Slm Arkadaşlar lütfen eger bilen varsa bana yardım etsin.. Msi Sitesinden Driverlerimi update ediyordum butun guncel driverleri buldu ve indiirdi sonra kurmaya başladı biosu kurarken sonunda hata verdi daha sonra bilgisayarı yeniden başlattı ama pc daha açılmadı powere basıyorrum fakat ekran gelmiyo biosu resetledim butun reset yontemlerini denedim ama olmadı.. bi yolu varsa lütfen söyleyin.. Kendimi Yiyorum burda Biyandanda Linkinfo virüsüyle ugrasıyorum..
işin zor sanırım bios gitmis çünki bu işlemlerde elektrik gitmesi veya benzeri hatalar onarılmaz sorunlara yol açar.Teknik servisine tel ile sor derim.
anladım biosu deişmeliyim galiba herhangi bi bios olurmuki başka bi anakartın kisi olmaz sanırım
aynı olmalı zaten sen yapamazsın onu teknik servis çözer ancak.
Ben Zaten Teknik Servisim ..
o halde sök o bios u yenisini tak derim.
Ben hiçbirşey anlamadım hocam. Sen driverları mı yükledin yoksa bios update mi yaptın? Bios update yaparken elektrik kesilmesi tarzı birşey mi oldu? Tam olarak anlatırsan sevinirim.
Biosu update ediyodum update bitti sonunda hata verdi bittikten sonra.. bilgisayarı yeniden başlattıgımda açılmadı..
biosu söktüm taktım yine olmadı... :(
BIOS'unuzun markası nedir? (AMI, AWARD v.b.).
quote:
Orjinalden alıntı: TA2DF
Phoneix
Hocam biosun gümlemiş, bu durumda yapabileceğin şeyleri şöyle sıralayabiliriz: Ben bilgisayar bilgime güvenirim, sağdan soldan gerekli parçaları da temin edebilirim diyorsan biosunu onarma şansın var. Ama yok ben beceremem diyorsan servise ya da tamirciye götüreceksin. 30 ytl den başlayan fiyatlar ile biosunu tamir edecekler.
ben kendim yapabilirim ama biosumun aynısını nerden bulucam yada programını yenidenmi kurucam biosun.. Nasıl ? Yöntemler varsa lütfen Söleyin Arkadaslar Ben bilgisayar meslek yüksek okulu okuyorum bilgim var ama kenmdime güveniyorum yaparım ama yeterli bilgim yok ucundan tutsam gerisi gelicek..
quote:
Orjinalden alıntı: ugurved
quote:
Phoneix
AMI ve AWARD BIOS'lar için otomatik kurtarma prosedürleri tarif edebilirdim, ancak PHOENIX BIOS için böyle bir bilgiye haiz olmadığımdan, sizin adınıza üzgünüm :(
Geçmiş olsun temennilerimle... Es'en kalınız.
quote:
quote:
quote:
Phoneix
AMI ve AWARD BIOS'lar için otomatik kurtarma prosedürleri tarif edebilirdim, ancak PHOENIX BIOS için böyle bir bilgiye haiz olmadığımdan, sizin adınıza üzgünüm :(
Geçmiş olsun temennilerimle... Es'en kalınız.
Phoneix De Awawrda Ait Eger award hakkında bilgi nvarsa yardım edermisin :( Tşk ederim..
kabaca anakartlar için bios kurtarma benzer olsa da markadan markaya değişen esprileri var. anakart marka ve modelini söylersen sana ben de yardımcı olmaya çalışırım.
Msi K9VGM-V Anakart Ve Phoenix Award Biosu.. Bu anakartım.. işlh yardımın dokuur arkadasım Tşk edrim ilgin için..
quote:
Phoneix De Awawrda Ait Eger award hakkında bilgi nvarsa yardım edermisin :( Tşk ederim..
Öncelikle, anakartınıza ait sağlıklı güncelleme dosyasını temin edin... Dosya uzantısını (şayet farklı ise) ".BIN" olarak değiştirin... Önyüklenebilir Floppy Disket oluşturun ve dosyayı diskete kopyalayın. Ancak; önyükleme disketinde herhangi bir bellek yöneticisi ("EMM386", "HiMem.sys" v.b.) yüklemeyin/çalıştırmayın. Sadece "MSDOS.sys", "IO.sys", "Command.com", BIOS dosyaları ve az sonra oluşturacağımız "AutoExec.bat" dosyalarını içersin...
İzahımı AWARD BIOS'a göre yaptığımdan, aşağıdaki "AutoExec.bat" yapısının "AwdFlash.exe"ye göre olduğunu hatırlatırım!
AwdFlash xyz.BIN /PY/SN/F/CC/R
Komut anahtarlarının açıklaması: PY = Program Yes SN = Save No F = Flash CC = Clear Cmos R = Reboot
Sorununuza çözüm olması ümidi ile... Es'en kalınız.
dostum sen update i nasıl yaptın?windows üzerinden çalışan live update programı ile mi?
evet dostum Live Update İle Daha Sonrada Açılmadı..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme