Şimdi Ara

Bir ateistten ateizm yorumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normalde hep özenerek başlık açarım ama bu sefer fazla özenmicem.
    10 senedir ateistim. Ben bugünlerde geldiğim noktada ateizmin bir ruh hastalığı , bir karakter bozukluğu olduğunu düşünmeye başladım.

Peki ben ruh hastası mıyım? Değilim, çünkü ben bambaşka konuları düşünüp kafaya takarak tanrı yoktur gibi bir sonuca ulaştım. Sonra ateistleri gözlemledim, diğer ateistlerin benim yaşadığım süreçle ALAKALARI yok. Üstüne üstlük diğer ateistlerle konuşurken bol bol küfür ve hakaret yedim.

Bu insanlar ne sebeple "tanrı yoktur" derler, niye hakarete ihtiyaç duyarlar bilmiyorum. Benim haricimde tüm ateistlerde bir karakter bozukluğu olduğundan şüpheleniyorum.

Merak eden varsa ekliyim, ben eskiden cinsellik ve tanrı konularını kafaya takıp çok fazla düşünmüştüm. Bu süre zarfında tanrıya çok fazla anlam yüklemiştim. Daha sonra ise tanrı nın kaybı ben de bir takım ruhsal çöküntüler yarattı. Oysa ki diğer ateistlerin ruhsal çöküntüyle falan işleri yok, 1-2 küfür ediyorlar ve güçlerini topluyorlar.

• Ateizm, zamanın ruhuna (ruhsuzluğuna) uyum sağlama çabasından ibarettir. Böylece arzular ve inançlar arasındaki gerilimden kurtulunur. Ayrıca, dinin toplumsal yönünün neredeyse bitmesiyle, insanların bu toplumsallığa ulaşması gayrı meşru yollarla rahatça oluyor. Özellikle, kentte yaşayan herhangi bir insanın dinî yaşam sürmesi, bir akışla değil zorlamayla oluyor. Tüm bunlar, insanların dinden çıkışının zahiri sebepleri, din aleyhtarlığı ise genelde yaşam üslubunun savunma mekanizmasıdır.

Özet: Ateizm, konfor alanıdır.
  • Evet, ruh hastasıyım. Ama büyük oranda çevremden kaynaklandığını düşünüyorum. Görüşlerimi paylaşamadıkça kendimi yiyip bitirdim. Halbuki en başta fikirlerimi paylaşabileceğim rahat bir ortam olsaydı bu tür ruh hastalıkları oluşmayacaktı ve Müslüman kalmış olacaktım, diyeceğim ama dinin kendisi hasta, o yüzden çevreme suç atamıyorum pek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC547EB8D -- 19 Ekim 2018; 20:43:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim haricimde tüm ateistlerde bir karakter bozukluğu olduğundan şüpheleniyorum.

ateist değil ruh hastası olmuşsun..

senin gibi her rüzgara göre şekil alanların çok büyük kısmı çıktığı inanca geri dönmekte ve bir daha allah hakkında kuranda şüphe uyandırmaamsı için telkin edilen düşünmeme eylemine girişmemektedirler..

ateislerimiz ateizmden bi halt anlamadığını lafta ateist eylemde hala fideist olduğunu iddia etsen buna kimse karşı çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 20 Ekim 2018; 0:15:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

Benim haricimde tüm ateistlerde bir karakter bozukluğu olduğundan şüpheleniyorum.

ateist değil ruh hastası olmuşsun..

senin gibi her rüzgara göre şekil alanların çok büyük kısmı çıktığı inanca geri dönmekte ve bir daha allah hakkında kuranda şüphe uyandırmaamsı için telkin edilen düşünmeme eylemine girişmemektedirler..

ateislerimiz ateizmden bi halt anlamadığını lafta ateist eylemde hala fideist olduğunu iddia etsen buna kimse karşı çıkmaz.
    Birader senin fideistden başka bildiğin bir kelime yok mu? Takmışsın fideist fideist. Sanki mutlak mantık yasalarıyla ateizme ulaşmış gibi konuşuyorsun, zamanın bir garip, sıradan ateistisin işte. Bundan 100 yıl sonra muhtemelen ateist olan kimse senin sözde nedenlerinle ateist olmayacak bile. Hala millete fideist bla bla deyip duruyorsun. Kendine gel.

• konuna yazdığım zaman cevap hakkını kullanabilirsin.

iddia ve tesbitlerin ne denli akıllı olduğunu ortaya koyuyor.

yazılanlardan ateist olduğum tesbitiyle zaten saçmalama rekoru kırmış olabilirsin..

maksat vurmak diyorsan git arızalı kafanı duvara vur..
  • Arkadaşlar başlıkta yazanlara şunları da ekliyorum.

10 sene boyunca tanrı hakkında bişeyler anlatırken insanlara hep psikolojik terimler kullandım.

Tanrı insanın benliğinin bir uzantısıdır dedim. İdeal benliktir dedim. Tanrı insanın kendisidir dedim. Tanrı aşkların en büyüğüdür dedim, bu aşkın yaşanıp bitmesi gerekir dedim. Kuranla işim olmadı, evrimle işim olmadı, hiç bir zaman onlar hakkında konuşmadım.

Sonuç olarak kimseye bir şey anlatamadım. Ateistler ise bana sen ateist değilsin dediler. Ben çok farklı sebeplerle ateist oldum, diğer ateistlerle aynı değil. İşin enteresan tarafı ben bunun 10 senedir yeni farkına varıyorum.

Sanırım insanları tanrı konusunda serbest bırakacağım. İnanmak isteyen mutluysa inansın. Mutlu bir insanın tanrıyla işi olmaz zaten, yani tanrı gündeminde olmaz.
  • Ruhsal çöküntüye uğramayanlar popüler kültür ateisti oluyor genelde

Eskiden bu tarz akımlar marjinaldi şimdiyse memur seviyesine düşmüş durumda

Ve bunlar karşı görüşten güç aldığı için daha da utanmazlar
  • köle kullanıcısına yanıt
    Bir insanın felsefi sebeplerden ötürü dini inkar etmesinin geçici bir şey olduğunu düşünüyorum çünkü çok zor zamanda o insan, felsefeyi yani dini inkar etme bahanelerinden kurtulacak ve dine inanacaktır. Ama dinden ahlaki sebeplerden ötürü uzaklaşmışsan işte, o zaman gerçek dinsiz olmuşsundur.

Konuyla ilgisi pek yok ama yazmak istedim.

• Evet. Bu konuda haklısın, ama yaptığın şey genelleme bunu da bilmelisin.

Kastettiğin sınıfa Ategoist diyelim ki yanlış olmasın. Çünkü hepsi ruh hastasi değil.

Ben agnostiğim, dolayısıyla yaptığın genellemeye alınmadım. Ama bir ateist alınabilirdi.

Tanrının bilinmezliği konusu ve dinden uzaklaşma bende de büyük bir ruhsal çöküş yarattı. Uyuşturucu ve sigarayı bırakmaya benzer bir etki yaratıyor. Ayrıca o kandırılmışlık hissi insanlara güvenimi mahvetti. ( Paranoya hakkında konuma cevap yazmıştın oradan hatırladım seni )

Bu etkinin sonradan olan her ateistte belli ölçülerde görüldüğünü düşünüyorum.

Gelelim Ategoist sınıfına,

Adından anlaşıldığı üzere egoistler herşeyi çözdüm, aydınlandım, çok biliyorum kafasındalar. yaptığın genelleme sende bunun belirtisi olabilir.

Biraz yobazlıga sahipler, kendilerine olan hıncını inançlı kitleden çıkartıyorlar. Dolayısıyla hakaret ediyorlar.

Yaptıkları en büyük hata budur. karşıdakini küçümsersen ezersen karşıdaki senden nefret eder ve düşüncesinden daha fazla emin olur. Ve onu asla seğiştiremezsin.

Şekilcilik. Kendi görüşlerine ters şeylere aşırı karşı çıkarlar. Ve en ufak şeyde,sen öylesin,sen böylesin , sen bizden değilsin gibi yanlış anlayarak triggerlanırlar (selahattin ışık mesela bir şekilcilik örneği)

Dolayısıyla insan, diğerlerini eleştirmeden önce kendi zayıflıklarını görmeli. Aptallık insanlığa özgüdür. Dindarlara veya dinsizlere değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E57029DB9

Birader senin fideistden başka bildiğin bir kelime yok mu? Takmışsın fideist fideist. Sanki mutlak mantık yasalarıyla ateizme ulaşmış gibi konuşuyorsun, zamanın bir garip, sıradan ateistisin işte. Bundan 100 yıl sonra muhtemelen ateist olan kimse senin sözde nedenlerinle ateist olmayacak bile. Hala millete fideist bla bla deyip duruyorsun. Kendine gel.

Alıntıları Göster
    Benden öğrenmiş olabilir özür diliyorum bunun için
  • quote:

Orijinalden alıntı: köle

Arkadaşlar başlıkta yazanlara şunları da ekliyorum.

10 sene boyunca tanrı hakkında bişeyler anlatırken insanlara hep psikolojik terimler kullandım.

Tanrı insanın benliğinin bir uzantısıdır dedim. İdeal benliktir dedim. Tanrı insanın kendisidir dedim. Tanrı aşkların en büyüğüdür dedim, bu aşkın yaşanıp bitmesi gerekir dedim. Kuranla işim olmadı, evrimle işim olmadı, hiç bir zaman onlar hakkında konuşmadım.

Sonuç olarak kimseye bir şey anlatamadım. Ateistler ise bana sen ateist değilsin dediler. Ben çok farklı sebeplerle ateist oldum, diğer ateistlerle aynı değil. İşin enteresan tarafı ben bunun 10 senedir yeni farkına varıyorum.

Sanırım insanları tanrı konusunda serbest bırakacağım. İnanmak isteyen mutluysa inansın. Mutlu bir insanın tanrıyla işi olmaz zaten, yani tanrı gündeminde olmaz.
    Bence tanrı insanın benliğini birebir karşılayan bir terim değil

Hem içkin hem aşkın

Hem yabancı hem tamamıyla yabancı olamayacak kadar uzak olmayan

Ectoplasm misali

• quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Bence tanrı insanın benliğini birebir karşılayan bir terim değil

Hem içkin hem aşkın

Hem yabancı hem tamamıyla yabancı olamayacak kadar uzak olmayan

Ectoplasm misali

Alıntıları Göster
    Tam da insanın gerçek benliğini anlattın işte. Bu kadar güzel anlatılabilir.
  • Arkadaşlar yiyelim içelim geçelim,bu dunyadan

• quote:

Orijinalden alıntı: Perceptron

Evet. Bu konuda haklısın, ama yaptığın şey genelleme bunu da bilmelisin.

Kastettiğin sınıfa Ategoist diyelim ki yanlış olmasın. Çünkü hepsi ruh hastasi değil.

Ben agnostiğim, dolayısıyla yaptığın genellemeye alınmadım. Ama bir ateist alınabilirdi.

Tanrının bilinmezliği konusu ve dinden uzaklaşma bende de büyük bir ruhsal çöküş yarattı. Uyuşturucu ve sigarayı bırakmaya benzer bir etki yaratıyor. Ayrıca o kandırılmışlık hissi insanlara güvenimi mahvetti. ( Paranoya hakkında konuma cevap yazmıştın oradan hatırladım seni )

Bu etkinin sonradan olan her ateistte belli ölçülerde görüldüğünü düşünüyorum.

Gelelim Ategoist sınıfına,

Adından anlaşıldığı üzere egoistler herşeyi çözdüm, aydınlandım, çok biliyorum kafasındalar. yaptığın genelleme sende bunun belirtisi olabilir.

Biraz yobazlıga sahipler, kendilerine olan hıncını inançlı kitleden çıkartıyorlar. Dolayısıyla hakaret ediyorlar.

Yaptıkları en büyük hata budur. karşıdakini küçümsersen ezersen karşıdaki senden nefret eder ve düşüncesinden daha fazla emin olur. Ve onu asla seğiştiremezsin.

Şekilcilik. Kendi görüşlerine ters şeylere aşırı karşı çıkarlar. Ve en ufak şeyde,sen öylesin,sen böylesin , sen bizden değilsin gibi yanlış anlayarak triggerlanırlar (selahattin ışık mesela bir şekilcilik örneği)

Dolayısıyla insan, diğerlerini eleştirmeden önce kendi zayıflıklarını görmeli. Aptallık insanlığa özgüdür. Dindarlara veya dinsizlere değil.
    İnsanları kategorilere ayırmayı hep sevmişimdir. Ama ateizmin karakter bozukluğu olma fikri benim için çok yeni. Üzerinde çalışıyorum.

Mutlu insanın tanrıyla işi olmaz. Ne çok fazla savunur ne de red eder. Gündeminde olmaz.

Gördüğüm çoğu ateist duygusuzdu. Hakaret ediyordu. Mesela ateist foruma girdim, orda tanrı dışındaki başlıklar çok renksizdir. Bu forumda bile daha renkli başlıklar var. Bir ateist tanrı yok diyosa baya bi ruhsal problem yaşaması gerekir. Ben doktorlara gittim terapi gördüm. Ama çoğu ateistte böyle bir durum yok. Adam aslında tanrıya hiç inanmamış ki, yokluğu karşısında bunalıma girsin.

Gerçek hayatta 1-2 ateist tanımışımdır, hep netten gözlem yapmak zorunda kalıyorum. Zor bir iş. Gerçek hayatta tanısam daha net çıkarımlar yapabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi köle -- 20 Ekim 2018; 10:28:53 >

• köle kullanıcısına yanıt
    Ateizme, tanrı varlığına inanmama veya hiç o kavramı bilememe diyebiliriz. Çok geniş bir kavram.

1) Hiç hayatında tanrı duymamışlar. Türkiyede pek yok. Tanrı kavramı onlara anlatmak biraz zor.

2) Hayatının başından beri inanmamışlar. Bu kitle içerisnde bütün kötülüklerden dinleri sorumlu yutan önyargılı insanlarda var.

3) Sen gibi sonradan inanmamaya başlayanlar. Pek militan değiller ve deizme agnostizme daha yakınlar. Çünkü iki tarafıda anlamış insanlar, olaya daha hakimler kişilerdir.

"Gerçek hayatta 2-3 tane gördüm sonra ateist forumundakilerle muhatap oldum" diyorsun. Zaten oradaki adamlar militan ateist. Sen çok konuşan ve sinirli olanlarıyla etkileşim halindesin

Ses çıkarmayan, umrunda olmayan kitlede var. Ancak sorsan,yok kardeşim ateistim diyecekler.

Agnostik/İgnostik biri olarak Tanrının hayatımda bir karşılığı yok. Ne reddediyorum ne de savunuyorum. Onaylasam veya inkar etsem ne değişecek. Olaya iki taraftanda bakabiliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Perceptron kullanıcısına yanıt
    > Sonradan inanmamaya başlayanlar. Pek militan değiller ve deizme agnostizme daha yakınlar. Çünkü iki tarafıda anlamış insanlar, olaya daha hakimler kişilerdir <

Bildin hayatım o benim

Bir % vermem grekirse %75 ateist, %20 agnostic, %5 deist olarak kendimi tanımlayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 20 Ekim 2018; 11:53:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyede ateizm bu şekilde maalesef. Forumdan birinin bir sözü vardı kimdi hatırlamıyorum ama ülkenin çoğunluğu ateist olsaydı Kuzey Koreden hallice olurduk diye bir şeydi. Genel olarak sıkıntı bizim toplumumuzda bence.
  • Ateizmin tanımı birçok yerde "tanrıtanımazlık veya tanrının varlığını kabul etmeyen kavram" olarak geçiyor

Komedi .

• Tanrının yokluğu karşısında bunalıma girenler bu dünyada gün yüzü görmemiş bari öbür dünyada iyi yaşayabilseydik diyen yoksul kişiler. Bu dünyada keyfi yerinde adamın zihni tanrıyla pek meşgul olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pallad -- 20 Ekim 2018; 13:28:0 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.