve kumaş gibi leke ve bakteri içine işlemez. görüntüsü ve araca bindiğimde duyduğum kokusuyla her zaman daha çok hoşuma gider, aynı modeldeki araçlar arasında kumaş koltuklu araçlarınki daha yıpranmış dururken deri koltuk 15-20 yaşında çatlaması dışında 3-5 yıllık araçta her zaman sıfır gibi durur.

deri direksiyon olmayan araç kesinlikle almam.

dijital klima'yı auto'ya alırım kendi başına içeriyi nasıl istiyorsa öyle ayarlar, zırt pırt fan kademesiyle oynamak zorunda kalmam. ayrıca dijital klima en düşük kademelerde analog klimadan daha az gürültü çıkarır.

diğer donanımlar benim için çok da gerekli değil ama bu beş özellik olmayan araç almam. jant, müzik sistemi, navigasyonlu teyp vs sonradan yapılabilir veya far-yağmur sensörü, bluetooth vs benim için gerekli değildir.

ama yukarıdaki özellikler senede sadece keyif ve tatil amaçlı olarak yılda 35-40 bin km yol yaptığım için benim için olmazsa olmazdır.

yukarıda bir arkadaş yazmış sıfır 320d yerine donanımlı 316i alanlar var diye. ben eğer 320'yi deri-xenon-sunroofla dolduramıyorsam gider 2. el 320d veya sıfır dolu 316i alırım mesela. bomboş araca markası için binemem. ama gidip de daha ucuz ve dolu diye uzakdoğu aracı da almam.

Sizinle tamamen aynı düşüncedeyim.

Aracımda ne yazıkki sunroof dışında ekstra bir donanım yok çift airbag klima abs.

Ancak şuan sıfır araç alıcak olsam dediğiniz gibi kesinlikle otomatik klima alırım sürekli kalorifer motorunun ayarıyla oynayıp çoğu zamanda peteklerden gelen rahatsız edici hava sesini duymam. Elektronik hava debisi ayarı aracımda yine biraz iş görüyor.

Aracımda deri direksiyon ve koltuk yoktu gidip en azından suni deriyle kaplattım direksiyonuda kapı döşemelerinide aynı şekilde deriyle kaplattım. Hem temizleme zahmeti yok ıslak bir bezle sil tertemiz oluyor çok daha hoş bir görüntüsü var.

Sonroof ise gerçekten keyifli ve benim için elzem özelliklerdendir ufacık cam kolostrofobik hissetmemeye bile engel oluyor diyebilirim.

Sonuçta bu araçlar bizler için yapılmış keyif almadan yapılan sürüşdense keyifli bir sürüşü tercih ederim, tamam kabul ediyorum dünyanın parasını veripte full araç almak bazen akıl karı olmayabiliyor bu birazda bizim ülkemizde sıkıntılı bir olay vergiler sağolsun. Ancak her sabah işe giderken seni karşılayan aracınla işten eve dönerken yorgun argın bindiğin aracınla bazen aileni alıp şuraya buraya gittiğin aracınla zaman geçirirken keyif almıyorsan bu benim için büyük bir eksikliktir. Sadece ayağımı yerden kessin gideceğim yere nasıl götürürse götürsün diyecek olsaydım araç almaz araca vereceğim parayla senelerce taksi veya toplu taşıma kullanırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcD-Semih -- 25 Ekim 2012; 20:41:24 >

• Senersongur baz donanim klubunu kurmustu onceden forumda bulabilirsiniz :)

• Alistiktan sonra vazgecmesi zor oluyor.
    Ben full donsnimli bir aractan sonra baz donanima gectim. Idare etti ama aradim donanimlari.

Xenon far hem gorunus hem gece surusleri icin gerekli

Otm klima hem ic dizayni guzellestiriyor hem de buyuk rahatlik icetsi sicak oldu soguk oldu derdi yok. Manuel klima cevirmeli kontrollerini gormete dayanamiyorum.artik. bir de arac isinana kadar uflemiyor. Isindimi diye zirt pirt kobtrole gerek yok.

Sunroof olmadigi zaman aracin ici bunaltici geliyor artik. Bir de kisin arada hava almak icin araliyorum. Camdan daha az ses yapiyor ve ruzgar direk vurmuyor.

Elektrijli hafizali koltuk araci baskasi kullandiktan sonra 2 saar ben nasil kullabigordum ki diye ugrasmiyorum.

Icerden kapanan aynalar. Ozellikle istanbulda lazim. Park yerleri dar oluuor yol kenari park ediliyor dar sokak cok fazla. Araca biniyorsun serit degistircen bi bakiyorsun sag ayna kapali yanda yolcu da yoksa cek saga in ac.

Isitmali yan aynalar kisin kesun gerekli.

Otm kararan ic dis aynalar. Gece suruste inanilmaz rahatlik. Olmasa inip cakma xenonlularla kavga etmeniz lazim.

Mp3 cd calar veya usb/aux girisi artik cogu sracta var ama eskiden ust donanimla geliyordu genelde.

Otm far. Far dugmesine dokunmuyorum bile. Ozelljle yeni araclarda gunduz fari varsa ve kadranlar aydinlatmali ise far yakmayi unutmak cok kolay.

Cc. Hem yakit tasarrufu hem de cezadan kurtulma. Hem de sag ayak agrisina birebir uzun yolda.

Daha bir suru ise yarar donanim var. Bdn hepsini kullaniyorum araclarimda. 5 serisi alinacak paraya donanimli 3 serisi aldim ve cok memnunum. Kisiden kisiye degisir rahatlik ve genislik isteyen ust sinifa gecer o da bir donanim.gibi gorulebilir benim arac icinse daha cok yere ihtiyacim yok ama isiga ihtiyacim var mesela

• Alaşım jantın ne faydası var ben onu anlayamıyorum..

Arkadaş albeada alaşım jant olsa ne olur olmasa ne olur.. Ekonomik olması için her yerinden kısılmış bir araçta at yanağında yonca gibi duruyor bu tür şeyler..
    Albeanın, symbolün, eranın fulünü alana kadar insan gider bir üst sınıf araç alır.. Yol tutuşu da daha iyi olur, başka yönleri de..

• Ağzına kadar dolu olmasa da olur ama bomboş arabaya binmek bana saçma geliyor. Orta donanım bence en mantıklısı. Mesela bana göre otomatik çalışan farlar, otomatik çalışan silecekler, hız sabitleyici, otomatik klima LED özellikli farlar, mercekli ön farlar gibi özellikler gereksiz. Güvenlik donanımı olsun da sonrası olsa da olur olmasa da olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edec

Senersongur baz donanim klubunu kurmustu onceden forumda bulabilirsiniz :)

Reyiz konu açmış haberimiz yok :D

• Güvenlik donanımları yerinde olsun
    4 cam otomatik
    Alaşım jant
    Hız Sabitleyici
    Yol Bilgisayarı
    Cd çalar Yeter yani. Aklıma gelmeyenler olabilir. Ama bence de yağmur sensörüymüş falan çok gerek yok.
  • 6 hava yastıgı
    4 cam otomatik
    abs+esp
    yagmur sensörü
    far sensörü
    park sensörü, olursa da çelik jant (olmasada takmam)
    fonksyonlu deri direksyon simidi
    yol bilgisayarı
    cam filmi
    otomatik klima

Benim olmasını istedigim bana yetecek donanımlar bunlar.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.