Şimdi Ara

Bios ve bios hatası hakkında ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar bizim evdeki masaüstü pc nin biosayarları ve sistem saati hep sıfırlanıyodu Bios pili ölmüş yenisini almak gerek diye tahmin ediyorum . Ama şimdi Reboot and select boot device or insert boot media in selected boot device and press a key
    diye bir hata mesajı veriyor PC açılmıyor Anlayacağınız Biosla ilgili epey sıkıntım var Bios pilini değiştirsem bir işe yarar mı ?? Ayriyetten kasa içinde bazı switchler ayar yerleri vb. bunlarda bir ayar çekmem gerekirmi yardımcı olursanız sevinirim

•  Bios ve bios hatası hakkında ???

Bilgisayarınız HDD’yi göremediği için başlatılmamaktadır.

1) Öncelikle BIOS ayarlarınıza bakmanız doğru olur. Bilgisayar açılırken DEL tuşuna bastığınızda BIOS ayarlarına yönlendirilirsiniz. Advanced BIOS Features kısmına girin ve aşağıdaki resme yakın bir menü gelecektir. Farklı olma ihtimali vardır. First Boot Device yani birinci önyükleme aygıtı olarak Hard Disk yaparsınız. Kaydedip çıkarsınız, bilgisayarınız yeniden başlar.

Boot > Boot Device Priority > 1st Boot Device > {harddiskiniz}
    Advanced BIOS Features > First Boot Device > {harddiskiniz}
    Boot Sequence > {harddiskiniz}
    BIOS FEATURES SETUP > Boot Sequence > {harddiskiniz}

Bios ve bios hatası hakkında ???

2) 1. Yöntemde sorun düzelmediyse, 2. yöntem %90 probleminizi çözecektir. Bilgisayar ilk HDD’yi görmesine rağmen HDD’yi başlatamıyorsa HDD’de sorun vardır. Sorun donanımsaldır. Kasayı açmanızı veya açtırmanızı ve bağlantıları kontrol etmenizi tavsiye ederim. Temazsızlık, bağlantı hataları vb. gibi problemlerden kaynaklanabilir. Öncelikle harddisk bağlantılarını kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1Winston -- 17 Haziran 2012; 15:01:34 >

• Evet bunları yaptım ve bios pilini değiştirdim pc açıldı şu an açılma sorunu yok Ama şimdi ise kablolu internet bağlantısını görmüyor pc Kablosuz ağları görüyor ama kablolu ağ bağlantısını görmüyor biosda bunula ilgili bir ayar var mı acaba ??? Bu bios ayarlarım hep sıfırlandı karman çorman oldu doğru düzgün bios ayarlarını nerden bulabilirim acaba ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KurtalanEkspres -- 17 Haziran 2012; 16:27:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarısekili

Evet bunları yaptım ve bios pilini değiştirdim pc açıldı şu an açılma sorunu yok Ama şimdi ise kablolu internet bağlantısını görmüyor pc Kablosuz ağları görüyor ama kablolu ağ bağlantısını görmüyor biosda bunula ilgili bir ayar var mı acaba ??? Bu bios ayarlarım hep sıfırlandı karman çorman oldu doğru düzgün bios ayarlarını nerden bulabilirim acaba ???

Burda anlatmış dikkatli yaparsan sana uygun olan hale gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1Winston -- 17 Haziran 2012; 17:21:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.