Boot Failed Hatası: Nedenleri ve Çözümleri
Boot Failed hatası nedir?
Boot Failed hatası, bilgisayarının işletim sistemini (OS) yükleyemediği bir durumdur. Bu hata, bilgisayarını başlattığında "Boot Failed" veya "Boot Failed: Cause Not Given" mesajıyla karşılaştığında ortaya çıkar.
Boot Failed hatasının nedenleri nelerdir?
Boot Failed hatası çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir, bunlar arasında şunlar bulunur:
- Hatalı veya uyumsuz donanım
- Bozuk işletim sistemi dosyaları
- İşletim sisteminin yanlış bir şekilde yüklenmesi
- Bozuk sabit sürücü veya SSD
- Kötü amaçlı yazılım
Boot Failed hatasını nasıl çözebilirsin?
Boot Failed hatasını çözmek için uygulayabileceğin birkaç adım vardır:
- Donanımını kontrol et: Tüm kablo bağlantıları ve donanımların düzgün şekilde takılıp takılmadığını kontrol et. Gerekirse, farklı bir monitör veya klavye kullanmayı dene.
- BIOS ayarlarını kontrol et: BIOS ayarlarına eriş ve önyükleme sırasının doğru olup olmadığını kontrol et. Önyükleme sırası, bilgisayarının işletim sistemini yüklemeye çalışacağı cihazları belirler.
- Önyüklenebilir bir USB veya DVD oluştur: İşletim sistemi kurulum dosyalarını içeren önyüklenebilir bir USB veya DVD oluştur. Bu, işletim sistemini yeniden yüklemeni veya onarmanı sağlar.
- Sabit sürücünü kontrol et: Sabit sürücünün bozuk sektörleri olup olmadığını kontrol etmek için bir disk kontrol aracı çalıştır. Bozuk sektörler bulunursa, bunları onarmak için adımları izle.
- Kötü amaçlı yazılım taraması yap: Bilgisayarında kötü amaçlı yazılımlar olup olmadığını kontrol etmek için bir antivirüs veya kötü amaçlı yazılım temizleme aracı kullan. Kötü amaçlı yazılım tespit edilirse, bunları kaldır.
- Profesyonel yardım al: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, profesyonel bir teknisyenden yardım alabilirsin.
Windows Boot Manager Boot Failed hatası nedir?
Windows Boot Manager Boot Failed hatası, Windows İşletim Sistemi yüklemeye çalışırken oluşan bir hata türüdür. Bu hata, genellikle işletim sistemi dosyalarının bozulması veya önyükleme yapılandırmasında bir sorun olması nedeniyle oluşur.
RPCS3 Boot Failed hatası nedir?
RPCS3 Boot Failed hatası, RPCS3 PlayStation 3 emülatörünü kullanmaya çalışırken oluşabilecek bir hata türüdür. Bu hata, genellikle emülatör ayarlarının yanlış konfigüre edilmesi veya emülatörün kullandığı BIOS dosyasının bozulması nedeniyle oluşur.