Şimdi Ara

Bir aylık Chery Deneyimlerim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
0
Favori
23.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı olsun kazasız belasız sürmen dileğiyle umarım bir sorunla karşılaşmazsın ibrelerini çok beğendim çok güzelmiş bence
  • öncelikle hayırlı olsun.kazasız,belasız iyi günlerde binmen dileğiyle.
    zannedersem önceki aracın uno ydu.onunla kıyasladığın zaman (yeni oluşunu es geç) olumsuz yanları varmı.yakıtı nasıl?
  • quote:

Orjinalden alıntı: full_speed_89

Hayırlı olsun kazasız belasız sürmen dileğiyle umarım bir sorunla karşılaşmazsın ibrelerini çok beğendim çok güzelmiş bence

Teşekkür ederim Özellikle gece çok güzel oluyor. Gösterge paneli aydınlatmasının açma ve kısma ayarıda var. Biaz kısınca çok güzel görünüyor...
  • Paylaşımınız için çok teşekkürler.

Ben de her ne kadar youtube vs yerlerde görmüş olduğum çarpışma testleri nedeniyle çin arabalarına soğuk dursam da, otomobil dünyasıyla ilgili biri olarak önümüzdeki 5 yılın sonunda çin üretimi arabaları almak için kuyruklar oluşturacağımızı görebiliyorum. Bildiğim kadarıyla Chery, Çin markaları içinde özgün tasarıma sahip araçlar üreten nadir firmalardan birisi. Umarım Chery'yi getiren Türkiye distribütörü istikrarlı bir satış ve servis politikası izler. Zira aynı distribütör koca Mazda'yı yerlerde süründürüyor.

Kazasız ve mutlu günlerde kullanmanız dileğiyle.
  • quote:

Orjinalden alıntı: necmi42

öncelikle hayırlı olsun.kazasız,belasız iyi günlerde binmen dileğiyle.
    zannedersem önceki aracın uno ydu.onunla kıyasladığın zaman (yeni oluşunu es geç) olumsuz yanları varmı.yakıtı nasıl?

şu şekide söyleyim 70s UNO'm vardı. 30 Lt LPG ile yaklaşık 230- 250 km yapabiliyordum şehir içi. Şu an Kimo'yla 43 Lt'lik depoyla 530 gördüm ki kaba bir hesapla UNO'nun LPG li halinden daha az yakıyorum.. Sonuçta benim için yeterli. Servisten aldığım bilgiye göre en son doldurduğum depoda yakıt tüketimi bir nebzede olsun azalacakmış. 1000 Kontrol bakımı yapıldı. Garanti kapsamında motor yağı ve buji ayarları kontrol ediliyor. Bakalım belki biraz daha az yakar. Onun dışında yeni olmasını saymazsan UNO'yla kıyas bile görütmez.. Kesinlikle aynı kılasmanda değiller biri 4 teker bir direksiyon öbüründe aradığım herşey var..:)

(Yorumdan lütfen yanlış anlamayın emektar UNO'mu kötülemiyorum sadece karşılaştırma babında yazdım.)

• quote:

Orjinalden alıntı: dbdanisman

Paylaşımınız için çok teşekkürler.

Ben de her ne kadar youtube vs yerlerde görmüş olduğum çarpışma testleri nedeniyle çin arabalarına soğuk dursam da, otomobil dünyasıyla ilgili biri olarak önümüzdeki 5 yılın sonunda çin üretimi arabaları almak için kuyruklar oluşturacağımızı görebiliyorum. Bildiğim kadarıyla Chery, Çin markaları içinde özgün tasarıma sahip araçlar üreten nadir firmalardan birisi. Umarım Chery'yi getiren Türkiye distribütörü istikrarlı bir satış ve servis politikası izler. Zira aynı distribütör koca Mazda'yı yerlerde süründürüyor.

haklısın.. en azından gelly gibi copy paste yapmıyorlar..

hiç de fena değil aşağıdaki tasarımlar..

Bir aylık Chery Deneyimlerim

• Modellerinde de sürekli değişiklikler var, mesela Türkiye'ye gelen Tiggo 3 ama Çinliler yakında Tiggo 6'ya geçecekler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio -- 23 Haziran 2009; 0:09:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: dbdanisman

Paylaşımınız için çok teşekkürler.

Bende aracı almadan önce çok araştırmıştım. Öncelikle söylediklerinizde haklısınız. Yalnız şunu tekrar hatırlatmak isterim.
    Youtube vb sitelerde gördüğünüz videolar cher'nin amulet adlı ilk ürettiği ve şu anda üretimden kalkan ve sadece yerli pazar üretilmiş aracın videolarıdır. Bende bunları görünce kokmuştum açıkçası. Ancak dediğiniz gibi Chery en özgün Çinli üretici Bertone gibi desinatörlerle çalışıyorlarmış. Resmi sitesinde bilgileri mevcut. Ayrıca qq dan sonra başarılı bir grafikleri var. Konunun daha önceki yerlerinde Vehicle Type Approval ve 3CE sertifiası ile bilgi vermiştim. Oradan da göreceğiniz üzere bu sertifikayı almak için ciddi güvenlik kriterlerinin geçilmesi gerekiyor ki buna çarpışma tetleride dahil. (NCAP'ten farklı olarak 120 Km/h hızla duvara çarpma testi dahil). Bu testlerden minimum sufficent (yani yeterli) almanız gerekiyor ki buda NCAP standartında 3,5 yıldız demek. Yarına inşallah ADAQ ve CNCAP tarafından yapılan testlerin videolarına ulaşıcam. O zaman yükleyip daha sağlıklı bilgi almanızı sağlarım.

Diğer bir konuda MERMERler. inşallah bu sefer daha başarılı olurlar.. Ama dediğim gibi sanırım yatırım bu sefer çok daha iyi. En azından yol yardımı ve müşteri hizmetleri kusursuz denecek kadar hızlı ve iyi çalıyor

• Çok ilginç sonuçlanan bir kaza

Bana göre ilginç değilde.. Çarpma noktaları açısından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio -- 23 Haziran 2009; 0:15:11 >

• Bu arada adamlar Hybrit ve komple Elektrikli araba bile yapmışlar. Sonuçta eminimki Chery yakında hiçte küçümsenmeyecek bir marka olacak.
  • Ben arasıra bu foruma girip takip ediyorum, ne oluyor ne bitiyor diye.. Merak edenleriniz varsa işe yarayabilir.

http://www.chinacarforums.com/forum/
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tubo

Çok ilginç sonuçlanan bir kaza

Bana göre ilginç değilde.. Çarpma noktaları açısından.

Hatırlatma: Çindeki alia ile Türkiye'deki alia arasında başta ağırlık olmak üzere 32 farklı noktada değişiklik varmış. yaklaşık 140 kg daha ağır bize gelenler...:)
  • Japonlar ilk defa Toyotayı bir Amerikan arabasını alıp her yerini sökerek, inceleyerek üretmişler ve ilk Toyota'yı ilk ürettikleri zaman gerçekten çok dandikmiş ve Amerikalılar "Japonlar araba mı üretebilir, ürettikleri de böyle olur" vs. gibi sözlerle alay etmişler, küçümsemişler. Japonların otomotiv sektörüne girişleri böyle. Amerikalıların alay ettikleri o Toyotalar, Hondalar ABD otomobil piyasasının bile büyük kısmını ele geçirdiler ve o dev GM, Chrysler vs. iflasın eşiğine geldi. O yüzden bu Çin arabalarını aşağılamayalım, bunların 15-20 sene sonra Toyota, Honda gibi olma ihtimalleri var. Unutmayın ilk Toyota gerçekten dandikmiş ama o dandik markadan Lexus'lar, Avensis'ler, Corolla'lar çıktı.
  • kalite olarak evet biraz daha beklemek lazım.. büyümek için kapital gerek.. kapital için de biraz daha mütevazi araçlar üretmek zorunda.. bir süre de eleştiriye açık araçları olacak gibi görünüyor.. hyundai gibi kia gibi aynı..

Gelly için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ama.. onlar yok olmaya mahkum.. ARGE departmanları olduğunu bile düşünmüyorum onların

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AXAPTA -- 23 Haziran 2009; 0:25:12 >
  • hayırlı olsun aracınız burda var bizim aynı renk hatta çok şirin bi araç Allah kaza bela vermesin
  • Aşağıda bir Chery modelinin C-NCAP testi var. 56 km/s ile yapıldığı bilgisine ulaştım basit bir Google aramasıyla. Yazılı değerler yok ama en azından fikir edinmek mümkün.

http://www.metacafe.com/watch/2411000/chery_crash_test/

Ayrıca Chery A3 modelinin C-NCAP testleri mevcut. Bu modele güvendiklerini okudum. Düz engele çarptığı testten 5 yıldızla geçtiği belirtilmiş. Ayrıca kesin bir kanıt bulamamış olsamda her yerde EuroNCAP'ten 5 yıldız aldığı yazılmış.

Kimse üzülmesin, kırılmasın, darılmasın. Bazılarına çok ağır gelebilir. Uzakdoğu topyekün eline geçirir kısa sürede birçok piyasayı. Bunların henüz birer başlangıç olduğunu ve ilk denemelerinin ne kadar komik sonuçlar verdiğini de hatırlayın arkadaşlar.

Yıldız takıntısı olmayanlar keyifle izleyebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 23 Haziran 2009; 0:36:25 >

• Güzel yazınız için teşekkürler. Hayırlı uğurlu olsun aracınız. Ben de incelemiştim chery'nin modellerini. Malesef forumda büyük bir önyargı var chery'e karşı. Ben o kadar kötü olmadıklarını hatta fiyatına göre ortalama bir araç olduğunu düşünüyorum. Gerçi tiggo 4x2 olması lazım yani bir sedan araç ila aynı vergi ve aynı motora sahip fakat sırf jip gibi göründüğü için 40 milyar gibi bir fiyatı var. Fiyatlar biraz gözden geçirilmeli. Örn. kimonun fiyatı gayet uygun. Ayrıca bazı arkadaşlar da farklı çinli markalar ile chery'i karşılaştırıyor. İlla çinli diye bütün çinli markalar aynı mı olmak zorunda.

İtalyan:

Bu da italyan:

• quote:

Orjinalden alıntı: Harimole

Chery Tiggo
    http://www.youtube.com/watch?v=VphcXHzAhiY

Suzuki Vitara
    http://www.youtube.com/watch?v=itHjjWJegpM

Chevrolet Captiva
    http://www.youtube.com/watch?v=iMs5BOFM2U8&feature=PlayList&p=16E8FBD3061F6B63&index=0

BMW X5
    http://www.youtube.com/watch?v=GWShIKMBkic

Yorum sizin. Bence hiç de fena değil.

Chery Tiggo için yapılan testte kullanılan metodun EuroNCAP ile benzerlik gösterdiği ifade edilmiş. Yine de fena durmuyor. EuroNCAP de bu duruma bir açıklık getirecektir kullanım yaygınlaştıkça.

• Olumlu baktımmı bak insanın gözüne ne hoş gözüküyor diğer başlıklarda Taksim meydanında Arabayı yakmadıkları kaldı:D
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.