Şimdi Ara

bir anda cpu kullanımı %100 oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarı açtığımda sorun yok, ve ilerki yarım saat belki çok daha uzun sürede de bilgisayarım normal

ama mesela bir oyundayken bir anda takılmalar başlıyor, çoğu şeyi kapatıp görev yöneticisine baktığımda durum bu...

şuan scan yaptırıyorum, umarım format atmadan düzeltilebilecek bişeydir.

ayrıca bilgisayar yeniden başlatıldığında bi kaç saat tamamen sorunsuz devam ediyor.

güncelleme: laptop'ta 2 ekran kartı var, anladığım kadarıyla enerji tasarrufu için duruma göre kullanıyor, ben msconfig'den bişeyleri kapattım bişeyler kurcaladım yukarda anlattığım sorun çözüldü ama oyunlarda ana ekran kartını kullanamıyorum, ayarlarda seçili olmasına rağmen hiç bi şekilde gpu aktivitesi olmuyor. belki sorunu yaratan budur ama bunu çözmemin yolu var mı yoksa formata gidicem?

bu arada virüs yok sanırım, yabancı sitelerden benzer sorunlara baktım kimse virüs bulamıyor. ayrıca kaspersky, avira bi de spybot ile tarattım bişey çıkmadı

çözdüm: ekran kartının driver'ını değiştirdim sorun düzeldi, en yeni driverda bi sorun var sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radressss -- 27 Haziran 2011; 21:29:02 >

• çok fazla işlem açık olması dikkatimi çekti bunla ilgili bi sorun olablir birde işlemci sıcaklığını kontrol etmeni öneririm.Ayrıca herhangi bi virüsde problem olabilir tarama yapmanda fayda var
  • oyun sırasında ilk resimdeki 4 kutucuk %25lerde geziyor. sonra nedensiz bir şekilde birinci kutucuk %100 e fırlıyor oyunda hafif takılmalar oluyor ve sıcaklık artıyor. ayrıca oyunu kapasam bile aynen %100'de devam ediyor
  • güncelleme: laptop'ta 2 ekran kartı var, anladığım kadarıyla enerji tasarrufu için duruma göre kullanıyor, ben msconfig'den bişeyleri kapattım bişeyler kurcaladım yukarda anlattığım sorun çözüldü ama oyunlarda ana ekran kartını kullanamıyorum, ayarlarda seçili olmasına rağmen hiç bi şekilde gpu aktivitesi olmuyor. belki sorunu yaratan budur ama bunu çözmemin yolu var mı yoksa formata gidicem?

bu arada virüs yok sanırım, yabancı sitelerden benzer sorunlara baktım kimse virüs bulamıyor. ayrıca kaspersky, avira bi de spybot ile tarattım bişey çıkmadı
    Nokia X6, Galaxy S2, Galaxy Note 2, iP 5, iP 5s, iP 6, Samsung S7e, iP 7 Plus, iP Xs
    AMD Ryzen 9 5900X MSI x570 Corsair 16Gb DDR4 3000mhz Zotac gtx1060 3gb Corsair CX750 PSU DELL U2414H IPS, Macbook Air M2
    Canon 6D - Sigma 24-105 f4 ART - Sigma 85mm f1.4 ART - MC Carl Zeiss JENA 135mm f3.5 - MC Revuenon 24mm Macro - Tair 3S 300mm - LowePro Hatchback Aw 22L - Xiaomi Urban Style Bag
    Fotoğraf Portfoliom = 500px:http://500px.com/MuhammetTeker
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

sorun ne zaman başladı aslnda buna bakmanız lazım.
    sistem geri yükleme açık ise sorun başlamadan önceki zamana geri yüklerseniz format atmadan kurtulabilirsiniz

garip bi durum, geçen baktığımda en uzak bu ayın 24'üne geri yükleme noktası vardı, bugün bişey yaparken yine o noktadan oluşturdum, nvidia gpu çalışmamaya başlayınca geri yükleyeyim dedim. bi baktım sadece bugün oluşturduğum nokta duruyor ayın 24'ü de gitmiş.
    Cpu Kullanımı %100 Ve Donma
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • format atabilirsiniz bu gibi sorunlar genelde windowsdan kaynaklanabiliyor hem kafanızda ağrımış olmaz
    Fotoğraf Portfoliom = 500px:http://500px.com/MuhammetTeker
  • Uğraşmaya değmez , kişisel dosyalarını yedekle ve format at.
  • ekran kartının driver'ını değiştirdim sorun düzeldi, en yeni driverda bi sorun var sanırım
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.