Şimdi Ara

bir başkadır benim memleketim şarkısındaki sakıncalı dize

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
12.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bin can feda bir tek dostuma

Her köşesi cennetim ezilir yanar içim

Bir başkadır benim memleketim

Lay Lay...

Anadolum bir yanda yiğit yaşar koynunda

Aşıklar destan yazar dağlarda

Kuzusuna kurduna Yunus'una Emrah'a

Bütün Alem kurban benim yurduma

Lay Lay...

Mecnun'a Leyla'sına erişilmez sırrına

Sen dost ararsan koş Mevlana'ya

Yeniden doğdum dersin derya olur gidersin

Lay Lay...

Gözü pek yanık bağrı türkü söyler çobanı

Zengin fakir hepsi de sevdalı

Ben gönlümü eylerim gerisi Allah kerim

Havasına suyuna taşına toprağına

Bin can feda bir tek dostuma

Her köşesi cennetim ezilir yanar içim

Lay Lay...

Anadolum bir yanda yiğit yaşar koynunda

Bütün alem kurban benim yurduma

Lay Lay...

Mecnun'a Leyla'sına erişilmez sırrına

Sen dost ararsan koş Mevlana'ya

Yeniden doğdum dersin derya olur gidersin

Lay Lay...

Gözü pek yanık bağrı türkü söyler çobanı

Zengin fakir hepsi de sevdalı

Ben gönlümü eylerim gerisi Allah kerim

• Bende bunu anlamıyorum ya, yani niçin ''dağ'' kelimesinin geçtiği her yerde bir artniyet aranıyor?

Dağlar yalnızca terörizmemi ait? Elbette ki hayır! Dağlarda gezip dolaşmak, dağlara şiirler yazmak yalnızca teröristleremi ait?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malatyaspor44 -- 15 Nisan 2009; 20:16:31 >
  • Afedersiniz. Bunun neresi sakıncalı? Açıklayabilirmisiniz? Bir zamanlar biz de dağlarda gezerdik. Biz de aşıktık. Destan yazmadık, fakat 480 karaktere sıkıştırılmış ve ticari açıdan değeri 3 kontör olan kısa mesajlardan ibaret e-destanlar yazabildik :-)

Yaptığımız şey sakıncalımıydı diye düşünmeye başladım. Saygılar.

quote:

Orjinalden alıntı: bigdream

Bütün Alem kurban benim yurduma

Lay Lay...
  • bu ülkede bu kadar sığ düşünen insanların olması üzüyor ya; üzüyor!!

• Bu nedir şimdi anlayamadım. Yoksa bizim ırkçılık yapan ulusalcıların son numarası mı? Geçen hafta ulusalcı bir kardeşimiz forumda konu açıp "Nefes adlı filmin vizyona girmesini engelleyen RTÜK'e lanet olsun. AKx partisi TRT-ŞEŞ'leri açıyor, fakat şehitlerimizi konu eden NEFES filmini vizyona sokmuyor. Lanet olsun bunlara!!!" gibi son derece provokatif bir konu açmıştı. Birden aklıma o geldi. Bu hareket aynen geçen haftaki konuya benziyor. Umarım bu konuyu bir takım ulusacıların dolduruşuna gelerek açmadınız. Saygılar.

19.04.2009

ADMIN ARKADAŞLARA BİR SORU:

Herkese merhaba. Bu mnr980 adlı üye kimdir ve korunuyormu biliyormusunuz?

Korunuyormu diyorum çünkü bu arkadaşın o kadar çok FAKE üyeliği var ve bir Allahın kulu çıkıp ta ceza vermiyor. Biliyorsunuz, FAKE HESAP açmanın cezası süresiz uzaklaştırmadır. Daha geçen gün mnr980 adlı elemanın farklı 3 hesabını işaret ederek şikayette bulundum. İkisini silmişler ve halâ forumda gezmesine göz yumuyorlar. Mesela; BAN atılan FAKE hesaplarından bir kaçı altta:

http://forum.donanimhaber.com/showprofile.asp?memid=550422
    http://forum.donanimhaber.com/showprofile.asp?memid=550576
    http://forum.donanimhaber.com/showprofile.asp?memid=609530
    http://forum.donanimhaber.com/showprofile.asp?memid=551887

Hepsi de birbirinin kopyası. Hepsi FAKE. Bu kadar FAKE hesabı olan birini kovmamaları ilginç. "FAKE hesap alana hani süresiz BAN vardı?"

İlginç olan bir başka şey ise toplamda sadece 7 uyarı puanım olmasına rağmen, KÜLTÜR BİLİM ve KONU DIŞI bölümüne mesaj atmam-konu açmam kaldırılmış. Bu haksızlık değilmi?
    Diyelimki benim yazdığım mesajlar konu açma ve mesaj atma hakkımın engellenmesine yetiyor. Neden bu uyarı puanlarına yansımadı? Neden aynı ceza @mnr980 adlı provokatöre verilmedi?

MNR980 adlı provokatörün listesinde tam 10 tane ADMIN ve YÖNETİCİ arkadaş var. Acaba birileri bu üyeye iltimas yaptırmış olabilirmi? O kadar konusu ve mesajı silinmesine rağmen nasıl halâ KÜLTÜR-BİLİM bölümünde mesaj atabiliyor? Bu kadar provokatörlük yapan biri nasıl sınırsız uzaklaştırma almıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Başbuğ66 -- 19 Nisan 2009; 20:58:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Başbuğ66

Bu nedir şimdi anlayamadım. Yoksa bizim ırkçılık yapan ulusalcıların son numarası mı? Geçen hafta ulusalcı bir kardeşimiz forumda konu açıp "Nefes adlı filmin vizyona girmesini engelleyen RTÜK'e lanet olsun. AKx partisi TRT-ŞEŞ'leri açıyor, fakat şehitlerimizi konu eden NEFES filmini vizyona sokmuyor. Lanet olsun bunlara!!!" gibi son derece provokatif bir konu açmıştı. Birden aklıma o geldi. Bu hareket aynen geçen haftaki konuya benziyor. Umarım bu konuyu bir takım ulusacıların dolduruşuna gelerek açmadınız. Saygılar.

Mesajlara bakmadan önce bakıyorum bakıyorum anlamadım bi türlü sonra arkadaşlar cvb verince dedim p..... adlı örgüte dayandırılmış bir bu parça ne zaman yazıldı ikinci dağlara taşlara bende çıkıyorum ne var bunda

• Bu sözleri yazan Fransız yazarı da asalımmı? Türkçeye çeviren kişiyi de asabiliriz. İsterseniz bir de bu şarkıyı dile getiren Ayten Alpman hanımı da asalım tam olsun. Sakıncalı sözlerin kökünü kazımış oluruz.
    Bu şarkıyı ilk seslendiren Fransız "Mireille Matheiu hanımı da interpolle evinden aldırtıp onu da asalım gitsin ha ne dersiniz?

Ses Plak
    Memleketim / Unutsana plağından

Orjinali: Mireille Matheiu - L’aveugle

(Barclay 80.414 / Olympia (1969)
    Orjinal sözler: Simon Saguy
    Müzik: Fransız folkloründen

Mireille Matheiu - L’aveugle

www.youtube.com/watch?v=q6w2sdRhTSk
    http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/1ac302fca0e5bf7d7b9787133bcb6f01c0f00c61cb6c89229e6a79f16c336e4db38e0ff78069166416456

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dreatlord

quote:

Bu nedir şimdi anlayamadım. Yoksa bizim ırkçılık yapan ulusalcıların son numarası mı? Geçen hafta ulusalcı bir kardeşimiz forumda konu açıp "Nefes adlı filmin vizyona girmesini engelleyen RTÜK'e lanet olsun. AKx partisi TRT-ŞEŞ'leri açıyor, fakat şehitlerimizi konu eden NEFES filmini vizyona sokmuyor. Lanet olsun bunlara!!!" gibi son derece provokatif bir konu açmıştı. Birden aklıma o geldi. Bu hareket aynen geçen haftaki konuya benziyor. Umarım bu konuyu bir takım ulusacıların dolduruşuna gelerek açmadınız. Saygılar.

Mesajlara bakmadan önce bakıyorum bakıyorum anlamadım bi türlü sonra arkadaşlar cvb verince dedim p..... adlı örgüte dayandırılmış bir bu parça ne zaman yazıldı ikinci dağlara taşlara bende çıkıyorum ne var bunda

Kahrolsun PKK. Dağlarda gezenlerin hepsini öldürün galeyancılığı... Hem de 1969 model bir Fransız şarkısı üzerinden. Trajikomik :-) :-(
    1969 yılında Fransada seslendirilen bu parçanın melodisini bizimkiler aynen alıyorlar. Üstüne de Türkçeleştirilmiş versiyonuyla bize ait memleketim sözlerini koyuyorlar. Şekil olarak güzel, güzel bir batı taklitçiliği...

Türkçe
    Français

Köyde vardı köyde vardı kör bir adam çalan kemanını
    Il y avait au village il y avait au village un aveugle qui jouait sur son violon

Bulutların yüzü yüzünde bir gülümseme tüm kalbiyle çaldı ve biz topluca söyledik
    Le regard dans les nuages un sourire sur le visage il jouait tout son cœur nous reprenions
    La la la la la la la la la la la la la la la la la la la la la la la la la la la

Köyün tüm çocukları Köyün tüm çocukları ordaydılar etrafında onu izliyorlardı
    Tous les enfants du village tous les enfants du village étaient là autours de lui le regardant
    Altından parmakları geldi sıcaklığın alkollü okşaması parmaklarının doğduğunun altında yağmur ve güzel hava
    Sous ses doigts naissaient l'ivresse la chaleur d'une caresse sous ses doigts naissaient la pluie et le beau temps
    La la la la la la la la la la la la la la la la la la la la la la la la la la la

Kemanının bir kalbi vardı kemanının bir kalbi vardı herhangi birini doğrudan cennete taşıyan
    Son violon avait une âme son violon avait une âme qui s'était levée tout droit jusque au ciel
    Gözlerimiz göz yaşlarıyla parladı ve kalplerimiz alevler içinde gökkuşağının tüm renklerini rakseden
    Dans nos yeux brillaient des larmes et dans nos cœurs une flemme qui riait de tous les feux de l'arc-en-ciel

Bu yüzden ne zaman kalbim çağlasa hayat gazap dolu olduğunda kemanınındaki yaşlı adamı geri çağırırım
    Quand mon cœur est à l'orage quand ma vie est à la rage je revois le vieil aveugle et son violon
    ve bulutlardaki gözleriyle yüzündeki gülümsemeyle bu şarıyı mırıldanarak yükseklerden süzülürüm
    Et les yeux dans les nuages un sourire sur le visage je m'en vais en fredonnant cette chanson

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Başbuğ66 -- 15 Nisan 2009; 21:47:23 >

• Genelde Türküleri Halk Yazdığı İçin Devlet Sakıncalı GÖrdüklerini Kırpıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.MARX -- 15 Nisan 2009; 21:47:14 >
  • ferhat ile şirini unuttunuz sanırım,dağları deldi ferhat şirinin aşkına..ondan bahsediliyor olabilir

• @bigdream

Bence sizlere bu konuyu aktaran kişiler yanlış yönlendirmede bulunmuşlar. Ya da bir yerde okuduysanız lütfen bu tür safsatalara inanmayın. Sakıncalı derken, sakıncalı şeyi bize açıklayabilseydiniz daha sağlıklı açıklamalar yapabilirdim. Fakat ortada çok muğlâk bir durum var. Hiç bir şey belli değil. Saygılar.
  • Bu şarkıdaki sakıncayı çok düşündünüz mü gerçekten??
    ve burası kültür bilim..
  • Eğer öküzün altında buzağı aranacaksa, bu sözler belki de o zamnanlarda karadeniz taraflarında sol örgütlerin dağlara çıkmasından bahsediyor olabilir
  • Bu şarkıda nerede sakıncalı birşey bulurum acdaba diyemi hareket ettiniz? Ne alaksı var şimdi. Ferhat şirin için dağları delmemişmiydi yada kerem aslı için tam bilmiyorum. Onlardan esinlenerek yazılmıştır o sözler lütfen yapmayın böyle
  • Ne olursa Dagda Olur En Güzel Aşklar,Fantezi'ler Dagda Olur Onu Kasdetmişti Bence Düşüncem bu
  • "Dağlar" kelimesinin geçmediği halk türküsü yok denecek kadar azdır. Kuzeyden güneye, doğudan batıya dağlarla kuşatılmış bir yaşam hakim. Türkülerimize, şarkılarımıza girmesi de son derece doğal bir durum.

Bu arada bu şarkının da Fransız menşeli olduğunu yeni öğrendim. Biraz modifiyeli hali. Şaşırtıcı değil aslında. Belli bir dönem üretilen Türk Pop Müziğinin büyük oranda esin kaynağı Fransız sanatçılar. Tabi Feyruz'u unutmamak lazım.
  • Çok severim bu şarkıyı.Herşeyden nem kapıp korkmaya ne gerek var.Aşık ol,vur kendini dağlara,haksızlığa isyan et.Türk filmi seyretmedinizmi siz hiç.
    Ondan kork, bundan kork sonunda bakmışın küçücük bir hücrede yaşıyorsun.Korttuğun şeyi al,kendine mal et,sahiplen.
  • "Feyruz" tam bir alemdi. Hatırlattığınız için teşekkürler. Saygılar.
    quote:

Orjinalden alıntı: feylesof

"Dağlar" kelimesinin geçmediği halk türküsü yok denecek kadar azdır. Kuzeyden güneye, doğudan batıya dağlarla kuşatılmış bir yaşam hakim. Türkülerimize, şarkılarımıza girmesi de son derece doğal bir durum.

Bu arada bu şarkının da Fransız menşeli olduğunu yeni öğrendim. Biraz modifiyeli hali. Şaşırtıcı değil aslında. Belli bir dönem üretilen Türk Pop Müziğinin büyük oranda esin kaynağı Fransız sanatçılar. Tabi Feyruz'u unutmamak lazım.
  • quote:

"Feyruz" tam bir alemdi. Hatırlattığınız için teşekkürler. Saygılar.
    quote:

"Dağlar" kelimesinin geçmediği halk türküsü yok denecek kadar azdır. Kuzeyden güneye, doğudan batıya dağlarla kuşatılmış bir yaşam hakim. Türkülerimize, şarkılarımıza girmesi de son derece doğal bir durum.

Rica ederim. İtiraf etmem gerekirse hayranıyımdır.

• quote:

Rica ederim. İtiraf etmem gerekirse hayranıyımdır.

O zaman size bir hediye sunayım. Lübnan'lı Feyruz hanımın en sevdiğim parçasını hediye edeyim. Kabul ederseniz sevinirim :-)

FAIRUZ-Fairouz - Al Bint El Chalabiya (Aranjman: Deniz Seki - Böyle Gelmiş Böyle Geçer)
    www.youtube.com/watch?v=iE9_Guv0D3E
    http://www.dtunnel.com/index.php/1000010A/d3031fa341a899a94c6b1cb579a718e5b9ab233eeb5d33a7f10cdab485449c0a3b9063380101c88f4b9ab6a550cbbcf872a2d15c75153bf516976

Konu neydi nelere vesile oldu değil mi... Bu bayanın gerçekten de çok güzel ve ipek yumuşaklığında bir sesi var. Dünyadaki en önemli bayan sesleri arasında gösteriliyor. Bu ünvanını hak ediyor olmalı ki Türkiye'deki bir çok sanatçı tarafından örnek alınmış. Örnek alınan parçalarının listelerini buldum. İşinize yarayacağından eminim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.