Şimdi Ara

Bir bakarmısınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Akvaryumuma iki tane ciklet balıgı aldım Motorum,ışıgım,ısıtıcım hepsi var

    yanlız bundan önce 2-3 kere daha balık almışlıgım var ancak kısa sürede öldüler bu kez öldürmek istemiyorum. yardım edermisniz

    akvaryumda kum var be 1 tarafı hariç 3 yanı siyah sprey ile boyanık balıgı etkiler mi ?



  • Akvaryumunuzun boyutları nedir, kaç litre, hangi kumu koydunuz, hangi cichlid türünü koydunuz birsürü türü var en basitinden malawi ve tanganyika cichlidleri bile farklı şeyler isteyebiliyor. Genelde koloni oluşturmak için 1e 3-4d dişi şeklinde alınmaları daha uygun oluyor, detayları verirseniz daha iyi yardımcı olabliriz.
  • Akvaryum boyutu 30 a 40 ufak cichdlerinden felan anlamıyorum abim anlıyor o işlerden biri sarı digeri sarı-siyah-beyaz yem atıyorum siyah olan yiyor sarı olan agzına alıp atıyor veya yemiyor niye ? kum alıyorlar agızlarına geri atıyorlar. Akvaryum sıcaklıgın 24 derece olarak ayarladım.ısıtıcımda var.
  • Bir resim eklerseniz türleri hakkında size bilgi verebilirim ancak elinizdeki akvaryum cichlid türü için ufak bir akvaryum, balıklarınızın birisi tahminim sarı prenses diğerine siyah diyorsunuz o konuda bir yorum yapamayacağım ancak sarı prenses türleri 1e 5 dişi şeklinde akvaryumda tutulmalıdır 25-26 derece sıcaklık daha uygun olacaktır ancak en az 120 litre hacim isterler, ağızlarına kum alıp atmayı ve kumu kazmayı severler, erkek dişi ayrımı zordur, zor koşullara toleransı yüksektir ve uygun su koşullarında bol yavru verirler keyifli balıklardır.
  • 1e 5 dişi diyorsunuz eger olmazsa ölürler mi ?
  • Birde büyürler mi büyüselerde ne kadar zamanda ?
  • 1 e 4d olmazsa ölmezler ancak erkek olanlar çok aktiftir 1e 1d şeklinde olursa erkek büyük olasılıkla dişiyi sürekli kovalayacak çiftleşmeye zorlayacaktır yani balığa rahat vermeyecektir burada dişi sayısının fazla tutulmasının sebebi erkeğin ilgisinin mümkün mertebe fazla balığa kaydırılıp dişilerin rahat etmesidir. İyi bir bakımla 6 ay içinde 15 cm civarında olurlar (iyi bakılanların daha da büyüdüğünü gördüm) ve yavru vermeye başlarlar yavru verme şekilleri de şu şekilde olur; dişi yumurtaları ağzında kuluçkaya alır ve 20 gün kadar hiçbirşey yemez eğer balık ilk kez yumurta alıyorsa yavruların bir kısmını yutması ya da zamansız kusması söz konusu olabilir, bu süreç dişiyi çok hırpaladığı için üreticiler dişi ağzına yumurta aldıktan birkaç gün sonra kusturma diye tabir edilen yöntemle yumurtaları alır ve bunları bunun için tasarlanmış kuluçka makinelerine koyar (kafanızda karmaşık birşey gelmesin, bir pet şişe düşünün bunun alt kısmından sürekli belli miktarda hava verilerek yumurtaların sürekli sirkülasyonda tutulmasını sağlayan basit bir alettir) ve yavruları burada çıkarıp üretirler, sizin elinizdekilerin aynı tür olduğunu sanmıyorum eğer aynı türse bile elinizdeki akvaryum onların istedikleri koşullardan uzak, forumda başka bölümlerede sürekli aynı şeyleri yazıp duruyorum ama bu balıklar büyük hacimlerde kayalık ortamlarda içlerine girebilecekleri oyuklar isteyen canlılardır, elinizdeki akvaryumda da yaşarlar fakat şöyle düşünün sizi 1 metrekarelik sadece ufak biryerden hava alan bir odada yemeğinizi suyunuzu vererek kaç sene yaşatabiliriz, burada amaç elinizdeli canlıların ihtiyaçlarını mümkün mertebe karşılayıp güzel bir hayat geçirmelerini sağlamaktır, esas sorun akvaryumcuların çoğunun onların canlı olmasını umursamadan sadece satış yapmayı düşünmeleri, ben olsam akvaryum hacminizi, filitrelemenizi vb. birsürü şey sorarım ve ona göre balık satarım sonuçta da satılan balıklar bir haftada ölmez.




  • 2 tane daha sarı olan balıktan aldım 4 tane oldu toplam bu şekilde ne olur ? ürerler mi ?
  • Sarı, sarı siyah renklere göre birşey söylenemez belli olgunluğa gelmeden dişi mi erkek mi olduğu söylenemez, ikincisi 55 lt hacim elinizdeki balıkların ihtiyaç duyduğundan az, ürerler mi üremezler mi bilemiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.