Şimdi Ara

Bir Asosyalin Günlüğü (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
191
Favori
17.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bir de nasıl kurtulacağız onu söylesen?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lithium

Ya bir de nasıl kurtulacağız onu söylesen?

Aynen ya bu arkadas da bizi bırakıp gitmese bari

• anılarıma ara vererek biraz sohbet eşliğinde bir kaç bilgiye değinmek istiyorum. ASOSYALLİĞİN SEBEPLERİ ndeki en önemli unsur ÜŞENGEÇLİKTİR. üşengeç olmayın demekle de kimse üşengeçliğini üzerinden atmaz. amma velakin biryerde hareketlenmek gerekir. yapmak istiyorum olmuyor diyeceksiniz. evet üşengeçliği üzerimizden atmak zordur. yapmamız gereken en önemli unsur zihnimizden önce bedenimizi açmaktır o halde. ilk iş spor ya da bilimum aktivitelerle uğraşmak. burada herkesin yazdığı gibi spor salonuna yazıl demiyorum. yaparsanız çok iyi olur orası ayrı konu. ama yapamayanlar ve üşengeçlikten tenezzül edemeyenler için, içinde bulunan üşengeçliğin temelini sarsmanın yolları, işlerinizi başkalarından istememek olmalı.

çoğumuzun ailesi aman sen yapamazsın bana bırak onu der gibi bize fazla iş bırakmamışlardır küçüklükte. bu da genlerimize üşengeçliği aşılamıştır. şu saatten sonra annenizden, eşinizden, kardeşinizden su istemeyin. kalkın kendiniz alın. ne zaman su istemeyi aklınızdan geçirirseniz öte yandan şunu düşünün. asosyal biri değilim suyumu kendim alabilirim. asosyal olmadığımı kendime kanıtlamak için suyumu almaya gidiyorum. tarzı bir düşünce üşengeçliğinizi bir nebze köreltmenizi sağlar.

tv kumandasını başkasından istemeyin. rahatça çekyata ya da kanepeye uzanmış da olsanız da, taaaa metrelerce ötedeymiş gibi de görünse, o kumanda. kalkın ve onu alın. almamayı bu sefer pas geçmeyi düşündüğünüzde aklınıza gene ilk söylediğim sözcükleri getirin ve kendinizle rekabete girin. rakibiniz üşengeçlik çünkü. o mu daha güçlü yoksa siz mi ? daha üşengeçliği yenemeyen insan hayatın zorlukları ile ya da can düşmanımız olan en güçlü düşman asosyalliğin karşısına nasıl çıkabilir. asosyallik ile savaşmadan önce piyonlarını yıkmalıyız. direk man asosyalliğe saldırırsanız sonuç hüsran olacaktır. o yüzden satrançtaki gibi taktiksel bir yolla ilerliyoruz. ilk amacımız piyonları yenmek. büyük düşmanlara sonra değineceğim. o yüzden asosyalliği bir bardak su mu yenecek demeyin. yavaş yavaş yenicez. gidin suyunuzu kumandanızı alın. ilk önce dışardaki insanlarla diyalogdan önce kendi içsel ve ruhani dayanıklılığımızı arttırmalıyız çünkü. bir bardak su ile üşengeçliği de bir anda yenecek değiliz ama üşengeçliğimizin temellerini sarsmaya başlıyor olucaz. yoksa üşengeç adama gidin spor yapın denmez. kolaydan başlıyoruz arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 13 Ekim 2014; 23:56:34 >

• Kanım dondu şerefsizim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mancolog -- 14 Ekim 2014; 1:05:38 >
  • Anlattığın bi çok şeyi kısmen yaşadım. Ailem onu bunu yapamazsın her zaman demiştir. Ama bunun yanında çok fazla çalıştım aileyi akrabaları sulayan bendim banka işleri market alışverişleri okula kayıt gibi bi çok işi kendim yaptım çok ezildim aşk acısı yaşadım vs. vs. bunlar beni asosyalliğe itti. Yani burda yorulmadan film oyun vs. varken neden dışarı çıkıp kendimi yorayıma geldi konu. Bunu da üşengeçliğin, dolaylı yoldan asosyalliğin içine katabilirmiyiz doktor
  • işten biraz erken çıktım bugün. mesaj kutuma devam edicek misin tarzı mesajlar geliyor. onlara buradan toplu cevap veriyorum. tabiki devam edicem. gördüğünüz gibi de devam ediyorum. tekrar dışarı çıkmam lazım. işlerim var. onları hallettikten sonra akşamdan sonra yazmaya devam edicem.
  • Ben asosyal de?ilim etrafymdakiler asosyal napcaz.

• 100 tane asosyallik konusu gördüm bu en iyisiydi umarım devam edersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Japon.Türk.San

hayatta hiç tek kelime etmediğiniz bir kıza karşı aylarca aşk hayalleri kurdunuz mu ?
    peki hiç kalabalık bir topluma girdiğinizde tam böyle sevdiğiniz bir muhabbet açıldığında ve onlarla konuşmak isteyip konuşamama yaşadınız mı ?
    ya da bir kız sizinle sohbet etme girişiminde bulunurken siz de ona cool görünücem diye saçma sapan kelimeler kullanıp pişman oldunuz mu ?
    haklı olduğunuz bir konuda sırf ezik olduğunuz için haksız gibi gösterilip dalga geçildiniz mi ? (en acısı da bu oluyo zaten)
    gençlik filmleri izlerken eğlenceli balo ya da parti bölümleri başladığı zaman ben neden böyle olamıyorum diye içten içe isyan ettiniz mi ?
    sevdiğiniz, değer verdiğiniz bir arkadaşınızın sizi toplum önünde ezik olduğunuzu bildiği halde kendi egolarını tatmin etmek için sizle dalga geçtikten sonra tek kelime edemeyip içinizi kemirdiği oldu mu ?
    ya da arkadaş ortamında dur telefonum çalıyor, şu an mesaj yazıyorum diye millet konuşurken haftalardır kimsenin telefonunuzu çaldırmayıp gelen ilk mesajı sevinçle açıp, ardından türkcell den geldiğini görünce ''yine mi türkcell den'' dediğiniz oldu mu ?

bu ve buna benzer bir ton sorun yaşadım. belki kiminiz bunların hiçbirini yaşamadı. bazılarınız ise tamamını günlük hayatında yaşadı. işte bu hep o damarlarımıza işlemiş olan asosyalliğin yüzünden. asosyallik ile yaşlanacağımızı mı düşünüyoruz ? belki içinizden asosyal olmakla mutluyum diyen çıkabilir. açık konuşayım. bunu diyen birisi sosyalliğin tadına varmadığı için öyle konuşuyordur. keza benim için öyle. asosyallik kadar berbat bir şey yoktur.

bildiğin beni kopyala yapıştır yaptı.
    hepsini yaşadım ya.

• değişim bizim elimizde. kalkıp harekete geçmek bizim elimizde. eskiden hayaller aleminde yaşardım. nedense lise dönemimde ne zaman ezilsem ya da acı çeksem eve gittiğimde bazı zamanlar hayaller kurardım. işin tuhaf yanı ise bu hayallere inanırdım. misal ileri de iyi bir işim olur. istediğim mesleği yaparım. şimdi böyleyim ama büyüyünce değişirim. hep bu düşünceler hakimdi. peki o zamanlar bunları yapmak için bir girişimlerde bulundum mu ? tabiki hayır. sadece hayalediyordum ve gerçekleşiceğine inanıyordum. bir şeyler yapmadan durduk yere herşey değişmez. insanlar zor durumda kalır, birisi tarafından ezilir, işinden kovulur ya da durduk yere isyan eder. neden böyleyim. neden daha iyi bir işim yok, ya da neden insanlarla diyaloğum berbat, ya da neden eziliyorum. burada sonradan devreye umutlar ve hayaller girer. amaaan nasıl olsa ileri de düzelirim. ama, hayır. ileri de sen bir şey yapmadıkça düzelmezsin. insanlar her zaman yukarıdan bir gücün ya da bir şekilde bir anda herşeyin değişeceğine, ileri de hayatının düzene gireceğine inanır. unutulmamalıdır ki sen bir şeyler denemedikten sonra değişen hiçbir şey olmaz. asosyalsin ve bunun için birşeyleri değiştirmezsen ileri de kendiliğinden sosyal bir bireye dönüşemezsin. hayat bu kadar pembe değildir. hayat gridir. gerçekler vardır. iyilik ve kötülük vardır. yapman gereken şeyler vardır. çabalamadan isyan etmeye hakkın yoktur. en önemli şey inanmaktır. bakın hayalkurup nasıl olsa ileri de değişirim demek değildir. gerçek anlamda inanıp birşeyleri değiştirmeye çabalamaktır. yoksa asosyalsen ileri de aniden insanlarla hoş sohbetler yapabilen bir birey olmayı aklından bile geçirme. etki tepkiyi doğurur. denize bir taş at ki hafif dalga silsilesi oluşsun. ilk önce denemelisin. gerçek anlamda denemelisin. kendini kandırmak için aaa bak bir kaç kelam ettim kimse beni dinlemedi demekki ben böyleyim diyip üşengeçliğe kaçmak korkaklıktır. çık ve asosyallikle yüzleş. ilk önce ondan korkmamalısın. ilk başta onu yeneceğini kafana koymalısın. o zaman şimdi ayağa kalkıyoruz ve en büyük düşmanlarımızdan biri olan asosyallikten korkmamaya inanıyoruz. yapacağın şeyleri erteleme. yap. düşündüğün şeyleri fazla düşünme yap. yeter ki bir etki yarat. tepki ardından gelecektir. çamurun dibinden dağın zirvesine bakmakla ve dağın zirvesinde ne olabilir diye düşünmekle o zirveye ulaşamazsın. hedefin orasıysa, inan ve çamur ile boğuş, mücadele et ve dağın zirvesinde ne olabilir diye düşünme. dağa nasıl tırmanabilirim, neresinden daha iyi çıkabilirim diye düşün. her zaman odaklandığımız şeyler yanlıştı. asıl odaklanmamız gereken şeyler yerine en son düşünmemiz gereken şeyi yaptık. şimdi değişebilirsin. ilk önce inanman gerek tabiki.

• takip

• dediğim gibi asosyallik en büyük düşmanlarımızın başında geliyor. unutmayın biz aciz insanlar değiliz. kendimizi aciz hissettiğimiz için aciz hissediliyoruz. olaylara bakış açımız diğer insanlara göre daha farklı. amacım ise bakış açımızı değiştirmek. olaylara daha doğru ve daha özgüvenli bakabilmek.

size hergün balık veririm. mutlu mesut yaşarsınız. peki bir süre sonra balık vermeyi kesersem ? o zaman nolur ? o yüzden size balık vermeyi değil, size balık tutmayı öğretmek istiyorum. her bireyin karakteri farklıdır. kimi oltayla balık tutmak ister, kimi misina ile, kimi kapanlı tuzak ile, kimisi ise ağ ile balık tutmayı ister. ben hepinize misina ile balık tutacaksınız, en keyiflisi budur diyemem. ama balık tutmanın yöntemlerini ve temelini gösterdiğimde istediğiniz şekilde tutmak size kalır. bu da biraz süreç gerektiren birşeydir.

amacım size şunu şunu yap. birisi sana kızarsa ona şunları söyle, birisi senle dalga geçerse ona şu lafları söyle demek değil. böyle bir amaç, saçmalıktan öteye gidemez. bir nevi robot yetiştirmiş oluruz. hayata dair herşeye ne cevap vereceğinizi de buraya yazamayacağıma göre başka bir seçenek kalıyor öyleyse. sizin düşünce yapınızı değiştirebilirim. asosyalliğin farkına varırsınız. kendinizin farkına varırsınız. aslında bazı şeylerin çok basit olduğunu ve bunları gözünüzde ne kadar büyüttüğünüzün farkına varırsınız. bakış açınızı değiştirdiğimizde birisi sizinle dalga geçtiğinde asosyallik dürtüleriniz ortaya çıkmaz, içinizden geldiği gibi yanıt verebilirsiniz. karakterinizi insanlara göstermek, yaşatmak sizin elinizde. şu an için bunları yapamadığınızında farkındayım elbette. bu yüzden size diğerleri gibi sadece kendin ol, birisi sana ters birşey söylerse altta kalma cevabı yapıştır, insanları fazla kafaya takma, çık dışarı sosyalleş, git kızlarla konuş gibi saçma zırvalıklardan oluşmuş tavsiyeler vermiyicem. çünkü bunları demek insanlarla dalga geçmekle eşdeğerdir.

bunu bir örnekle anlatmam gerekirse. seni uzay mekiğine bindiricez, sende onu aya kadar sürüceksin. yolda aracı üç parçaya bölüceksin ve aya dikkatli bir iniş yapacaksın. size birisi bunları söyledikten sonra o uzay mekiğini aya kadar götürebileceğinize inanır mısınız ? tamam da nasıl kullanıcam ben onu ? diye bir soru yöneltmez misiniz ? işte verilen önerilerde hep bu zamana kadar bu şekilde oldu. çok basit. uzay mekiğine bin ve onu aya kadar sür dendi her seferinde. tamam da bir kişi de çıkıp, bu uzay mekiği nasıl sürülür, içine bindiğinde neler hissedersin, kalkış ve iniş nasıl yapılır anlatmadı. o yüzden uzay mekiğine bin ve onu sür demek kolaydır. bu nedenle anlatımı basittir. ama uzay mekiği nasıl sürülürün mantığını ve diğerlerini öğrenmek istiyorsanız, o iş biraz uzun sürecektir benden söylemesi. çünkü bilinçaltına inmek ve temelinizdeki asosyallik kavramlarınızı değiştirmek o kadar kolay bir şey değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 15 Ekim 2014; 21:53:59 >

• Konuyu günlük dizi takip eder gibi takip etmeye başladım dh yi her açtığımda güncelleme gelmişmi diye kontrol ediyorum :) sıradaki öneri ve tavsiyeleri bekliyoruz hocam :)

• Asosyalliği aştım diyebilirim ama yinede takipteyim insanlarla tanışmaya üşeniyorum, istemiyorum belki bunun bi çözümünü bulurum. Bu arada çok güzel yazıyorsun eline sağlık.
    Bu arada söyliyim asosyalliği aşmada sosyal bir arkadaş edinmenin çok faydası oluyor. Tabi demesi kolay o biraz şans işi.
  • ah bi spora başlasanız gerisi gelecek zaten arkadaşlar kendimden biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: MrCaner

ah bi spora başlasanız gerisi gelecek zaten arkadaşlar kendimden biliyorum

Kesinlikle katılıyorum o kadar çok şey değiştiriyor ki.

• zamanla kendinizi, karakterinizi, bilmediğiniz yönlerinizi öğreneceksiniz. amacımız ezber değil. kendimizi geliştirmek ve gerçekten başarabilmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BayZagor

quote:

Nedir bu kadar değişrcek olan şey.
    Ben zayıfın baya ve utangacım. Salona gidersem ne değişecek?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

Orijinalden alıntı: BayZagor

quote:

Nedir bu kadar değişrcek olan şey.
    Ben zayıfın baya ve utangacım. Salona gidersem ne değişecek?

Spor insana özgüven aşılıyor. Fakat bunu spora başlamadan anlayamazsın ne kadar anlatsam da. Sen hiç sporla uğraşan asosyal gördün mü?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.