Şimdi Ara

Bir autoshow komedisi :)) Passat mı, jetta mı, hangisi daha iyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
8.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen hafta aldığım autoshow dergisindeki komediden bahsediyorum. Bu yazıda ne passat ne de jettanın iyi veya kötü yönlerinden bahsetmiycem zaten bahsetmek istediğim konu bu değil. bahsetmek istediğim konu autoshow'un hangisi daha iyi diye başlık atacak kadar komedinin suyunu çıkarması. Bu başlıktan çıkarılacak sonuçlar nedir anlamadım ki? VW pofpoflaması yapabilirsiniz ama bunu bu şekilde göstere göstere jetta - passat hangisi iyi diye sorarak yaparsanız KOMİK oluyorsunuz, artık yeter !

Dergi bu başlığı ile türk halkına ne "anlatmaya" çalışıyor?
    1- Jetta artık farklı bir araba oldu, passatla karşılaştırılabilecek kadar iyi bir araba oldu. hangisi daha iyi diye karşılaştırıyoruz baksanıza...
    2- Passat eski passat değil kötü oldu, jetta seviyesine düştü o yüzden karşılaştırılabilir oldular. derginin başlığından bu da anlaşılabilir, komedi ötesi..
    3- Piyasada artık VW modellerini karşılaştırıp sonuçta vw'i birinci seçeceğimiz model kalmadı. Biz de vw modellerini birbiriyle karşılaştırmaya başladık. yakında polo mu iyi golf mü iyi yazısı gelecek...
    4- Jetta passattan da audiden de iyidir, passattan ucuz olması büyük avantaj, hemen bir tane alın, pahalı gibi görünmesi sizi aldatmasın.
    5- Hiçbirşey anlatmıyor. sadece saçmalık.

Üstte de dediğim gibi vw veya passat veya jetta ile ilgili alıp veremediğim yok, iyi kötü yanları ayrı bir tartışma konusu. Ama derginin jetta mı passat mı daha iyi diye başlık atması ve empoze etmeye çalıştığı mesajlar gerçekten irrite edici ! Böyle bir karşılaştırmaya sanırım vw sevenler de, jetta sevenler de, passat sevenler de, ikisi sevenler de, hiçbirisini sevmeyenler de uyuz olmuşlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 9 Mayıs 2011; 10:33:03 >

• Objektif yayın organları cidden azaldı.

Ama şu olablir, Jetta'nın en donanımlı versiyonu ile Passat'ın baz versiyonu kıyaslanır ki her ikisi de 60.000 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohara -- 8 Mayıs 2011; 16:11:25 >
    c ve d sınıfı diyorsunuzda sokaktaki kaç adam c sınıfı ile d sınıfı arasındaki farkı biliyor. herkes herşeyi biliyor gibi bakmayın olaya. şurda dh otomobilde veya diğer forumlardaki kişi sayısı ile araç satın alan kişi sayısı karşılaştırılsa ne olur? bir avuç insan kalırız.
    sonuçta dergiler halkın genel isteklerine yönelik hazırlanıyor. pekala bir kişi passat ve jetta arasında kalabilir. o zaman bu karşılaştırma işine yarayabilir. bundan doğal birşey görmüyorum.
    pentium mmx 200----thai anakart----800mb hdd----512kb edo ram----1mb pcı ekran kartı----1,44mb floppy----100 watt power supply----midi tower kasa----16bit ses kartı----1+1 stereo hoparlör----14inc full analog monitör----
    Daha ne olsun
  • akıllarrınca bizim arabalarımız ancak birbiriyle kıyaslanır imajı veriyorlar
    yahu bu zaten vosvosun bir fabrikası var ,fabrikanın içinden yayın yapan bir dergisi bir de bu yandaş medyanın öne sürdüklerini ve empoze ettiklerini militanca savunan bir kesim var

DRIVE THE CHANGE
  • bakınız:Das auto

Daha Fazla Göster
  • bu karşılaştırma yine biraz insaflı.bakın daha neler var neler

http://forum.donanimhaber.com/m_48759925/mpage_1/f_/key_//tm.htm#48759925

İç mekan olarak da gayet ferah bir araç. Aralarındaki boyut farkı çok da önemsenecek kadar fazla değil.

Açıkçası ben Jetta alırdım. Passat'a 10-20000 fazla vereceğime.

Sanırım Autoshow dergisi de bu konuya dikkat çekiyor.

Jetta mı Passat mı derseniz ben Jetta derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Jetta tip olarak Passat'a benziyor.

İç mekan olarak da gayet ferah bir araç. Aralarındaki boyut farkı çok da önemsenecek kadar fazla değil.

ben halen farkı anlamış değilim ikiside aynı görünüyor bana bencede jetta daha akıl işi .

ikisinin içine oturmadan bu sözleri söylüyorsan doğal karşılarım.passatın kalite standartları daha yüksek jettadan.birincisi bu.ikincisi uzun vadede daha karlı bir araç.bana sorsan ikisinide almam insignia alırım orası ayrı
  • Olaya yaklaşımınız güzel fakat zaten vw reklamlarında da araç almaya bayiye gelen insanlar farklı araçlar alıp gidiyorlardı. Polo almaya gelip passat alan vs. gibi Araçlar arasında çok da bir fark yok demek ki he polo he passat he jetta

Orijinalden alıntı: electrostatic

quote:

ikisinin içine oturmadan bu sözleri söylüyorsan doğal karşılarım.passatın kalite standartları daha yüksek jettadan.birincisi bu.ikincisi uzun vadede daha karlı bir araç.bana sorsan ikisinide almam insignia alırım orası ayrı

Dediklerinize tamamen katılıyorum, 2.0 TDI Highline'ye 105.000TL vereceğime Insignia'nın 2.0 CDTI 160 Cosmo'suna opsiyon listesindeki her şeyi ekletirim daha iyi. Fazladan adaptif şasi, navigasyon ve ses sisteminin tadını da çıkarırım.
    Bu arada zaten o testte de Passat'ın daha kaliteli ve konforlu olduğu belirtiliyor. Zaten puanlamada da sürüş dinamikleri hariç diğer kısımlarda hep Passat önde.

edit: Hatalı bilgi düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dijital Binali -- 8 Mayıs 2011; 20:38:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: beYdeNbeY

Olaya yaklaşımınız güzel fakat zaten vw reklamlarında da araç almaya bayiye gelen insanlar farklı araçlar alıp gidiyorlardı. Polo almaya gelip passat alan vs. gibi Araçlar arasında çok da bir fark yok demek ki he polo he passat he jetta

o reklamlar kadar saçma bişey yok.sanki bütün araçların fiyatları aynıda insanlar kararsız kalıp ötekini alıp çıkıyor.adam 60 bin liralık passat almaya giriyor.35 binlik poloyla çıkıyor.komedi resmen.ülkemizde insanlar bu kadar geniş düşünecek kadar zengin değil malesef.parasının alabileceği en mantıklı aracı seçmek herkes için daha mantıklı oluyor

• yandaş medya

Orijinalden alıntı: grata

yandaş medya

medya demek doğan demek

Bu karsilastirmada da bence Passat icin fazladan para vermeye deger mi degmez mi bunu incelemislerdir. Eger aralarinda konfor vs. olarak cok az fark varsa belki donanimli bir Jetta almak daha mantiklidir. Almayi dusuneneler icin faydali bir testtir bence. Bugun donanimli C sinifi araba alcam diyen adama forumda o paraya D sinifi arac alinir yaziyor herkes. Yani bu hep karsilasilan bir durum ust sinif mi alt sinif mi, az donanim mi cok donanim mi?
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.