Şimdi Ara

Bios pilim 1 ayda bitiyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim sorunum bios pilimin 1 ayda bitmesi.Yeni pili takınca düzeliyor.Ancak o pilde 1 ay içinde bitiyor.
    Güç kaynağındandir diye düşündüm yeni güç kaynaği taktim.yine aynısı oldu.
    Farklı marka pil taktım yine aynısı oldu.

düzenli olarak yeni pili taktıktan sonra 20-30 gün içinde pil bitip,Cmos Checksum Error-Load to Defaults hatası veriyor.
    tabi yeni pili takınca düzeliyor.ve 1 ay daha kullanıyorum.

sizce sorun nelerde olabilir?

not=bilgisayar yeni değil. 2 yıldır kullanıyorum. son 3-4 aydır böyle olmaya başladı.
    sistem özellikleri=amd 3000+ işlemci,asus a8n5-x anakart,1 gb ddr-400 ram, x1600pro ekran kartı,250 gb pata samsung harddisk.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okg53 -- 15 Ocak 2009; 12:37:02 >

• Bilgi amaçlı yazıyorum konunun uzmanı değilim. Fakat benim eski PC var 2003 de toplamıştım daha Bios pilinin yerini dahi bilmiyorum. Yani hala çalışıyor. Büyük ihtimalle benim kanaatim Anakart problemi gibi gözüküyor ama tabii bu işin uzmanlarına sormak lazım! Başımıza gelmediği için ha şurasıdır diyemiyoruz. Kolay gelsin.
  • Bence sorun baslamadan once en son ne yaptıgınızı bır dusunun.Bilgisayar basında basıma gelen bunca sorundan sonra en son neyi degıstrıp bu duruma dustugumu sorgular ona gore cozum uretmeye calısırım genelde ıse yarar...
  • O piller sürekli olarak çalışabilmesi için üretilmiştir. Otomatikmen anakart tarafından şarj edilir. Pil bitiyorsa yüksek ihtimal anakarttadır sorun. Son aylarda olmaya başlamış olması da fiziksel bir arıza olma ihtimalini yükseltiyor. Anakartı servise göndermeyi deneyebilirsiniz. Sorun fizikselse zaten kendiniz çözemezsiniz.

Belki güncel BIOS yüklerseniz bir faydası olabilir ama pil sorunluyken o da sakatlık çıkarabilir. Yine de bu konuda denenebilecek en mantıklı şey. Parçalardan anlayacak birine mutlaka gösterin bence...
  • hocam forumda daha iyi anlayanlarda var onlarda yorumlar belkı ama bence anakartında donanımsal bir sorun var yani donanımsal dediğim kısadevre sorunu olduğunda bios pilleri çabuk biter genelde
  • quote:

Orjinalden alıntı: adilazimdegilx

O piller sürekli olarak çalışabilmesi için üretilmiştir. Otomatikmen anakart tarafından şarj edilir. Pil bitiyorsa yüksek ihtimal anakarttadır sorun. Son aylarda olmaya başlamış olması da fiziksel bir arıza olma ihtimalini yükseltiyor. Anakartı servise göndermeyi deneyebilirsiniz. Sorun fizikselse zaten kendiniz çözemezsiniz.

Belki güncel BIOS yüklerseniz bir faydası olabilir ama pil sorunluyken o da sakatlık çıkarabilir. Yine de bu konuda denenebilecek en mantıklı şey. Parçalardan anlayacak birine mutlaka gösterin bence...

1.anakartta bulunan piller yeniden şarj olmaz

2.pilin zayıf olması bios güncellemesini etkilemez

3.bios pilinin görevini bilmiyorsunuz galiba. bios pilinin görevi = anakarta elektrik beslemesi bulunmadığında (fişi çekildiğinde) yapmış olduğunuz bios ayarlarını - tarih saat vb. bilgileri saklicak kadar enerjiyi sağlamaktır.

4.anakartın bios güncellemesinin faydası olabilir

5.anakartların üzerinde bulunan bir jumper vardır bilgisayarın kapalı olsa bile klavye ve mouse ye elektrik göndermek için bulunur bu jumper bir password la klavyeden bilgisayarını açmak isteyen kişiler tarafından etkinleştirilir. bu jumperi bularak durumu kontrol ediniz. not bazı anakartlarda bu direk bios dan etkinleştirilir (power on keyboard) gibi bir tabir görürseniz onu kapatınız.

anakart kitapcığı yardımcı olabilir.

• dediklerinizi bi deneyeyim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: TechnicaL
    3.bios pilinin görevini bilmiyorsunuz galiba. bios pilinin görevi = anakarta elektrik beslemesi bulunmadığında (fişi çekildiğinde) yapmış olduğunuz bios ayarlarını - tarih saat vb. bilgileri saklicak kadar enerjiyi sağlamaktır.
    pekı sıstemı bekleme komutuna aldıgımızda pc kendını kapatıyor ama yapılam ıs ramlere yazılıyor ya sıstem kapalı ıken ramlerede enerjıyı bıos oılımı saglıyor.

ayrıca gecen ay sısteme format attıktan sonra artık sıstemı bekleme komutunda kapatıp daha sonra tekrar acmaya calıstıgımda sıstem once masa ustune gelıyor ve ardından hemen kapanıyor.bunun sebebı ne olabılır?

quote:

Orjinalden alıntı: TechnicaL
    5.anakartların üzerinde bulunan bir jumper vardır bilgisayarın kapalı olsa bile klavye ve mouse ye elektrik göndermek için bulunur bu jumper bir password la klavyeden bilgisayarını açmak isteyen kişiler tarafından etkinleştirilir. bu jumperi bularak durumu kontrol ediniz. not bazı anakartlarda bu direk bios dan etkinleştirilir (power on keyboard) gibi bir tabir görürseniz onu kapatınız.
    bunuda yenı ogrendım guzel bır ozellık aslında.acaba klavye bıos pılını kac ayda bıtırebılırkı

bu arada pc ye bıos dan nasıl sıfre verebılırım?

• @mmx 166 ilk sorunun cevabını vereyim bilgisayarını bekleme konumuna aldığında yazılan bilgiler tamamen ram a yazılmaz elekrtiksel olrarak ram chipleri boşaldığında veriyi tutamaz mutlaka bir kısım bilgiler hdd de boş bir noktaya biriktirilip orda saklanıyordur.

klavye ve mouse nin ne kadar elektrik tükettiğine gelince bunu bende bilmiyorum arkadaşın problemi ile bende karşılaştım ve sorunu bu şekilde çözmüştüm.

bios dan password ile bilgisayarı açmak için genelde

power management setup da power on fonction diye bir ayar bulunmaktadır .

bu BUTTON ONLY de dir normalde bunu password a alırsınız ve bir şifre belirlersiniz.

not : buna ayarladıktan sonra bilgisayarınızı açmak için bastığınız tuş devre dışı kalabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TechnicaL -- 18 Ocak 2009; 16:54:44 >
  • yokmu yardım arkadaşlar???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.