Şimdi Ara

GPU kullanımı %75'i geçmiyor normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sistemim imzamda yazılı dostlar crysis 3 de gpu kullanımım en fazla 70-75 % oluyor. daha fazla artmıyor.işlemci overclocklu..

ama aldığım fps ler gayet yeterli yani, 50-110 fps arası oynuyorum crysisi, battlefield sabit 60 fps vs. yani.. ama fps düşse bile gpu kullanımı en fazla %70 oluyor genelde %50 bandında seyrediyor

bu normal midir ? teşekkürler

• Bende de Q9300 2.5 Ghz işlemci ve yeni aldığım GTX 660 var. Çoğu oyunda gpu kullanımı yarı yarıya, yada biraz üzeri oluyor. Altına düşen de var, tam kullandığı da ama çoğunluk ortalama ve biraz üzerinde geziyor. İşlemciyi 2.5'dan 3.5'a getirdiğimde ise bu ortadan ciddi şekilde kalkmaya başlıyor ve hem gpu kullanımı hem fps hissedilir seviyede artıyor. Örnek verecek olursam Crysis 2'nin testini yaptığım bir sahne var. Çoğunlukla gpu kullanımı yüksek ancak bir yer var orada düşüyor ve fps de DX11 ve High Textureda 35 fpsye iniyor. 3.5 ghz yaparsam orada 50 fps'ye iniyor. Aynı durum Euro Truck Simulator 2, Test Drive Unlimited, Dota 2, BF BC2'de hatta 3Dmark Vantage'de de gerçekleşiyor. Darboğaz yapmaz rahat olun deniyor forumda bazı kişilerce. Tamam oyunlar güzel şekilde oynanıyor bir iki tanesi dışında. Ancak yine de GPU'yu tam kullanamamak sıkıntı verici bir durum ve performans kaybı hissediliyor. Olmaması için 3.5 ghzde sabit kullanacağım ama bu sefer de işlemci elimizde kalacak diye korkuyorum.

• benimkine benzer bir sorun yaşıyosun dostum ama seninki biraz daha ağır gibi..mesela kime sorsam 660 ti için overlcocklu phenom II iş görür deniyor darboğaz yapmaz deniyor.ama yapıyor gibi :( ya da başka bi sorun var gpu kullanımı niye %90-100 olmuyor?
    fps düştüğünde bile olmayabiliyor..crysiste %75 en fazla gördüğüm oydu..

cpu lara yüklensek de böyle olması da garip.daha overclock da yapamam ki. illaki i7 veya i5 2500k mı alacağız? anlamıyorum bu işi
  • Benim aklıma bu yeni komut setlerini kullanması geliyor oyunların. Yoksa 4 çekirdekli 3 ghz civarı bir işlemci ağlatmalı ortalığı, ancak 3.5 ghz yapsam bile güzel olsa da hiç darboğaz yapmaz hale gelmiyor.

Herhalde bu komut seti yine.
  • ben zamanında phenom II 1090t kullanırken hd6870 ekran kartıyla oyunlarda crysis warheadde 25 fps alırken aynı kartla i7li sistemde 35-45 arasında oynamıstım

Orijinalden alıntı: losthell

Peki bu sırada cpu kullanımı %100 mü? Şimdi vga %50 civarıyken işlemcide %60-70 ise sıkıntı farklı bir noktada olabilir. Vsync açık olabilir mi ayrıca?

crysis de bakmıştım %100-96 arası gidip geliyordu. ama vga max 70-75% oluyor ayrıca vsnc uyarlamalı olarak açık
    Xpg 2gb Nvme - 2*16Gb DDR5 Xpg
    Logitech Z906 - Creative Sound Blaster X4
    Play Station 5 - Steelseries Siberia 200
    Msı Mag 323UPF 32" 160Hz 4k 1 Ms - Nintedo Switch
  • quote:

Orijinalden alıntı: Artemis23

quote:

Orijinalden alıntı: losthell

Peki bu sırada cpu kullanımı %100 mü? Şimdi vga %50 civarıyken işlemcide %60-70 ise sıkıntı farklı bir noktada olabilir. Vsync açık olabilir mi ayrıca?

crysis de bakmıştım %100-96 arası gidip geliyordu. ama vga max 70-75% oluyor ayrıca vsnc uyarlamalı olarak açık

4,13Ghz olarak çalışan X4, 660ti'a darboğaz yapmaması lazım sorun entresan geldi. Vsync'ı oyun içi ve nvidia controlden off olarak ayarlayın, grafik ayarlarını en yüksek ayarlara çekin, 1080p çözünürlükte oyunu açın ve ss'ler ile durumu paylaşın bakalım.

• quote:

sistemim imzamda yazılı dostlar crysis 3 de gpu kullanımım en fazla 70-75 % oluyor. daha fazla artmıyor.işlemci overclocklu..

ama aldığım fps ler gayet yeterli yani, 50-110 fps arası oynuyorum crysisi, battlefield sabit 60 fps vs. yani.. ama fps düşse bile gpu kullanımı en fazla %70 oluyor genelde %50 bandında seyrediyor

bu normal midir ? teşekkürler

Ayarlar fazla düşüktür muhtemelen 110fpsde phenomun sınırı zaten ayarları yükseltin gpu kullanımı artar
  • cpu kulanımı %100-96 gpu kullanımı %75 diyorsunuz belliki darboğaz var işte. ki crysis 3'te çok normal. Crysis 3 diğer oyunlara göre işlemciyi daha fazla kullanıyor. ben i5 3570k ve gtx660ti ile oynarken işlemci kullanımı genelde %60-80 arası bir değerdeydi. ve oyunun çok kısa bir bölümünde de olsa cpu %100'e vurup gpu kullanımı %70 lere düştü. crysis 3'te 3570k bile gtx660ti'ye anca yetiyorsa phenomları siz düşünün artık. Phenom gtx660ti'ye çoğu oyunda yeterli gelebilir ama işte crysis3 gibi bazı oyunlarda yetmeyebiliyor.
  • phenom 1090t ile ve hd 7870 ghz oc ile oynadım crysis 3 ü ilk darbogaz yapmadı. işlemcim hıc yuzde 100 e vurmadı hatta yuzde 75 i gecmedi gpu ise 1.6 gb vram ve yuzde yuze yakın bır kullanımdaydı... phenom 1090 t mi stock kullanmıyordum oc yapıyordum tabıkı. duruma göre bır darbogaz var ama cpu yu ve gpu yu yakından takıp et sonucta cpu yu pc de kullanıyor antıvırler ve arka plan programları gpu yu oyun harıcınde chrome flana cık degılse kullanmaz. arka plan programlarını kapat oyle gir oyuna veya antıvıruslerde oyun modu var ona al...
    AMD FX 8350 4.84 GHZ 16 MB CACHE-- ASUS R9 290X 4GD5-- SAPPHİRE HD 5850 1GB EXTREME-- ASUS M5A99FX PRO R2.0 990FX / SB950-- 2*4 GB G SKILL 1600 MHZ-- SAMSUNG 840 EVO 250 GB SSD DISK--- CORSAIR CARBIDE 400R--- SEASONIC (X SERİES)750 W 80 GOLD--COOLER MASTER HYPER 212 EVO DUAL FAN WITH SILVERSTONE FM 121 110 CFM FAN-- HAKKIMDA GÖRÜLMESİNİ İSTEDİĞİM
  • Crysis 3'teki darboğaz için alttaki konuya bakabilirsiniz. Zaten kısa bir yerinde darboğaz yaptı dediğim kısımda paylaşılıp, tartışılmış.

http://forum.donanimhaber.com/m_74182892/tm.htm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: turbocat1

opencl sürücüsüne bakınız

opencl nin yanında tik var.yüklü o zaman?

benim anlamadığım diğer phenom sahipleri, overclock yapanlar bu darboğazı yaşıyorlar mı? eğer phenom kullanan bi arkadaş fikir verirse merak ediyorum. onlarda gpu kullanımı kaçlarda?

şimdi bir de vsync kapayıp arka programları kapatıp deneyeceğim

quote:

Orijinalden alıntı: turbocat1

opencl sürücüsüne bakınız

opencl nin yanında tik var.yüklü o zaman?

benim anlamadığım diğer phenom sahipleri, overclock yapanlar bu darboğazı yaşıyorlar mı? eğer phenom kullanan bi arkadaş fikir verirse merak ediyorum. onlarda gpu kullanımı kaçlarda?

şimdi bir de vsync kapayıp arka programları kapatıp deneyeceğim

detayları High veya üzerine getirip işlemcideki yükü alın. Ya da oyunu çalıştırırken işlemciniz de ayrı bir yük var başka bir programdan bu da mümkün. Phenom II X4 GTX 660 Ti'yi kaldırır.
    Sistemim ve Teçhizatlarım: Ryzen 9 5900X, Asus X570 Dark Hero, 32 GB Gskill TridentZ 3200MHz, 1TB Adata XPG Nvme SSD, Palit RTX 3080, Corsair H150i, Cooler Master HAF X 942, Corsair HX1200 Kullandığım herşey hakkında bana soru sorabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: kankatree

ben zamanında phenom II 1090t kullanırken hd6870 ekran kartıyla oyunlarda crysis warheadde 25 fps alırken aynı kartla i7li sistemde 35-45 arasında oynamıstım

Hangi çözünürlükte hocam

İntel Core İ5 4690//Corsair Vengeance 4*2:8 GB Low Profile 1600 MHZ RAM//Evga GTX760 SC 2GB//Kingston Hperx 3K SSD//Seagate 1 TB Barracuda//Xıgamtek Assasin Black Edition 700W//Gigabyte H97M-DH3//32" Samsung Smart Led TV 1080P//Samsung Curved CF390//LG G2//Nokia Lumia 925//Samsung Galaxy S6 32GB//Sony Xperia X//Iphone 8 64 GB//Fenerbahçe
  • tamam.şimdi catalyste gir.tüm 3d ayarlarını oyunun kontrolünden çıkartıp catalyste devret ve ayarları maksimum kaliteye getir.24 xx epaa vs vs.oyundaki tüm ayarları maksimum aç.gpu kullanım oranını gözle.vsync açık olsum.fps tazeleme hızına fixlenir.vsync açık kapalı olmasına göre gpu kullanım oranını kontrol et.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.