Şimdi Ara

Bios üstadları bi yardım edermi acaba?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mehaba; Asus m5a97 r.2 anakartımın biosunu EZ Flash yöntemiyle sorunsuz bir şekilde güncelledikten sonra yeniden başlattım ve sonrasında mavi ekran yanıp söndükten sonra hata kurtarma sayfasına düştüm.Her iki seçeneği de denedim (normal başlatma ve onarma) pc açılmadı,aynı sayfaya düşüp duruyorum.sistem kurtarma seçeneklerinden geri yükleme yaptım olmadı..Bios ekranına girebiliyorum,buradan bişey yapabilirmiyim acaba? Hatta başka bir bios yükledim sonuç aynı.eski bios!a nasıl dönerim?İşin garip bir tarafı daha var formatlayayım dedim ama ne cd den ne de usb den boot edebiliyorum.Anakart cd sinden müdahale edebiliyormuyuz? Şu an dizüstünde yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler....

• öncelikle dogru biosu yuklediğinden eminmisin yanlıs bios yuklediysen senin yapabilecek fazla bişeyin yok gibi görünüyor anakartının üzerinden biosu söküp yeniden kodlanıp tekrar takılması gerekir.

Ama dogru biosu yuklediğinden eminsen eger anakart üzerinden cmos yap eğer onuda bulamazsan veya yok ise elektrik fişini çıkart sonrasında bios pilini sok makinandan tornavida yardımı ile bios pilinin takıldıgı yuvadaki artı ve eksi ucları kısadevre yapıp bilgisayarı açmayı dene açılıp görüntü geldiğinde kısadevreyi sonlandır.

Gene olmadıysa büyük ihtimal servis yolu gorunuyor gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zorrokin

öncelikle dogru biosu yuklediğinden eminmisin yanlıs bios yuklediysen senin yapabilecek fazla bişeyin yok gibi görünüyor anakartının üzerinden biosu söküp yeniden kodlanıp tekrar takılması gerekir.

Ama dogru biosu yuklediğinden eminsen eger anakart üzerinden cmos yap eğer onuda bulamazsan veya yok ise elektrik fişini çıkart sonrasında bios pilini sok makinandan tornavida yardımı ile bios pilinin takıldıgı yuvadaki artı ve eksi ucları kısadevre yapıp bilgisayarı açmayı dene açılıp görüntü geldiğinde kısadevreyi sonlandır.

Gene olmadıysa büyük ihtimal servis yolu gorunuyor gibi

doğru biosu yükledim sitesinden 32bit olanı..
  • tamam o zaman cmos yap anakartını yada bios pilini çıkar kutupları kısadevre konumundayken aç bilgisayarını sonra kısa devreden çıkart düzelebilir bios updatelerde olabiliyor bazen veya direk olaraktan en son versiyon güncelleme yüklenmeye biliyor ara güncellemeleri yüklemek gerekiyor...
  • quote:

tamam o zaman cmos yap anakartını yada bios pilini çıkar kutupları kısadevre konumundayken aç bilgisayarını sonra kısa devreden çıkart düzelebilir bios updatelerde olabiliyor bazen veya direk olaraktan en son versiyon güncelleme yüklenmeye biliyor ara güncellemeleri yüklemek gerekiyor...

Evet zaten 2 önceki sürümü yüklemiştim.hiç yapmadığım işler bunlar aslında,şimdi ben bu kısa devreyi nasıl yapıcam tornavidaylamı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eloyeloy

quote:

tamam o zaman cmos yap anakartını yada bios pilini çıkar kutupları kısadevre konumundayken aç bilgisayarını sonra kısa devreden çıkart düzelebilir bios updatelerde olabiliyor bazen veya direk olaraktan en son versiyon güncelleme yüklenmeye biliyor ara güncellemeleri yüklemek gerekiyor...

Evet zaten 2 önceki sürümü yüklemiştim.hiç yapmadığım işler bunlar aslında,şimdi ben bu kısa devreyi nasıl yapıcam tornavidaylamı?

olmadı üstad yine aynı..biostan load optimized defaults bile yapmadı..
  • bios versiyonunda 1503 x64 yazıyor,nasıl yani 64 bit mi yüklemiş? halbuki adım gibi eminim 32bit seçtiğime...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

olmadı üstad yine aynı..biostan load optimized defaults bile yapmadı..

ustad olmadı ama teşekkürler yardımın için..

• quote:

bios versiyonunda 1503 x64 yazıyor,nasıl yani 64 bit mi yüklemiş? halbuki adım gibi eminim 32bit seçtiğime...

Biosun 32 yada 64 biti mi olur. İşletim sistemi değil ki bu.
  • http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM3+/M5A97/M5A97-ASUS-1605.zip
    bu linkteki biosu indirip yükleyeceksin. Asus Bios yükleme diye google a yazarsan rahatça yaparsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jölelibrokoli

quote:

bios versiyonunda 1503 x64 yazıyor,nasıl yani 64 bit mi yüklemiş? halbuki adım gibi eminim 32bit seçtiğime...

Biosun 32 yada 64 biti mi olur. İşletim sistemi değil ki bu.

evet ustadım haklısın 64 ü görünce panikledim herhalde
  • quote:

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM3+/M5A97/M5A97-ASUS-1605.zip
    bu linkteki biosu indirip yükleyeceksin. Asus Bios yükleme diye google a yazarsan rahatça yaparsın.

ben anakartın r2.0 modelini kullanıyorum sorun olurmu?
  • quote:

quote:

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM3+/M5A97/M5A97-ASUS-1605.zip

ben anakartın r2.0 modelini kullanıyorum sorun olurmu?

Hımm o zaman bu. En son sürüm bu gözüküyor.
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM3+/M5A97_R2.0/M5A97-R20-ASUS-1708.zip

• sorun olur anakartlarda versiyon farkları sistemde yapılan değişiklikler için yapılır tabi ona görede bios yazılır
    senin versiyonun hangisi ise ona göre versiyonunu seçmen lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

sorun olur anakartlarda versiyon farkları sistemde yapılan değişiklikler için yapılır tabi ona görede bios yazılır
    senin versiyonun hangisi ise ona göre versiyonunu seçmen lazım

• ''Startuprepairoffline'' hatası; netten araştırdığım kadarıyla sorun hakkında net bir çözüm bulamadım..Sanırım p.tesi günü vatan'a yol görünüyor çözemezsek..
  • Dizüstünden başlangıç onarım cd si hazırladım ve pc ye taktım,daha sonra böyle bir sayfa geldi.İşletim sistemi C'ye kurulu fakat burda sadece D görünüyor,devam edip etmeyeceğimi anlayamadım. Bu konuda bilgisi olan varmı acaba? Devam etmem gerekiyormu? D sakata gelmesin? :)
     Bios üstadları bi yardım edermi acaba?

• o ekrandaki d görüntüsü d ye aldığın backup u gösteriyor bişey olmaz yüklesen bile ama en sağlıklısı yine formattır
  • hatalı bios yuklendiği taktirde istediginz kadar format atın çözüm olmaz ben shapphire anakart kullanıyordum dogru bios yuklememe ragmen makina uçtu...Şu an gigabyte kullanıyorum sıfır problem @bios gidiyor kendisi buluyor yukluyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

o ekrandaki d görüntüsü d ye aldığın backup u gösteriyor bişey olmaz yüklesen bile ama en sağlıklısı yine formattır

teşekkürler üstad, formatı da denedim ama hiç bir şekilde ne cd den nede usb den boot edemedim..ne yapsam onarım sayfasına düşüyorum...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.