Şimdi Ara

Bios Pili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bende bir masaüstü bilgisayarı var genelde başlangıcta saat ve tarih hatası veriyor f1 e basıpta gecmemiz yada Del'den Biosta ayarlamamız lazım ama ben ayarlıyorum yine tekrar aynı sorunu veriyor bende yeni bi bios pili alıp taktım taktığımda ilk başta sorun vermiyor ama power kablosunu cıkarıp taktığımda yine aynı hatayı veriyor anlamadım gitti :S ? Size bunun sorunu nedir acaba ?

• Pilin dogru sekilde takildigindan ve tam temas ettiginden emin olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 3 Haziran 2011; 13:40:06 >
  • Evet temas ediyor ve doğru takılı sorun şu ki biosta yapılan değişiklikler power kablosunu güç kaynağından çıkarıp taktıktan sonra çıkıyor bu sorun ?
  • Clear cmos jumper i sıfırlama konumunda kalmış olabilir. normal konuma getirmeniz gerekmekte
  • Clear Cmos Jumper'de de bi sıkıntı yok doğru takılmış bi vaziyette acaba anakart bios pilini desteklemiyor gibi birşey olabilir mi ?
  • hocam anakartin modeli nedir?
    birde dogru takildigindan nasil bu kadar eminsiniz?
  • ilk defa yaptığım birşey olmadığı için olabilir mi ? Normal çıkardığım bios pili CR2032 yerine taktığımda aynı bios pili CR2032 anakart modeli : Asus P5LD2-VM
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BIOS Pilini Bulamıyorum...
    8 yıl önce açıldı
    bios boot sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yani başlangıcta her seferinde farklı bi uyarı hatası veriyor örneğin saat tarih, CPU Fan Error , battery gibi hatalar veriyor settings ayarlarının düzeltilmesini veriyor hepsini teker teker hallediyorum bilgisayarı bi kaç defa resetliyorum o hatalar gelmiyor normal bi şekilde acılıyor ama power kablosunu cıkarıp taktığımda hatalar tekrar geliyor
  • Aklima gelen sey hala jumper cunku pili degistirmissiniz ama gene ikisinden biri cikacak problemli olan. nedeni ise tum ayarlarin saklanmasini silen 2 şey var biri bios pilinin bitmesi biride jumper ayarlari. tabi stabilite ayarlarinin tam oldugunu dusunuyorum anakartta. yanlis bios yuklenmediginide var sayiyorum
  • bakın cmos jumperinin üç iğneli ve sağ 2 tane yere takınca calısıyor hata veriyor ama sol 2 tane ye taktığımda pc acılmıyor demekki sağ 2 taneye takılacak kanısına varıyorum ?
  • Hocam dogrusunu yapiyorsunuz ki aklima en kotusu geliyor oda anakart arizasi.
  • Alla alla o zaman bende power kablosunu hic cıkarmam :P Hem neden cıkarıyorum ki ben onu anlamadım :P Kardeşim allah yazdıysa bozsun aman aman :P
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.