soru açık arkadaşlar. 1 ayda 5 kg nasıl verebilirim. 1,83 boy 100kg. bünye ve kepazelik ortada
ups!
6-7 kg verdim ben bir ayda...gunde 1.5 saat hızlı tempo yuruyus..ve yediklerime dikkat ederek verdim
dostum 1 haftadır günde 3-4 km arası koşu yapıyorum. kilo alma işlemi durdu. ama koşu mu yürüyüş mü daha iyi? vücut direncim yerinde. koşu v.s tıkanma kesilme yok. ama kesin sonuç almak istiyorum. uyku düzeni dersen gece 2 de yataktayım öglene dogru uyanıyorum. y da 12-1 gibi. detaylı bilgi var mı ?
1 ayda 5 kilo verirsin ama kilo vermeden kilo vermeye fark var
ilk günler kilo vermeyi vücuttaki suyu dışarı atarak sağlar tabiki bu kordionun sonucunda olur
daha sonradan yağ yakımına başlarsın bu gerçek kilo verme olur eğer kararlıysan sadece koşu bandı
bile bu kiloyu vermeni sağlayabilir tabi bununda koşulları programları var...
Günde 3 km yürüyüş, 5 km bisiklet ve bölgesel hareket 3 haftada 3 kilo verdim Akşam 7'den sonra birşey yemedim. Cola fazla içmedim. Kepek ekmek yedim. Abur-cubur yemedim. 3 hafta içinde 3 kere burger'e gittim. 2-3 kere tantuni yedim. Öyle kilo verdim geririsini sen düşün.
ölmeyecek kadar yiyeceksin ve hergün deli gibi kesile kadar koşacaksın.yürümeyeceksin koşacaksın. tecrübeyle sabit.1.84 cm 84 kg...Birazda mekik barfiks tamamdır...
koşuya devam edeyim o halde. günde 3-5 km akşam koşusu yapıyorum. yaklaşık 30 dk filan sürüyor. abur cubur yeme alışlkanlıgı var. onu da kesersem sanırım faydası olur. yani inşallah
quote:
Orijinalden alıntı: immeLmann koşuya devam edeyim o halde. günde 3-5 km akşam koşusu yapıyorum. yaklaşık 30 dk filan sürüyor. abur cubur yeme alışlkanlıgı var. onu da kesersem sanırım faydası olur. yani inşallah
abur cubur meselesi çok önemli en kral kardio,koşu sana 500 kalori verdilebilirkin ki normali 250-300 kaloridir
yiyeceğin bir gofret zaten 200 kalori olur yani biraz daha yersen koşunun bir anlamı kalmaz
bunun için yediklerine dikkat et de emeklerin boşa gitmesin bol bol lifli gıda ye hatta eti lifalif var tavsiye ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: immeLmann
koşuya devam edeyim o halde. günde 3-5 km akşam koşusu yapıyorum. yaklaşık 30 dk filan sürüyor. abur cubur yeme alışlkanlıgı var. onu da kesersem sanırım faydası olur. yani inşallah
Abur cuburu kesmen lazım. Cola içmemen lazım - Fındık fıstık ye sağlığa iyidir diyenlere innamayacaksın. 100 gr fındakda nerden baksan 600 kalori var. 600 kaloride nerden baksan 2 günlük koşuna eş değerdir.
bide metobolizma hızıyla alakalı bunlar..cunku ben hic kosamam..cigerler yetmez..100 m bile kosamam...ama hızlı tempoda yuruyusde acayip ter kaybı yasarım....
5. gün 5km koştum bu gün. kalp krizi geçircem sandım ama. 3 gündür yemek işini azalttım. abur cubur 0. su ve çorbadan başka sıvı almıyorum. bakalm etkisi olur inş.
1 ayda 5 kilo vermek sağlıklı olmayabilir
bu işi tam bir beslenme bilinci ile yapmalısın...yoksa yağlar kalır kaslar erir...sende kilo verdim diye sevinirsin ama vücudun fit görünmez inmiş bir balon gibi gözükür..
kasları eritmeden zayıflamayı da herkes beceremez..bilgi işi..çok oku..
bi de koş bol bol
quote:
Orijinalden alıntı: lazer__ bu işi tam bir beslenme bilinci ile yapmalısın...yoksa yağlar kalır kaslar erir...sende kilo verdim diye sevinirsin ama vücudun fit görünmez inmiş bir balon gibi gözükür..
kasları eritmeden zayıflamayı da herkes beceremez..bilgi işi..çok oku..
bi de koş bol bol
aynen katılıyorum sağlıklı kilo verme dengeli beslenme ve bilinçli spor ile olur bunun için bol bol okumak gerekir kas yakımı spor yaptıktan sonra enerjinin bitmesiyle olur bunu engellemek ise vücuda gerekli aminoasidleri ve mineralleri sağlamakla önlenebilir tabi bu işin ufak bir kısmı burada beslenme önemli ve aşırıya kaçan performansları sergilememek önemli... en basitinden bilgili şekilde body yapan biri koşu bandının bile kas yakabileceğini bilir ve önlemini ona göre alır
quote:
Orijinalden alıntı: immeLmann
dostum 1 haftadır günde 3-4 km arası koşu yapıyorum. kilo alma işlemi durdu. ama koşu mu yürüyüş mü daha iyi? vücut direncim yerinde. koşu v.s tıkanma kesilme yok. ama kesin sonuç almak istiyorum. uyku düzeni dersen gece 2 de yataktayım öglene dogru uyanıyorum. y da 12-1 gibi. detaylı bilgi var mı ?
Sofradan aç kalk. Abur cubur yeme. Tatlıyı yada hamur işlerini "tadımlık" ye ama ye içinde kalmasın
Uyku düzeni önemli. Ben geç kalkınca o gün gücüm takatim olmuyor halsiz oluyorum. Geç kalkınca yemek yemekte istemiyorum o gün. Erken kalkın kahvaltınızı yapın bol bol yürümeye gayret gosterin. Aksam 7 den sonra meyve dısında birşey tüketmeyin. Meyve zarar vermez deyip elma armut şeftali hepsine abanmayın tabiki Ekmekle bana bana yemek tabiki cok güzel ama bunu terketmeniz gerekli. Ekmeği kepek dahi olsa olabildiğince az tüketin. Yemeklerinize ayrıyetten tuz atmayın varsın tuzsuz olsun o şekilde yemeye alışın. Çayı şekersiz içmeye alışın yada tatlandırıcı kullanın. Sebze tüketmeye gayret edin. Kolada içmenizi önermem. Hepsi bilindik şeyler zaten
Yani benim fikrim aç kalmadan kilo verilmiyor. Azmedince oluyor bende cok kilo verdim. 90 Kiloyum su anda 10 kilo dah verebilirsem 2 3 ay içinde iyi olacak benim için. Kilo vermek Zor değil, sabretmek kendinize hakim olmanız gerek. Eski kıyafetlerinizin bol geldiğini gorunce emeğinizin karşılığını almanın verdiği mutluluk paha biçilemez
Eceline susadıysan verilir
Limitsiz yemek ye, limitli içki iç ve zayıfla........... yiyeceklerimizi 4 ana grupta toplarsak 1- karbonhidrat (makarna, bulgur, pirinç, patates..) (şarap, bira, viski,votka yani mayalı içkiler) 2- protein (et, süt, balık, yumurta, midye, karides, peynir,sucuk,kuruyemiş,ayçiçeği yağı.)(rakı, votka) 3- mineral (domates, soğan, zeytin,zeytin yağı, salata,şekersiz çay ve kahve ) 4- glikoz (bal, reçel, şeker) Protein ve karbonhidratı aynı öğünde yemiyoruz.Yani makarna ve yoğurt yok. sucuk ekmek yok.... peki ne var; protein ile minerali aynı öğünde yiyebiliriz... K.H. ile glikoz ve mineral aynı öğün de yenebilir. patates,makarna ,ekmek,reçel gibi. öğünler arası 4 saat olacak. arada birşey yemek yok sadece mineral yemek serbest 24 saat. bir oturmada bir kuzu yemek serbest yanında ekmek yok. pilav ile ekmek yenebilir ama ayran içilmez. Türk mutfağına bizim yemek alışkanlığımıza ters gibi olmasına rağmen kibrit kutusu kadar peynir,3 ceviz, 2 bilmem ne diyetinden çok üstün bir yöntem. aslında bundaki amaç sadece zayıflamak değil barsaklarda oluşan küçük taşların ve içi kum dolu müköz yapıdan kurtulmak. 6-8 ay da tertemiz bir bağırsak sistemine kavuşuyorsunuz. ben 44 yaşındayım, bu diyete sürekli uymadığım halde 86 kilodan 75 kiloya 4 ayda düştüm. fırsat buldukça yürüdüm ve yüzdüm. Baklava, lahmacun,dondurma, pide bu diyete ters olduğu halde canım çektiğinde dayanadım yedim de.
1.kola veya bu tarz gazlı içeçekleri kesiceksin maden suyu hariç haftada 1 kere filan fazla yemek yeme yiyeceksen bile ekmek yeme sadece ana yemek veya yardımcı yemek ye sabahları kahvaltıda 1 tane haşlanmış yumurta yersen çok faydalı olur ve kosabildiğin kadar koş 1 ayda 5 kilo çok az emin ol eğer dediklerimi yaparsan ben sahsen verdim
Bu gördüğünüz eleman benim 2 yıl önce
Bunlar da şimdiki halim 30 kilo verdikten, yani 9 yaşındaki bir çocuğu vücuttan attıktan sonraki halim