Şimdi Ara

Bir Asosyalin Günlüğü (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
191
Favori
17.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim asosyal olmamin nedeni, babam. Babam pasif birisi. Ne eve arkadaşlarını getirirdi, nede birilerine giderdi. Sinemaya gitmezdi vs. vs. Babam sayesinde asosyal biri oldum çıktım. Ve de asosyallik yüzünden 20 kilo fazlalıkta oldu. Allah izin verirse bu sene içerisinde fazlalıklardan kurtulup asosyalliktende kurtulacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asosyallikten kurtulmak lazım vücuda ve beyne zarar!
  • Yaşayan varmidır bea

• Güzel yazmışssınız ne zaman devam edeceksiniz?
  • Takip

• Öldünüz mü :(
  • Yaşarmisınız bea

• dediğim gibi değişim bizim elimizde. asosyalliğin başlıca özelliklerinden biri tembellik ve üşengeçlik demiştik önceden. bi diğer unsurda pratik eksikliğidir. asosyal insan diğer insanlara göre daha az muhabbet kurmuş ve daha az diyaloğa girmiştir. bu yüzden gözünde fazla büyütür. küçüklükten beri diyalog ve konuşma ile kendini geliştiren birey sosyal olurken, asosyal insan şunu desem ne düşünürler, bunu desem ne derler diye düşünerek sosyal hafızasına kilit vurmuştur. bu yüzden sosyal insanlar küçüklükten beri konuşa konuşa kendilerini geliştirirler. ilk başlarda saçmalarlar. mantıksız konuşurlar. ama zamanla konuşma işleyişini, insanların konuşmalarına verdiği tepkileri sosyal hafızalarına kazıya kazıya neyin yanlış neyin doğru kelime olduğuna karar verir ve uygunsuz bulduğu kelimeleri çıkartarak tekrar deneme yanılma ile doğru kelimeleri bularak sosyal konuşma kazanır. asosyal insan ise pratikte zayıf kaldığı için yaşadığı sosyal ortamda yabancılık çeker ve ne konuşacağını bilemez.

o yüzden bi yerden sonra artık konuşmaya başlamamız ve sosyal zekamızı açmamız gerekir. sosyal zekayı oto mekanizmaya sokmamız için ilk adımlar vardır. size tavsiyem. imkanınız varsa. böyle ücra köşelerde yaşamıyorsanız. günde en az 10 kişiye ya saat sorun ya da adres sorun. misal yoldan geçen birini durdurun ve aklınıza gelecek saat sorma biçimini sorun. burada nasıl soracaksınız onu yazmıyıcam. çünkü hepinizin saati bile farklı sorma tarzınız var. o yüzden belli bi müddet hergün en az 10 kişiye saat ya da adres sorun. misal bi adres sorun. bildiğiniz bi yer olsa bile bilmiyomuş gibi yapın ve o adresi sorun. bu insanları tanımadığınız ve bi daha görmeyeceğiniz için sormanız ve yanıt almanız sizin için daha kolay olacaktır. zamanla bu sosyal zekanıza uyarı sinyalleri gönderecek ve değişime biraz olsun katkıda bulunacaktır. unutmayın, üşenmeyin, tembellik etmeyin ve yapın. asosyalliği yenmeniz sizin elinizde.

• Cok harika konu hocam takipteyiz

• favladım. aynı sorunların alayı bende var. lise yılımdaki sorunlar bile aynı. kitap yazsanız okurum o derece.

umarım benimde işime yarar yazdıklarınız.
  • sonra okurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: BayZagor

quote:

Orijinalden alıntı: MrCaner

ah bi spora başlasanız gerisi gelecek zaten arkadaşlar kendimden biliyorum

Kesinlikle katılıyorum o kadar çok şey değiştiriyor ki.

Hocam bende başlamayı düşünüyorum. gerçekten dediği gibi özgüven veriyor. arkadaşlarımdan biliyorum.

hocam tek gitmeyi planlıyorum yardım eder misiniz.
  • Üniversite ögrencisiyim kizlarla muhabbet kurmakta zorlaniyorum adimiz sessiz cocuga cikti bundan iyice sıkılmaya başladim etkili ve güzel konuşma dersinde tahta da fikra anlatma ödevi verdi hoca anlatmamak icin üniye gitmedim perşembe haber sunacaksiniz demiş ve yine gitmemeyi düşünüyorum ne yapacam bilmiyorum beyler 😰😰😰

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 kişiye saat sordum geçen gün devamı gelicek mi yazının
  • +takip.

• Japon hocam cidden düşünce yapımız çok benziyor. Bende forumda buna benzer bi şeyler anlatmaya çalıştım ama kim okuyacak bu yazıları gibisinden tepkilerle karşılaşınca yazmaktan vazgeçtim. Devam et. Cidden anlatım mükemmel. Helal olsun. Çoğu doktorun, psikoloğun yapamadığını yapıyosun şu an.

• şu ana kadar yazdıklarım ile temeli ufakta olsa açıkladım. bi nevi önsöz gibi düşünün. artık yavaş yavaş başlayalım.

ASOSYALLİĞİN EVRELERİ : NEDENLERİ buraya kadardı.

şimdi yazacaklarım ve devam edeceklerim. bi sonraki yeni başlığa kadar ASOSYALLİĞİN EVRELERİ : BAŞLANGIÇ olarak düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 22 Kasım 2014; 1:04:34 >
  • asosyallik ile sosyalfobi hastalığının arasında fark var mı bana aynı gibi geldi antidepresan kullanıyorum şu an kendimi bildim bileli var bu ürkeklik
  • Temelde her insan farklı doğar. kimisi üstün özelliklerle, kimisi ise bi takım eksikliklerle. yalnız unutulmamalıdır ki eksiklikler giderilebilir. giderilemeyen eksikliklerimiz varsa da diğer artılarımız ile durumu eşitleyebiliriz. yeterki buna inanalım. asosyalliğin nedenlerini yazmıştım. şimdi ise temellerinden ÖZGÜVEN niteliğini irdelememiz gerekir. başlangıç budur. asosyalliğin yıkıcı gücüne, kimimize kafayı sıyırtıcak derecede üzüntüye sebebiyet ve takıntıya sebebiyet verebilecek asosyalliğin can düşmanıdır ÖZGÜVEN. insan ilk önce kendine inanmalıdır. kendine saygı duyman gerekir ki başkaları da sana saygı duysun.

çoğu insan ezber yöntemi ile yetişmiştir. bebeklik, ergenlik dönemleri insanların hep birilerini taklit ederek karakterini oturtma temeline dayanır. sosyalleşmenin temeli de bi nevi taklittir diyebilir miyiz ? başkaları için evet ama bizim için taklit cevabı uygun olmayacaktır. peki insanlar nasıl sosyalleşir. çoğu insan bilmeden, farkına varmadan, bilinçaltına sosyalliği işleyerek yetişir. bunu da gözlem yaparak geliştirir. örneğin maymunlar tarafından büyütülen ve bebekliğinden beri ormanda yetişen birisini şehre getirirseniz sosyal bi birey olur mu ? yapacağı şeyler maymun hareketleri olur. kendini maymun olarak görür çünkü. çünkü taklit edebileceği karakterler hep çevresinde bulunan maymun karakterleridir. (belki bazılarınız için ne gerek var bu kadar detaya, örnek vermeden de özetle yaz biz anlarız tarzı tepki verenler olacaktır ama özel mesajdan bi çoğu arkadaş daha fazla örnek vererek anlatmamı rica ettiği için onları kırmayarak ve herkesin anlayabileceği yalın bi şekilde anlatmak istiyorum)

sanmayın ki sınıfınızdaki, işyerinizdeki, akrabalarınızdaki en popüler kişiler kendi kendine bu hale geldi. hayır. hepsi küçüklükten beri en baskın gördüğü karakteri izleyerek ve onu taklit ederek bi karakter yapısı belirledi. asosyal arkadaşlarımızın buradaki eksik unsuru bunlar işte. ya küçüklüğünde ailesi pasif olduğu için pasif rolleri taklit ederek büyüdü. ya insan içine çıkmadı taklit yeteneğini geliştiremedi ya da ailesindeki kayıplar tarafından travma ve psikolojik yıkıma uğrayarak kendine rol model alacak insanlardan soyutladı. her halukarda taklit etme fırsatını geri tepti ve gecikti. bazılarınız artık taklit etme ve karakter oturtma yaşını çoktan geçtiniz. bu yüzden sosyal ortama adaptasyonda sorun yaşıyorsunuz.

ama önemli değil. iyi tarafından bakın birde. şimdiki yapmanız gereken taklit ederek değil. bilinçaltına işlenmiş bilgiler ile kendi kendinize sorgulayarak muhakeme yeteneğini arttırmak ve gizliden, sizin haberiniz olmadan ÖZGÜVEN depolamak olacaktır. bu bi anda olmaz. bi çocuk bile karakterinin oturması için seneler geçiriyor. karakter oturtma, sosyalleşme ve etki tepki sürenizi arttırmakta belli bi süre alacaktır. öyle iki yazıyla öğrenilecek şeyler değildir. isterseniz ben size çık dışarı sosyalleş, git kafeye tanımadığın insanlarla muhabbet et. git kız tavla gibi asosyal bireyin zaten zorlandığı ve yapamadığı şeyleri yapın diyerekte kandırabilirim. böylesi hem benim içinde kestirme yol olur. ama bunun size faydası yüzde sıfırdır. buna kendinizi kandırmak denir. buna bende kendimi kandırmak derim. sizi ve kendimi kandırmak istemiyorsam. ilk önce kendime saygı duyuyorsam eğer açık açık size söylüyorum. sosyalleşmek zaman alacaktır. bunu kabullenin. elimizde sihirli bi hap yok. ama üzülmeyin elimizde rehberi var. ve insanlar isterse, azmederse, asla pes etmediği sürece bunu başarabilir. özetle başarıp başaramama sizin elinizde. yeterki azmedin, biraz sabredin ve elinizi artık taşın altına koyun. devamı zaten gelecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: xdepression

asosyallik ile sosyalfobi hastalığının arasında fark var mı bana aynı gibi geldi antidepresan kullanıyorum şu an kendimi bildim bileli var bu ürkeklik

evet fark var. ama öyle ahım şahım bi fark da yok. temelde hepsinin sebebi aynı olmakla birlikte çözümü de aynıdır aslında. ama sadece teşhis aşamasında farklı tanılar olarak adlandırılır. iki farklı hastalık olarak düşün bunları ama aynı ilaç bu iki hastalığa da iyi geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.