Şimdi Ara

Bir Asosyalin Günlüğü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
191
Favori
17.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • keşke sadece asosyal olsam, sosyal fobi de var mecbur anti depresan içiyorum.
  • İlk mesajında sanki benden bahsediyomuşsun gibi hissettim :) benimde derslerim iyi sayılır, mantıksal zekam yeterli düzeyde ama dediğin gibi sosyal zeka yok gibi benimde, bu sene üniye başladım, burdada asosyal devam etmek istemiyorum, iletişim yeteneğimi geliştirmem lazım, şu sıralar biraz korkularımın üzerine yürümeye çalışıyorum, gelişmeler var gibi :) yazınıda samimi buldum takip edicem :) faydalanabilirim umarım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hanzee -- 10 Ekim 2014; 22:53:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asosyalligin nedeni ailedir en azından bendeki yüksel ihtimal öyle..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben de aile de cok ezildim.o nedenle asosyalim

• Haklı, bu adamı dinleyin
    Ben de düşe kalka yendim şu belayı. Dizlerim çok kabuk bağladı ama sonunda başardım Asla vazgeçmeyin dostlar
    Sebebi aileydi sanırım, çok baskın anne-baba figürü vardı asosyal anne-babadan ziyade.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peçetem -- 10 Ekim 2014; 23:07:44 >
  • Çok değerlenecek buralar
  • Aile kesinlikle etkili belkide en büyük etken odur hatta benim için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dtas34 -- 11 Ekim 2014; 0:14:58 >
  • Siz yazın hocam,hepsini okuyacağım.
  • yav he he
    not:asosyalim ve mutluyum ve başarılıyım ve hayattan zevk alıyorum
  • Heyecanlandığınız anda derin derin nefes alın ve onunta kabız olduğunu ishal oldugunu ve mıçtığını hatırlayın onu veya onları kafanızda sıradanlaştırın
  • Arkadaşım benim çevremdekiler arsiz bela dinleyen tipler hepsi birbirinden cahil sadece küfür+kavga+maç biliyorlar kızlar desen zaten nerede serseri genç yaşta elinde sigara ağzında küfür eksik olmayan terbiyesiz keko varsa onların peşindeler bu durumda ben ne yapayım siz yine şükür edin yabancı dizi hakkında konuşuyorlarmış Sizinkiler ulan burada yabancı diziyi geç kendi ülkesinin haritadaki yerini bilmeyen var yatın kalkın şükür edin.

edit: benim konum değil emily

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaz Amca -- 11 Ekim 2014; 15:19:05 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Bak yine aklıma geldi eklemeyi unutmuşum bu dediklerim okul ortamı değil bulunduğum çevrenin durumu okul durumu daha berbat pkklılar dolu okulda buradaki tüm okullar böyle eniştem diyordu buradaki okullar iyi değil diye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki sende sf var mıydı? titreme vs gibi belirtiler? eğer o yoksa aşmak daha kolay olmuştur. o yoktuysa sende konunu daha fazla okumam.

• Bak bir tane daha aklıma geldi bunlar ilimden bilimden anlamazlar üstüne üstün Atatürk düşmanılar şehir neresi diye sorarsanız daha geçen gün şehit verdiğimiz Bingöl

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun oyna zamanın nasıl geçtiğini anlamıyon..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Japon.Türk.San

quote:

Orijinalden alıntı: King Athelstan

çay iç

ciddiyim. bir çay demleyip geliyorum şu an. bi yandan çay demlenirken diğer yandan da senelerdir biriktirdiğim bilgiyi, birikimi ve asosyalliği nasıl yendiğimi anlatmış olurum size. ayrıca tahmin ediyorum. (kendimden de biliyorum) asosyalliğin temeli, ÜŞENGEÇLİK, SONRAYA BIRAKMA, TEMBELLİK. (kiminde bu beyindeki kimyasal sıvılardaki eksikliklerden kaynaklanır. tabi onları da detaylı şekilde anlatıcam ama çoğu insanda bu bir ALIŞKANLIKTIR) insanlar alışkanlıklarını değiştirebilir. bağımlılık olmaktan çıkarın. alışkanlıklarınızı değiştirin. ayrıca tahmin ediyorum demiştim. devam edeyim. evet tahmin ediyorum bir çoğunuzda da bu üşengeçlik ve gizli tembellik olduğundan dolayı yazdıklarımı uzun bulup okumama ihtiyacı hissedecekler. yalnız farketmez. en ufak bir birey bile değiştiği an benim eski halimden bir kişi daha yokolmuş ve yeni birisi doğmuş gibi sevinirim.

Aha geldi bi çaycı asosyal daha

• Benimde sınava 2. kez girceğim sene hiç oyun oynamıcam deddim sözümüde tuttum ama o boşluklarda hep internetten merak ettiğim şeylere baktım işte spordur bilmem nedir falan ve uygulamaya başladım kültürlendimde diyebilirim diğer konularda sonra bende anladım senin gibi aslında bizi kısıtlayan şey onlarmış bi kafayı kaldırsak başka bi şey yapmaya ikna etsek kendimizi çok şey değişiyor şu anda sosyal biri miyim hayır ama eskisi kadar asosyal değilim ilerleme var hem de büyük ölçüde
  • Takip iyi gidiyor

• dediğim gibi annem kısıtlardı küçükken beni insanlardan. aman onu yapma. aman şunu yapma. bulunduğum ortam konumu itibari ile pek arkadaş edinemezdim zaten. yaşıtım çocukları okulda görürdüm bir tek. herşeyden sakınırdı, herşeyden korumak isterdi beni. işte bir insana yapılabilecek en kötü şeydir bu. çünkü bir aile kimi zaman çocuğunu serbest bırakıp gözlemlemelidir. sorunlarla nasıl başa çıkıyor, kendi başına nasıl hallediyor izlemelidir. ama bizim aile de genelde tam tersi olurdu. ufak bir işi bile kendim yapmak istesem. aman bırak şimdi yapamazsın. uğraşma beceremezsin nidaları dolaşırdı evde. bu da bireyin gelişimini tamamen durduruyordu. asosyalliğimin temelleri bir nevi atılmış ve yavaş yavaş oluşan karakterime yerleşmişti. gördüklerimi ve yaşadığım olayları bilinçaltım gerçekler kabul ediyordu, değişemez gerçekler. sosyallik namına bir şeyler öğrenmek yerine daha çok kabuğuma çekilmeye zorlanıyordum. oturmayan karakterimin temellerini asosyallik üzerine atıyordum çünkü. asosyalliğe dair öğrendiğim gerçekler ileri de benim kanunum ve yasam olucaktı. beynim, bilinçaltım hatta damarlarımda bile asosyalliğin temeli oturur, yerleşir hale gelmişti. dünya gerçekleri ayrı benim asosyallik kurallı dünyamdaki gerçekler zihnimde apayrıydı artık. işin kötü tarafı ise küçüksün. daha kendini tanımıyorsun ve sen kendini tanımadan asosyallik denen illet vücudunun heryerini ele geçirmiş duruma geliyor. düşünce yapın ve ileri de düşüneceklerin hep bunun üzerine kuruluyor. en sinsi kavramlardan biridir şu asosyallik.

• hayatta hiç tek kelime etmediğiniz bir kıza karşı aylarca aşk hayalleri kurdunuz mu ?
    peki hiç kalabalık bir topluma girdiğinizde tam böyle sevdiğiniz bir muhabbet açıldığında ve onlarla konuşmak isteyip konuşamama yaşadınız mı ?
    ya da bir kız sizinle sohbet etme girişiminde bulunurken siz de ona cool görünücem diye saçma sapan kelimeler kullanıp pişman oldunuz mu ?
    haklı olduğunuz bir konuda sırf ezik olduğunuz için haksız gibi gösterilip dalga geçildiniz mi ? (en acısı da bu oluyo zaten)
    gençlik filmleri izlerken eğlenceli balo ya da parti bölümleri başladığı zaman ben neden böyle olamıyorum diye içten içe isyan ettiniz mi ?
    sevdiğiniz, değer verdiğiniz bir arkadaşınızın sizi toplum önünde ezik olduğunuzu bildiği halde kendi egolarını tatmin etmek için sizle dalga geçtikten sonra tek kelime edemeyip içinizi kemirdiği oldu mu ?
    ya da arkadaş ortamında dur telefonum çalıyor, şu an mesaj yazıyorum diye millet konuşurken haftalardır kimsenin telefonunuzu çaldırmayıp gelen ilk mesajı sevinçle açıp, ardından türkcell den geldiğini görünce ''yine mi türkcell den'' dediğiniz oldu mu ?

bu ve buna benzer bir ton sorun yaşadım. belki kiminiz bunların hiçbirini yaşamadı. bazılarınız ise tamamını günlük hayatında yaşadı. işte bu hep o damarlarımıza işlemiş olan asosyalliğin yüzünden. asosyallik ile yaşlanacağımızı mı düşünüyoruz ? belki içinizden asosyal olmakla mutluyum diyen çıkabilir. açık konuşayım. bunu diyen birisi sosyalliğin tadına varmadığı için öyle konuşuyordur. keza benim için öyle. asosyallik kadar berbat bir şey yoktur.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.